Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пристрій і різновиди тандирі

  1. Чим тандир краще мангала?
  2. походження тандира
  3. Як влаштований тандир?
  4. Принцип приготування їжі в тандирі
  5. різновиди тандирі

Тандир - східна керамічна піч, яка призначена для приготування багатьох страв з м'яса, риби, птиці.

Вона традиційно використовується для випічки самси і лавашей.

Ця диво-піч стане в нагоді на дачі - ви тільки спробуйте, наскільки смачним, соковитим і ароматним виходить шашлик, приготований в тандирі!

Чим тандир краще мангала?

  • М'ясо не висихає, виходить соковитим.
  • Не потрібно стежити за тим, щоб шашлик не підгорів.
  • Готову страву ви отримаєте через 10 хвилин!

Купіть тандир, і він завжди буде вас радувати смачними стравами! Перейти в каталог тандирі »

походження тандира

Тандирні хліб відомий, напевно, всім у вигляді самси і лавашей, і славиться він своїм неперевершеним смаком. Однак, не всім відомо, що м'ясо і овочі, а також більш складні страви можна запікати в тандирі , При цьому, ті, хто одного разу пробував тандирні шашлик, відмовляються надалі смажити його на мангалі. Хочете спробувати?

Варто почати з того, що тандир - це похідна піч кочових народів Азії і Кавказу і в перекладі означає - глиняне вогнище, жаровня. Виготовляли вони тандир своїми руками.

Призначався тандир в першу чергу для приготування хліба, але коли була можливість, його використовували для приготування інших страв.

З плином часу багато кочові племена стали осілий і з'явилися різновиди стаціонарного тандира, який значно масивніший і більший за свого похідного прародителя.

На сьогоднішній день різновидів таких печей досить багато, не кажучи вже про форму і матеріалах, з яких їх виробляють, але основні принципи залишилися незмінними.

Головне якість тандира - це жар живого вогню і глиняна (керамічна) основа, їжа, приготована в таких умовах, володіє досконалими смаковими якостями і це варто спробувати кожному.

Як влаштований тандир?

Традиційно піч ТАНД ир володіє формою барила або вази без значного звуження в шийці. Основний матеріал - кераміка і глина, керамічні стінки повинні утримувати жар, глиною замазують щілини і обмазують керамічну основу.

Фундаментом для стаціонарного тандиру є земляний насип, а частіше цегляна.

У деяких випадках, кожен бажаючий може спорудити тандир своїми руками з цегли, за умови, що якість глини, з якої зроблений цегла - висока, інакше він швидко потріскається і піч розвалиться.

До того ж тандир, зроблений своїми руками, чи буде володіти такими якостями, як виготовлений з дотриманням всіх технологій і підбором глини потрібної якості.

До того ж тандир, зроблений своїми руками, чи буде володіти такими якостями, як виготовлений з дотриманням всіх технологій і підбором глини потрібної якості

Принцип приготування їжі в тандирі

Найприємніше в тому, що купивши тандир, Ви будете легко справлятися з ним, адже готувати в ньому - одне задоволення!

  • Заздалегідь приготовані дрова складаються всередину печі, розпалюються, і вичікують час до повного згоряння дров (в днище передбачено отвір, яке служить піддувалом).
  • Після того, як дрова перетворилися на вугілля, а стінки тандира розігрілися до червоного, піддавали закривається. Піч готова до приготування будь-якої страви.
  • Внутрішні стінки пічної камери слід трохи скропити водою, щоб страви не приставали, залишаючи шматки після приготування всередині.
  • Після посадки страв на стінки тандира, їх також необхідно скропити водою, щоб їжа готувалася у вологому середовищі і не висушує.

У разі якщо ви готуєте хліб, тісто необхідно ліпити до стінок печі, а як тільки коржик буде готова, її буде дуже просто зняти зі стіни. М'ясо готується, як правило, на шампурах, які протягнуті через спеціальні отвори в кришці і знаходяться у вертикальному положенні.

Овочі, картопля та інші страви можуть готуватися в металевій тарілці, підвішеною на власниках. Головна перевага тандира - це рівномірна температура у всій печі, що виключає можливість підгоряння, а герметичність посудини не допустить осушення їжі, яка буде обов'язково соковитою і смачною.

При першому приготуванні стінки печі краще змастити олією.

різновиди тандирі

Електричний тандир - відмінний варіант для використання в домашніх умовах, нічим не поступається класичної печі. Приготування хліба, овочів, м'яса, риби та грибів тепер можливо в міській квартирі.

Глиняний мобільний тандир - невеликих розмірів і використовується для приготування шашликів, хліба та інших страв на дачах, наприклад, тандир Сармат великий.

Мобільний тандир - барбекю для дачі тепер не проблема. Така піч має вигляд невеликого барила, встановлювати його слід на негорючую поверхню, щоб уникнути загоряння.

Готувати в ньому можна все, що душа забажає. А шашлики, які виходять в тандирі, стануть вашим улюбленим блюдом.

Стаціонарний тандир - така піч може бути встановлена ​​на дачі або вашому заміському будинку, досить великих розмірів і використовується для постійного приготування їжі.

Підставою для нього служить цегляний фундамент. Як і в будь-якому тандирі в такій печі ви приготуєте будь-які страви, але з ним обсяги приготування страв значно збільшуються за рахунок більшої місткості.

Купити тандир ви можете у нас.

Перейти в каталог тандирі »

Чим тандир краще мангала?
Чим тандир краще мангала?
Хочете спробувати?
Як влаштований тандир?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама