Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оздоблення балкона Зовні, Обшивка Сайдингом, профнастилом і Іншими Матеріалами Своїми Руками

  1. Оздоблення сайдингом та утеплення балконного парапету
  2. Проведення робіт
  3. Оздоблення балкона зовні профнастилом
  4. Сайдін або профнастил: що віддати перевагу?
  5. установка
  6. Довговічність і умови експлуатації

10.10.2017

Хочеться мати гарний доглянутий балкон, і саме обшивка (зовнішність) надає йому закінчений привабливий вигляд. Оздоблення балкона саружі забезпечує утеплення, гідроізоляцію та захист будови від вітрових навантажень і несприятливих погодних умов, тому технічні характеристики матеріалів для обробки балкона зовні мають значення.

Оздоблення сайдингом та утеплення балконного парапету

Сайдинг - найбільш популярний оздоблювальний матеріал, що виготовляється з полівінілхлориду. Фактура може імітувати камінь, цегла, дерево. За типом монтажу сайдинг розділяється на вертикальний і горизонтальний (дозволяє виділити балкон в загальній архітектурі будови). Випускаються одинарні, подвійні і потрійні панелі (це визначається кількістю скріплених рейок).

Затребувані типи панелей:

  • «Корабельний брус», що повторює форму корабельної дошки. Листи виробляються з подвійним загином, що підвищує надійність обшивки;
  • «Подвійна ялинка» імітує обшивку вагонкою. Відмінні риси - швидкий і легкий монтаж, мала вага, додаткові ребра жорсткості (подвійний загин антіураганного замку);
  • «Блокхаус» виділяється циліндричним видом профілів, що нагадує малюнок дерев'яного зрубу).

Випускається сайдинг наступних параметрів: довжина панелей 3050-3660 мм, ширина 179-255 мм, товщина 1,1-1,2 мм. При облицюванні лоджії важливо враховувати, що швидкість монтажу залежить від розмірів панелей. З довгими і широкими листами швидше обшивається фасад, при цьому виходить менше стиків.

Переваги вінілового сайдинга:

  • довговічність - термін експлуатації становить близько 50 років;
  • стійкість до появи грибка, цвілі, корозії, тому не потребує додаткових захисних покриттях;
  • не схильний до дії перепадів вологості або температур (робочий режим від -50 ° С до + 50 ° С);
  • відмінні показники шумо- теплоізоляції;
  • екологічно чистий матеріал;
  • нескладно монтувати самостійно, причому до самих різних поверхнях (дерево, цегла, бетон);
  • підходить для обшивки непідготовлених стін, поверхонь;
  • широке розмаїття фактур, багата палітра відтінків;
  • стійкий до вигорання, що не шарується / не лущиться;
  • демократична вартість.

довговічність - термін експлуатації становить близько 50 років;   стійкість до появи грибка, цвілі, корозії, тому не потребує додаткових захисних покриттях;   не схильний до дії перепадів вологості або температур (робочий режим від -50 ° С до + 50 ° С);   відмінні показники шумо- теплоізоляції;   екологічно чистий матеріал;   нескладно монтувати самостійно, причому до самих різних поверхнях (дерево, цегла, бетон);   підходить для обшивки непідготовлених стін, поверхонь;   широке розмаїття фактур, багата палітра відтінків;   стійкий до вигорання, що не шарується / не лущиться;   демократична вартість

недоліки:

  • крихкість - при сильному і різкому механічному впливі матеріал може тріснути;
  • панелі не можна відновити / відремонтувати;
  • швидко плавиться.

Проведення робіт

Підготовчі роботи по обшивці передбачають оцінку технічного стану балкона і проведення в разі потреби відновлювальних робіт. Бетонна основа ретельно зачищається (прибирають сміття, пил). Якщо виявилися незначні тріщини в підставі їх закладають за допомогою спеціальних сумішей. Для відновлення плити, пошкодженої по периметру, монтується дерев'яні лати і заливається бетон. Залізні грати / огорожу очищають від облупленою фарби і іржі і покривають свіжої захистом.

Для оздоблювальних робіт знадобляться:

  • вініловий сайдинг (кількість панелей розраховують виходячи з розмірів площі плюс запас 15-20%). Оптимальне рішення для обробки балкона - горизонтальні панелі шириною 25-35 см .;
  • планки (елементи для кріплення панелей між собою і до поверхні балкона);
  • j-trim профіль - використовують як окантовку, коли обшивається лише одна стіна (в подібних випадках можливе замінювати стартову і фінішну планки);
  • фінішний профіль - по конфігурації схожий на j-trim, тільки тонше;
  • дерев'яні бруски (40х40 мм) - для формування обрешітки;
  • елементи кріплення;
  • монтажна піна.

Оздоблення балкона зовні своїми руками проводиться за допомогою перфоратора, молотка, будівельного рівня, шуруповерта, дискової пили.

До металевої огорожі прикріплюються дерев'яні рейки - формується зовнішня лати. Для цього з вуличною боку парапету строго за рівнем встановлюється дерев'яний брус, оброблений безбарвним антисептиком.

Для цього з вуличною боку парапету строго за рівнем встановлюється дерев'яний брус, оброблений безбарвним антисептиком

Бруси дерев'яної обрешітки розташовуються паралельно один одному з кроком 50 см. Дерев'яні елементи надійно фіксуються за допомогою шурупів до металевих ґрат у верхній і нижній частині.

Після монтажу дерев'яної обрешітки починають встановлювати сайдинг. Для примикання сайдінга до стіни готується j-trim профіль потрібних розмірів. Він кріпиться саморізами з вуличною боку до останньої планки обрешітки. Для міцної фіксації досить декількох точок кріплення (дотримується крок 30-40 см).

У нижній частині парапету перпендикулярно брусів обрешітки встановлюється стартова планка. Спочатку профіль j-trim і стартова планка з'єднуються один з одним під прямим кутом. Потім із зовнішнього боку балкона планка прикручується саморізами до кожної рейці обрешітки.

Потім із зовнішнього боку балкона планка прикручується саморізами до кожної рейці обрешітки

Встановлюється фінішний профіль паралельно бруса обрешітки і фіксується саморізами. Причому кріплення розташовують всередині заводських отворів профілю. Нижня частина профілю кріпиться в останню чергу за допомогою самореза з широким капелюшком.

Після монтажу профілів конструкція готова до установки сайдинга. Перша панель заводиться всередину стартовою j-trim планки і фінішного профілю. Листи кріпляться до брусів обрешітки. Акуратно укладаються два ряди. Кожна панель фіксується на решетування саморізами через заводські отвори.

Після другого ряду встановлюють лист пеноплекса між планками обрешітки. У нижній частині лист утримується сайдингом. Верхня зайва частина пеноплекса підрізає ножем. Аналогічним чином між брусів обрешітки встановлюються всі листи пеноплекса. Далі встановлюються інші панелі сайдинга. Причому їх бічні сторони розміщуються всередині фінішного і j-trim профілів, а горизонтальна сторона кріпиться саморізами до планок обрешітки.

Причому їх бічні сторони розміщуються всередині фінішного і j-trim профілів, а горизонтальна сторона кріпиться саморізами до планок обрешітки

Верхній лист сайдингу фіксується з запасом. Після скління зайва частина зрізається точно під відлив і закриває нижній пінний шов.

Наступний етап робіт - герметизація швів. Шар монтажної піни наноситься на стики пеноплекса і дерев'яної обрешітки. Також піною закривається шов між плитою перекриття і листами утеплювача.
Задуваються стики між латами і Піноплекс. Пильна увага приділяється кутах балкона.

Далі приступають до утеплює і опоряджувальних робіт з внутрішньої сторони парапету.

Обшивка балкона сайдингом зовні, проведена за всіма правилами, є гарантом довгої служби балкона. Також треба звертати увагу на якість матеріалу. Панелі повинні бути матові, без подряпин, тріщин, розшаровування, будь-яких видів зовнішніх дефектів. За боковому зрізу можна оцінити рівномірність товщини сайдингу (цей показник визначає стійкість листів до силових навантажень).

Оздоблення балкона зовні профнастилом

Гідною альтернативою сайдингу при обшивці зовнішньої частини балкона є профнастил.

Профнастил - покрівельний матеріал з оцинкованої сталі. Випускається у вигляді профільованих листів з полімерним покриттям. переваги:

  • стійкість, висока міцність (забезпечуються особливими ребрами жорсткості);
  • відмінні теплофізичні характеристики;
  • простота монтажу і легка вага (не потрібне додаткове зміцнення балконного підстави);
  • нескладний догляд (досить протирати вологою тканиною);
  • різноманітна колірна гамма поверхневого захисного шару;
  • привабливий зовнішній вигляд, доступна ціна.

Обробку балкона роблять по спеціально поставленого каркасу їх профільованих труб (старі непотрібні конструкції рекомендується замінити на нові). Найпростіше обшивати обрешітку з профілів, розташованих паралельно стінам будинку. Рекомендується обробити каркас ґрунтовкою і покрити фарбами від корозії.

Монтаж листів починається від кута. Фіксується матеріал спеціальними саморізами з гумовими прокладками. На кутах балкона лист просто загортається і фіксується. Щоб головки кріплень не виділялися на тлі покриття, їх фарбують у відповідний колір.

У місцях стику стіни і профнастилу встановлюються спеціальні планки.

У місцях стику стіни і профнастилу встановлюються спеціальні планки

Сайдін або профнастил: що віддати перевагу?

Панелі з вінілового сайдинга цікаво імітують поверхні дерева (вагонку, брус). Подібне виконання надає балконах нестандартний і індивідуальний вид.

Профнастил має профільований вид (технологія використовується для додання матеріалу ребер жорсткості) і виділятися може тільки за рахунок кольорової палітри.

установка

Вініловий сайдинг оснащений спеціальними заводськими отворами для монтажу. При установці пропонується використовувати оздоблювальні елементи для формування естетичної конструкції. Причому монтування сайдингу не вимагає спеціальних навичок.

Обшивка профнастилом виконується з цільних листів. При кріпленні матеріалу не передбачено використання спеціальних оздоблювальних елементів. Монтаж включає мінімум процесів.

Монтаж включає мінімум процесів

Довговічність і умови експлуатації

Якісний сайдинг прослужить близько 50 років без втрати естетичних і споживчих властивостей.

Гарантований термін експлуатації оцинкованого профнастилу - 25-30 років. Можна вибрати вироби з алюмоцинковим покриттям, із заявленим терміном служби до 40 років.

Можна вибрати вироби з алюмоцинковим покриттям, із заявленим терміном служби до 40 років

Обидва матеріали відмінно переносять складні погодні умови і перепади температур / вологості.

Якщо складно вибрати матеріал обшивки, можна проконсультуватися з професіоналом. Саме фахівець правильно оцінить стан балкона і підкаже правильне рішення. Тим більше, що за вартістю сайдинг і профнастил можна вважати рівнозначними.

Сайдін або профнастил: що віддати перевагу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама