Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Інфрачервона лампа для обігріву: як вибрати і в чому відмінності

  1. Розглянемо 3 моделі інфрачервоних ламп, які найчастіше купують в Україні для обігріву тварин.
  2. BR лампи

Особливістю будь-якого інфрачервоного обігрівача є здатність нагрівати не повітря, а предмети, на які спрямований обігрівач, а ті в свою чергу вже віддають тепло повітрю

Особливістю будь-якого інфрачервоного обігрівача є здатність нагрівати не повітря, а предмети, на які спрямований обігрівач, а ті в свою чергу вже віддають тепло повітрю. Це головний секрет економності такого способу обігріву. Через економності набули популярності інфрачервоні лампи, що застосовуються для обігріву тварин на фермерських господарствах і в будинку, а також для обігріву приміщень іншого призначення.

Ми допоможемо розібратися серед асортименту ламп і зробити правильний вибір.

Маркування ламп включає в себе код форми і діаметра. На підставі коду розглянемо визначення діаметра на прикладі лампи PAR38: ділимо 38 на 8 і отримуємо 4,75 дюйма, а для отримання розміру в міліметрах 4,75 множимо на 2,54 і отримуємо 120,7 мм.

Що ж стосується коду форми то нижче наведено малюнок зі всілякими формами і відповідними їм кодами:

Розглянемо 3 моделі інфрачервоних ламп, які найчастіше купують в Україні для обігріву тварин.

R лампи

Лампи з маркуванням «R» (англ. Reflector, відбивач) відносяться до ламп найпростішої конструкції. Вони робляться зі звичайного скла з глянсовою светопропускающей частиною, яка є єдиним цілим з відбивачем, покритим зсередини світловідбиваючої фарбою. Кут освітлення широкий (перевищує 45 градусів).

BR лампи

Лампи з маркуванням «BR» (англ. Bulged Reflector, опуклий відбивач) мають відбивач випуклої форми, який покритий светоотражающим матеріалом (зазвичай фарба). Світлопропускаюча частина, яка є єдиним цілим з відбивачем, зроблена зі звичайного скла і може бути прозорою глянсовою, матовою, а іноді навіть ячеистой. Осередки роблять світ більш різким, тому що світло при проходженні через осередок не розсіюється так само широко, як при проходженні через гладке скло R ламп. Кут освітлення 45 градусів і вище, що відносить їх до ламп загального світла.

PAR лампи

Лампи з маркуванням «PAR» (англ. Parabolic Aluminized Reflector, параболічний аллюмініроване відбивач) мають параболічний відбивач з точно підігнаній формою, який покритий шаром алюмінію для кращого відображення і фокусування світла. Світлопропускаюча частина зроблена з міцного загартованого скла з комірчастою поверхнею, яке герметично пов'язане з відбивачем. Довжина цих ламп менше, ніж у R або BR ламп, що дозволяє їх глибше закріпити в плафоні, тим самим приховавши лампу для усунення небажаних відблисків. Загартоване скло не тільки дуже міцне, але і захищає лампу від пошкодження при попаданні бризок води, що робить її дуже надійною для застосування в пташниках, а що щодо застосування поза приміщеннями, то це самий рекомендований варіант. Їх конструкція може варіюватися від точкових ламп з кутом освітлення до 15 градусів і до ламп загального світла з кутом 45 градусів і вище.

Всі три види зазначених ламп можуть мати світлопропускаючих частина різних кольорів. При виборі кольору для обігріву молодняка птиці варто вибрати червоний, так як він сприяє швидкому зростанню поголів'я, знижує рівень стресу і агресії. За результатами досліджень вченого Марка О. Норі були виявлені наступні закономірності між кольором освітлення і біологічними характеристиками птиці:
Всі три види зазначених ламп можуть мати світлопропускаючих частина різних кольорів

керамічні лампи

Головною особливістю керамічних ламп є відсутність світла при обігріві. Це якість незамінне, якщо необхідно обігрівати тварин і при цьому не висвітлювати їх, не порушуючи режим дня і ночі. Вогнетривкий матеріал, з якого вони виготовлені, досить міцний і такі лампи не виходять з ладу при попаданні води.

Сподіваємося, що це опис ламп допоможе Вам визначитися з вибором. Лампи, які у нас є в наявності, можна замовити в нашому магазині за посиланням: обігрів .

Діліться своїм досвідом у використанні таких ламп в коментарях.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама