Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити підставку для ялинки

Якщо на Новий рік ви віддаєте перевагу обходитися штучною ялинкою, проблем з її установкою найчастіше не виникає: спеціальна підставка зазвичай йде в комплекті Якщо на Новий рік ви віддаєте перевагу обходитися штучною ялинкою, проблем з її установкою найчастіше не виникає: спеціальна підставка зазвичай йде в комплекті. А ось як бути, якщо ви принесли в будинок справжню хвойну красуню?

Підготовка до Нового року: робимо підставку для ялинки

Якщо на Новий рік ви віддаєте перевагу обходитися штучною ялинкою, проблем з її установкою найчастіше не виникає: спеціальна підставка зазвичай йде в комплекті. А ось як бути, якщо ви принесли в будинок справжню хвойну красуню? Класичне відро з піском виглядає недостатньо естетично, покупні хрестовини занадто легкі і нестійкі для справжнього живого дерева. Залишається тільки взяти в руки дриль, знайти підходящі за розміром дерев'яні бруски і зайнятися виготовленням підставки самостійно.

Для виготовлення стійкої надійної хрестовини знадобляться:

• дерев'яні бруски товщиною 2,5 см (або дошка, з якої можна їх напіліть);

• олівець, лінійка і папір для створення шаблону;

• лобзик;

• побутова дриль;

• викрутка з хрестоподібної насадкою;

• саморізи довжиною 40 мм.

Для початку намалюйте шаблон, за яким будете вирізати деталі хрестовини. Це можуть бути чотири простих прямокутних бруска або витончено вигнуті ніжки - на ваш розсуд; головне, щоб краса була не на шкоду стійкості і міцності конструкції.

За отриманим шаблоном випиляєте з брусків або дошки чотири однакові деталі. Справитися з цим завданням допоможе електричний лобзик або фрезерний верстат; якщо такого обладнання в будинку немає, зійде звичайна ножівка та стамеска. Після випилювання деталі потрібно добре ошкурить, щоб не загнати скалку в ході подальшої роботи і надати підставці більш естетичний вигляд.

На готових ніжках намітьте олівцем місця майбутніх отворів. На всіх деталях вони повинні розташовуватися строго однаково. Висвердлюють їх найкраще так: до середини просвердлити заготовку дрилем ( tdarsenal.ru/catalog/dreli/ ) З пір'яним свердлом, а довести отвір до наскрізного - звичайним свердлом діаметром 3 мм.

За допомогою саморізів зберіть всі деталі, як показано на фото - так, щоб в центрі утворилося квадратний отвір, в яке і буде встановлена ​​ялинка. Якщо стовбур дерева менше, ніж отриманий отвір, можна загнати по кутах невеликі клини, які надійно утримають ялинку. Якщо ж ви вибрали дуже високе дерево і побоюєтеся, що хрестовина його не втримає, то можна вставити в середину відрізок металевої труби, а потім вже в нього встановлювати ствол. Задекорувати підставку можна будь-якими підручними засобами - наприклад, мішурою або ялиновими гілками.

посилання на джерело


А ось як бути, якщо ви принесли в будинок справжню хвойну красуню?
А ось як бути, якщо ви принесли в будинок справжню хвойну красуню?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама