Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Како да се подобри тен во Photoshop

За да се подобри тен на фотографијата, ќе им помогнете детални инструкции за почетниците да ја користат програмата Photoshop.

За да се подобри тен на фотографијата, ќе им помогнете детални инструкции за почетниците да ја користат програмата Photoshop

1. Преземи графички уредувач Фотошоп . Кликнете на ливчето од горното мени File (File) и кликнете Open (Open). Алтернативно, можете да ја притиснете тастатурата на копчето Ctrl + Sh. Отворете фотографија со јасна и прилично голема слика на лицето. Направете копија од слојот во позадина со кликнување на слојот Background и притискање на Ctrl J.

2. Зголемете ја фотографијата и поместете ја црвената рамка во Navigator во област со чиста кожа. Притиснете S на тастатурата. Во лентата со алатки, кликнете на избраната алатка и изберете Clone Stamp. Намалете ја цврстината и цврстината на четката.

3. Држете го копчето Alt и кликнете на местото на лицето, каде што кожата е колку што е можно мазна и има рамна боја. Отпуштете го копчето Alt. Четкајте го алатката "Печат" на местото што треба да се коригира. Проверете дали има недостатоци.

4. Изберете ја контурата на лице со алатката Ласо. Поставете ја почетната точка, заокружете го лицето и затворете го изборот на почетната точка. Копирајте ја избраната контура два пати со притискање на Ctrl J. Сокриј го вториот слој за некое време, отстранувајќи го шпионка од полето до лево од слојот.

5. Активирајте го првиот слој и притиснете Ctrl b. Отвора прозорец со криви (Криви). Поставете произволна точка на линијата и изоближете ја така што слојот станува светло. Ставете го шпионот во полето до вториот слој. Така ќе стане невидливо.

6. Притиснете Ctrl b и затемнете го слојот, ставајќи произволна точка на линијата. Направете трет слој. Истурете го тонот на телото (најблиску до бојата на човечката боја на кожата # c18d78). Ставете го овој слој помеѓу разјаснети и затемнети слоеви.

7. Кликнете на разјаснетиот слој. Проширете го јазичето Слој (слоеви). Изберете ја маската за слој и кликни на Скриј ги сите. Повторете го истото со затемнет слој и слој со пополнување.

8. Изберете слој со разјаснето лице. Земете мека непроѕирна четка со притискање на I. Во палетата, одберете ја белата боја. Држете бела четка на оние делови од лицето што треба да се разјаснат. Поставете го режимот на мешавина на Мека светлина (мека светлина).

9. Повторете ги истите манипулации со слојот за полнење и потемнувачкиот слој. На слој со затемнување да ги покажеме главно местата што треба да останат темни (на пример, очи, веѓи). Прилагодете ја комбинацијата на светли, темни и цврсти бои за да постигнете точен тон на кожата.

10. Ако употребата на алатката "Stamp" не е соодветна, тогаш копирајте ја позадината со комбинацијата Ctrl J. Отворете го јазичето од менито Top Filter, потоа одберете Blur група и кликнете на етикетата Gaussian Blur. Поместете го прозорецот малку отворен. Поместете го лизгачот на радиус за да го замагли лицето. Кликнете Во ред кога blur решение е завршено.

11. Префрлете се на копија од позадинското слој, земи го ластилникот со алатки (Бришач) со мала тврдост. Да го избришете дополнителното замаглување што излегува од контурите на лицето, како и замагленоста на очите, во областа на устата и другите значајни делови на лицето. Поставете ја непроѕирноста на слојот на околу 30-40%. Тонот на кожата ќе се израмни. Складирајте слоеви во една комбинација Ctrl Shift E.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама