Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

У Києві встановили головну ялинку країни

Сьогодні, 8 грудня, на Софіївській площі в Києві встановлювали головну новорічну ялинку країни. Вперше за 23 роки незалежності на новорічні свята в столиці поставили справжню живу ялинку.

Глава оргкомітету новорічних свят на Софіївській площі Ігор Добрудскій розповів «Погляду», що дерево в столиці приїхало з Івано-Франківська. На те, щоб зрубати красуню, пішло майже дві доби!

«Ви навіть уявити собі не можете, скільки я днів мерзну, - каже, розтираючи руки, Ігор. - Дві доби 25 співробітників лісництва не виходили з лісу на Прикарпатті для того, щоб її зрізати і вивезти. Ми ялина звідти трьома машинами витягали. До Києва вона їхала 16 годин - в 12 ночі виїхала з Івано-Франківська та о 16:00 прибула до Києва. В дорозі нас супроводжували дві машини ДАІ, тому що фура займала дві смуги ».

Сьогодні, 8 грудня, на Софіївській площі в Києві встановлювали головну новорічну ялинку країни

Ялинка 2015 цифрах

Виявилося, що ялинка - це зовсім не ялина, а біла ялиця. Вона коштує значно довше і набагато пишніше звичайної ялини. У ній 24 метра у висоту і близько 8-10 в діаметрі. Не тільки прикрасить, але і додасть висоти ялиці верхівка, яка досягає 2,20 метрів. Крім того на новорічну красуню повісять понад три тисячі саморобних іграшок, які робили діти по всій Україні. Також ялинку прикрасять 100 тисяч світлодіодних ліхтариків, а на самій площі протягнуть 14 км гірлянд.

Організатори впевнені, що жива ялинка набагато краще, ніж аналог з поліетилену і металу. Та ще й стояти вона буде в правильному, святому місці.

«Тут буде затишно і приємно провести ці сімейні свята. На площі буде і карусель, і будиночки для різдвяного ярмарку. Там проводитимуть майстер-класи рукодільники, продавати страви української кухні та глінтвейн », - пояснили" Погляду ".

До речі, глінтвейн - єдиний алкоголь, який можна буде купити на площі.

До речі, глінтвейн - єдиний алкоголь, який можна буде купити на площі

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама