Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

У «Астана Су Арнаса» роз'яснили наявність домішки піску в воді

13 Февраля 2018 22:20 283 13 Февраля 2018 22:20 283   АСТАНА

АСТАНА. КАЗИНФОРМ - Прес-секретар компанії «Астана Су Арнаса» Назгуль Таліпова розповіла, що скарги про воду з домішкою піску від жителів багатоквартирного будинку за адресою Сауран, 20 почали надходити з жовтня минулого року, п ередает кореспондент МІА «Казінформ» .

«У той час наша лабораторія взяла проби води і підтвердила наявність піску в воді. Після цього в цьому будинку були встановлені додаткові фільтри. Зараз знову стали надходити скарги. Зараз наші фахівці знову розглядають можливість установки фільтрів. Потрібно зупинити подачу води і поставити додаткові фільтри. Після цього будемо спостерігати за якістю води », сказала Н. Таліпова в інтерв'ю кореспонденту МІА« Казінформ ».

За її словами, причину появи піску треба шукати в довколишніх мережах. Всі мережі навколо цього будинку нові. І якщо в одному місці виникне проблема, то в труби потрапить пісок.

«Наприклад, вода надходить по магістралях. І якщо в міжквартальних мережах десь погано з'єднані труби і є хоча б найменший проміжок, то звідти буде потрапляти пісок. Місяці 3-4 тому на вулиці Сауран був прорив труб. Може бути, це вплинуло, зараз точно не можу сказати. Тому потрібно зробити ґрунтовну перевірку в будинку, в довколишніх мережах. Тоді з'ясується причина », - зазначила Н. Таліпова.

Нагадаємо, в МІА «Казінформ» зі скаргою звернулися мешканці багатоквартирного будинку, розташованого за адресою Сауран, 20, вони довели до відома, що протягом чотирьох місяців змушені пити воду з домішкою піску.

«Восени минулого року з крана з холодною водою став виходити разом з водою пісок. Це ми не відразу помітили. І до цього використовували в приготуванні їжі. Одного разу при митті посуду на дні посуду залишився пісок. Відразу ж подзвонили в обслуговуючу компанію. Але пройшов день, два, тиждень і ось уже чотири місяці пісок не пропадає. Ламаються пральні машинки, боїмося вмиватися, бачок унітазу сповнений піску. Перебуваючи в центрі Астани, п'ємо воду, змішану з піском », - сказала мешканка на ім'я Гульмира.


Арман Асқаров

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама