Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від ос народними засобами: фото і відео поради, пастка для ос і шершнів

  1. Як вивести ос на дачі?
  2. Як боротися з осами за допомогою випалювання гнізда?
  3. Як вивести ос водою?
  4. Боротьба з осами позбавленням кисню
  5. Боротьба з осами за допомогою ласощів
  6. Спрей для знищення ос
  7. Спеціальна служба боротьби з комахами і гризунами
  8. Запобіжні заходи

Актуальний для багатьох людей питання звучить наступним чином: як позбутися від ос? Кожна людина хоча б раз зустрічав їх в саду, будинку, на городі і просто на вулиці. Вони люблять солону рибу, солодке. Вони заважають людині і представляють певну загрозу для нього: можуть вкусити без видимої на те причини, тому постає питання про те, як позбутися від ос.

Вони живуть практично скрізь: в дуплах дерев, траві, на балконах, під скатом даху і навіть в землі.

Як вивести ос на дачі?

Влітку всі дачники прагнуть на своє подвір'я, де можна відпочити і насолодитися тишею і спокоєм. Але відпочинок можуть порушити оси. Вони можуть звити своє гніздо на веранді або в траві. Людина, не помічаючи їх присутності, може наступити на них або просто увійти в приміщення з їх гніздом. Вони відразу починають захищати своє місце проживання, нападаючи на людину і завдаючи йому шкоди. А якщо у нього є алергія на отруту оси, то наслідки можуть бути сумними. Тому все дачники часто задають питання: як вивести ос?

Як боротися з осами за допомогою випалювання гнізда?

Такий спосіб позбавлення від ос вельми ефективний. Гніздо обливається бензином або гасом і підпалюється. При цьому потрібно дотримуватися обережності, якщо вулик кріпиться до дерев'яної поверхні або поблизу швидко займистих предметів. Такий спосіб знищення підходить, якщо осине гніздо розташовується в траві, на бетонній або цегляній стіні і залізної конструкції. Можна використовувати й інший спосіб випалювання осиних гнізд. Для цього потрібно взяти поліетиленовий пакет або щільний мішок. Швидко надіти на вулик і зрізати його «під корінь». Обмотати скотчем кінці пакета або зав'язати мотузкою, сильно стягнувши її. Покласти ще в один пакет і кинути у вогонь.

Як вивести ос водою?

Такий спосіб знищення застосуємо в тому в разі, якщо осине гніздо, а правильніше сказати, нора, знаходиться в землі. Тоді потрібно великою кількістю води залити отвір і заткнути підручними засобами, найкраще для цього підійде камінь або цегла. Якщо вулик знаходиться на відкритому просторі, до нього легко дістатися. Наприклад, він на рівному стелі. Тоді можна за допомогою відра з водою затопити вулик. Для цього ціле відро води підносимо до вулика і швидко занурюємо осине гніздо в ємність. При цьому відро впритул притискаємо до поверхні, щоб оси не вилетіли назовні, і тримаємо так 10-15 хвилин. За цей час комахи повинні загинути. Але цей спосіб боротьби з осами є трудомістким, тому що не завжди виходить все зробити правильно і оси вилітають в отвір між відром і поверхнею. Не всі особини гинуть за цей час. А тримати ціле відро води над стелею не дуже зручно.

Боротьба з осами позбавленням кисню

Даний спосіб боротьби з осами є одним з найпростіших. Для цього потрібно взяти товстий пакет із зав'язками (наприклад, для сміття), швидко надіти на гніздо, сильно затягнути кінці зав'язки (тим самим у ос немає доступу до кисню) і залишити на кілька днів зав'язаний пакет. Потім підійти і, перед тим як відкрити його, потрібно потрясти або постукати чим-небудь. Якщо почуєте характерне дзижчання, то потрібно почекати ще.

У пакет, перш ніж надіти на гніздо, можна влити розчин для отруєння ос, і тоді процес їх загибелі буде швидше. Горловину пакета для надійності можна обмотати скотчем або липкою стрічкою.

Боротьба з осами за допомогою ласощів

Як боротися з осами, якщо вони оселилися на веранді або балконі? Позбавляємося від ос за допомогою отруєної їжі. Оси люблять солодке, наприклад, варення, газовані напої, а також пиво, солону рибу. Рекомендується для боротьби з осами додати спеціальні інсектицидні препарати проти ос. Даний метод боротьби з настирливими комахами ефективний, але довгий. Щоб загинув весь вулик, потрібен не один день. Але зате такі дії дають можливість простежити за тим, куди літають оси, тим самим відшукати їх місце проживання і знищити їх. Але є у цього способу позбавлення від ос і мінус. Полягає він у тому, що ласощі має бути недосяжно для дітей і тварин, тому потрібно бути дуже обережними і шукати безпечні місця розташування такої їжі для ос.

Можна залишати не тільки отруєну їжу, але і солодку воду, в яку додані отруйні речовини. При цьому рекомендується робити вхід в посудину конусоподібним в зворотну сторону, тобто оси залітають всередину, а назад вилетіти не можуть. Для цього підійдуть пластикові пляшки, у яких відрізається горлечко. Воно вставляється навпаки.

Спрей для знищення ос

У спеціалізованих магазинах продаються різного виду спреї в балончиках, найпоширенішим є Дихлофос. Для цього беруть балончик і направляють струмінь у вхід гнізда. А ганчірочкою навколо входу закривають простір. Іноді буває так, що вулик знаходиться за рогом під карнизом і туди нелегко дістатися, тоді на аерозоль надягають трубочку і пирскають спреєм у вхід гнізда. Після цього відразу за допомогою підручних засобів затикають вихід і чекають 10-15 хвилин, коли оси загинуть.

При боротьбі з осами потрібно пам'ятати про те, як знищити ос і при цьому не нашкодити собі. Для цього існують заходи безпеки.

Спеціальна служба боротьби з комахами і гризунами

Якщо немає можливості знищити ос самостійно, то необхідно звернутися в службу по боротьбі з шкідниками. Вони користуються захисними засобами і професійними препаратами для знищення даного виду комах, безпечними для оточуючих.

Запобіжні заходи

При виведенні ос обов'язково використовуються маска бджоляра і одяг з щільного матеріалу, що закриває всі ділянки тіла.

Процедуру знищення вулика краще проводити вночі, поки оси малоактивні. Не можна будь-чим стукати по гнізду. І якщо при позбавленні від ос вас все-таки вкусила оса, не потрібно її вбивати, так як при її знищення виділяється пахуча речовина. На нього реагують інші особини даного виду. Оси почнуть вилітати зі свого притулку і можуть роєм напасти на людину. При їх знищення не повинно бути поряд тварин і дітей, інших членів сім'ї не рекомендується в цей час перебувати поруч.

Не потрібно знищувати вулик без видимої на те причини. Кожен вид живої істоти створений природою, і не потрібно його винищувати, якщо він не шкодить вашій життєдіяльності.

Як вивести ос на дачі?
Як боротися з осами за допомогою випалювання гнізда?
Як вивести ос водою?
Як вивести ос на дачі?
Тому все дачники часто задають питання: як вивести ос?
Як боротися з осами за допомогою випалювання гнізда?
Як вивести ос водою?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама