Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

органічний хлопок

Все більше і більше батьків в світі віддають перевагу органічним товарам для малюків - одязі, дитячого харчування, засобів гігієни та іграшок

Все більше і більше батьків в світі віддають перевагу органічним товарам для малюків - одязі, дитячого харчування, засобів гігієни та іграшок. І це не дивно, адже кожен батько бажає найкраще для своєї дитини. Для ніжної шкіри малюка - тільки натуральні інгредієнти і компоненти, для здоров'я - органічні продукти, для повного комфорту і щастя - тільки натуральні та екологічно чисті іграшки та одяг.

Перша тканину, яка стикається з тонкою шкірою малюка, повинна бути ніжною, м'якою, комфортною, безпечною, без вмісту хімікатів, барвників та ароматизаторів, не втрачати своєї форми і не витягуватися. Ви скажете, що такого не буває? Буває! Це - органічний хлопок.

Що ж це за диво-бавовна?

Органічний хлопок - бавовна, який вирощують без використання будь-яких хімікатів (пестицидів, інсектицидів, хімічних добрив), що означає абсолютну безпеку. При вирощуванні і обробки органічного бавовни, замість мінеральних добрив використовуються органічні, для видалення бур'янів проводиться ручна прополка, грунт не піддається обробці добривами та гербіцидами мінімум три роки, бавовна на полях збирають в ручну, а виготовлення ниток, пряжі, тканини, а так само забарвлення і виробництво готового одягу - здійснюються відповідно до стандартів виготовлення органічної продукції. Крім того, при виробництві Organic Cotton неможливе застосування генетично модифікованих бавовняних насіння.

Якщо на етикетці одягу ви побачили сертифікат якості Organic Cotton, це гарантує, що бавовняна пряжа для відповідного виробу була виготовлена ​​відповідно до високими екологічними і соціальними стандартами на всіх етапах виробництва, а саме:

  • для відлякування комах-шкідників використовувалися тільки безпечні речовини (наприклад, часник, перець чилі і мило)

  • при фарбуванні тканини застосовували, створені на основі натуральних компонентів, барвники

  • люди, які вирощують органічну бавовну, працюють у відмінних умовах, мають гідну зарплату і фіксований робочий день

Екологічна шкода при виробництві звичайного бавовни

При виробництві звичайного бавовни використовується величезна кількість різних хімічних речовин - пестицидів, інсектицидів, хімічних добрив, важких металів, хімічних барвників, відбілювачів і формальдегідів. Абсолютно достовірно відомо, що для вирощування звичайного бавовни використовується на 16% більше інсектицидів і пестицидів, ніж при вирощуванні будь-яких інших сільськогосподарських культур. Крім того, всі ці хімічні речовини є високотоксичними. Судіть самі: ортофосфати, трифлуралін, токсафен, метамідофос, ендосульфан тощо.

Хімікати, що використовуються при переробці бавовни, забруднюють повітря і поверхневі води.

Крім того, частина продуктів переробки звичайного бавовни потрапляє в так звану "харчовий ланцюг" людини. Наприклад, бавовняне масло використовується для виробництва продуктів харчування, а солома часто використовується на корм великої рогатої худоби. Таким чином, частина хімічних добрив неминуче попадеться в продукти харчування і потім в організм людини.

А залишкові хімічні речовини, які неминуче присутні в білизні зі звичайного бавовни, можуть викликати як мінімум роздратування шкірного покриву.

Свіже повітря і чиста вода - наші кращі друзі ...

... а ще чисті продукти харчування та одяг. Особливо актуально це для наших дітей. Адже здоров'я майбутнього людства напряму залежить від нас з вами, від здоров'я наших з вами дітей.

У новонароджених малюків настільки чутлива, тонка і ніжна шкіра, що будь-які хімікати і токсини легко проникають через неї. Як батьки ми зобов'язані замислюватися вже зараз, що носить наш малюк з народження, що може вплинути на його здоров'я, чим він дихає і що п'є. Коли ви йдете в магазин, обов'язково читайте етикетки на продуктах для малюків. Запевняємо вас, ви будете сильно здивовані!

Вибір органічних продуктів і натуральних тканин - це найкраще, що сьогодні вже можна зробити для здоров'я ваших майбутніх онуків.

Organic Cotton

Популярність виробів з органічного бавовни поступово зростає разом з ростом популярності здорового способу життя. А маркування "100% Organic Cotton" вже можна побачити на виробах багатьох провідних світових брендів: H & M, Zara, Walmart, C & A, Nike, Anvil, Coop Switzerland, Pottery Barn, Greensource і Hess Natur ...

Згідно з доповіддю Organic Exchange Farm and Fiber Report 2009 органічне виробництво бавовни з 2007 року зросла на 20%. Правда, загальне виробництво органічної бавовни в світі складає всього 0,76%.

Сьогодні органічний бавовна вирощується в 22 країнах світу. Лідерами виробництва (в порядку убування рангу) є: Туреччина, Сирія, Танзанія, Китай, Сполучені Штати Америки, Уганда, Перу, Єгипет і Буркіна-Фасо.

Оскільки на даний момент в світі виробляється дуже незначна кількість пряжі з органічної бавовни, то неважко здогадатися, що виробництво речей з нього обходиться набагато дорожче, ніж зі звичайного, і в цьому, звичайно ж, його безсумнівний мінус.

Але, купуючи натуральні продукти харчування і одяг, ми робимо нехай і невеликий, але все ж крок, для збереження екології навколишнього середовища і здоров'я наших дітей і майбутніх поколінь.

Органічний хлопокОбичний бавовна

Підготовка насінням використовувалися генетично ізмененниесемена і хіміяОбработка фунгіцидами та інсектицидами. Можливі насіння ГМО

Підготовка почвиЗдоровая грунт. Севооборот.Іспользованіе синтетичних добрив.

Боротьба з сорнякаміЗдоровая грунт створює природний баланс. Корисні комахи і с / г культури на полях. Ручна прополка.Воздушное розпилення інсектицидів і пестицидів.

Збір урожаяВручную, без застосування хімії. Опадання листя природним путемІспользованіе токсичних хімікатів для опадання листя

ОтбеліваніеІспользованіе безпечних отбелівателейІспользованіе хлору

При відбілюванні виділяються токсичні побічні продукти, які потрапляють в навколишнє середовище

Забарвлення тканейІспользованіе натуральних барвників з низьким вмістом металу і сірки

Слабкий вплив на волокна тканини

Шкідлива дія на волокна і структуру тканини. Фарби, що містять важкі метали і сірку.

Сьогодні на ринку України стали з'являтися перші товари з органічної бавовни. Це товари відомих світових виробників дитячого та дорослого білизни, іграшок, рушників, товарів для ванни, постільних речей, покривал і пледів для дому та ін., Наприклад, Ladybird, Naturapura, Kushies, Minimink, Teddykompaniet, Heimess, Eke Home, Pognae, Green Kids, Little Monkeys, Lodger та інших. Це лідери органічної індустрії, мають високу репутацію на ринку, завдяки високій якості товарів.

Бажаємо міцного здоров'я вашим крихтам!

Тисни! підписуйся ! Читай тільки краще!

Ви скажете, що такого не буває?
Що ж це за диво-бавовна?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама