Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що потрібно знати виробникам тваринницької продукції, щоб отримувати державні дотації

У 2018 році з Державного бюджету України на підтримку галузі тваринництва планується виділити 2 млрд

У 2018 році з Державного бюджету України на підтримку галузі тваринництва планується виділити 2 млрд. 300 млн. Грн. З цієї причини Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин нагадує власникам тварин про те, що бюджетні дотації надаються тільки на тварин, які ідентифіковані і зареєстровані в установленому порядку.

Наявність тварин і їх відповідність даним Єдиного державного реєстру тварин може перевірятися відповідними контролюючими органами.

Відповідно до Порядку використання сум податку на додану вартість, сплачених переробними підприємствами до спеціального фонду державного бюджету, в 2018 році бюджетні кошти можуть бути спрямовані на державну підтримку галузі тваринництва.

Власники зареєстрованих тварин зможуть отримувати:

1) спеціальну бюджетну дотацію для фізичних осіб за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби;

2) часткове відшкодування:

- вартості закуплених племінних телиць, нетелей та корів молочного, м'ясного і комбінованого призначення;

- витрат на закупівлю установки індивідуального доїння;

3) виплати за вирощений і проданий на забій і переробку суб'єктам господарювання, які мають власні (орендовані) потужності для забою тварин, молодняк великої рогатої худоби та свиней (крім свиноматок і кнурів) (фізичним особам, фізичним особам - членам виробничих або обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів , а також фермерським господарствам);

4) спеціальні бюджетні дотації за поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності.

Щоб уникнути непорозумінь під час проведення перевірок власники тварин повинні дотримуватися законодавства України щодо ідентифікації та реєстрації тварин:

- своєчасно реєструвати господарства з розведення, утримання, забою і утилізації тварин в Єдиному державному реєстрі тварин;

- своєчасно ідентифікувати всіх тварин в господарстві;

- вчасно подавати дані для реєстрації тварин, всіх переміщень між господарствами, а також про забій, утилізацію і відмінку тварин.

За матеріалами прес-центру ГУ Госпродпотребслужби України в Полтавській області.

Нагадаємо, Полтавська область є лідером з розвитку молочного скотарства в Україні.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама