Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фасадні вікна: 6 можливих способів обрамлення

  1. Матеріали для зовнішніх укосів Цілком можливо утеплити і прикрасити фасад своїми руками, благо вибір...
  2. Варіант 1 - утеплення пінопластом
  3. Варіант 2 - пластик
  4. Варіант 3 - універсальна штукатурка
  5. Варіант 4 - метал
  6. Варіант 5 - сендвіч панелі
  7. Варіант 6 - плитка або обробка під камінь
  8. резюме

Матеріали для зовнішніх укосів

Цілком можливо утеплити і прикрасити фасад своїми руками, благо вибір будівельних матеріалів зараз величезний.

Не можна відкладати фінішну облицювання після установки вікон надовго. Монтажна піна, якої фіксують рами з часом, особливо під впливом вологи, руйнується і через два місяці вже з'являються тріщини. Потім виконати зовнішнє облицювання буде складніше.

Іноді монтаж укосів на фасаді може бути недоцільний

Фахівці не рекомендують встановлювати віконні отвори з укосами на північній стороні будинку, краще обмежитися красивим декоративним оздобленням.

Вибір матеріалу для захисної обробки укосів залежить від методу утеплення та фінішної обробки стін котеджу. Чим же можна красиво декорувати і захистити монтажні шви і укоси віконних прорізів? наприклад:

  • Обрамлення вікон на фасаді будинку пінопластом - найдешевший метод утеплення, але вимагає додаткової фінішної обробки (штукатурка, пластик).

Недорогий варіант утеплення

  • Металеві ламелі - довговічний і красивий варіант обробки, особливо на першому поверсі заміського будинку, але вимагає укладання додаткового шару утеплювача .

Надійний спосіб захисту від сонця і сторонніх поглядів

  • Пластикова вагонка або сайдинг - хороший варіант, якщо стіни в котеджі утеплені за допомогою цього ж матеріалу. У поєднанні з декоративною штукатуркою теж виглядає непогано. Але пластик недовговічний, термін служби до 15 років, не більше.

Поширений і досить акуратний метод перетворення фасаду і вікон

  • Сендвіч-панелі - оптимальне рішення фінішної облицювання будинку. Принцип «три в одному» гарантує якісне утеплення і надійний фінішний захисний декор.
  • Проста фінішна штукатурка - повинна бути виконана професійно, так як саме укоси приймають на себе вітрове навантаження і швидко намокають під час дощу і снігу. Необхідні додаткові присадки і зміцнюють грунтовки.

Ліплення з поліуретану на вікнах стане прекрасним доповненням штукатурки

  • Кахельна плитка або декоративний камінь - красиве і надійне рішення для прикраси фасаду і надійного захисту вікон від дощу, вітру і снігу. Ціна - від 500 рублів за квадрат, але для одного вікна треба приблизно півтора - два квадрата, в залежності від обраного варіанту обрамлення.

Красива оздоблення вікон і захист укосів: два в одному

Зсередини укоси можна вирівняти і захистити за допомогою гіпсокартону. В цьому випадку не знадобитися фінішне вирівнювання , А по гіпсокартону можна вибирати будь-яку декоративну обробку (фарбування, штукатурка, плитка).

захист укосів

Клінкерна плитка - міцно і надійно

У чому основні переваги та недоліки тієї чи іншої обробки укосів і як підібрати оптимальний варіант, виходячи з обраної облицювання котеджу.

Варіант 1 - утеплення пінопластом

На фото - красивий фасад з лиштвами з пінопласту

Оздоблення пінопластом вважається самим недорогим і надійним варіантом утеплення укосів. Але якщо підрахувати витрати, то я б не сказала, що це бюджетний варіант. У чому переваги такої теплоізоляції:

  1. Оздоблення з пінопласту має невелику вагу і може монтуватися практично на будь-яку облицювання.
  2. Обрамлення з поліуретану забезпечує додаткову тепло- і гідроізоляцію.
  3. Можна створити оригінальний декор фасаду, пофарбувавши обробку в будь-який колір.

Виглядає таке обрамлення вікон дуже навіть солідно

  1. Коштують елементи декору недорого, а вибір форми деталей дозволяє проявити креатив в оформленні.
  2. Цей декор незамінний, якщо при невдалій архітектурі споруди необхідно встановити фальш вікно, деталі з пінопласту монтуються на будь-яку поверхню, а імітацію скла можна виконати з стійкою до вологи дзеркальної плівки.

Така обробка вікон добре виглядає в поєднанні з декоративною штукатуркою, але абсолютно не поєднується з цеглою, каменем або вініловим сайдингом. На мою думку, цей варіант можна вибирати для невеликого дачного будиночка. Все ж пінопласт, що його не пофарбуй, залишається бюджетним варіантом і виглядає відповідно.

Варіант 2 - пластик

Облицювання укосів листовим пластиком

Пластикові панелі хороші для внутрішнього облицювання вікон, так як вони легко миються, красиво виглядають і досить довговічні. Для зовнішнього декору віконних прорізів треба вибирати морозостійкий вініловий сайдинг хорошої якості.

Не обов'язково обробляти сайдингом всю споруду, ефектно виглядають і декоративні наличники з вінілу в поєднанні з фактурною штукатуркою і декором «під камінь».

На сайдинге економити не можна. Дешеві види цієї облицювання швидко вицвітають і розтріскуються. Особливо грішать шлюбом ламелі виробництва Китай.

Якщо ви вибираєте пластик, то неодмінно якісний!

Найчастіше пластик вибирають для зовнішнього зміцнення укосів в багатоквартирних будинках, так як миття цієї облицювання не складає труднощів.

Якщо немає бажання робити ремонт кожні п'ять років, то від будь-якого виду пластика для зовнішнього декору вікон краще відмовитися. Мої спостереження призводять до невтішних висновків. Котеджі з зовнішнім оздобленням сайдингом вже через п'ять років мають досить непривабливий вигляд.

Матеріал дає неприємні тріщини саме в районі віконних прорізів. Деформація матеріалу залежить від трьох причин:

  1. природної усадки будівлі,
  2. професіоналізму майстрів,
  3. якості самого матеріалу.

Також важливо врахувати, що в регіонах з зимовими температурами нижче 20 градусів інструкція не рекомендує застосування пластикових ламелей.

Варіант 3 - універсальна штукатурка

Фасадна декоративна штукатурка

Якісно оштукатурені укоси при бажанні можна прикрасити будь-якими декоративними елементами. При вартості одного погонного метра укосів - 400 рублів, це самий надійний і довговічний варіант:

  • єдиний мінус штукатурки - складно знайти професійного майстра, який виконає роботи якісно;
  • велике достоїнство - можливість монтувати додатковий шар утеплення з пінопласту.

Штукатурка - гідний спосіб обробки фасадних вікон

Варіант 4 - метал

Найнадійніший і довговічний, але недешевий варіант. Проте, металопластикові вікна і такі ж лиштви виглядають дуже гармонійно. Коричневі рами під дерево з укосами на два відтінки світліше відразу надають фасаду особливий шик і презентабельність.

Коричневі рами під дерево з укосами на два відтінки світліше відразу надають фасаду особливий шик і презентабельність

Ефектне оформлення для класичного фасаду

Єдиний мінус - необхідна якісна теплоізоляція і професійний монтаж. Установка одного віконного отвору обійдеться приблизно в три тисячі рублів.

Даний матеріал поєднується з усіма варіантами декоративного оздоблення котеджу, легкий в обслуговуванні і монтажі, а також не вимагає частого дорогого ремонту.

Варіант 5 - сендвіч панелі

Схема монтажу сендвіч панелей

Універсальний варіант для котеджу з каменю, цегли або піноблоків. Забезпечує якісне утеплення і гідроізоляцію, чудово виглядає, легко монтується, термін служби більше 30 років.

Ще один великий плюс таких панелей - стійкість до перепадів температур і відсутність деформації. Тому такий вид обробки вікон можна рекомендувати і для будівель з бруса.

Для установки сендвіч панелей потрібно дотримуватися певну послідовність: панелі монтуються по периметру короба на алюмінієві або ПВХ профілі. Починають монтаж з верхнього профілю.

При влаштуванні вентильованого фасаду часто виникає проблема наявності пустот під відливами. Порожнечі викликають шум під час дощу і деформацію покриття під відливом. Як обійти вікна при вентильованому фасаді правильно?

Як обійти вікна при вентильованому фасаді правильно

Схема установки віконного отвору в вентильованому фасаді

Монтаж повинен проводитися типовими вузлами в певній послідовності: нижнє примикання, потім верхній вузол, далі бічні примикання і тільки після цього примикання внутрішніх і зовнішніх кутів.

Щоб зміцнити простір під відливом, можна замінити відплив з жерсті покриттям з керамічної плитки або встановлювати його на лист вологостійкої фанери, товщиною не менше 10 міліметрів.

Варіант 6 - плитка або обробка під камінь

Ефектне поєднання клінкерної плитки і декоративної штукатурки

Надійний і довговічний варіант оформлення укосів. Поєднується з будь-яким варіантом облицювання фасаду. Така обробка дозволяє створити ефектний фасад при невеликих фінансових витратах.

Плитку для обробки треба вибирати тільки морозостійкі. Перед укладанням укоси необхідно вирівняти і обштукатурити під певним кутом.

Мені подобається обробка клінкерною плиткою під дикий камінь або камінь піщаник. Цей декор довговічний і практичний, прекрасно поєднується зі штукатуркою і цеглою, сайдингом і деревом.

резюме

Якщо ваш будинок дерев'яний, можна прикрасити вікна і так!

Представлене відео в цій статті докладно розповість про самостійне пристрої простих укосів з пінопласту. Запрошую обговорити тему в коментарях і поділитися цікавими ідеями по красивою і недорогий обробці віконних прорізів. Розкажіть, який варіант обрамлення вікон вибрали ви?

Якщо ви хочете висловити подяку, додати уточнення або заперечення, щось запитати у автора - додайте коментар або скажіть спасибі!

Чим же можна красиво декорувати і захистити монтажні шви і укоси віконних прорізів?
Як обійти вікна при вентильованому фасаді правильно?
Розкажіть, який варіант обрамлення вікон вибрали ви?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама