Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Проектування, розрахунок і пристрій системи вентиляції повітря

Теплове і кліматичне обладнання, системи вентиляції та опалення

+375 (17) 256-94-92
+375 (17) 204-53-45
+375 (17) 204-10-44
+375 (29) 374-65-07

обладнання верстати опалення
Проектування, розрахунок і пристрій системи вентиляції повітря
Самопочуття, настрій і найголовніше здоров'я людини безпосередньо залежить від мікроклімату приміщення, в якому живе і працює людина. сучасні вентиляційні системи , Спільно з системами кондиціонування якраз і необхідні для створення і підтримки необхідного мікроклімату в квартирі, будинку і на роботі.
Параметри для розрахунок і проектування вентиляції
Розрахунок і проектування вентиляційних систем включає в себе комплекс робіт по розрахунку необхідного повітрообміну і складання необхідних креслень і схем з визначенням потрібного перетину повітропроводів , Підбору обладнання, обґрунтування вибору даного технічного рішення, складання повної технічної специфікації.
При розрахунку вентиляційного обладнання необхідно визначити наступні параметри:
1. Продуктивність (витрата повітря) системи, зазвичай вимірюється в м3 / год.
2. Робочий тиск, вимірюється в паскалях (Па).
3. Потужність нагрівача припливної установки, вимірюється в Ватах (Вт).
4. Швидкість руху повітря і площа перетину повітроводів.
5. Допустимий рівень шуму.
розрахунок вентиляції
зазвичай розрахунок вентиляційної системи починається з визначення необхідної кратності повітрообміну в вентильованих приміщеннях. Кратність показує скільки разів, протягом однієї години, повинна відбуватися повна зміна повітря в даному приміщенні.
Наприклад, для житлових приміщень досить однократного повітрообміну. Тобто, для квартири житловою площею 100 м2 і висотою стель 3 м, необхідний повітрообмін складе: 100х3х1 = 300 м3 / год. Для офісних приміщень необхідний триразовий повітрообмін, відповідно для офісного приміщення площею 100м2 і висотою стель 3 повітрообмін складе 100х3х3 = 900 м3 / год. Необхідна кратність залежить від призначення приміщення і визначається будівельними нормами і правилами (СНіП).
Розрахунок потужності нагрівача припливної системи безпосередньо Завіт від кількості повітря, яке необхідно нагріти, і розрахунковими температурами на вулиці і на виході з системи, в холодний період року. Зазвичай температура припливного повітря повинна бути не нижче + 18 ° С. На вході в приточную систему з вулиці, для м Мінська, розрахункова температура (середня температура холодної п'ятиденки найхолоднішого місяця) дорівнює -24 ° С. Звідси випливає, що потужності калорифера повинно вистачати, щоб нагріти розрахункова кількість повітря на 42 ° С. Великі морози в Білорусі не настільки часті і нетривалі, то в принципі потужність калорифера можна прийняти менше розрахункової і поставити регулятор оборотів вентилятора , Щоб зменшити продуктивність припливної системи в холодну пору року.
Розрахунок розміру повітропроводів
Щоб розрахувати вентиляцію приміщення, слід визначити, яким буде перетин труби, обсяг повітря, що проходить через повітроводи, швидкість потоку. Такі розрахунки важливі, так як найменші помилки призводять до поганого повітрообміну, шуму всій кондиційної системи або великим перевитрат фінансових коштів при монтажі, електрики для роботи обладнання, яке передбачає вентиляція.
Щоб виконати розрахунок вентиляції для приміщення, дізнатися площа воздуховодной каналу, необхідно використовувати таку формулу:
Sс = L * 2,778 / V, де:

Схема ежекционной системи вентиляції.
- Sс - це розрахункова площа каналу;
- L - значення витрати повітря, що проходить через канал;
- V - значення швидкості повітря, що проходить через воздуховодной канал;
- 2,778 - спеціальний коефіцієнт, який необхідний для узгодження розмірностей - це годинник і секунди, метри й сантиметри, використовувані при включенні даних в формулу.
Щоб дізнатися, якою буде фактична площа воздуховодной труби, необхідно використовувати формулу, виходячи з типу каналу.
Для труби круглого формату застосовується формула: S = π * D² / 400, де:
- S - число для фактичної площі перерізу;
- D - число для діаметра каналу;
- π - константа, рівна 3,14.
Для труб прямокутного формату знадобиться вже формула S = A * B / 100, де:
- S - це величина для фактичної площі перерізу:
- А, В - це довжина сторін прямокутника.
Розрахунок для підбору калоріфераКалоріфер є обладнання, призначене для кондиціонування приміщення з підігрівом повітряних мас. Застосовується цей пристрій для створення більш комфортною обстановки в холодну пору року. Калорифери використовуються в системі примусового кондиціонування. Ще на етапі проектування важливо розрахувати потужність обладнання. Робиться це на підставі продуктивності системи, різниці між зовнішньою температурою і температурою повітря в приміщенні. Два останніх значення визначаються згідно СНіП. При цьому треба врахувати, що в приміщення повинен надходити повітря, температура якого не менше +18 ° C.
Схема рециркуляционной примусової вентиляції.
Різниця між зовнішніми і внутрішніми умовами визначається з урахуванням кліматичної зони. В середньому під час включення калорифер забезпечує нагрівання повітря до 40 ° C, щоб компенсувати різницю між теплим внутрішнім і зовнішнім холодним потоком.
Щоб розрахувати обладнання, необхідне для вентиляції приміщення, необхідно використовувати таку формулу:
I = P / U, де:
- I - це число для максимально споживаного обладнанням струму;
- Р - потужність пристрою необхідного для приміщення;
- U - напруга для харчування калорифера.
Якщо навантаження менше, ніж потрібно, то треба пристрій вибирати не таким потужним. Температуру, на рівень якої калорифер може нагріти повітря, розраховують за такою формулою:
ΔT = 2,98 * P / L, де:

Таблиця порівняльної характеристики природної і примусової вентиляції.
- ΔT - число різниці температур повітря, яке спостерігає на вході і на виході системи кондиціонування;
- Р - потужність пристрою;
- L - величина продуктивності обладнання.
У житловому приміщенні (для квартир і приватних будинків) калорифер може мати потужність 1-5 кВт, а ось для офісних значення береться більше - це 5-50 кВт. У деяких випадках електричні калорифери не використовуються, обладнання тут підключається до водяного опалення, що дозволяє економити електроенергію.
Як розрахувати природну канальну систему
Розрахунок природної вентиляції канального типу зводиться до визначення перетину воздуховодной труби. На підставі отриманих даних можна дізнатися, який опір спостерігається при проходження повітряних мас.
Розрахунок природної вентиляції канального типу починається з визначення втрати повітряного тиску.
Цей показник розраховується з R (втрат на тертя) і Z (місцевого опору) для певної довжини ділянки:
р = R * l + Z.
Площа перетину воздуховодной труби визначається за формулою:
F = L / (3600 * V), де:
- V - число швидкості повітряної маси;
- L - витрата.
Втрати тиску визначаються з урахуванням даних в спеціальних номограмах, які використовуються для круглих воздуховодних труб. При прямокутному перерізі треба додатково дізнатися відповідний їм діаметр круглого воздуховода (рівновеликого прямокутному). Для цього застосовується формула:
d е = 2 а b / (а + b),
де а, b - це значення сторін прямокутної труби.
У приміщенні можуть використовуватися різні повітровідвідні труби. Втрати тиску в системі природної вентиляції зазвичай складають близько 90%. Для подолання опору необхідно дізнатися розмір таких втрат, для чого використовується наступна формула:
Z = Σξv 2ρ / 2, де:
- Σξ є сумою всіх коефіцієнтів опору, які виникають на кожній окремій ділянці воздуховодних труб;
- v2ρ / 2 - значення динамічного тиску, яке визначається тільки по номограмі.
Розрахунок кондиціонування для будь-якого приміщення - це важливий етап, яким нехтувати не можна. І особливо важливо це не тільки для примусової, але і для природної вентиляції, так як вона використовується найчастіше. Розрахунок системи включає не тільки визначення діаметра труб, а й уточнення опору, тиску.

Проектування вентиляції Далі приступають до проектування системи розподілу повітря, яка складається з мережі повітропроводів , Фасонних виробів (трійники, повороти, переходи і т. П.) І повітророзподільних пристроїв (решітки, дифузори). Розрахунок мережі повітропроводів починають з складання схеми повітропроводів. Далі проводитися аеродинамічний розрахунок системи для того щоб правильно підібрати вентилятор (який характеризується двома основними характеристиками - витрата і тиск. Чим більше буде діаметр повітроводів, тим менше буде швидкість руху повітря по ним і відповідно менші втрати по тиску і менший шум. Однак повітроводи великого розміру не завжди можна застосувати, так як їх важко розмістити в міжстельовому просторі, яке так люблять зменшувати дизайнери і замовники. Тому дуже часто доводиться шукати компроміс між діаметром воздуховодом, рівнем шуму, міжстельовому просторі і потужністю вентилятора. Для побутових приточно-витяжних систем зазвичай застосовуються круглі гнучкі і оцинковані повітроводи діаметрів від 100 мм до 250 мм.
Після розрахунку системи і підбору обладнання залишається підібрати систему автоматики . Ось, загалом-то і все. Так відбувається проектування, розрахунок і пристрій системи вентиляції повітря.
Пристрій системи вентиляції Устаткування для влаштування вентиляції Залежно від конкретних умов застосування може включати такі елементи як: канальний вентилятор, калорифер, фільтр, повітроводи, глушник, повітряні клапана, вентиляційні решітки, датчик і різні елементи системи автоматики. вентилятор
В примусових вентиляційних системах, переміщення повітря по воздуховодам забезпечують вентилятори. Форма крильчатки і принцип роботи вентилятора передбачає їх підрозділ на осьові, відцентрові (радіальні) і діагональні. Такий пристрій як вентилятор становить основу будь-якої системи примусової вентиляції. Для його правильного підбору необхідно враховувати такі параметри як продуктивність (кількість повітря, що прокачується) і повний тиск. Кращу продуктивність мають осьові вентилятори, але, в порівнянні з радіальними, вони програють в що розвивається тиску. Тому в примусових вентиляційних системах з розгалуженою мережею повітряних каналів застосовують радіальні вентилятори. Крім того, не варто забувати про такі важливі характеристики для вентилятора як габарити і рівень шуму. Багато в чому ці параметри визначаються виробником і маркою обладнання.
глушник
З метою зниження рівня шуму від роботи вентилятора встановлюють глушник. Через роботу вентилятора звук може поширюватися по воздуховодам. Після вентилятора обов'язково потрібно встановлювати канальний глушник шуму. Основним джерелом шуму в працюючому вентиляторі є турбулентний завихрення повітря на його лопатах, або аеродинамічний шум. Щоб збільшити звукоізоляцію від цих шумів використовують звуковбирний матеріал необхідної в кожному конкретному випадку товщини, за допомогою якого облицьовуються стіни глушника. У ролі звукопоглинального матеріалу виступає мінеральна вата.
Фільтр
Для захисту системи вентиляції і самого приміщення від комах, пуху і пилу використовують фільтр. Для затримки частинок більше 10 мкм досить влаштувати один фільтр грубого очищення. Але при пред'явленні підвищених вимог до чистоти повітря, можлива установка додаткових фільтрів. Для затримки частинок до 1 мкм - фільтр тонкого очищення, і для затримки частинок до 0,1 мкм - фільтр особливо тонкого очищення. Фільтруючий матеріал для фільтра грубої очистки - це синтетична тканина. При необхідності фільтр слід очищати від пилу і бруду, але не рідше 1-го разу на місяць, якщо фільтр став непридатним його необхідно замінити. Контроль за величиною забрудненості фільтра здійснюється завдяки установці диференціального датчика тиску, який контролює різницю тиску повітря на вході і на виході з фільтра. При забрудненні фільтра перепад тиску на фільтрі збільшується.
калорифер
Для підігріву повітря, що подається в зимовий період, з вулиці використовується калорифер або повітронагрівач. Він може бути електричним або водяним. Найбільш простий і зручний в установці електричний калорифер. Він відмінно підійде для обігріву невеликих приміщень. Якщо ж приміщення має площу понад 100 кв. м, то вигідніше використовувати пристрій водяного калорифера, інакше витрати на електроенергію будуть занадто великими. Для зниження рівня витрат на підігрів повітря на 30-50% влаштовують вентиляцію повітря з рекуперацією тепла.
повітроводи
Повітроводи - це невід'ємна складова вентиляційної системи. Вони являють собою канали різної форми, призначені для подачі повітря, виконані з різних матеріалів. Виходячи з шумоглушника оброблений повітря розподіляється по приміщеннях, а видаляється повітря транспортується до витяжних отворів. Для цього використовується мережа воздуховодов, що складається з повітряних каналів і сполучних частин (трійників, перехідників і відводів). Основними характеристиками повітряних каналів є спосіб з'єднання, площа перетину, конструкція, форма (кругла, напівкругла або прямокутна), наявність спеціальних властивостей (теплоізоляція, звукопоглинання) і жорсткість (напівтверді, жорсткі і гнучкі повітроводи). Жорсткі повітроводи найбільш поширені. Влаштовуються вони з оцинкованої сталі. Виконуються повітроводи в формі прямокутного або круглого перетину.
вентиляційні решітки
У вентиляційну систему зовнішнє повітря надходить через влаштований повітрозабір, зовнішню решітку. Такі решітки, як і всі інші елементи системи вентиляції, бувають прямокутної або круглої форми. Як декоративний елемент оздоблення, вентиляційні решітки, використовуються для оформлення закінчень повітряних каналів. Але ці решітки потрібні не тільки для виконання декоративних функцій. Вони служать для захисту системи вентиляції від потрапляння всередину різних сторонніх предметів, крапель дощу або снігу.
дифузори
Дифузори також виконують функції рівномірного розподілу повітряного потоку. Вони бувають зазвичай круглої форми і регулюють кількість подається або видаляється повітря.
Проектування і установка системи вентиляції повітря повинні проводитися фахівцями, згідно з діючими будівельними нормами і правилами в цій області. Тому при організації такої системи слід звертатися в професійні кліматичні компанії, які володіють необхідними знаннями та досвідом.
© 2019 АбсолютКрінІнвест

РБ, г. Минск, ул. Кальварійська, 33


Сайт працює на платформі Nestorclub.com

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама