Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Домашні тварини - аплікація з паперу для дітей 5-7 років

Аплікація з паперу «Домашні тварини» вирішує не тільки художні завдання, але і розширює уявлення дитини про навколишній світ Аплікація з паперу «Домашні тварини» вирішує не тільки художні завдання, але і розширює уявлення дитини про навколишній світ. Основна ідея, яку ми можемо донести при виконанні цієї аплікації - про схожість будови тварин. Дійсно, взявши за основу великий і маленький овал, ми можемо зробити корову, козу, коня, кішку і навіть гусака! Можемо зробити і чоловічка, але не цього разу. Основа - овали - одна і та ж. Вся справа в деталях. При роботі над аплікацією «Домашні тварини» ми формуємо у дітей аналітичний погляд художника, вчимося бачити в складних силуетах заховані прості форми.
Перед початком роботи намалюйте на аркуші паперу (або на дошці, якщо ви працюєте з групою) овали - великі і трохи менше - і запропонуйте дітям пофантазувати в кого або будь-що можна «перетворити» овал. Вислухавши і схваливши всі версії, повідомте, що сьогодні з овалів ви будете робити домашніх тварин. Малюйте овали і «перетворюйте» їх в тварин. Пізніше ці малюнки послужать ескізами для аплікації.
Порівняйте отримані фігурки. Тобто знайдіть спільні риси і відмінності. Підведіть дитину до думки, що загальне - це велике овальне тулуб і голова, теж овальна, але меншого розміру. А розрізняються взаимоположение тулуба і голови і, звичайно, деталі - хвости, роги, вушка і т.д.

Можна запропонувати таке питання: яке вийти тварина, якщо намалювати голову нижче тулуба? Це може бути будь-яка тварина, що їсть або п'є воду. Наприклад, конячка.

Виконання аплікації з паперу «Домашні тварини» для дітей 5-7 років
Тепер приступаємо власне до аплікації. Запропонуйте дитині вибрати, яку тварину він хоче зробити. Виберіть з ним прямокутники паперу відповідного кольору. Прямокутники потрібно підготувати заздалегідь. Мінімальні розміри 2х3 см для маленького і 4х2.5 для великого прямокутника. Краще брати розміри більше, з дрібними деталями дітям важко буде працювати. Якщо ви працюєте з групою дітей, то хлопці виберуть різних тварин, і у вас вийде справжня ферма. Якщо ж ви працюєте індивідуально, то нехай дитина зробить аплікацію одного-двох тварин, а ви зробите ще два-три.
Вирізаємо тулуб і голову для аплікації домашніх тварин. Прямокутники складаємо навпіл, скругляются кути і розгортаємо. Отримуємо два овалу для аплікації - голову і тулуб домашньої тварини.

Наклеюємо овали на аркуш паперу або картону
Наклеюємо овали на аркуш паперу або картону. Домальовували деталі фломастерами.

Варіант виконання аплікації з паперу «Домашні тварини»   Роботу можна зробити складніше і яскравіше, якщо деталі на тільки домалювати фломастером, а й наклеювати аплікацією
Варіант виконання аплікації з паперу «Домашні тварини»
Роботу можна зробити складніше і яскравіше, якщо деталі на тільки домалювати фломастером, а й наклеювати аплікацією. Діти можуть виконувати цю роботу, довільно вирізаючи і наклеюючи деталі.

Оформити аплікацію з паперу «Домашні тварини» можна у вигляді альбомчика, як   книжку-аплікацію «Ферма» для малюків Оформити аплікацію з паперу «Домашні тварини» можна у вигляді альбомчика, як книжку-аплікацію «Ферма» для малюків .

Якщо ви працюєте з групою дітей, то вийде барвиста робота «Наша ферма», якщо вирізати аплікації тварин «хмаркою» і наклеїти на загальну основу.
Проявивши фантазію, ви можете створити самі різноманітних тварин. І не обов'язково домашніх.
Маленькі хитрощі для аплікації «Домашні тварини»
Ми можемо запропонувати і кілька технічних ідей-рішень для такої аплікації.
Ніжки з копитцями можна зробити, наклеївши на прямокутник паперу чорну смужку, а потім розрізавши прямокутник на чотири частини.

Для аплікації порося відразу дві ніжки можна зробити, склавши смужку паперу навпіл і обрізавши місце складання як ластівчин хвіст
Для аплікації порося відразу дві ніжки можна зробити, склавши смужку паперу навпіл і обрізавши місце складання як ластівчин хвіст.
Рогу легко виходять, якщо вузьку смужку паперу розрізати по діагоналі. Так само можна зробити вушка.
Гриву і хвіст конячці добре робити, нарізавши папір «локшиною».

Можна запропонувати таке питання: яке вийти тварина, якщо намалювати голову нижче тулуба?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама