Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Злив для душової кабіни - пристрій і монтаж системи зливу (відео інструкція)

  1. сутність проблеми
  2. конструктивні елементи
  3. різновиди піддонів
  4. необхідні інструменти
  5. етапи монтажу

Пристрій зливу душової кабіни має важливе значення для забезпечення комфортного МИЙНА процесу і виключення витікання води на підлогу. Душові кабіни заслужено здобули широку популярність, але для того, щоб вони не стали джерелом постійних проблем, їх підключення повинно проводитися правильно, з урахуванням усіх нюансів експлуатації. Існує кілька варіантів забезпечення стоку, і завданням стає вибір оптимальної конструкції, здатної надійно прослужити багато років.

Існує кілька варіантів забезпечення стоку, і завданням стає вибір оптимальної конструкції, здатної надійно прослужити багато років

сутність проблеми

Злив для душової кабіни є стандартне сантехнічне пристрій, призначений для швидкого і повного видалення води з внутрішнього простору кабінки, що просто необхідно для нормального МИЙНА процесу. Хто захоче митися під душем, коли ноги постійно знаходяться в мильній, забрудненій воді?

Душова кабіна, як правило, в підлоги своєї частини завершується піддоном, який призначений для збору падаючої води і виключення її протікання на підлогу приміщення. Даний елемент може обкантовувати низьким або високим бортиком, який є бар'єром.

Чим він вищий, тим більша ймовірність збору всієї води. Однак надмірно високий бортик ускладнює переступання через нього, особливо для дітей і літніх людей. Це зобов'язує вибирати оптимальну висоту для душового піддону з урахуванням зручності всіх членів сім'ї.

Злив в душовій кабіні відбувається через відповідний отвір в піддоні, а для направлення в нього води його поверхню виконується з необхідним ухилом. В принципі, зливний отвір може розташовуватися на різних ділянках - в центрі, по кутах або на краю піддону.

В принципі, зливний отвір може розташовуватися на різних ділянках - в центрі, по кутах або на краю піддону

зливний отвір

Коли облаштовується будь-яка система зливу відпрацьованої води, виникають певні вимоги: швидке напрямок всього стоку в каналізацію, без застою всередині піддону; виключення повернення стічної води в піддон; усунення неприємних запахів з каналізації. Крім того, повинна забезпечуватися можливість простого обслуговування, в т.ч. при появі засмічень.

У деяких випадках (частіше у власних будинках) в душовій відсутня піддон. Тоді слив робиться безпосередньо в підлогове покриття, а людина, що приймає душ, розташовується на решітці, через яку вода, яка не накопичуючись, легко потрапляє в зливний отвір. Принцип дії системи аналогічний піддони варіанту.

конструктивні елементи

У загальному випадку зливна система для піддону душової кабіни або душа без піддона складається з таких елементів: пристрій для прийому води, магістралі для відводу її в каналізацію і необхідних сполучних елементів.

У загальному випадку зливна система для піддону душової кабіни або душа без піддона складається з таких елементів: пристрій для прийому води, магістралі для відводу її в каналізацію і необхідних сполучних елементів

система зливу

Пристрій для прийому стічної рідини монтується безпосередньо на зливному отворі і має забезпечити виконання таких вимог: герметизація стику, запобігання повернення води і виключення запаху. Така роль покладається на сифони з різною конструкцією гідрозатворів.

Для того щоб вирішити, який варіант вибрати, треба зрозуміти, які взагалі можна використовувати пристрої. Виділяються наступні основні типи сифонів:

  1. Сифон пляшкового типу. Такий тип знайомий багатьом по мийках і раковинах, де він є основним різновидом. Дана конструкція може використовуватися і для розглянутого випадку, зокрема, для душової кабіни з низьким піддоном. За формою сифон нагадує пляшку, горлечко якої приєднується до зливного отвору. У нижній частині збоку відводиться трубка, яка з'єднується з трубою, що прямує в каналізацію. Нижній торець забезпечений відгвинчується кришкою, і через неї можна видаляти осідає бруд. Основна перевага такої конструкції - простота монтажу та обслуговування. Як недолік відзначається значна висота пристрою, що змушує значно піднімати піддон кабіни.

    Сифон пляшкового типу

  2. Сифон колінного (трубного) типу. Ця конструкція формується трубою, зігнутою у вигляді букви S або U. Простий сифон створюється S-подібним вигином пластикової труби і утриманням її в такому вигляді за допомогою хомутів. Основна перевага - можливість зменшення висоти пристрою, але при цьому ускладнюється його чистка, що особливо проявляється при використанні гофрованого елемента.

    S-подібний сифон

  3. Зливний трап. Найбільш часто він використовується для низького піддона або в душових без нього. За своєю суттю, це трубка, що закінчується гратчастої майданчиком, яка встановлюється на зливний отвір. Висота такого пристрою становить не менше 7- 8 см.

    зливний трап

Для відведення води від приймального пристрою прокладається канал. У стандартних системах він найчастіше спеціальний який обладнають уздовж стіни ванної кімнати або збоку душовою з однієї зі сторін. Кабіни можуть комплектуватися готовими каналами довжиною 1-1,5 м, причому прокладають прямі і кутові магістралі. У комплект каналу входять: відвідний лоток, решітка і зливний пристрій.

різновиди піддонів

Основним елементом зливної системи є піддон душової кабіни. Саме він забезпечує збір всієї стічної води і через своє зливний отвір направляє її в каналізацію. Від вибору цього елемента багато в чому залежить комфортність всій помивочной процедури.

Душові піддони можуть виконуватися зі сталі, нержавіючої сталі, чавуну, пластику, кераміки та штучного каменю. Готові вироби мають необхідну конструкцію і забезпечують потрібний ухил в бік зливного отвору.

В даний час найбільш популярними є акрилові піддони - практичні і досить міцні. Недоліком вважається високий ризик появи подряпин. Для підвищення надійності пластик зміцнюється скловолокном або металевою армировкой.

Для підвищення надійності пластик зміцнюється скловолокном або металевою армировкой

акриловий піддон

Саморобні піддони виконуються у вигляді бетонної стяжки з надійною гідроізоляцією. Борти формуються шляхом заливання бетоном, укладання цегли або кам'яних елементів. В процесі виготовлення слід відразу змонтувати систему відводу стоку, забезпечуючи необхідний ухил.

необхідні інструменти

При установці і підключенні до каналізації душової кабіни будуть потрібні певний інструмент і витратний матеріал. Підстава виготовляється шляхом заливання бетонної стяжки, а значить, слід підготувати інструмент для приготування розчину, проведення бетонних робіт і накладання гідроізоляції:

  • будівельний міксер;
  • лопата;
  • мірна ємність;
  • кельму;
  • терка;
  • полутерок;
  • шпатель;
  • ніж;
  • ножиці.

Інструменти, для бетонної стяжки

Підключення кабіни проводиться з використанням:

  • болгарки;
  • електродрилі;
  • перфоратора;
  • шуруповерта;
  • шліфувальної машини;
  • ножівки по металу;
  • пристосування для згинання труб;
  • викрутки;
  • плоскогубців;
  • лещат;
  • ключів гайкових, торцевих, сантехнічних, розвідних;
  • стамески;
  • долота;
  • молотка;
  • киянки;
  • кисті малярської;
  • шпателя.

Інструменти для підключення кабіни

З витратних матеріалів будуть потрібні:

  • монтажна піна;
  • силіконовий герметик;
  • ФУМ-стрічка;
  • манжети;
  • шпильки.

Контроль якості і необхідні вимірювання забезпечуються будівельним рівнем, рулеткою, металевою лінійкою, куточком.

етапи монтажу

Від правильності приєднання душової кабіни до каналізації залежить в подальшому її безпроблемна експлуатація. Якщо своїми руками проводиться монтаж покупної, повністю укомплектованою моделі, то треба суворо дотримуватися рекомендацій інструкції. Всі стики необхідно ретельно герметизувати за використанням спеціальних герметичних складів на силіконовій основі.

Всі стики необхідно ретельно герметизувати за використанням спеціальних герметичних складів на силіконовій основі

герметизація стиків

На першому етапі готується підстава для піддону і забезпечується введення в каналізаційний стояк. Найкраще використовувати вже готовий каналізаційний введення від ванни, який має відповідний ухил для забезпечення самотоком.

Якщо душова кабіна встановлюється на абсолютно не підготовленому місці, то роботи починаються з установки трійника в каналізаційний стік з відведенням на душ, причому рівень установки його повинен бути нижче поверхні підлоги.

Далі здійснюється прокладка в підставі кабіни спеціального зливного каналу або труби, що зв'язує зливний отвір піддона з відведенням каналізаційного трійника.

При прокладанні повинен забезпечуватися відповідний ухил для самотоком рідини. Для сифона формується поглиблення в бетонному стягуванні підстави потрібного розміру. Важливо правильно розрахувати висоту сифона з урахуванням можливої ​​регулювання висоти ніжок піддону.

Безпосередньо приєднання душової кабіни до каналізаційної системи здійснюється в такому порядку:

  1. Збирається сифон згідно з інструкцією.
  2. Душовий піддон перевертається, на зливному отворі закріплюється сифон в зібраному стані. На місці стику укладається гумова прокладка.
  3. За допомогою регулювання висоти ніжок вирівнюється піддон. Він повинен розташовуватися строго горизонтально.
  4. Зливний гнучкий шланг, що відходить від сифона, з'єднується з відвідної системою (каналом або трубою). Стик герметизується з використанням силіконового герметика.

Стик герметизується з використанням силіконового герметика

Душова кабіна набуває все більшої популярності, а тому багатьом людям хочеться мати її у своїй квартирі. Установку можна повністю здійснити своїми руками, дотримуючись вимог інструкції та рекомендації фахівців. Правильний і якісний монтаж зливної системи - це гарантія тривалої та комфортної експлуатації душа.

Відео інструкція

Хто захоче митися під душем, коли ноги постійно знаходяться в мильній, забрудненій воді?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама