Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зробити заземлення в квартирі: способи і етапи монтажу

  1. правильні рішення
  2. Монтаж власного контуру
  3. Небезпечний варіант захисту

На даний момент практично кожна людина може зіткнутися з ситуацією, коли необхідно зробити заземлення в квартирі, але на поверховому щитку просто немає відповідної клеми земля. Зазвичай відсутність контура можна спостерігати тільки в старих будинках.

Зазвичай відсутність контура можна спостерігати тільки в старих будинках

Тепер кожен електрик може вирішувати подібну проблему по-своєму: хтось встановлює узо, хто робить індивідуальний контур, а хто взагалі з'єднує заземлюючий контур з батареєю. У цій статті ми вирішили розповісти про те, як правильно зробити заземлення в квартирі своїми руками. Також ви зможете дізнатися, який варіант захисту забороняється.

правильні рішення

підключення УЗО

Якщо у вашому будинку просто немає заземлення, але ви плануєте себе захистити, тоді в цьому випадку буде потрібно встановити пристрою захисного відключення . Цей апарат, звичайно, не зможе вирішити подібну проблему повністю, але в той момент, коли виникне витік струму він зможе просто відключити електроживлення.

Також вам буде потрібно вивчити як замінити проводку на трижильні дроти. Завдяки цьому в тому випадку, коли в будинку з'явиться заземлення ви, будете готові. Вам буде потрібно просто під'єднати провід PE до відповідної шині електричного щитка.

Монтаж власного контуру

У більшості випадків можна зустріти мешканців, які планують виконати монтаж власного контуру. Якщо ви також вирішите самостійно зробити заземлення в хрущовці, тоді пам'ятайте, що це відповідальний процес. Суть ідеї полягає в тому, що до підвалу буде потрібно протягнути одножильний провід PE по стояках. Поруч з будинком, вам необхідно буде вбити в землю не менше трьох металевих куточків. Їх між собою також потрібно з'єднати за допомогою металевої пластини. До готової конструкції потрібно під'єднати провід з поверху. Інший кінець цього проводу необхідно буде закріпити в щитку. Тепер залишається просто заземлили квартири з щитком і тепер захист від витоку струму буде повністю готова.

Важливо знати! Подібну систему, вам необхідно обговорювати тільки з керуючою компанією. Приймати таке рішення самостійно не рекомендується, так як в подальшому ви зможете зіткнутися з певними проблемами.

Також ще необхідно пам'ятати про те, що якщо ви вирішите зробити власний контур заземлення в квартирі, то провід PE повинен бути мідним і мати переріз не менше 4 мм.кв. Цей спосіб заземлення відмінно підійде не тільки для мешканців 1 поверху, а й інших поверхів.

Небезпечний варіант захисту

Також останнім часом можна зустріти і горе-електриків. Вони бажають вирішити подібну проблему просто з'єднавши третій провід з системою водопроводу, але це абсолютно неправильно. Такий варіант використовувати не можна, так як ви можете зіткнутися з наступними проблемами:

  1. На корпус електроприладу відбувається пробій струму.
  2. Небезпечний струм буде проходити на батареї з гарячою і холодною водою. Ця проблема буде виникати не тільки у вашій квартирі, але і в інших.
  3. В цьому випадку жертвою вашої системи заземлення може стати практично будь-яка людина, який планує просто попити води.

Також вам необхідно пам'ятати, що подібні завдання будуть повністю заборонятися в правилах ПУЕ.

Крім цього, способу заземлення небезпечними також можуть вважатися наступні способи:

  • З'єднання в розетці нуля з заземлюючим провідником. Якщо станеться, обрив нульового проводу в мережі, тоді небезпечна напруга зможе перейти на корпус всіх електроприладів.
  • Послідовне заземлення електроприладів. Якщо ви плануєте виконати такий заземлюючий контур, тоді пам'ятайте, що під час аварії може виникнути електромагнітна несумісність. В результаті цього будуть створюватися перешкоди і може виникнути ймовірність того, що заземлюючий контур просто не зможе запобігти ураженню струмом.
  • Підключення до однієї клеми шини PE декількох проводів. На даний момент на кожну контактну площадку допускається просто приєднувати по одному провіднику. Нехтувати цим правилом забороняється.

Це вся інформація, яку ви повинні знати про те, як зробити заземлення в квартирі, якщо воно повністю відсутня. Ми рекомендуємо використовувати ПЗВ, як тимчасовий варіант захисту. Також необхідно звернутися до влади, щоб вони виконали модернізацію електропроводки в вашому домі.

Читайте також: наведену напругу .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама