Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Блогосфера обговорює другий випадок обвалення ділянки траси, побудованої до саміту АТЕС

У Владивостоку обвалилася ділянка траси, побудованої до саміту АТЕС. Це вже другий подібний випадок. Загальна вартість цієї траси - 29 млрд рублів. Саміт був найдорожчим в історії, а побудовані об'єкти нікому не потрібні, до того ж дорогі і неякісні, обурюються спостерігачі.

У Владивостоку обвалилася ділянка траси, побудованої до саміту АТЕС. Про це повідомляє РІА Новини.

Саміт завершився тиждень тому. Загальна вартість робіт з будівництва цієї дороги становила 29 млрд рублів. Ділянка протримався кілька тижнів.

"Надзвичайна подія сталася в неділю близько 21.30 за місцевим часом недалеко від вулиці Добровольського. Зійшов зсув, в результаті чого відбувся зсув скельних порід, це спричинило обвалення підпірної бетонної стінки газопроводу. Дорожнє полотно і магістральний газопровід не пошкоджені, - повідомило РІА.

Це вже не перший випадок обвалення ділянки нової траси. Аналогічний інцидент стався в червні. Тоді пройшов у Владивостоці дощ повністю змив ділянку дороги. Частина траси розсипалася, кілька тонн грунту поховали під собою гаражі і громадський пляж.

Інцидент стався через відсутність водовідводів, повідомила влада після перевірки. Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв зажадав покарати винних і стягнути з них реальний збиток. Але все так і закінчилося розмовами.

Що стосується нового інциденту, то поки неясно, чия вина більше - зсуву або неякісних робіт. Оскільки немає ніякої можливості це з'ясувати з іншого кінця країни, то думки блогерів розділилися у відповідність з їх політичною позицією.

"Будь-якій нормальній людині зрозуміло, що дорога абсолютно нормальна і постраждала, лише через обвал породи", - пише petreenn. "А де на фотографії гора, з якої на цю ділянку стався зсув? Такі" природні явища "трапляються тільки з вини будівельників. Дорога обрушилася внаслідок недостатнього зміцнення укосів дорожнього полотна. У нас в Самарі лагодять дороги відмінно. Прекрасна дорога виходить, а водовідведення немає . 2 роки, і немає дороги, і все заново. Годівниця що треба ", - заперечує йому alex063rus.

"Скажіть, будь ласка, а чи можна було передбачити таку проблему? Невже в Японії клімат краще?" - іронізує v_otaku. "Причина проста і зрозуміла - відкати. На решту 30% будується зовсім інша дорога, ніж потрібно, без прийняття до уваги місцевих природних умов", - упевнений jeniajass.

Інші спостерігачі вважають за краще коментувати цю невеселу новину жартами: "Саміт начебто пройшов. Ніхто не обіцяв що вона буде стояти після саміту". Також у Владивостоці недобудовані дві 5-зіркові готелі (гроші були виділені з бюджету), пишуть місцеві блогери. І добре, що недобудовані: жити в них все одно було б нікому, іронізують вони.

"Подивися, як тріщать діамантові дороги", - іронічно перефразують спостерігачі цитату з відомої пісні групи "Наутілус".

Саміт АТЕС, автодороги якого виявляються настільки недовговічними, став найдорожчим в історії. Було витрачено понад $ 21 млрд (понад 650 млрд рублів). Роком раніше в Гонолулу саміт обійшовся в сімсот п'ятдесят разів дешевше ($ 28 млн).

На ці гроші у Владивостоці і його околицях було відремонтовано аеропорт, проведені роботи в морському порту, побудовані готелі та інші об'єкти в місті, кілька ділянок доріг.

Але, кажучи про ці проекти, спостерігачі все одно використовує термін "потьомкінські села". Щоб з російської звичкою пустити пил в очі гостям саміту і справити на них враження, мільярди доларів були витрачені куди менш ефективно - але в той же час куди більш пафосно - чим їх можна було витратити. По-перше, багато будували з нуля, по-друге, багато об'єктів ніколи не знадобляться, по-третє, велика частина грошей вкрадено, впевнені опозиційно налаштовані блогери.

"Навіщо у Владивостоці потрібні готелі за 7,52 млрд. Рублів - хто в них буде жити? Навіщо на малозаселених острові університет, якщо число абітурієнтів у всьому Приморському краї уп'ятеро менше того, на скільки він розрахований? З якої причини взагалі за мільярд доларів побудований міст, що веде в нікуди? " - перераховує Владислав наганом.

Крім того, не по всіх проектах прописані кошторису. "Хочеться запитати: а де ж решта грошей [за якими немає кошторисів]? 498,73 млрд. Рублів? Може бути, вони витрачені на вантажний термінал і об'єкти енерго- і теплопостачання, магістральний водовід, очисні споруди і телекомунікаційну інфраструктуру острова Русский? Якщо так - то їх що, робили з золота? А якщо не так - то де ці гроші? ", - пише наганом.

Загальна вартість робіт з будівництва університету на острові Російський склала 70 млрд рублів. Для викладачів там побудовані пентхауси - це одна з найяскравіших і показових деталей проекту. Зрозуміло, що середньостатистичні російські викладачі так не живуть, і що головна мета проекту - піар і пафос.

Серед опозиційно налаштованих спостерігачів користується популярністю підрахунок того, скільки корисного можна було зробити на ці гроші. Вони явно не розуміють широти національної душі. Провести на іноземних гостей враження тим, що у Владивостоці не лопаються труби з гарячою водою, не можна. Зате самим пафосним прес-центром в історії самітів - можна.

Зате самим пафосним прес-центром в історії самітів - можна

Виділіть фрагмент з текстом помилки і натисніть Ctrl + Enter

А де на фотографії гора, з якої на цю ділянку стався зсув?
Скажіть, будь ласка, а чи можна було передбачити таку проблему?
Невже в Японії клімат краще?
Рублів - хто в них буде жити?
Навіщо на малозаселених острові університет, якщо число абітурієнтів у всьому Приморському краї уп'ятеро менше того, на скільки він розрахований?
З якої причини взагалі за мільярд доларів побудований міст, що веде в нікуди?
Хочеться запитати: а де ж решта грошей [за якими немає кошторисів]?
Рублів?
Може бути, вони витрачені на вантажний термінал і об'єкти енерго- і теплопостачання, магістральний водовід, очисні споруди і телекомунікаційну інфраструктуру острова Русский?
Якщо так - то їх що, робили з золота?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама