Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сертифікат пожежної безпеки на фарбу і сертифікати відповідності на фарби

Лакофарбові вироби застосовуються майже всюди: в будинках, на виробництві. Ми фарбуємо вікна, стіни, батареї опалення. Сфера застосування фарб дуже різноманітна, як і їх специфікація. Для окремих способів застосування є окремі види фарб. А раз види різні, то і вимоги щодо якості та безпеки теж різні.
Лакофарбові вироби застосовуються майже всюди: в будинках, на виробництві сертифікація фарби - це один з важливих кроків, який повинен зробити виробник або імпортер лакофарбових виробів. Так як перед тим як дана продукція надійде на прилавки російських магазинів, на неї повинні бути правильно оформлені дозвільні документи, що підтверджують, що дана продукція.
У разі якщо ви купуєте фарбу, яка, в подальшому буде використана в приміщеннях з підвищеною пожежонебезпекою, або безпосередньо на поверхнях, що піддаються прямому впливу високих температур, обов'язково переконайтеся, що в наявності є сертифікат пожежної безпеки на фарбу, яку ви вибрали. У продавця як мінімум повинна бути копія такого документа, завірена виробником, а на самій упаковці повинен бути нанесений спеціальний знак.
Виробники спеціальних лакофарбових виробів, які використовуються в вогненебезпечних середовищах, в обов'язковому порядку отримують пожежний сертифікат на фарбу, яка попередньо проходить випробування в акредитованих лабораторіях, що мають необхідне обладнання і фахівців. На основі випробувань лабораторія оформляє прокол випробувань, який в подальшому буде переданий експертам органу з сертифікації, де і видаються сертифікати відповідності на фарби. Якщо даний документ присутній у продавця, то це означає, що ця фарба відповідає нормам безпеки і якості. І вам потрібно лише визначитися з кольором і сферою застосування, щоб не купити якісний, але не придатного вам продукт.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама