Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Опис винограду «Амірхан»: детальна характеристика сорту з фото

  1. характеристики сорту
  2. Вирощування і догляд
  3. Хвороби і шкідники
  4. висновок

Сорт винограду «Амірхан» цінується за відмінний смак плодів і пристосованість до різних кліматичних зонах. Це столовий сорт винограду з раннім терміном дозрівання ягід. Вид був селекціоновані в НДІ ім. Потапенко і є гібридом двох сортів - Егдона туркменська і Перли Сабо. «Амірхан» поширений на більшій частині Росії, а також в Сибіру і на Далекому Сході.

«Амірхан» поширений на більшій частині Росії, а також в Сибіру і на Далекому Сході

характеристики сорту

«Амірхан» представлено чагарником невеликого або середнього зросту з хорошою визреваемостью лози. Листя зеленого кольору овальної форми, квіти двостатеві. Термін вегетації - 110-120 днів. Залежно від кліматичних умов збір плодів припадає на середину серпня або вересень.

«Амірхан» не відрізняється високою врожайністю. В середньому з куща можна зняти до 3 кг ягід. Грона винограду мають конічну форму і досить великі і щільні. Вага одного грона досягає 800 м

Ягоди одного розміру, овальні, 4-6 г вагою. Плоди мають гарний рожевий забарвлення, іноді з жовтими вкрапленнями. Ягоди щільні, соковиті з тонкою шкіркою і дрібними кісточками. Смак у «Амірхана» нескладний, з ледве помітним мускатним ароматом.

Переваги сорту:

  • відмінний товарний вигляд і смак;
  • стійкість до перевезень;
  • відсутність схильності до подрібнення (при правильному догляді);
  • рівень морозостійкості вище середнього (до -25ºC);
  • невибагливість.

Недоліками сорти вважається середній рівень стійкості до грибка і маловрожайні.

Довідка! Грона «Амірхана» тривалий час зберігають зовнішній вигляд і смакові характеристики як на кущі, так і при зберіганні.

Вирощування і догляд

Вирощування і догляд

Для вирощування сорту підійде сонячне місце, захищене від протягів. Для висадки живцями слід вибирати грунт, багату чорноземом. У північних регіонах вирощувати даний вид краще за допомогою щеплення саджанців на морозостійкі підщепи.

Кущі рекомендується висаджувати навесні, коли встановилася тепла погода і відсутній ризик нічних заморозків. Саджанці слід розташовувати на відстані 2,5 м один від одного. Також необхідно подбати про захист від північного вітру. Для цього виноград садять поруч з будівлями або парканом.

Поради по догляду:

  1. Щоб уникнути перевантаження куща, обов'язкове обрізка навесні. Для збереження якості плодів на кущі залишають не більше 40 нирок, а на лозі 2 грона. Також необхідно видаляти пошкоджені пагони і проріджувати листя.
  2. У посушливих регіонах рекомендується проводити систематичний полив, особливо в період розвитку плодів. Коли ягода починає дозрівати, полив краще призупинити, щоб виноград був цукристим.
  3. 2-3 рази за сезон рекомендується підгодовувати виноград органічними і мінеральними добривами.
  4. Прикореневу зону потрібно періодично розпушувати і видаляти сорняковие рослини.
  5. Для укриття винограду на зиму використовують сухі гілки і листя. Однак в північних регіонах кущі краще вкривати щільним матеріалом.

Хвороби і шкідники

«Амірхан» не відрізняється високою стійкістю до грибкових хвороб і вимагає проведення заходів профілактики. Найчастіше сорт уражається сірою гниллю. Провокують захворювання підвищена вологість і загущених кущів. Якщо своєчасно не видалити пошкоджені пагони і листя, хвороба може поширитися на весь кущ.

Довідка! Профілактичні обприскування фунгіцидами рекомендується проводити ранньою весною, строго до періоду дозрівання плодів.

Садівники-аматори та досвідчені виноградарі відзначають, що сорт схильний до нападу ос. Для збереження ягоди від нальотів комах рекомендується робити спеціальні пастки, вкривати грона тканинними мішечками і обприскувати виноград сольовим розчином.

висновок

Виростити «Амірхан» під силу навіть початківцю садівникові. Сорт універсальний. Ягоду можна вживати у свіжому вигляді, готувати варення і соки. Зібрані грона добре зберігаються протягом 2 місяців. Незважаючи на те, що «Амірхан" не включений в список кращих сортів винограду, його люблять і вирощують на всій території Росії.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама