Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Корисні властивості шоколаду

Шоколад не тільки шалено смачний, але і покращує загальний стан нашого організму. Какао-боби - надчистий суперпродукт, який містить корисні рослинні речовини і антиоксиданти.

Регулярне вживання чорного шоколаду забезпечить вас постійним припливом сил і енергії. Важливо пам'ятати, що кількість какао в чорному шоколаді повинно перевищувати 70%. Перелічені нижче факти допоможуть вам дізнатися більше про користь улюбленої всіма солодощі.

  1. Шоколад допоможе схуднути! Смішно, але правда. Чорний шоколад дарує не тільки ефект насичення, а ще й зменшує потребу в солодкої, солоної і жирної їжі.
  2. Шоколад корисний для серця. Тривалі дослідження показали, що щотижневе вживання чорного шоколаду знижує ризик появи серцевої недостатності. Шматочок кожен день - і ваше кров'яний тиск знижений!

    Шоколад корисний для серця

  3. Шоколад необхідний при фізичних навантаженнях і тренуваннях. Вживання шоколаду і посилені заняття спортом - відмінне поєднання. Під час тренування рослинні речовини какао допомагають зберігати рівень кров'яного тиску низьким, створюючи найбільш сприятливі умови для спалювання жирів.
  4. Всім вже давно відомо, що шоколад робить нас щасливими. Жінки, які щодня вживали шоколад, мали більш життєрадісних дітей, ніж ті, які відмовилися від вживання цього продукту. Більш того, виховуючи дітей, такі мами легше долають стрес.
  5. Шоколад запобігає діабету. Тут немає протиріччя, дослідження показали, що щоденне вживання шоколаду знижує схильність до інсулінової резистентності. Також рослинні компоненти какао-бобів зменшують ризик захворіти на діабет.

    Шоколад запобігає діабету

  6. Шоколад пом'якшує кашель. Згідно англійським дослідженням, шоколад надає таке ж позитивне дію на хворобу, як і медікаметозное засіб від кашлю. Але, на відміну від ліків, шоколад не має побічних ефектів і вже точно приємніше на смак.
  7. Шоколад, провокуючи приплив крові до мозку, сприяє поліпшенню розумової діяльності.
  8. Шоколад захищає від сонячних опіків. Дослідники з Лондона провели експеримент. У людей, які протягом трьох місяців вживали шоколад, шкіра стала більш стійкою до шкідливому УФ-випромінювання.

    Шоколад захищає від сонячних опіків

  9. Шоколад підвищує стресостійкість організму. У стресових ситуаціях ми охоче вдаємося до допомоги цієї солодощі, і не дарма. Швейцарські вчені довели, що вживання 40 г чорного шоколаду протягом двох тижнів знижує рівень гормонів стресу.
  10. Шоколад допомагає при діареї. З давніх часів населення Південної Америки, батьківщини какао-бобів, використовує шоколад як лікувальний засіб при діареї.
  11. Шоколад сповнений антиоксидантів, які захищають наш організм від шкідливих речовин. Одна плитка шоколаду містить більше антиоксидантів, ніж 5 яблук.

Такі дані ощасливлять кожного любителя шоколаду , Тому розкажіть своїм друзям про чудесні властивості цього продукту!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама