Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Контроль і приймання робіт

Для досягнення сприятливих результатів ремонту необхідно в ході ведення робіт робити проміжний аналіз ведення робіт Для досягнення сприятливих результатів ремонту необхідно в ході ведення робіт робити проміжний аналіз ведення робіт.

Проміжний контроль ремонтних робіт

1. Для дотримання термінів ремонту бажано скласти графік виконання робіт або перелік робіт із зазначенням термінів виконання окремих видів робіт і дотримуватися досягнутої домовленості з виконавцем.

У разі відступу від домовленості на проміжному етапі, вимагайте у виконавця пояснення причин і роз'яснення, як він має намір надолужити згаяне і при будь-якому розкладі будьте готові до відсунення термінів закінчення робіт на величину відступу.

Якщо терміни для Вас принципові - при першому ж відступі від домовленостей найміть додатково підрядника.

2. За проміжного контролю за якістю ведення робіт необхідно бути фахівцем. Самостійно ж слідкуйте за наступному:

Перш за все відстежити правильність використання матеріалів - щоб матеріал зберігався належним чином - не псувався, щоб при використанні матеріалу він не викидався в відходи. Всі площини, лінії, кути повинні бути прямими - паралельними і перпендикулярними. Лакофарбові склади повинні наноситися тонкими рівними шарами з проміжним висиханням.

3. Дисципліна праці повинна знаходиться на належному рівні. Чисельність працівників не повинна бути нижче обумовленої заздалегідь. Всі працівники повинні приходити і йти в певні години, в робочий час працівники не повинні займатися сторонніми речами і бути тільки в тверезому вигляді.

4. Матеріали які Вам надають повинні бути належної якості - індивідуальний працівник, той хто працює з даним матеріалом, дасть саму об'єктивну оцінку завезеного матеріалу - говорите безпосередньо з виконавцями.

приймання

Прийом виконаних робіт повинен бути обов'язково розбитий на етапи, які повинні бути прив'язані до термінів і видам виконаних робіт. Вони можуть бути обумовлені в загальній або детальної формі, але обумовлені, тому, що це буде прив'язане до авансового платежу (розрахунку), а розрахункова частина є ключовою між Вами і виконавцями.


розрахунки

Отже, як найкраще вести розрахунки:

Якщо є можливість у Вашого підрядника почати роботи за свій рахунок, то це для Вас найоптимальніший варіант.
Перший аванс (при коротких термінах ведення робіт) не повинен перевищувати вартості матеріалу.

Подальший розрахунок з виконавцем повинен проводиться з затримкою на обсяг виконаних робіт не менше 30% від виконання, для Вашої страховки, в силу того, що в разі розриву відносин з виконавцем по тій або іншій причині, нові виконавці ЗАВЖДИ будуть доробляти невиконану роботу набагато дорожче залишилися виділених коштів на закінчення ремонту.

Остаточний розрахунок виплачуйте через кілька днів після прийому робіт, для того щоб Ви змогли побачити і вчасно усунути приховані дефекти, якщо такі виявляться.

Читайте також: «Інструменти для ремонту» і «5 правил успішного ремонту. Як правильно спланувати роботи і розрахувати витрати на ремонт? »

За матеріалами сайту vseoremonte.ru

Як правильно спланувати роботи і розрахувати витрати на ремонт?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама