Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зберігати цибулю по науці - хвороби і боротьба з ними від А до Я

  1. шейковая гниль
  2. Зелена цвіль
  3. Фузаріозна гниль донця
  4. Мокра бактеріальна гниль
  5. Заходи профілактики хвороб цибулі при зберіганні
  6. ЩО МАЄМО - ЗБЕРЕЖЕМО
  7. розширюємо асортимент
  8. Вибираємо, що будемо зберігати
  9. ГОТОВИМСЯ до зберігання
  10. І інші способи зберігання
  11. П'ять важливих правил
  12. І підгодівля, і захист
  13. Нижчих інші записи по темі "Дача и сад - своїми руками"
  14. Підпішіться на оновлення в наших групах.

Відомо, що цибуля уражається хворобами як в період вегетації, так і при зберіганні. Якщо в першому випадку контролювати інфекцію можна агротехнологічного, хімічними або біологічними прийомами, то збереження врожаю в сховище залежить від його якості в післязбиральний період. Навіть ті хвороби, які не розвиваються на цибулинах, можуть мати негативний вплив на показники якості врожаю. А що вже говорити про патологію безпосередньо цибулин.

шейковая гниль

Хвороба проявляється в основному під час зберігання, але в окремі роки може бути шкідливою і в період вегетації. Зустрічається у всіх зонах вирощування цибулі. Перші ознаки можна діагностувати в області шийки цибулин у вигляді побуріння і розм'якшення тканин. Згодом зона ушкодження розширюється і поглиблюється. Уражені тканини стають водянистими, мають «варений» вигляд, ослизняются.

У вологих умовах поверхню хворих цибулин покривається сірим нальотом (рис. 1), який розвивається і між лусочками.

Це конідіальне спороношение гриба Botrytis allii Munn - головного збудника хвороби (відомі й інші патогени роду Botrytis на луці). На практиці поява такого нальоту можливо в будь-якому місці цибулини, де вона була пошкоджена механічно (наприклад, в грунті під час розростання або при викопуванні) або шкідниками. Пізніше на споро-носінні з'являються дрібні чорні склероції різної форми. Якщо їх стає багато, вони з'єднуються в суцільну кірку.

Таким чином, зараження цибулин гнилизною відбувається ще в полі, часто перед або під час збирання врожаю. В першу чергу і більш інтенсивно гриб вражає фізіологічно ослаблені рослини і недозрілі цибулини.

Читайте також: Чого не можна робити щоб цибуля добре зберігався - 7 головних цибульних заборон

До закладки на зберігання симптоми захворювання часто візуально не позначаються (гниль розвивається латентно), зате в сховище воно швидко прогресує і за півтора-два місяці може охопити всю цибулину. Її маса істотно зменшується в результаті зсихання, і в кінцевому підсумку вона муміфікується і покривається нальотом і склероціями.

Іноді симптоми шейковой гнилі можуть бути тривалий час приховані верхніми сухими кроющими лусочками, під якими розвивається сірий наліт. На деяких білих сортах цибулі ці лусочки набувають рожеве пігментацію (рис. 2).

Освіта конідіальне спо-роношенія (сірого нальоту) на окремих уражених цибулинах призводить до масового поширення інфекції в сховище (потоками повітря, кліщами). В цьому випадку збудник проникає в цибулини в основному через тканини донця, особливо якщо почали відростати коріння (рис. 3).

За літературними даними, гриб може розвиватися в широкому діапазоні температур (від 3 до 33 ° С), але зараження рослин відбувається при 15 ... 25 ° С, особливо при вологості повітря вище 70% або наявності крапельної вологи. Втрати врожаю через шейковой гнилі можуть досягати 50%. Уражені цибулини дають хворі рослини, листя яких бліднуть, в'януть і відмирають. При захворюванні насінників на стрілках і насіннєвих голівках також з'являється сірий наліт. Уражені частини загнивають, а насіння недозревают або їх схожість суттєво знижується.

Головними джерелами інфекції є склероції гриба в грунті, а також міцелій в уражених цибулинах і насінні.

Зелена цвіль

Одна з найбільш поширених хвороб в період зберігання цибулі. На криють лусочках уражених цибулин з'являються жовтуваті водянисті плями (рис. 4), які згодом покриваються білуватим нальотом. Надалі внаслідок розвитку великої кількості спор цей наліт набуває характерного зелений пліснявий вид. Часто він виявляється також на денці (рис. 5) і в області шийки. Внутрішні тканини цибулин також уражаються: соковиті лусочки темніють, у вологих умовах загнивають з утворенням нальоту, а в сухих муміфікуються (рис. 6).

Хвороба викликають гриби роду Penicillium, зокрема Penicillium glaucum Link. Вони широко представлені в грунті, розвиваються на рослинних рештках. Поширюється патоген за допомогою конідій, які заносяться в сховище разом з цибулинами. Шкідливість зеленої цвілі посилюється при ураженні лука іншими хворобами, зокрема пероноспорозом, шейковой і фузаріозної гнилями.

Фузаріозна гниль донця

Виявляється в кінці вегетації цибулі у вигляді передчасного пожовтіння і відмирання листя, починаючи з верхівок (рис. 7). В цей час на більшості цибулин видимі ознаки ураження відсутні, але з часом в сховище захворювання може проявитися масово. Його характерною ознакою є розростання на денці цибулин брудно-білого або брудно-рожевого щільного нальоту (рис. 8). Надалі уражені цибулини стають м'якими, водянистими і в кінцевому підсумку згнивають (у вологих умовах) або муміфікуються (в сухих). Втрати лука при зберіганні можуть перевищувати 30%.

Збудником хвороби є гриб Fusarium oxysporum f.sp. сіре WC Snyder & HN Hansen, який зберігається в уражених рослинних рештках і заражених цибулинах у вигляді хламідоспор, макроконідій і грибниці.

Мокра бактеріальна гниль

В останні роки набула досить широкого поширення. Дуже шкідлива хвороба, збудниками якої є бактерії Erwinia carotovora subsp. carotovora (Jones) Bergey et al., види Pseudomonas та ін.

Поразка починається ще в полі в кінці вегетації цибулі. Бактерії проникають в рослини через механічні пошкодження тканин, що виникли в ході обробки грунту, розростання цибулин, збирання врожаю, через місця пошкодження комахами або сонячні опіки. Але масового розвитку хвороба досягає саме в період зберігання врожаю.

У уражених цибулин навколо шийки утворюються великі світлі плями, тканина розм'якшується з виділенням рідини (ексудату) з неприємним запахом (рис. 9). На поздовжньому розрізі цибулини перші зовнішні шари луски мають нормальний здоровий вигляд, а наступні набувають желтобурую забарвлення і ослизняются (рис. 10). Іноді спостерігається чергування здорових і хворих лусок. Гниль може розростатися з центру цибулини (рис. 11). Згодом відбувається загальне розм'якшення і ослизнение цибулин, що супроводжується неприємним гнильним запахом (рис. 12).

Зараження рослин і розвитку хвороби сприяє загальне фізіологічне ослаблення рослин, головна причина якого - несприятливі умови вирощування (неправильний підбір сорту, нестача елементів живлення, неоптимальний водний режим, різкі перепади температури та ін.).

Шкідливість мокрої бактеріальної гнилі виражається у великих втратах врожаю при зберіганні, оскільки хвороба поширюється від уражених цибулин на сусідні здорові, часто викликаючи загнивання всієї партії. Уражені цибулини втрачають товарні і смакові якості, а при висадці в поле не дають сходів.

Посилання по темі: Зберігання цибулі: як правильно

Заходи профілактики хвороб цибулі при зберіганні

  1. Побудова правильного сівозміни з поверненням цибулі на попереднє місце через 3-4 роки. Збудники мокрої бактеріальної гнилі цибулі вражають багато видів овочевих культур, зокрема часник, морква, огірок, томати, капусту, квасолю, диню та ін., Тому висівати цибулю після перерахованих культур не рекомендується.
  2. Джерелом інфекції гнилей є неперегнівшіх залишки врожаю, які слід видаляти з поля або глибоко закладати в грунт.
  3. Перед посадкою сім'яників треба проводити ретельну перегородку цибулин з вибраковуванням уражених як головного джерела інфекції. Для захисту рослин від фузаріозного в'янення, пероноспорозу та інших захворювань насіннєвий матеріал обробляють дозволеними препаратами, зокрема: Іншур Профі, ТН (боскалід, 180 г / л + піраклостробін, 90 г / л), 1 -2 л / т; Псевдобактерін-2, в.р. (Живі бактерії Pseudomonas aureofaciens BS 1393, 2х 109 КУО), 0,1 л / кг та ін.
  4. Для своєчасного і повного визрівання високоякісних цибулин потрібно строго дотримуватися рекомендованої агротехнології вирощування конкретного сорту або гібрида (оптимальні терміни і густота посіву, збалансовані дози мінеральних добрив, помірний полив і т.д.). При виявленні перших ознак хвороб і прогнозі їх подальшого розвитку застосовують рекомендовані фунгіциди (крім вирощування зеленої продукції на перо):
  5. Квадріс 250 SC, к.с. (Азоксістро-бін, 250 г / л), 0,6 л / га (фузаріоз-ве в'янення, пероноспороз), до 2 разів;
  6. Косайд 2000, ВГ (гідроксид чекай, 538 г / кг), 2-2,5 кг / га (пероноспороз, мокра бактеріальна гниль), до 4 разів;
  7. Ровраль Аквафло, КС (іпродіон, 500 г / л): 0,75-1 л / га (склеротинії-оз, шейковая гниль), до 3 разів;
  8. Сигнум, ВГ (боскалід, 267 г / л + пі-раклостробін, 67 г / л): 1-1,5 кг / га (пероноспороз, альтернаріоз, гнилі, кладоспоріоз), до 2 разів;
  9. Псевдобактерін-2, ep, 1 л / га (проти збудників грибних і бактеріальних хвороб), до 2 разів і ін.
  10. Збирати цибулю слід в суху погоду в період масового пожовтіння листя. Важливо виключати механічні пошкодження цибулин. Підсохлі листя безпосередньо в поле обрізають на висоті 3-5 см від цибулини. Передчасне або близьке до цибулині видалення листя сприяє легкому проникненню інфекції і розвитку гнилей в період зберігання.
  11. При збиранні врожаю у вологу погоду цибулини підсушують в вентильованих приміщеннях з підігрівом.
  12. На зберігання відбирають тільки здорові, дозріли, сухі цибулини без механічних пошкоджень.
  13. Сховище повинне бути очищено від торішніх залишків і продезінфіковані. Оптимальна температура для зберігання цибулі - 1 ... 3 ° С, відносна вологість повітря - 75-85%. Шар цибулин не повинен перевищувати 0,5 м. Зберігання при підвищених температурі і вологості повітря підсилює розвиток хвороб.
  14. Під час зберігання потрібно систематично перевіряти врожай на пора-женность хворобами. При виявленні окремих вогнищ захворювань слід негайно перебрати всю партію і видалити уражені цибулини.

ЗБЕРІГАННЯ ЛУКА І ЧАСНИКУ - ПОРАДИ І ВІДГУКИ ПРО СПОСОБИ

ЩО МАЄМО - ЗБЕРЕЖЕМО

У наших краях, ДЕ ЛІТО так швидко змінюється, А ХОЛОДА І НЕГОДА нескінченно, нагромаджено безліч СПОСОБІВ ЗБЕРЕЖЕННЯ ВРОЖАЮ.

У ТОМУ ЧИСЛІ - ЛУКА І ЧАСНИКУ, АДЖЕ КОЛИСЬ ЦЕ БУЛО ЖИТТЄВО ВАЖЛИВО. ГОСТРІ, ПРЯНІ лежання цибулини НЕ ТІЛЬКИ РОБИЛИ їжу смачною, А Й РЯТУВАЛИ ВЗИМКУ від застуди, А НАВЕСНІ - ВІД АВІТАМІНОЗУ І цинги

© Автор: ОЛЬГА УВАРОВА

Але ... часи і умови життя змінюються - не завжди старі способи зберігання сьогодні підходять. Не у всіх є місткі засіки та комори, а точніше - підвали, горища, великі комори, де можна створити ідеальні умови для зберігання будь-яких овочів.

Жителям міських квартир доводиться задовольнятися кухонними полками, холодильниками, морозильними камерами, балконами і лоджіями, ну і, кому пощастить, невеликими підсобними приміщеннями - хоча не всі готові перетворювати їх в овочесховища, щоб без кінця перебирати псуються або проростають цибулини або висихає часник, боротися з запахами і страждати від появи в квартирі дрібних мошок. Тому доводиться винаходити нові способи, більш раціональні і компактні, використовувати сучасні методи збереження і переробки.

Та й викладати овочі на зберігання варто теж вибірково, зберігаючи найкраще, смачне, корисне, рідкісне (наприклад, сорту, які не купиш в магазині або які стоять досить дорого) і ... красиве. Адже цибулю і часник, сплетений в коси або пов'язаний в ефектні пучки, може не тільки добре зберігатися, але і прикрашати кухню, балкон, комору. До того ж в останні роки помітно розширився асортимент різновидів цибулі та часнику, що дозволяє використовувати ці корисні овочі різноманітно і цілий рік.

розширюємо асортимент

Ще порівняно недавно городникам доводилося задовольнятися невеликою кількістю сортів ріпчастої цибулі і часнику (озимого або

ярого), але сьогодні ринок насіння і садивного матеріалу пропонує досить багато різновидів великого сімейства цибулевих.

Перш за все, це цибуля-порей, несправжнє стебло якого має більш делікатний смак і запах, але не поступається ріпчастій цибулі по корисності. Та й виростити його з насіння не складніше, особливо при річному і подзимнем посіві.

При цьому:

  • порей можна збирати до глибокої осені (до заморозків) або рано навесні (він прекрасно зимує в грунті);
  • зібраний і пов'язаний в невеликі пучки, він зберігається при кімнатній температурі (просто загорнутим в папір або перфорований целофановий пакет) дві-три тижні, а в холодильнику, на заскленій лоджії або в будь-якому іншому прохолодному приміщенні (при низьких позитивних температурах) - практично до весни ;
  • його можна зберігати в засушеному вигляді, в замороженому і в солоному; гідність такого зберігання - велика компактність.

Вартість цибулі-порею в магазинах на порядок вище цибулі ріпчастої, так що вирощувати його на городі і зберігати в домашніх умовах набагато більш рентабельно і доцільно, ніж звичну «ріпку».

Варто звернути увагу на цибулю-шалот - різновид ріпчастої цибулі. Він м'якше на смак і дрібніше за розміром, але щільніше, тому чудово зберігається при кімнатній температурі, що не проростаючи і не висихаючи.

А багаторічні листові луки - батун, слизун, шніт - простіше не стільки зберігати, скільки вирощувати в контейнерах, забезпечуючи себе зеленим пером в осінньо-весняний період. Хоча їх зелені пір'я теж можна зберегти, дрібно нарізавши, змішавши з сіллю і щільно утрамбувати в банки.

Крім того, добре завести на городі галявинку ведмежої цибулі (черемша, дикий часник): до весни, коли запаси свого часнику вичерпуються, як раз проростають його зелене листя. До речі, і їх можна заготовляти на зиму - солити, маринувати.

Вибираємо, що будемо зберігати

Терміни зберігання цибулі і часнику залежать і від сорту. Тому замислюватися про майбутнє зберіганні врожаю треба заздалегідь, ще на етапі вибору насіння або севка. Зазвичай в описах сортів будь-яких овочів вказується, чи призначені вони для тривалого зберігання. Але якщо це чомусь невідомо, то керуватися варто загальним правилом - найкраще зберігаються пізні сорти овочів. А з ріпчастих луків - гострі сорти (вони ж, як правило, і пізні); у напівгострих і солодких - термін зберігання значно коротше, тому їх використовують в їжу першими.

НА ЗАМІТКУ

Для тривалого зберігання цибулі і часнику важливо і така якість, як стійкість сорту до грибних і бактеріальних хвороб. При зборі врожаю можна і не помітити, що рослини вражені тим чи іншим захворюванням, але при зберіганні (особливо в теплому і вологому приміщенні) хвороба, почавши прогресувати, може швидко знищити весь урожай. Ось чому рекомендують регулярно оглядати зберігаються цибулини і негайно видаляти хворі і пошкоджені.

Яровий часник, який встигає пізніше озимого і у якого зубчиків більше (а значить - і криють лусок теж більше), теж зберігається набагато довше.

ГОТОВИМСЯ до зберігання

Щоб забезпечити хороше збереження врожаю, важливо створити овочам і правильні умови вирощування: перегодованому добривами, хворі або уражені шкідниками плоди досить швидко приходять в непридатність.

Нарешті, пам'ятаючи життєву мудрість - кожному овочу свій строк, - треба вчасно зібрати їх.

Вирощений з насіння цибуля-севок прибирають, як правило, в першій половині серпня, сигналом до цього служать жовтіють і вилягає листя. Потім - при таких же ознаках - збирають цибулю-ріпку.

НА ЗАМІТКУ

Для приготування соусів, паст і різних заправок можна також використовувати головки часнику і цибулини, які виявилися пошкодженими і не годяться для тривалого зберігання.

У нестрелкующіхся (ярих) сортів часнику очевидна ознака дозрівання - жовтіють листя; в стрілкових (озимих) - растрескивании чохольчиком на Бульбочки.

Якщо запізнитися з прибиранням, то доллю часнику розійдуться, і він стане непри придатним для тривалого зберігання.

Після збору і севок, і ріпчасту цибулю, і часник важливо добре просушити Для цього його, чи не обрізаючи, витримую на сонці протягом чотирьох-п'яти днів а в дощову погоду - під навісом провітрюючи і перевертаючи.

Після просушування бадилля лука і чес нока обрізають на 3 - 5 см. Якщо цибуля був зібраний в дощову погоду, перед закладанням на зберігання його корисно додатково прогріти при температурі близько +45 ° C не менше восьми годин (щоб не загнили не з'явились мошки).

ГОТУЄМО тару

Цибулю і часник заплітають в коси не тільки тому, що це красиво, але і тому, що в цьому випадку не потрібно ніякої додаткової тари. Крім того, в підвішеному стані він не займає місця на полицях і при цьому чудово провітрюється.

Якщо не вийшло заплести, то можна скласти цибулини і панчохи-колготки і теж підвісить! »Під стелю; а якщо цей спосіб бентежить з естетичних міркувань, то в якості підвісний тари підійдуть пластикові сітки для овочів, мішечки з полотна або полотна, невеликі плетені кошики.

Оптімальні умови для зберігання ріпчастої цибулі - при температурі 0 ... + 1 ° C 'і вологості Повітря на Рівні 75 - 80%. В квартирі при тім-пературі + 18 ... + 22 ° C ріпчасту цибулю Найкраще зберігається в темному пріміщенні з добре вентіляцією. Висока вологість в теплому приміщенні може викликати проростання цибулі або його загнивання.

Великий врожай цибулі і часнику доведеться розкладати в овочеві ящики (максимум, ніж в три ч ряду) або невисокі картонні коробки з пророблену в них отворами - для вентиляції.

Набагато краще головки часнику, цибулю-ріпка і помилкові стебла порею зберігаються в прохолоді, пере-сипатися додатково цибулевим лушпинням, сфагнумом.

І інші способи зберігання

Якщо урожай вдався, а підвалу немає та й лоджію з кухнею забивати ящиками з часником-цибулею не хочеться, -J доведеться вибирати компактні, ємні і бажано не дуже трудомісткі і «заморочені» способи зберігання.

Зовсім просто зберегти часник на кухонній полиці, упакувавши в попередньо простерилізовані скляні банки (цілком головки або розділивши їх на часточки, і пересипавши сіллю або борошном. А очищені від лушпиння часточки - в банку, залитої рослинним маслом. Це швидко і має додатковий бонус - одночасно отримуєш і ароматизоване масло. Трохи складніше засолити або замаринувати часник. Добре маринувати і дрібну цибулю-севок, окремо або з іншими овочами (типу пікулів).

І цибуля, і часник можна сушити (в духовці або в сушарці, справедливість, аромат в процесі сушіння може збити з ніг) і заморожувати в морозильній камері, але ... Це якщо намагатися зберегти урожай за всяку ціну, так як смак і корисні якості цибулі і часнику при цьому частково будуть втрачені.

Часниковий СІЛЬ СВОЇМИ РУКАМИ - ЯК ПРИГОТУВАТИ

Якщо хочеться чогось особливого, то можна приготувати часникову сіль: часник подрібнюють і розтирають у ступці, а потім змішують з крупною сіллю (100 г часнику на 0,5 кг солі), додаючи до смаку інші прянощі (роблячи різні варіанти часниковою солі - зі свіжим подрібненим імбиром і лимонною цедрою або сушеними базиліком, материнкою, розмарином і червоним перцем, а можна - з насінням кмину, кропу, фенхеля, анісу). Кілька різновидів часниковою солі, розсипані по банках, можуть дуже довго зберігатися на полиці з прянощами і прикрашати будь-які страви, надаючи їм яскравий смак і аромат (не соромно такий продукт і піднести в якості презенту людям, що люблять гостру кухню). Існують і безліч інших рецептів переробки та заготівлі часнику і цибулі - це приправи, заправки, соуси, пасти, настоянки.

З усіх існуючих способів зберігання треба вибирати той, для якого є найбільш сприятливі умови і який найпростіше здійснити.

Але ... найнадійніше використовувати кілька різних.

Лишенько моє, або Як зберегти врожай

Цибулю і часник особливо примхливі на початку свого розвитку.

Тому головне завдання зараз - забезпечити рослини підгодівлею в період до середини червня. Далі почне формуватися цибулина, і істотно вплинути на її розмір буде вже складно.

П'ять важливих правил

Цибулю і часник добре ростуть на грядках з пухкої родючим грунтом, які вчасно поливають і прополюють. На бідних і кислих ділянках пір'я будуть маленькими і блідими. Помітили цей симптом? Восени під перекопування не забудьте внести вапнякову або доломітове борошно (100 г на 1 кв.м) і перегній (відро на 1 кв.м). А поки спробуйте рясно замульчувати рослини перегноєм, частіше рихлите, прополювати і поливайте грядку.

Поливайте цибулю і часник в суху погоду раз в тиждень з розрахунку 15-20 л води на 1 кв.м. Раз в 2 тижні до середини червня перед поливом вносите азофоску або інше комплексне мінеральне добриво (1 ст.л. на 1 кв.м). На наступний день після поливу рихлить грунт, щоб «замкнути» вологу і не дати їй швидко випаруватися.

Чи не відщипувати пір'я у рослин! Кожен лист - це 10-15% втрати врожаю цибулини. На зелень відведіть окрему грядку, яку щільно засейте, наприклад, шалот (сімейним цибулею).

В кінці травня посадите пару рядків севка на зелень. Зібрати її зможете в серпні, коли придатних для їжі пір'я не буде навіть на багаторічному цибулі.

У озимого часнику в першій половині червня з'являються квітконосні стрілки, на яких формуються повітряні цибулинки (бульбочки). Видаляйте їх одразу, щоб отримати головку більшого розміру.

Антон Лещева, канд. з-х наук

І підгодівля, і захист

Щоб виростити великий і смачний лук, в кінці весни обов'язково підгодовую його розчином будь-якого органічного добрива: курячого посліду (1:20) або коров'ячого гною (1:10), трав'яний бражки (1: 7). А щоб після підгодівлі на рослини не зліталися цибульні мухи, розробила таку схему. Спочатку поливаю грядку відстояною водою. Після цього виливаю по 0,5-0,7 л поживного складу під кожну рослину. Потім опудрювальні цибулю і землю навколо тютюновим пилом або деревною золою.

Ольга ЯКОВЕНКО, м Миколаївка

ЗАМОВТЕ ЯКІСНІ І дешеві НАСІННЯ ТА ІНШІ ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ І ДАЧІ. ЦІНИ копійчані. ПРОВЕРЕНО! ПРОСТО ПОДІВІТЬСЯ САМІ І здівував ЯК МІ.ЕСТЬ Відгуки. ПЕРЕЙТИ >>>

ПЕРЕЙТИ >>>

Нижчих інші записи по темі "Дача и сад - своїми руками"

  • Чому і чим хворіє цибулю? : Гниє цибулю - причини і ...
  • Яровий часник - найчастіші хвороби і шкідники (ФОТО + НАЗВА + ОПИС) : ХВОРОБИ Й ШКІДНИКИ ярої часник Багато ...
  • Часник ярий або озимий - Відмінності? : Озимий та ярий часник: як ...
  • Лук багатоярусний - як вирощувати : Вирощування і посадка багатоярусного лука Лук ...
  • Як зберігати часник : ЧАСНИК ЗБЕРІГАЄТЬСЯ ВРЮ ЗИМУ Хочу розповісти, ...
  • Вирощування часнику - посадка і догляд: 4 важливих уроку (Воронеж) Часник - посадка і догляд ....
  • Правильне вирощування часнику на ділянці : Кілька порад з вирощування часнику ...

    Підпішіться на оновлення в наших групах.

    Будемо друзями!

  • Помітили цей симптом?
    Часник ярий або озимий - Відмінності?
    Реклама

    Реклама
    Новости
    Реклама
    Реклама