Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як своїми руками зігнути трубу в домашніх умовах

  1. Як зігнути металеву трубу в домашніх умовах
  2. Як зігнути металопластикових труб в домашніх умовах
  3. Відео: Як зігнути металопластикових труб

Дуже часто при ремонті приватного будинку або квартири, в ситуаціях, коли ми всі хочемо зробити своїми руками, перед нами постають здаються нерозв'язні питання, наприклад: «Як своїми руками зігнути трубу в домашніх умовах, не маючи при цьому спеціальних інструментів?» Бо часом без цього просто не обійтися. Наприклад, зігнути трубу може знадобитися при ремонті каналізаційної системи, водопроводу, системи парового опалення або теплої підлоги.

Навряд чи на дачі або квартирі випадково завалявся спеціальний інструмент, за допомогою якого можна без проблем надати трубі потрібну вигнуту форму. Тому і доводиться включати «кмітливість» і вигадувати різні способи застосовні в домашніх умовах. У цій статті ми розглянемо кілька способів згинання різних за функціональністю і видам труб.

Як зігнути металеву трубу в домашніх умовах

Як зігнути металеву трубу в домашніх умовах

Звичайно, зігнути металеву трубу не так просто, наприклад, як поміняти прокладку в крані, але, незважаючи на все зробити це цілком реально. Практично всі види металевих труб можна зігнути, застосовуючи тільки одну і ту ж технологію. Наприклад, як зігнути мідну трубу? Напевно всі знають що мідь - це м'який метал, з яким не повинно виникнути проблем. Для того щоб зігнути мідну трубу при цьому зберегти круглу форму перетину навіть в місцях вигину її попередньо набивають звичайним піском. Ну добре! З цим начебто розібралися, але що робити з алюмінієвої або сталевої профільної трубою? Тут пісок не підійде! У цьому випадку без газового пальника просто не обійтися. Якщо такої немає в господарстві, можна попросити в позики у добрих сусідів. Але якщо вам потрібно зігнути оцинковану трубу, то такий спосіб не підійде.

Якісно зігнути трубу можна лише за умови, що труба буде добре зафіксована, для цього відмінно підійдуть лещата. Потім потрібно нагріти трубу безпосередньо в місці вигину. Для того щоб зрозуміти що алюмінієва труба готова до згинання потрібно просто піднести аркуш паперу до розігрітому місця вигину і якщо папір запалала або просто задимити це значить що можна приступати до вигинання. Якщо ви намагаєтеся зігнути сталеву трубу, то готовність до вигину можна визначити по зміні її кольору з бездушно-сірого на яскраво-червоний.

У господарстві дуже часто потрібно зігнути трубу невеликого квадратного перетину У господарстві дуже часто потрібно зігнути трубу невеликого квадратного перетину. То в такому випадку можна використовувати дві опори, тобто потрібно встановити два кінця труби, на підставі попередньо заповнивши її піском, після чого надійно закупорити дерев'яними кілками і за допомогою гумового молотка повільно, але вірно згинати нашу трубу. У зимову пору року замість піску можна використовувати воду, яка замерзає в трубі і грає роль демпфуючого каркаса. Ну, начебто з тим як зігнути металеву трубу розібралися. А ось що робити з профільної трубою і як її можна згинати? Насправді точно, так як і всі інші труби. Але щоб забезпечити максимально правильну форму перетину в місці вигину всередину труби до місця, де повинен бути вигин помістіть міцну пружину, надійно прив'язану дротом, щоб була можливість витягнути її після вигину.

Як зігнути металопластикових труб в домашніх умовах

Цей вид труби дуже часто використовують при монтажі систем теплих підлог. Тепла підлога в цьому випадку працює разом з водяною системою опалення і для максимально ефективного використання поверхні труби її згинають. Так як же зігнути металопластикових труб? Такі труби не допускають сильного перегину, в цілому на один два сантиметри такої труби допускається 15-16 градусів вигину.

Не менш годину то при проведенні ремонту доводиться згинати і поліпропіленові труби. Незважаючи на всі заборони і рекомендації виробників з приводу згинання таких труб все ж це можливо зробити! Можливо, зігнути трубу «холодним» способом на радіус 8 діаметрам труби. Але краще все ж згинати поліпропіленову трубу «гарячим» способом: перш ніж згинати трубу необхідно розігріти до 140-150 градусів за Цельсієм. Розігрів відбувається безпосередньо гарячим повітрям будівельний фен відмінно підійде.

Сподіваємося, що ми хоч якось допомогли вам, і ви дійсно дізналися, як зігнути трубу в домашніх умовах незалежно від її виду та успішно закінчити свій ремонт. Тепер ви точно зможете без проблем встановити пральну машину або будь-який інший сантехнічний прилад.

Відео: Як зігнути металопластикових труб

металообробка

, Сантехнічні роботи , Ремонтні роботи , інженерні роботи

З цим начебто розібралися, але що робити з алюмінієвої або сталевої профільної трубою?
А ось що робити з профільної трубою і як її можна згинати?
Так як же зігнути металопластикових труб?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама