Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як приготувати торт Монастирська хата з вишнею

  1. Рецепт приготування торта Монастирська хата з вишнею
  2. приготування тесту
  3. приготування крему
  4. Окремо про вишню
  5. приготування трубочок
  6. Збірка і прикраса торта Монастирська хата
  7. варіанти
  8. Відео-рецепт

Кухонна техніка та посуд: міксер, друшляк, качалку, папір для випічки, харчову плівку.

Зимова вишня, Дах, Айсберг, Курінь, Гірка, Стільники, Піраміда, Хата лісника, Катюша, Сторожова Вежа, а в Молдавії його називають Шапкою Гугуце - все це назви одного й того ж торта, який відомий нам, як Монастирська хата. У ньому чудово поєднуються кисленька начинка і солодкий крем. Вже не знаю, що за монастир придумав цей чудовий рецепт. На кулінарних сторінках інтернету можна знайти масу варіантів його приготування покроково. Свою назву цей вишневий пиріг отримав бо нагадує будиночок з колод. Я розповім вам, як приготувати торт Монастирська хата з вишнею і сметанним кремом, доповнивши розповідь покроковими фото і відео-рецептом.

Рецепт приготування торта Монастирська хата з вишнею

Нам знадобиться наступний набір продуктів:

Зараз розповім, як зробити тісто для торта з вишнею і сметаною Монастирська хата

приготування тесту

Необхідні продукти:

  • сметана - 200 гр;
  • масло вершкове - 250 гр;
  • цукор - 100 гр;
  • розпушувач - 1 ч.л;
  • борошно - 450 грам.

Масло або маргарин з холодильника дістаємо тільки перед початком приготування!

  1. Холодне масло рубаємо ножем в дрібну крихту і змішуємо з борошном. Щоб швидше і зручніше змішати масло з борошном, масло необхідно натерти на тертці і рукою розтерти його в борошні. Кухонна техніка та посуд: міксер, друшляк, качалку, папір для випічки, харчову плівку
  2. Сметану з'єднуємо з цукром і розпушувачем. Вливаємо в масляну крихту. Добре все вимішуємо. Розпушувач можна замінити содою, гашеного оцтом.
  3. Тісто розділяємо на 15 однакових грудочок. Перекладаємо на тарілку, вкриваємо плівкою і відправляємо охолоджуватися на 40 хвилин в холодильник.

З такого самого тіста готують Торт Мурашник з печива . За цей час приготуємо крем для торта Монастирська хата.

приготування крему

Для крему знадобиться:

  • сметана - 700 гр;

Якщо сметана виявилася рідкої, її можна згустити без використання загусників. Для цього всього лише потрібно в кілька разів скласти марлю і висипати на неї сметану. Зв'язати разом все краю і підвісити над який-небудь ємністю мінімум на годину. Виходить маса, схожа на крем.

Сметану потрібно брати з жирністю не менше 25%.
Беремо міксер і змішуємо цукор і сметану не більш 5-7 хвилин.

Можна додати трохи ванілі
Можна додати трохи ванілі. Крем стане не тільки смачніше, але й ароматні.

Щоб приготувати крем зі сметани швидше і легше, цукор можна замінити на цукрову пудру. Тільки треба враховувати, що пудри потрібно брати в два рази менше, ніж цукру.

Окремо про вишню

  1. Вишня підійде не тільки свіжа. Можна взяти заморожену або у власному соку. Головне, щоб вона була без кісточок.
  2. Тут нам стане в нагоді друшляк. Кладемо на нього вишню.
  3. Даємо стекти соку хвилин 15-20. Вишня готова до використання.

Таким же чином підготовлену вишню використовують для того, щоб приготувати Торт Панчо з вишнею , А також -Торт П'яна вішня-.

приготування трубочок

Для цього потрібно:

  1. Повертаємо тісто в роботу.
  2. Беремо качалку і перетворюємо грудочки в полосочки довжиною 20-25 см. І шириною 6 см.
  3. Для того, щоб майбутні колоди вийшли однаковими, можна заздалегідь приготувати паперовий шаблон.
  4. Уздовж кожної смужки в один ряд, відступаючи від країв на 1,5 см, кладемо вишню. Злегка присипаємо цукром. У багатьох рецептах сказано, що смужки потрібно защипувати. Я вважаю за краще загорнути краї і згорнути (скачати) трубочками.
  5. Укладаємо полінця на застелений папером деко. Класти потрібно швом вниз. Якщо вони защипало, то защипами вгору. І при 180-200 ° печемо 15 хвилин.
  6. Даємо добре охолонути.

Збірка і прикраса торта Монастирська хата

Нам залишилося зібрати простий торт з цікавою назвою Монастирська хата і придумати, як його можна красиво прикрасити. Збирати торт потрібно відразу в посуді, на якій потім він і буде подаватися.

На дно підготовленої заздалегідь посуду накладаємо трохи крему по зразковому розміром майбутньої хатинки.

Кладемо п'ять бревнишек і добре намазуємо їх кремом
Кладемо п'ять бревнишек і добре намазуємо їх кремом. Далі чотири плюс крем, три плюс крем, два плюс крем і зверху кладемо останнім бревнишко. Обмащуємо кремом весь торт.

Обмащуємо кремом весь торт

Останній штрих залежить від Вашої фантазії. Можна посипати зверху шоколадом, цукатами або горіхами. Можна розтопити шоколад намалювати їм гарні візерунки.

Для гарної просочення торта його потрібно на пару годин залишити в теплі, а потім поставити в холодильник, бажано до ранку.

варіанти

Ми з Вами розібралися, як зробити торт під назвою Монастирська хата, використовуючи його класичний рецепт. Але у всіх нас різні смаки і переваги. Можливо, вам з якихось причин не підходить то поєднання продуктів, яке ми використовували в приготуванні цього варіанту.

Тоді приготувати торт під назвою Монастирська хата легко можна і з листкового тіста, з чорносливом і курагою замість вишні, з заварним кремом або зі згущеним молоком, якщо хочете торт без сметани
Тоді приготувати торт під назвою Монастирська хата легко можна і з листкового тіста, з чорносливом і курагою замість вишні, з заварним кремом або зі згущеним молоком, якщо хочете торт без сметани.

Відео-рецепт

Ми з вами детально розібрали рецепт торта під назвою Монастирська хата, приготований зі сметаною і вишнею. Подивитися, як спекти такий торт, можна на цьому відео:

Щось додати до рецептом, порадити, як ще можна прикрасити торт Монастирська хата або просто похвалитися його фотографіями Ви можете в коментарях.

Інші рецепти тортів

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама