Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування кмину | Улюблена дача | Сад і город

  1. вирощування кмину
  2. Догляд за посадками кмину
  3. Прибирання насіння кмину
  4. Чим гарний кмин?

вирощування кмину   Кмин - це холодостійка і морозостійка рослина, яке легко переносить холодну зиму

вирощування кмину

Кмин - це холодостійка і морозостійка рослина, яке легко переносить холодну зиму.

Вирощування кмину найкраще вдається на пухких грунтах з великим вмістом органіки. Крім того, він досить вимогливий до наявності світла і вологості, особливо в період, коли насіння проростає.

Протягом першого року розвитку кмин формує листя, які з вигляду нагадують морквяні. На другий рік виростає розетка листя, а пізніше - генеративний (головний) пагін висотою до 90 - 120 сантиметрів. Цвіте він довго і в липні дає насіння.

Для вирощування кмину готувати грунт під посів найкраще з осені. Внесіть в грунт комплексне мінеральне добриво і добре перекопайте.

Посів кмину проводиться ранньою весною. Насіння густо висівають в грядки, розташовані на відстані 30 - 40 см один від одного. Можна вирощувати його і через розсаду. Сходи з'являються через 25 - 30 днів.

Догляд за посадками кмину

При вирощуванні кмину треба знати, що в початковій стадії свого розвитку він росте вкрай повільно. У цей час важливо проводити розпушування міжрядь, прополювання і підживлення рослин. Якщо кмин вирощується, перш за все, для отримання пряних листя, то підгодовувати його слід в період їх інтенсивного росту.

Для підгодівлі використовують або комплексне мінеральне добриво, або розчин гною.

Кмин, який вирощують для отримання насіння, потребують додаткової осінньої міжрядної обробці калійної сіллю і суперфосфатом. Щоб виростити великі насіння, залишають найсильніші рослини.

Під час формування генеративних пагонів і дозрівання насіння треба стежити за міжряддями, проводити їх розпушування та прополювання до тих пір, поки наземна частина рослин не зімкнеться на грядці.

Прибирання насіння кмину

З прибиранням насіння не можна запізнюватися, інакше вони будуть обсипатися на землю. Прибирання проводиться, коли побуреет приблизно 75% насіння. Зрізані рослини зв'язують у невеликі снопи і залишають для сушіння та дозрівання насіння. Після цього їх обмолочують.

Насіння кмину зберігають в щільно закупореній посуді, щоб не допустити випаровування ефірних речовин і ослаблення аромату.

Чим гарний кмин?

Як свідчать джерела, кмин вирощується і використовується людиною впродовж багатьох століть. Він досить широко виростає в природних умовах.

Насіння кмину мають дуже приємним ароматом і гіркувато-пряний смак через присутність в його складі ефірної олії, що і робить рослина таким цінним продуктом. Крім того, молоде листя кмину багаті вітаміном С, а в коренях накопичується цукор. Насіння його багаті білками, органічними солями і іншими корисними речовинами.

Кминне масло використовують для ароматизації різних продуктів, його додають в салати, соуси і приправи. Насіння використовують при засолюванні капусти, огірків і помідорів.

З давніх-давен насіння кмину застосовують і як лікарський засіб, що володіє жовчогінною властивістю і покращує травлення.

Почитайте цікаві статті про інших пряних культурах, таких, як естрагон , селера , материнка , чебрець , естрагон , любисток та ін.

Гарного Вам настрою і здоров'я!

Чим гарний кмин?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама