Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати інсталяцію для унітазу?

  1. Стіна
  2. Місце
  3. комплект
  4. Конструкція і надійність
  5. Дизайн і зручність
  6. бренд
  7. Що ще почитати по темі?

Ті самі дюбелі з пластиковими кришечками, якими закріплені підлогові унітази в більшості новобудов, теж можна назвати інсталяцією. Але в статті мова про вибір комплекту для монтажу підвісної санітарного пристрою. Завдяки йому важка і громіздка чаша виглядає нереально легкої. Створюється враження, ніби вона ширяє в повітрі, лише злегка притулившись до ідеально рівної стіни.

вибираючи інсталяцію для унітазу підвісного типу, крім вартості, звертають увагу на такі фактори:

  • матеріал стіни;
  • Місце встановлення;
  • комплект поставки;
  • технічні і дизайнерські особливості;
  • репутацію виробника.
Ті самі дюбелі з пластиковими кришечками, якими закріплені підлогові унітази в більшості новобудов, теж можна назвати інсталяцією

фото: Depositphotos

Стіна

Коли потрібно підвісити унітаз на міцну бетонну стіну, вибирати особливо нема чого. Унітаз і бачок в цьому випадку кріпляться безпосередньо до стіни анкерними болтами. Така система інсталяції мало чим відрізняється від звичайних дюбелів, згаданих вище, і називається блокової або навісний.

Варіант відносно дешевий, але не з універсальних. Підвішувати унітаз на стіну з силікатних блоків або саману можна, навіть якщо вона капітальна. Анкера не витримають навантаження і з часом обов'язково розбовтаються.

Зате рамну інсталяцію можна встановити практично скрізь: як за тонкою порожнистими перегородкою, так і взагалі посеред ванної кімнати. Така система твердо стоїть на власних ногах, лише дотримуючись за стіну. Сумарна допустиме навантаження для неї - сотні кілограмів.

Місце

Рамна інсталяція може бути встановлена, наприклад, у рівній високого муру, в кутку туалетної кімнати, під підвіконням або посеред приміщення. Іноді до одного і того ж монтажному пристрою кріплять кілька санітарних приладів: біде, умивальник, пісуар і пр. Для кожного з перерахованих випадків потрібна особлива рама.

Стандартної інсталяції для унітазу, як правило, необхідно простір не менше 50 см в ширину, 112 см у висоту і 12 см в глибину. Цілком прийнятні вимоги для більшості туалетних кімнат.

Фото: geberit.ru

Іноді висоти не вистачає. Заважає, наприклад, полку або якісь труби в стіні. У подібному випадку використовують низьку інсталяцію - висотою не більше 82 см.

При кутовому монтажі унітазу потрібна рама спеціальної конфігурації, але можна доповнити стандартну особливим модулем.

Лінійна інсталяція відрізняється від стандартної шириною. Її досить для розміщення не тільки унітазу, а й інших санітарних приладів.

Двосторонні інсталяції з несучою рамою в формі паралелепіпеда зазвичай використовують у великих офісних або громадських туалетних кімнатах, підвішуючи санітарні прилади з обох сторін перегородки. Нічого, проте, не заважає встановити подібну систему, якщо дозволяє місце, у ванній кімнаті житлового будинку.

комплект

Як правило, в комплект інсталяції для унітазу входить:

  • несуча рама;
  • кріплення до підлоги і стіни з можливістю регулювання положення рами;
  • зливний бачок з перехідником;
  • кнопка і блок управління;
  • звукоізоляція.

Виробники можуть додати в комплект і інші елементи на свій розсуд. Але відсутність перерахованого мінімуму загрожує непередбаченими походами в магазин і зайвими витратами.

Конструкція і надійність

Незважаючи на те що більшість виробників вказують в описах інсталяцій схожі характеристики, непогано перед покупкою поглянути на комплект і помацати його руками. Від деяких особливостей конструкції безпосередньо залежить надійність і термін служби.

Від деяких особливостей конструкції безпосередньо залежить надійність і термін служби

Фото: grohe.ru

Квола рама або слабкі кріплення можуть деформуватися від навантаження, що вкрай небажано, враховуючи, що інсталяція встановлюється за стінкою.

Більшість виробників комплектує свою продукцію литими зливними бачками, які ніколи не протекут. Проте зустрічаються збірні конструкції з гумовими прокладками. Хто може поручитися за їх стан через, скажімо, років 10?

Дизайн і зручність

Кнопка змиву - необхідний елемент будь-інсталяції, але кнопки можуть бути різними.

Дворежимні пристрої дозволяють використовувати більший або менший обсяг води в залежності від потреби. Кнопки з системою «змив-стоп» теж економлять воду. З їх допомогою можна зупиняти потік в будь-який момент.

Безконтактні пристрої вмикають і вимикають змив самостійно по команді чутливого сенсора, що реагує на присутність людини. Таким змивом користуватися комфортно і гігієнічно, але є і мінуси: необхідність електроживлення, складності з налаштуванням і ціна.

Як правило, панель з кнопкою розміщують вертикально на зовнішній стіні над унітазом. Універсальні конструкції допускають як вертикальний, так і горизонтальний монтаж. Така кнопка стане в нагоді, якщо інсталяція знаходиться під полицею.

бренд

Виробники інсталяцій для унітазів, особливо ті, у кого за плечима десятиліття успішної роботи, як правило, піклуються про свою репутацію і не випускають низькоякісної продукції. Але всіх «гребти під одну гребінку» не можна. У кожного бренду є свої сильні і слабкі сторони.

Підібравши декілька моделей монтажних комплектів по перерахованим вище критеріям, «погуглити» Інтернет, поцікавтеся відгуками тих, хто вже використовував аналогічні вироби. Можливо, це вплине на вибір.

Що ще почитати по темі?

Що вміє розумний унітаз?
Як переставити унітаз?
Як правильно встановити сантехнічну раковину у ванній кімнаті?

Хто може поручитися за їх стан через, скажімо, років 10?
Що ще почитати по темі?
Що вміє розумний унітаз?
Як переставити унітаз?
Як правильно встановити сантехнічну раковину у ванній кімнаті?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама