Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як підключити світильники на вулиці: фото, схема, покрокова інструкція

  1. Поради щодо вибору
  2. Монтаж ландшафтних світильників, фасадного та вуличного освітлення
  3. Як підключити світильники на вулиці своїми руками
  4. Покрокова інструкція

У своєму дворі важливо зробити якісне освітлення, яке буде вас радувати. Ми вже розглядали статтю, яке освітлення використовувати для дачі, в цій поговоримо, як підключити світильники на вулиці своїми руками. Розповімо правила монтажу, покажемо схеми підключення, і розглянемо кілька готових прикладів. У своєму дворі важливо зробити якісне освітлення, яке буде вас радувати

Поради щодо вибору

Для установки світильників на вулиці намагайтеся вибирати тільки якісні зразки, вони точно принесуть результат. Дешеві швидко вийдуть з ладу, плюс з ними буде багато мороки, як по установці, так і заміні.

Також визначаємося із захистом, потрібно розуміти - це вулиця, тут постійні перепади температури, занадто велика вологість. Вибираємо захист IP не менше 44, можна і більше, але ми вам не радимо, адже вони мають дуже високу вартість.

Перед установкою ви повинні чітко продумати, як підключити світильники для вулиці і куди саме. Намалюйте схему, порахуйте витрати, так буде простіше зрозуміти, що до чого. Особливу увагу приділяйте місця, добре, якщо воно буде повністю відкрито. Приклади і фото світильників для вулиці ви знайдете в кінці статті, ви знайдете відмінний варіант для себе. Читайте статтю, як зробити освітлення в теплиці .

Монтаж ландшафтних світильників, фасадного та вуличного освітлення

Тут ми розповімо вам кілька ідей, як підключити світильники на вулиці, і що нам для цього знадобиться.

Світильники до стіни

Світильники для вулиці можна прикріпити до стін будинку. У монтажі складнощів ніяких немає, для кріплення можна використовувати дюбеля або анкери. Але, вибирайте світильники для вулиці, які мають відповідні отвори для кріплення. Світильники для вулиці можна прикріпити до стін будинку

Світильники на фундамент

На цьому варіанті ми зупинимося більш детально, адже саме його ми можемо назвати найкращим.

  • Продумуємо опору, на яку будемо підключати світильник. Це можна бути готова труба з заводу або ви її можете викласти самостійно з цегли.
  • Для створення бетону використовуємо тільки якісний цемент. Для стійкості опори можна додати метал в фундамент, так він буде триматися довго.

Якщо ви зібралися викладати все своїми руками, чинимо так:

Фундамент завжди забезпечує стійкість, встановивши його ви не пошкодуєте, адже через час з такими стовпчиками нічого не станеться.

Пам'ятайте! Існують світильник для вулиці, які просто можна вкопати в землю, стоять вони трохи дорожче. Але, якщо взяти до уваги той факт, що для фундаменту потрібно купувати цемент, витрачати свій час, то багато ви точно не втратите.

Як підключити світильники на вулиці своїми руками

Тут існує два основних варіанти, який використовувати буде залежати тільки від того, який тип світильника ви виберете для себе. Розглянемо найпростіший варіант.

Зараз існують світильники, які мають окремий вихід з підключається кабелем, виглядає він у такий спосіб. Зараз існують світильники, які мають окремий вихід з підключається кабелем, виглядає він у такий спосіб

Для його підключення потрібно взяти такий же роз'єм (зазвичай йде в комплекті) і з'єднати між собою. Мороки з таким варіантом немає, але дроти заховати не вийде нормально.

Підключаємо стандартний ландшафтний світильник

Ось така схема підключення вуличного світильника існує на даний момент. Питання повинні відпасти навіть у новачків, адже складнощів немає ніяких, лише два дроти і більше нічого. Ось така схема підключення вуличного світильника існує на даний момент

Нуль йде в світильник, фаза на вимикач, при бажанні замість вимикача можна підключити датчик руху. При підключенні пам'ятайте за полярність.

Покрокова інструкція

  1. Розбираємо корпус світильника, спочатку рекомендуємо подивитися на інструкцію, так не наробите помилок, якщо її немає - відкручуємо болт за логікою. Пам'ятайте, може бути, звичайна заглушка.
  2. Кріпимо світильник в залежності від місця, яке ви вибрали.
  3. Підключаємо по вище наведеній схемі, дотримуйтесь кольорове маркування кабелів.
  4. Закриваємо корпус, не забуваємо, що він герметичний. Обов'язково все перевіряємо, засмічень залишитися не повинно.
  5. Включаємо в мережу.

Приклади підключення вуличного світильника Приклади підключення вуличного світильника   Цікава стаття по темі:   Підключаємо фотореле своїми руками
Цікава стаття по темі: Підключаємо фотореле своїми руками .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама