Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Витяжка в гаражі: як зробити своїми руками

  1. схеми вентиляції
  2. самостійне виготовлення
  3. Витяжка для фарбувального процесу

Витяжка в гаражі є незамінним атрибутом, який забезпечує циркуляцію повітря і оптимальний мікроклімат всередині приміщення. Потреба в витяжці полягає в тому, що гараж є універсальним місцем, яке використовується для зберігання різних предметів. Тут можуть розташовуватися як якісь продукти, так і запчастини автомобіля, для яких необхідно забезпечити сухість. При вологому повітрі металеві елементи можуть покритися іржею.

Витяжка для гаража є незамінним атрибутом, так як сама споруда схильна до утворення вологості. Згодом з'являється неприємний запах, цвіль, грибок. Працювати і містити автомобіль в таких умовах неможливо, крім того, позбутися від усіх цих проявів досить важко. Краще відразу забезпечити витяжки в гаражі, щоб в подальшому не стикатися з такою низкою проблем. Витяжка для гаража є незамінним атрибутом, так як сама споруда схильна до утворення вологості

Найголовніша проблема, з якою можна зіткнутися - це покриття автомобіля іржею. Ідеальним варіантом для зберігання автомобіля взагалі є навіс. Так машина захищена від попадання опадів і постійно продувається вітром. Якщо ж автомобіль знаходиться на зберіганні в гаражі, то він повинен мати постійний контакт зі свіжим повітрям.

вентиляція гаража необхідна і при багатьох інших випадках. Найактуальнішим прикладом може стати процес фарбування. В даному випадку для комфортних умов роботи приміщення повинно забезпечуватися чистим повітрям. Звичайно, можна відкрити двері, проте в зимовий період це не дуже актуально. Для здійснення фарбування вентиляція гаража просто необхідна. Те ж стосується і інших видів діяльності. При роботі автомобіля виділяється велика кількість вихлопних газів, які можуть бути небезпечними для оточуючих.

Як зробити витяжку в гаражі? Відповідь на питання є і досить простий. Як би не могло здатися на перший погляд, при належному вмінні і витрачений час можна виконати весь фронт робіт своїми руками (краще обзавестися помічником).

схеми вентиляції

Як виявляється, вентиляція для гаража своїми руками є вельми простим завданням. І щоб впоратися з нею, необхідно ознайомитися з основними схемами конструкції:

  1. Перша схема передбачає витяжку, яка працює природним шляхом, спираючись лише на закони фізики.
  2. Другий механізм функціонує за рахунок застосування механічних засобів.
  3. Третій варіант служить комбінує механізмом перших двох варіантів.

Найпростішою є перша схема. Принцип її роботи вкрай примітивний, а весь фронт робіт вкрай легко виконати своїми руками. Принцип роботи грунтується на законах фізики, а саме на перепадах тиску зовнішнього і внутрішнього середовища. Однак варто зазначити, що даний метод добре працює тільки в холодну пору року. У літній період температура приміщення нижче, ніж на вулиці, тому процес обміну повітрям не провадиться. Такий спосіб найчастіше застосовується для металевих конструкцій або підвальних приміщень.

Друга схема схожа з першою, проте є одне ключове відмінність, яка робить її актуальною в будь-який час року і дозволяє забезпечити контроль за температурними показниками. Суть полягає в тому, що в вентиляційні канали інтегрується вентилятор або інший подібний пристрій, яке змушує повітря циркулювати.

Комбінований варіант передбачає приплив повітря природним шляхом, а висновок теплого і забрудненого за допомогою вентилятора. Варто трохи докладніше розібратися з кожним видом і розглянути, як робиться вентиляція для гаража своїми руками.

самостійне виготовлення

Будь-яка з перерахованих витяжок виготовляється однаково, ключова відмінність полягає лише в способі функціонування Будь-яка з перерахованих витяжок виготовляється однаково, ключова відмінність полягає лише в способі функціонування. Розглянемо схему виготовлення основи конструкції, а після приділимо особливу увагу способам функціонування. Будь-яка вентиляційна система для такого приміщення складається з двох труб, діаметром в середньому по 10 см. Одна з них є втяжной, а друга - витяжною. Перша здійснює втягування повітря з вулиці, друга ж, навпаки, необхідна для відводу повітря з приміщення за його межі.

Найбільш оптимальне розташування, яке забезпечить повну циркуляцію повітря і оптимальне функціонування кожної схеми наступне. Втяжні труба розташовується в нижній частині приміщення, а витяжна розташовується під самою стелею і виходить за межі даху. Таким чином, чистий і більш прохолодне повітря під силою тиску заходить в приміщення. Після цього здійснюється процес його обігріву, і забруднення, він піднімається вгору, де виходить через витяжну трубу. Механічний спосіб передбачає лише витяжну трубу, в якій встановлений вентилятор, він виганяє теплий і забруднене повітря. Чистий кисень, в свою чергу, потрапляє природним шляхом. Комбінована схема має обидві труби, однак у витяжною є той самий вентилятор.

Кожна труба повинна бути забезпечена засобами захисту. Ними можуть стати сіточка і захисна пластина. Вони служать для того, щоб не допустити потрапляння різних жучків, дрібних тварин, птахів і сміття в приміщення. Якщо існують сумніви, що труби такого діаметру буде досить, то можна зробити розрахунок, який дасть точні показники. На 1 квадратний метр приміщення необхідно 15 мм діаметру труби. Що стосується розташування, то приточное отвір повинен розташовуватися по можливості нижче. Максимальна висота, на якій можна його розташувати, становить 10-15 см від підлоги. Витяжна конструкція монтується по діагоналі від припливної. Вона повинна бути в один рівень з перекриттям, щоб верхні шари повітря могли спокійно виходити. Кожна труба повинна бути забезпечена засобами захисту

Так виглядає припливно-витяжна вентиляція. Вона досить якісно функціонує і забезпечує всі необхідні показники для зберігання автомобіля і роботи в гаражі.

Витяжка для фарбувального процесу

Якщо приміщення гаража використовується для того, щоб здійснювати фарбування автомобіля або будь-якої частини, то звичайна саморобна витяжка не впорається. Для цього необхідна додаткова вентиляція гаража. Навіть витяжка з відкритими воротами може не впоратися з запахом фарби. Небезпека полягає не тільки в неприємному запаху, але і в тому, що під час цієї роботи виділяються токсичні речовини, які згубно впливають на здоров'я людини.

Щоб впоратися з цим завданням, не підійде звичайна витяжка для гаража своїми руками. Необхідно забезпечити два додаткові вентилятори, які будуть забезпечувати якісну циркуляцію. Встановивши два потужних пристрою, які будуть ганяти повітря, можна позбутися від неприємного запаху і небезпечних речовин.

Найкращим варіантом стане гараж, у якого є задні двері. В такому випадку в неї встановлюється вентилятор, який буде заганяти чисте повітря в приміщення, а в воротах встановлюється такий же пристрій, яке буде працювати на вихід повітря назовні. Саморобна витяжка для фарбування готова. Тепер питання про те, як правильно зробити витяжку для будь-яких умов і видів роботи, розкрито повністю, і гаражу нічого не загрожує.

Як зробити витяжку в гаражі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама