Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кран-водонагрівач проточний електричний: пристрій, як вибрати

  1. Пристрій і принцип роботи
  2. Пристрій
  3. Принцип роботи
  4. Безпека
  5. Плюси і мінуси
  6. Як вибрати?
  7. Популярні моделі
  8. Delimano
  9. Supretto
  10. Акватерм
  11. монтаж
  12. експлуатація

Кран миттєвого нагріву води з успіхом замінює бойлери та центральне гаряче водопостачання. Устаткування застосовується для невеликих обсягів споживання, воно має невеликі розміри, легко встановлюється, доступно за ціною. Проточний електричний кран-водонагрівач підходить для невеликої сім'ї, дачі.

Пристрій і принцип роботи

Зовні кран миттєвого нагріву води нагадує простий змішувач, але всередині корпусу знаходиться нагрівальний елемент - тен, який підігріває проточну воду. Виробники роблять невеликі, компактні моделі, які відрізняються від звичних кранів наявністю електричного дроту, різним колірним рішенням, горизонтальним або вертикальним розташуванням корпусу.

Пристрій

Пристрій

Корпус нагрівачів зроблений з металу або пластику. Крім робочого нагрівача в ньому присутні елементи, що забезпечують безпечну роботу проточного приладу. Апарат підключається до водопроводу, обладнаний перемикачами для холодної і гарячої води. Змішувач з підігрівом води складається з:

  • корпусу;
  • сталевого або мідного трубчастого нагрівального елементу;
  • фільтра;
  • довгого або короткого зливу;
  • спеціальної насадки-носика для поділу потоку води з невеликим фільтром;
  • термодатчика;
  • кабелю;
  • електронної системи УЗО (пристрій захисного відключення);
  • дроти для заземлення;
  • регулятора потужності;

Залежно від виробника, комплектація приладу може змінюватися. Вище представлена ​​базова система для проточного крана.

Принцип роботи

Вода, потрапляючи в прилад, включає тен. Через 5-10 секунд вона нагрівається до 35-60 ° с.

Вибираючи проточний нагрівач, слід звернути увагу на діаметр зливу. Якщо він невеликий, це створює додатковий тиск в системі і підвищує температуру. Встановлюючи прилад, обов'язково перевіряють наявність фільтра. Він захищає нагрівач від піску, бруду, дрібних частинок, які забивають труби.

У кранах передбачені 3 режими роботи:

  1. Холодна вода.
  2. Гаряча.
  3. Вимкнений.

У простих (гідравлічних) моделях від величини напору залежить температура. Регулюючи важелем тиск, споживач підвищує або знижує показник.

У дорогих (електронних) зразках встановлено дисплей, на якому відображається температура. У складних модифікаціях її можна задавати приладу. При мінімальному напорі проточна вода прогрівається до кімнатної температури. Такими приладами добре користуватися в літній час на дачі. Для цілорічного підігріву води необхідно купувати потужний кран, що гріє і крижану воду.

Безпека

З огляду на специфіку крана-водонагрівача проточного типу, особливу увагу виробники приділяють безпеці користувачів. Термодатчик автоматично відключає прилад при перегріванні, реле захищає від роботи без надходження води - воно відключає електроживлення при «сухому» включенні.

Більшість апаратів працює в діапазоні 0,4 - 7 атм. Нагрівання проточної води до 60 ° С вважається максимальним. При перевищенні показника тен автоматично відключається. Після охолодження підігрів так само автоматично починає гріти воду.

Велику загрозу для корпуса нагрівача представляють гідроудари. Тому їх роблять з нержавійки або спеціального міцного і еластичного пластику. Якісні крани забезпечені силіконовими демпферами, пом'якшуючими удар. Всі внутрішні деталі покриті захисною оболонкою.

Корпус потужних моделей зроблений з неіржавіючої сталі або композитних матеріалів на основі пластика. За погляду на корпус можна відразу визначити потужність нагрівача для проточної води.

Плюси і мінуси

Проточний водонагрівач на кран має як позитивні, так і негативні сторони. Устаткування чутливо до поганої якості води. В системі зі старими трубами воно буде швидко засмічуватися.

Плюси насадки на кран для підігріву води:

  • швидко гріє;
  • має регулятор температури;
  • простий в монтажі;
  • недорогий;
  • змішувач з підігрівом води компактний;
  • забезпечує постійну температуру;
  • витрачає електроенергію тільки під час підігріву;
  • вписується в будь-який дизайн.

Проточні апарати малої і середньої потужності підходять для кухні. Для ванної кімнати потрібні більш потужні моделі.

До мінусів фахівці зараховують:

  • невелику потужність крана для нагріву (поступається газовій колонці в 2 рази);
  • необхідність заземлення;
  • залежність від наявності електричного струму.

До негативних сторін також зараховують те, що витрата електроенергії при експлуатації крана-нагрівача зростає, але він споживає менше струму, ніж чайник великої потужності. В кран з вбудованим нагріванням можна встановити фільтр глибокого очищення. Водонагрівач миттєвої дії не розрахований на довгострокову роботу. Він не може замінити великий проточний водонагрівач.

Як вибрати?

Перед тим, як купити апарат, визначають, для яких потреб він купується, який обсяг води планується підігрівати? Вибираючи проточний електричний водонагрівач на кран, звертають увагу на наступні позиції:

  • потужність;
  • наявність сертифіката;
  • з чого зроблений корпус;
  • країна виробник;
  • діаметр зливу;
  • наявність сітки на вихідному крані;
  • можливість встановити в прилад надійний фільтр;
  • спосіб регулювання температури;
  • наявність захисту від гідроударів;
  • спосіб кріплення;
  • дизайн.

Важіль для регулювання може перебувати збоку або вмонтований в корпус. Принципової різниці в цьому немає. Який варіант вибрати залежить від особистих переваг.

Для невеликої родини підійдуть моделі малої і середньої потужності 2-3 кВт. Дачі, новобудови, офіси, квартири з перебоями в центральному гарячому водопостачанні також можуть бути обладнані приладом із середніми показниками.

Для сім'ї з маленькими дітьми або для використання проточного крана-нагрівача протягом зимового часу підбирають більш потужні зразки, потужністю 5-7 кВт, здатні швидко гріти холодну воду, працювати з великими обсягами. Це настінні моделі з великим корпусом, зробленим з нержавійки.

Деякі виробники випускають крани, що мають корпусу різних кольорів. Це дозволяє відмовитися від традиційного білого кольору і з допомогою крана-нагрівача зробити приміщення більш цікавим.

Поважають себе компанії забезпечують товар сертифікатами якості. Такі нагрівачі на кран хоч і коштують трохи дорожче, але мають більший запас міцності і довговічності.

Не варто гнатися за доступними китайськими проточними апаратами. Дешеві нагрівачі можуть швидко вийти з ладу і ремонт або покупка нового устаткування обійдуться дорожче.

Виробники пропонують різну комплектацію:

  • тільки кран;
  • повертається кран;
  • кран + душ;
  • тільки душ.

У зразках, в яких передбачено 1 кран, можлива різна довжина і форма зливу.

Популярні моделі

На нашому ринку представлені крани-нагрівачі для води російського, китайського, європейського виробництва. Фірми пропонують моделі, розраховані на всі верстви населення. Не залежно від вартості, всі види добре справляються із завданням - швидко і безпечно гріють проточну воду.

Найбільш популярні моделі кранів з підігрівом:

  • Делімано;
  • Сапретто;
  • Акватерм.

Це доступні і надійні апарати, представлені на російському ринку.

Delimano

Delimano

Крани миттєвого нагріву італійсько-української фірми роблять в Китаї. Шнур живлення підключений ззаду, температура води регулюється бічною ручкою. Синя і червона позначки показують режим роботи. Важіль повертається вліво і вправо, може використовуватися для 2 раковин. Випускається як гідравлічний, так і електронний варіант проточного нагрівача.

Компактний вертикальний корпус займає мало місця, може використовуватися як резервний нагрівач, підходить для дачі, новобудов, поки не підключена система центрального гарячого водопостачання. Виробник пропонує різні модифікації, розраховані на малі і великі обсяги споживання води.

Настінний водонагрівач з дисплеєм оснащений шлангом, душем, потужним теном. У таких зразках посилений нагрівач, більш потужна система захисту від перегріву, «сухий» роботи, гідроударів. Проточні моделі оснащені електронікою, на екрані відображаються параметри роботи.

Supretto

Supretto

Стильний нагрівач виробляють в Гонконзі. Вертикальний корпус має форму циліндра, білого кольору з сріблястою обробкою. Регулювання температур виробляється бічним важелем. Електричний шнур під'єднаний знизу. Підходить для невеликих обсягів гарячої води. Моделі не укомплектовані душем, встановлюються на стільниці або на раковині. Щільний пластик захищає корпус від гідроударів, швидкість проходження холодної води - 1,5 л / хв, нагрітої до 50 ° С - 1,3 л / хв. працює від стандартної мережі в 220-240 В, довжина проводу 1 м, тому необхідно продумати підключення до розетки.

Supretto виробляють ті ж моделі, що і Delimano, але під своїм брендом. Як і у Delimano, бувають більш дорогі моделі з дисплеєм.

Акватерм

Огляд популярних моделей неможливий без представника вітчизняного виробництва.

Проточний прилад російської фірми має горизонтальний або вертикальний корпус. Покупець може вибрати і колір нагрівача. Виробник пропонує зразки з довгим і коротким зливом, шланг з душовою лійкою, електронне регулювання температури. Устаткування середньої потужності гріє воду до 60 ° С, працює від мережі в 220 В. Ціна крана залежить від моделі - споживач може вибрати зразок, відповідний по потужності і дизайну. Це вдале поєднання доступної ціни і високої якості.

Це вдале поєднання доступної ціни і високої якості

монтаж

Проточні електричні нагрівачі встановлюються як звичайні побутові змішувачі - на водопровідну трубу і вони замінюють кран. У варіантах для установки на стільниці в фабричну комплектацію входять кріпильні деталі, інструкція по установці. Елементи для фіксації займають мінімум місця, не створюють проблем при користуванні краном або душем і майже непомітні.

При монтажі необхідно враховувати наявність проводки для підключення до мережі проточного крана моментального нагріву води. Споживачі підводять розетку до раковини, або підключають електричний нагрівач за допомогою подовжувача. Для успішної роботи крана товщина дроту перенесення не повинна бути менше перетину кабелю апарату. В іншому випадку вийде гарний кран для холодної води.

Послідовність дій при монтажі електричного проточного нагрівача:

  1. Муфта підключається до водопроводу.
  2. Підводиться до раковину або ванну в планованому місці кріплення.
  3. До муфті прикручується кран-нагрівач.
  4. Прилад включається в мережу.

При монтажі системи ретельно ізолюють стики, щоб уникнути протікання.

В установці приладу повинно бути заземлення, окрема гілка проводки. Перетин кабелю не менше ½ дюйма.

Якщо потужності мережі недостатньо для настінного приладу, роблять посилення проводки.

експлуатація

Швидке нагрівання води залежить від кута повороту ручки-регулятора. При включенні підігріву на приладі спалахує індикаційна лампочка. Чим сильніше натиск води, тим краще нагріється вода.

При використанні проточного електричного зразка гідравлічного типу, після досягнення температури 60 ° С автоматично відключається тен. У сильних зразках максимальна температура води досягає 85 ° С.

До особливостей використання проточних кранів з електронним регулюванням відносять те, що автоматика відключає підігрів після досягнення заданої температури. На дисплеї задаються необхідні параметри і автомат сам вмикає і вимикає нагрівальний елемент, в залежності від напору в системі, температури вхідної води. В останніх розробках на екрані відображаються тиск, швидкість проходження через кран-нагрівач. У таких зразках температуру можна регулювати дотиком до сенсорного дисплея.

Проточні крани миттєвого підігріву економічніше великих бойлерів. Вони витрачають електроенергію тільки для підігріву.

Крани добре показали себе в заміських будинках, де немає центрального гарячого водопостачання. Вони швидко гріють воду для миття посуду, інших незначних побутових потреб. Виробники постійно працюють над удосконаленням нагрівачів-кранів. На ринку з'явилися проточні моделі, здатні швидко наповнити гарячою водою ванну.

Як вибрати?
Перед тим, як купити апарат, визначають, для яких потреб він купується, який обсяг води планується підігрівати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама