Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ціни на сонячну енергію впали на 25% і продовжують опускатися

У вересні консорціум JinkoSolar і Marubeni запропонував рекордно низьку вартість за кВт * год сонячної енергії - всього $ 0,023

У вересні консорціум JinkoSolar і Marubeni запропонував рекордно низьку вартість за кВт * год сонячної енергії - всього $ 0,023. Колишній директор Masdar Clean Energy Френк Воутерс вважає, що це тільки початок, і ціни на сонячну енергію вже не будуть рости ніколи, повідомляє Хай тек .

У серпні рекордна ціна за сонячну енергію була запропонована на аукціоні в Чилі , Де енергетична компанія SunEdison запропонувала ціну в $ 0,0291 за кВт * год. Минулого тижня новий рекорд був встановлений в Абу-Дабі, де був оголошений тендер на будівництво сонячної ферми на 350 МВт. Консорціум з двох азіатських компаній JinkoSolar і Marubeni запропонував збільшити потужність електростанції до 1,17 ГВт і встановити вартість $ 0,023 за кВт * год. Про це повідомляє The National з посиланням на анонімні джерела. Цей показник майже на 25% нижче встановленого в квітні рекорду в Абу-Дабі, коли кВт * год оцінювався в $ 0,0299.

Таке рекордне зниження цін пояснюється, в першу чергу, розвитком технологій. Як зазначає колишній директор Masdar Clean Energy Френк Воутерс, собівартість фотоелементів і інших компонентів сонячних енергосистем знижується, разом з тим падають ціни на установку та експлуатацію сонячних панелей. Прогрес же триває, тому ціни на сонячну енергію вже не виростуть - для цього немає ніяких передумов.

як зазначає Electrek , Вплив на ціни надає і географічне положення. Абу-Дабі, наприклад, в своєму розпорядженні одні з кращих сонячних ресурсів в світі. Сонячні панелі в цьому місті будуть виробляти на 10-40% більше електроенергії, ніж такі ж установки в Китаї.

Читайте також: Нові сонячні батареї стали в два рази ефективніше традиційних

У Китаї в принципі сповідається інший підхід до чистої енергетики. Так в серпні на аукціоні при будівництві сонячної електростанції потужністю 500 МВт була запропонована ціна $ 0,019 за кВт * год. Об'єктивно вона нижче, ніж в Абу-Дабі, але в Китаї сонячна енергія забезпечується спеціальними преференціями в розмірі від $ 0,18 до $ 0,156 за кВт * год. В Абу-Дабі ніяких стимулюючих систем немає.

за прогнозами GreentechMedia , До 2020 року вартість сонячної енергії скоротиться на 40%. Однак цей прогноз був зроблений у вересні 2015 року, а нинішні темпи розвитку сонячної енергетики обіцяють зовсім інші результати. Варто очікувати, що все частіше будуть виникати ситуації з перевиробництвом електроенергії, коли користувачі електромереж будуть не витрачати, а заробляти на надлишки електрики. У травні в Німеччині протягом декількох годин ціни на електроенергію були негативними. Споживачі не тільки використовували енергію безкоштовно, але і отримували свого роду енергетичний аванс.

агентство Bloomberg прогнозує , Що перенасиченість ринку сонячної енергії призведе до того, що в 2017 році вартість фотоелементів знизиться на 20%. Це призведе до падіння цін на енергію до 30-40 центів за ват.

Читайте також: Ринок сонячної енергетики буде рости щорічно на 50% - прогноз Total

Сподобалася стаття? Поділіться нею і буде вам щастя!

Loading ...

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама