Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Монтаж вентиляторів димовидалення

  1. Вимоги до виробів
  2. Достоїнства і недоліки
  3. різновиди
  4. Особливості монтажу вентилятора для димовидалення
  5. Призначення і порядок проведення робіт
  6. Монтаж дахових вентиляторів димовидалення
  7. Дізнатися вартість монтажу вентиляторів димовидалення
  8. Монтаж піддону до склянки
  9. Монтаж клапана до вентилятора
  10. Монтаж вентилятора з клапаном до склянки
  11. Загальнобудівельні роботи

Монтаж вентиляторів димовидалення реалізує по Росії компанія «ИНТЕХ» (Москва). Щоб отримати КП на монтаж вентиляторів, зателефонуйте: +7 (495) 118-27-34. відправити заявку Монтаж вентиляторів димовидалення реалізує по Росії компанія «ИНТЕХ» (Москва)

Перед початком монтажу дахового вентилятора необхідно перевірити відповідність вентилятора обраному типу склянки, клапана і піддону.

Установку вентилятора димовидалення починають з огляду покрівлі та підготовки отвору, діаметр якого відповідає діаметру монтажного склянки встановлюваного на дах.

Монтажний стакан в отвір даху встановлюється строго вертикально відповідно до будівельних правил і норм. Кріплення склянки здійснюють тим способом, який дозволяє матеріал покрівлі. Кріплення повинно враховувати всі можливі навантаження на склянку після установки дахового вентилятора димовидалення.

При установці вентиляторів з викидом повітря в сторони матеріал покрівлі в радіусі 2 метрів від краю склянки повинен бути виконаний з негорючих матеріалів.

Наші переваги:

10

10 років стабільної та успішної роботи

500

Виконано більше 500 000 м2

Чому у нас найкраща ціна?

24

мінімальні терміни

100

100% контроль якості

5

5 років гарантії на виконані роботи

1500

1500 м2 площа власних складських приміщень

Вимоги до виробів

Вентилятори, які застосовуються для димовидалення повинні відповідати певним вимогам, щоб виконувати свої завдання справно. Серед них можна виділити:

  • висока якість збірки;
  • термостійкість;
  • хімічна інертність;
  • достатня потужність;
  • мінімальний шум.

висока якість збірки;   термостійкість;   хімічна інертність;   достатня потужність;   мінімальний шум

Для дахових вентиляторів димовидалення повинен використовуватися метал найвищої якості. Зазвичай для цих цілей використовують леговані стали, які мають покриття для захисту від корозії. Останнє є обов'язковим, т. К. Корпус постійно знаходиться під впливом опадів. Під час викиду диму температура в шахті може досягати значних значень. Матеріал вентилятора повинен бути стійкий до цього. В документації повинна бути вказана працездатність при 900 °. Таким показником мають вентилятори вищої цінової категорії. Для більш дешевих агрегатів витривалість заявлена ​​на рівні 500 °.

Для більш дешевих агрегатів витривалість заявлена ​​на рівні 500 °

Під час горіння матеріали виділяють отруйні хімікати, а також активні речовини. Вони руйнівно діють не тільки на організм, але також і на предмети. Якщо корпус і лопаті вентилятора не будуть до них стійкі, то сенсу від такого агрегату не буде. Крім того, двигун повинен бути герметично ізольований як від зовнішнього середовища, так і від крильчатки. Матеріал корпусу і крильчаток повинен володіти хімічною нейтральністю до можливого впливу. Перед покупкою необхідно провести розрахунки. Вони дозволять визначити, який обсяг повітря і за який час може бути викинутий. Залежно від цього підбирається потужність двигуна вентилятора. Рівень шуму такого приладу повинен знаходитися в межах встановлених норм. Це особливо актуально в тому випадку, якщо задимлення сталося тільки на одному або декількох поверхах.

Це особливо актуально в тому випадку, якщо задимлення сталося тільки на одному або декількох поверхах

Зверніть увагу! Вентилятори, які використовуються в системах димовидалення повинні включатися як в автоматичному, так і в ручному режимі. У першому випадку в справу вступає термодатчик, а в другому задіюється спеціальний пускач. У разі відмови датчик повинен залишатися запасний варіант.

Достоїнства і недоліки

Використання вентиляторів димовидалення має як сильні, так і слабкі сторони. До переваг експлуатації таких моделей відносять ряд факторів.

  1. Вентилятори забезпечують високу виживаність людей і домашніх тварин, що знаходяться в приміщенні під час задимлення.
  2. Миттєве спрацьовування датчиків призводить до автоматичної роботи приладів. Це дозволяє почати процес видалення диму з перших секунд загоряння.
  3. Можливість підключення обладнання до резервного джерела живлення дозволяє запускати систему навіть в умовах відключення електроенергії.
  4. Великий модельний ряд вентиляторів значно полегшує вибір і дозволяє придбати прилад будь-якого виду і потужності.

До мінусів використання димовидаляючих моделей відносять складний монтаж, що вимагає наявності спеціальних знань і певного досвіду, а також необхідність регулярної перевірки системи на працездатність.

різновиди

Вентилятори димовидалення класифікуються за низкою ознак, що визначає з яких є тип конструкції. За даним критерієм прилади підрозділяються на канальні, пристінні і дахові моделі.

  • Канальні прилади відрізняються невеликими розмірами, високою продуктивністю і низьким рівнем шуму. Канальний вентилятор складається з крильчатки, що знаходиться на одному валу з двигуном, вібраційних прокладок і корпусу. Моделі призначені для монтажу на вентиляційні системи будь-якого типу, тому випускаються як з круглим, так і з квадратним перетином. Крім того, канальні прилади здатні працювати не тільки на висновок, а й на подачу повітря. Вартість моделей варіюється від 12 до 138 тис. Рублів.
  • Пристінні вентилятори складаються з електродвигуна, теплоізольованого кожуха, каркаса з робочим колесом і патрубка, що з'єднує прилад з воздуховодом. Вентилятори такого типу можуть приєднуватися відразу до декількох воздуховодам, що робить їх найбільш затребуваними при установці на вентиляційні системи, що мають розгалужену мережу. Робота пристінних моделей визнана найбільш ефективною серед аналогів. Це пояснюється настінним розташуванням приладу і можливістю миттєвого відведення забрудненого повітря з огляду на коротший воздуховода. Придбати пристінну модель можна за 38-170 тис. Рублів.
  • Вентилятори дахові встановлюються на дахах і відрізняються високою ефективністю роботи на великих площах. Управління приладами здійснюється за допомогою щита, розташованого в спеціальній шафі, розташованим в приміщенні. До недавнього часу моделі вважалися найбільш ефективними, проте, з появою пристінних приладів, відійшли на другий план. За способом захоплення і передачі повітряних потоків дахові прилади підрозділяються на радіальні, осьові і діагональні.
  • Радіальні (відцентрові) вентилятори включають в себе спіральний кожух, колесо з лопатями, двигун і корпус, оснащений вхідним і вихідним отворами. Моделі здатні працювати з забрудненим твердими частинками повітрям, головне, щоб їх концентрація в ньому не перевищувала 100 мг / м3. Прилади не відрізняються високою температурною стійкістю і розраховані на взаємодію з повітряними потоками, температура яких не перевищує 80 градусів. Крім того, через особливості будови лопатей, моделі проводять дуже багато шуму, через що використовуються тільки на промислових об'єктах. Ціновий діапазон радіальних моделей досить широкий. Найпростіший і малопотужний прилад можна придбати всього за 7 тис. Рублів, у той час як високопродуктивні промислові моделі коштують від 100 тис. Рублів.
  • Осьові вентилятори набагато витривалішими радіальних і здатні працювати при температурі 400 градусів не менше двох годин. При підвищенні температури диму до 600 градусів прилад може працювати близько години, що дозволить вивести людей з приміщення і вжити заходів до гасіння пожежі. Прилади відрізняються високою стійкістю до дії хімічних сполук і можуть бути встановлені на підприємствах хімічної та фармацевтичної промисловості. Моделі оснащені трифазними асинхронними двигунами і здатні перекачувати за годину до 120 тисяч кубометрів диму. Вартість приладів варіюється від 3 до 158 тис. Рублів.
  • Діагональні вентилятори є більш вдосконаленою модифікацією осьових приладів і відрізняються діагональним виходом всмоктуваного повітря, в той час як у осьових приладів він рухається уздовж осі. Пристрої відрізняються досить низьким рівнем шуму і високою продуктивністю.

Особливості монтажу вентилятора для димовидалення

Монтаж вентиляторів димовидалення може здійснюватися кількома способами, вибір яких залежить від деяких факторів.

До основних з них відносяться:

  1. тип покрівельного покриття будівлі (м'який / твердий);
  2. величина кута нахилу даху по відношенню до горизонту;
  3. зовнішній вигляд вентилятора;
  4. габаритні розміри вузла димовидалення.

Якщо вентилятор буде встановлюватися на недавно побудований будинок, то область його монтажу необхідно завчасно підготувати.

Для цього виконуються роботи:

  • щодо забезпечення стяжки місця монтажу;
  • по установці спеціальних оцинкованих спідниць і фартухів, які розташовуються по контуру корпусу вентилятора;
  • по відновленню цілісності ізоляційних шарів даху.

Перед тим як буде розпочато встановлення дахових вентиляторів димовидалення потрібно переконатися, що область його монтажу і окружність в радіусі 3 метрів виконані з негорючих матеріалів.

Корпус вентилятора димовидалення виробляють зі сталі, яка відрізняється підвищеною міцністю, а її поверхня покрита спеціальним антикорозійним шаром. Такі конструкції можуть встановлюватися на твердих або м'яких покрівлях.

Найбільш складним у виконанні є монтаж вентиляційних вузлів на дахах, які мають м'яку покрівлю. Незважаючи на це слід забезпечити максимально високу міцність і надійність кріплення підстави вентилятора на таких дахах.

На дахах з твердим покриттям монтаж здійснюється значно легше. В процесі монтажних робіт важливо дотримуватися правильність монтажу корпусу системи димовидалення та вентилятора, використовуючи спеціальні кріплення того ж виробника.

Найчастіше вони пропонуються в комплекті з устаткуванням. Після завершення монтажу всіх конструкційних елементів щілини, які залишилися, закладаються за допомогою герметичного складу.

Призначення і порядок проведення робіт

Активне будівництво об'єктів підвищеної поверховості для масового перебування людей (спортивні комплекси, офісні та торгові центри, транспортні споруди та інші багатофункціональні будівлі) вимагає наявності на об'єктах інженерних мереж, що забезпечують максимальну безпеку людей. Інженерні мережі, що забезпечують протипожежну безпеку, - невід'ємна частина будь-якого будівельного об'єкта. Необхідність протипожежних систем обумовлена ​​в нормативних актах, що регламентують будівельні роботи. Протипожежні системи повинні бути передбачені у всіх будівельних проектах будь-якого будівлі, що будується, споруди або промислового об'єкта.

Частиною протипожежного захисту є установка системи димовидалення (системи протидимного вентиляції). Завданням протидимного вентиляції є забезпечення захисту людей від небезпечного впливу продуктів горіння під час пожежі під час евакуації людей з небезпечної зони. Вентиляція димовидалення виконує функції запобігання отруєнь людей чадним газом і запобігання поширенню диму по всіх приміщеннях будівлі, що горіла.

Основним елементом протидимного вентиляції є вентилятор димовидалення. Для ефективного виконання завдання димовидалення застосовуються вентилятори великої продуктивності, параметри яких розраховуються залежно від конкретних вимог та умов проекту. Такі вентилятори мають значну вагу і розміри, а тому вимагають ретельної проектного опрацювання та відпрацьованої методики монтажу. Установка системи димовидалення повинна проводитися кваліфікованим персоналом, який пройшов спеціальну підготовку.

Монтаж дахових вентиляторів димовидалення

Монтаж вентиляторів для системи димовидалення залежить від типу вентилятора, від його вагогабаритних параметрів. У системах димовидалення найчастіше застосовуються дахові вентилятори, хоча можливе використання відцентрових вентиляторів, що встановлюються в спеціальних приміщеннях - вентиляційних камерах. Вибір типу вентилятора важливо здійснити ще на стадії проектування, щоб раціонально визначити місце установки агрегату. Для цього необхідно вивчити поверхові планування будівлі, тип покрівлі, намітити напрямок викиду повітря - або вертикально вгору через отвір в даху, або у вентиляційну шахту, або горизонтально через отвір в стіні будівлі.

Дізнатися вартість монтажу вентиляторів димовидалення

До місця монтажу вентилятори надходять, як правило, укомплектованими електродвигунами. Часто крильчатка вентилятора конструктивно виконана на одному валу з електроприводом.

Якщо вентилятори передбачається розміщувати в вентиляційних камерах, то ці камери повинні мати нормований межа вогнестійкості, мати достатню площу для зручного монтажу та обслуговування вентилятора і повинні бути відокремлені від інших приміщень протипожежними перегородками.

Найкращі умови для монтажу вентиляторів димовидалення забезпечені в будівлях з плоскій твердій дахом.

Монтаж піддону до склянки

До склянці, до монтажу вентилятора, необхідно прикріпити піддон. Перед установкою піддона в середині кожної стінки склянки на відстані 200 +/- 10 мм від основи слід просвердлити отвір діаметром 14 мм.

Конструкція піддону передбачає наявність тяги. Кріплення тяг піддону до бічних стінок склянки здійснюється за допомогою болтів, гайок і шайб М12.

Кріплення тяг піддону до бічних стінок склянки здійснюється за допомогою болтів, гайок і шайб М12

Монтаж клапана до вентилятора

До установки вентилятора димовидалення на склянку, слід приєднати до вентилятора зворотний клапан.

Попередньо клапан підлягає уважному огляду. Стулки клапана можуть бути зафіксовані на заводі транспортувань вузлами. Для того щоб їх звільнити, необхідно зняти транспортувальні гвинти і перевірити вільний, без заїдання, відкриття стулок.

Далі слід приступити до кріплення клапана на вентилятор. Для цього даховий вентилятор підвішують на підйомному пристрої. Щоб уникнути перекосу забороняється під час і після монтажу опускати вентилятор на клапан.

Деякі виробники для полегшення монтажу постачають клапан і вентилятор спеціальними відмітками. Якщо вони присутні, досить просто поєднати мітки.

Монтаж вентилятора з клапаном до склянки

Вентилятор з клапаном кріпиться до склянки, вмонтованому в покрівлю, в строго вертикальному положенні. При цьому елементи кріплення, шайби і гайки М12, встановлюються на шпильки, приварені до склянки. На кожну шпильку слід нагвинчувати по дві гайки. Всі елементи кріплення повинні перевірятися на силу затиску. Черговість виконання робіт повинна бути строго прописана в технічній документації, що додається до виробу.

Загальнобудівельні роботи

Після установки вентилятора димовидалення, зазор між вентилятором і краєм склянки закладається будівельним або спеціальним герметиком. Далі, при необхідності, виконується цементно-піщана стяжка, укладка гідроізоляції, облаштування спідниць, фартухів та інших елементів в суворій відповідності з будівельними нормами і стандартами.

Від якості монтажних робіт залежить термін експлуатації вентилятора і характеристики роботи вентиляційної системи.

Отримайте комерційну пропозицію на email:

Потрібна консультація? Телефонуйте:

8 (495) 118-27-34


Відгуки про компанію ТОВ "ИНТЕХ":

Інформація, розміщена на сайті, носить ознайомчий характер і ні за яких умов не є публічною офертою.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама