Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

вентиляція автомийки

  1. Специфіка вентиляції автомийки
  2. Проектування і розрахунок системи вентиляції автомийки
  3. Специфіка техобслуговування вентиляційних систем

Робота будь-автомийки передбачає використання великої кількості води і автомобільної хімії, включаючи пінні гелі, очисники, антикорозійні полірування, а це автоматично означає надлишок вологи, токсичних та газохимических забруднень, що викидаються в повітряний простір автомийного приміщення. Крім цього, пари нафтопродуктів і хімічні елементи вступають в незворотну реакцію з вихлопними газами від транспортних засобів, що призводить до перевищення допустимого порогу концентрації забруднень, що загрожують здоров'ю людей.

Забезпечити достатній обмін повітря, який відповідає нормам і вимогами СНиП, в приміщеннях подібного типу здатні тільки потужні і продуктивні припливно-витяжні системи вентиляції, оснащені пристроями, які фільтрують і осушують повітря.

Специфіка вентиляції автомийки

Атмосфера в автомийних боксах є «гримучою сумішшю», що складається з мікрочастинок хімікатів, що використовуються при митті і поліруванні машин, бруду і вихлопних газів. До того ж, все ускладнюється підвищеним рівнем присутньої в повітрі вологості.

Водяний пил істотно ускладнює видимість в автомийного приміщенні, що створює додаткові складності не тільки для клієнтів автомийки, а й для працюючого там персоналу. Крім того, цей фактор погіршує якість сушіння автотранспортного засобу, що дуже негативно позначається на стані машини в холодний сезон. Волога на кузові провокує обмерзання і більш швидке поширення корозії на металевих елементах автомобіля.

Особливість системи вентиляції автомийки полягає в тому, щоб забезпечити необхідний приплив чистого повітря і ефективне відведення з приміщення надлишкової вологості і шкідливих компонентів.
Особливість системи вентиляції автомийки полягає в тому, щоб забезпечити необхідний приплив чистого повітря і ефективне відведення з приміщення надлишкової вологості і шкідливих компонентів
Схема руху повітря

Проектування і розрахунок системи вентиляції автомийки

При створенні проекту вентиляції автомийок, які працюють в звичайному режимі, за основу беруть галузеві норми технологічного проектування (ОНТП) - 01.91 і СНиП 2.04.05-91.

Величину повітряного обміну в автомийного приміщенні розраховують на асиміляцію газових забруднень і перевіряють на асиміляцію виділень тепла і вологи. В цьому випадку вистачить п'ятикратного повітрообміну.

Для систем вентиляції автомийок, які працюють в режимі спеціальної обробки транспорту, згідно з СНиП 2.01.57-85 використовують припливно-витяжні установки промислового типу, які повинні забезпечити не менше, ніж десятикратний обмін повітря в приміщенні, де відбувається миття автомобілів.

Допускається монтаж пари припливних і пари витяжних вентиляційних установок, які в сумі зможуть забезпечити мінімум десятикратний повітряний обмін в «брудній зоні».

* ВАЖЛИВО! Припливні повітряні маси подаються виключно в «чисту зону». Витяжку повітря зосереджують у верхній зоні приміщення, виходячи із пропорції: одна третина з «чистої зони» і дві третини з «брудної». При цьому обсяг повітряних мас при витяжці для автомийки закладають на 20% більше, ніж обсяг припливу.


У разі, коли автомийка знаходиться на першому поверсі нежитлової будівлі, нормативи дозволяють підключати приплив повітряних мас в вентиляцію мийного приміщення від загальнообмінної системи цієї будівлі. При цьому витяжка повітря допускається тільки після його попереднього осушення і очищення, за допомогою дахового вентилятора.

Проектування вентиляції автомийки для приміщень санітарно-побутового призначення виконують, спираючись на норми СНиП 2.04.05-91 і 2.01.57-85:

  • Витяжку відпрацьованого повітря передбачають з роздягалень, душових та інших приміщень «брудної зони», приплив свіжого повітря - в «чисту зону»;
  • Кратність повітрообміну: 10-кратний в приміщеннях, де зберігається брудний одяг і 5-кратний в інших приміщеннях "брудної зони".


Витяжку відпрацьованого повітря передбачають з роздягалень, душових та інших приміщень «брудної зони», приплив свіжого повітря - в «чисту зону»;   Кратність повітрообміну: 10-кратний в приміщеннях, де зберігається брудний одяг і 5-кратний в інших приміщеннях брудної зони

Ви можете безкоштовно отримати ескізний проект і вартість вентиляції Вашої автомийки

Перейти

Вимоги до вентиляції автомийки

Нормативи по осушенню повітря в автомийного приміщенні аналогічні вимогам, які пред'являють до басейнів, лазень і кухням громадського харчування. Різниця полягає лише в тому, що ключовим завданням для перерахованих вище приміщень стає підтримку необхідного рівня температури і вологості, в той час як для автомийки першочерговою метою є фільтрація повітря і інтенсивний обмін повітря, з метою максимально швидкого видалення відпрацьованого повітря з приміщення.

З огляду на підвищений рівень шкідливих речовин, що викидаються в атмосферу приміщення, до організації системи вентиляції автомийки пред'являються певні вимоги:

  1. Температурний режим в приміщенні автомийки не повинен опускатися нижче мінімальної встановленої позначки в +15 С, навіть у осінньо-зимовий сезон холодів.
  2. Вентиляційні канали, що застосовуються в системі вентиляції автомийки, виготовляють зі стійких до корозії матеріалів або обробляються антикорозійним покриттям, з підвищеною опірністю до впливу хімічних речовин;
  3. Обов'язкова герметизація всіх швів, клапанів, каналів і ущільнення фланцевих з'єднань, щоб уникнути протікання при випаданні конденсату вологого повітря, що видаляється всередині вентиляційного каналу;
  4. Всі зовнішні модулі оснащуються дренажними системами, які перешкоджають внутрішньому скупченню вологи. Установка в системах повітропроводів камер з краплевловлювачі в значній мірі покращує ефективність захисту від вологи.
  5. Всі металеві комплектуючі та елементи припливно-витяжної системи ховаються спеціальними захисними коробами, екранами і щитками, щоб запобігти їх руйнуванню і не допустити їх дострокового виведення з ладу.

З міркувань безпеки, не рекомендують встановлювати пластикові повітроводи. Хоча це і бюджетний варіант, який істотно знижує собівартість організації системи вентиляції автомийки, він недостатньо надійний. Інтенсивні навантаження, різкі температурні скачки, руйнівний вплив вологи може призвести до швидкого «зістарювання» полімерних комплектуючих і навіть їх повного руйнування, лише через пару років експлуатації в режимі нон-стоп.
З міркувань безпеки, не рекомендують встановлювати пластикові повітроводи

Специфіка техобслуговування вентиляційних систем

Інтенсивний режим роботи системи вентиляції автомийки, за умови підвищеної агресивності середовища, вимагає особливої ​​уваги до деталей. Щоб уникнути необоротних руйнувань в припливно-витяжної системи вентиляції, перевірка і техобслуговування повинна проводитися якомога частіше. Потреба в такій перевірці визначається після взяття і дослідження проб повітря на ГДК забруднюючих і токсичних і речовин.

План перевірочних заходів вентсистеми включає в себе:

  1. Вимірювання ступеня загазованості приміщення в боксах для мийки та прилеглих приміщеннях побутового призначення;
  2. Проведення ретельного огляду, перевірки працездатності та чистки вентсеті. Якщо виникає необхідність, лопаті вентиляторів і повітроводи підсилюють покриттям, стійким до корозії.


Якщо виникає необхідність, лопаті вентиляторів і повітроводи підсилюють покриттям, стійким до корозії

Виконання робіт по проектуванню, намірам і установці вентиляції автомийки вимагає професійних навичок і знань. Не варто економити на ключовій складовій успішного бізнесу - довірте цю роботу кваліфікованим фахівцям.

Отримати безкоштовну консультацію інженера з вентиляції автомийки

Отримати!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама