Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Життя мисливця. ТОЗ-94. Характеристика помпової рушниці для полювання

  1. Характеристика рушниці ТОЗ-94
  2. Модифікації многозарядного рушниці
  3. Плюси помпової рушниці

ТОЗ-94 є одним з яскравих представників помпових рушниць російських зброярів, які з'явилися вже в другій половині або в кінці 90-х років.

ТОЗ-94

Якщо говорити про закордонні виробниках зброї, то вони вже давно практикують створення і випуск рушниць з помпової системою для полювання і самооборони.

Тульський збройовий завод в кінці 1994 року розробив рушницю особливої ​​конструкції, в якому цівку стало пересувним і пов'язане з рамою затвора. Йому дали назву ТОЗ-94.

Основною базою для його створення послужила модель ТОЗ-87, яка є самозарядним мисливським рушницею. На Заході багато заводів часто практикують систему, коли формується одна загальна базова конструкція, на основі якої створюються інші моделі.

Дане одноствольное рушницю за задумом конструкторів створювалося для людей, які займаються полюванням на промисловому або аматорському рівні, для стрільби пластмасовими гільзами. Металеві гільзи застосовувати не можна.

Характеристика рушниці ТОЗ-94

Зміст статті:

  • Стовбур має хромовим покриттям усередині і воронінням зовні. Його кріплення до ствольної коробки проводиться за допомогою двох штифтів. На кінці дульного зрізу є зовнішня різьба для дульних насадок. Довжина стовбура сягає 711 мм.
  • Патронник передбачений під патрон на 70 мм 12 калібру. Всередині знаходиться відмінне хромове покриття.
  • Поздовжньо-ковзний затвор володіє спеціальним зубом личинки, який хитається, а під час замикання входить в паз, розташований на ствольній коробці.
  • Спусковий гачок блокується механічним запобіжником, який має форму кнопки і розташовується на гілки спусковий скоби в передній її частині.
  • Рушниця оснащено кнопкою засувки подавача, яка виконує дві функції: виробляє розблокування патронів з магазина в ситуації, коли потрібно дістати їх з труби; коли в магазині вже немає патронів, то клямка знімає затворну затримку.
  • У деяких модифікаціях дробовика є вентильована прицільна планка. У основної моделі її просто немає. На кінці стовбура вмонтовано бронзову мушка.
  • Приклад оснащений напівпістолетною шийкою і проводиться з горіха або бука. Потиличник у приклада зроблений з гуми.
  • Мисливська рушниця має трубчастий магазин на 4 патрони, але є можливість його збільшення до 7 патронів. Якщо порахувати ще патрон у патроннику, то виходить, що всього може бути п'ять або вісім патронів відповідно.
  • Цівка пересувається уздовж зовнішньої частини трубчастого магазина і з'єднується з рамою затвора. З його допомогою відбувається перезарядка рушниці.
  • Вага дробовика досягає 3,2 кг.

Модифікації многозарядного рушниці

Дана модель має в своєму розпорядженні кілька різновидів, які відрізняються один від одного конструктивними відмінностями. Кожній нової моделі присвоюється індекс 01, 02, 03.

Основна базова конструкція не має прицільної планки.

01 володіє вентилируемой прицільною планкою.

02 має дульними сужениями і не містить прицільної планки.

03 має прицільну планку і дульні насадки, які можна змінювати.

Плюси помпової рушниці

  1. Купчастий і різкий бій.
  2. Відносно невелика вага зброї.
  3. Привабливий зовнішній вигляд.
  4. Приємна віддача при пострілі, яка не доставляє дискомфорт.

Мінуси мисливської рушниці

  1. Частий клин патронів під час перезарядки.
  2. Низький рівень підгонки деталей і механізмів, які доводиться обробляти напилком і наждаком після покупки.
  3. Неможливість швидкої зміни боєприпасів на полюванні.
  4. Відсутність прицільної планки на базовій моделі.

висновки

Помпову многозарядное рушницю ТОЗ-94 за мірками російського мисливської зброї є потужним рушницею з відмінним купчастим і різким боєм, але середнього рівня якості виготовлення.

Власнику необхідно буде після покупки відразу виробляти певні підгонки за допомогою напилка і наждаку, щоб усунути недоробки виробника.

Патрони слід споряджати дуже відповідально, оскільки рушниця може заклинити через роздутих гільз або неякісної закрутки.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама