Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Како да се утврди присуството на видео камера во собата. Како да не бара скриени камери

 1. Скриени методи за откривање на камерата
 2. Употреба на детектори за откривање на видео камери
 3. Поле индикатори

Или тука под сече.
Кога разговараат за пребарување за грешки и скриени камери во мрежата, често има погрешни совети од луѓе кои не се целосно обучени за ова прашање. Изобилството на таквите пресуди и инспирирани да ја напишат оваа статија во духот на "5 митови за потрагата по скриени камери".

Значи, она што го велат за наоѓање скриени камери, и зошто тоа не е вистина.

1. Скриени камери се опремени со инфрацрвен осветлување и може да се детектираат преку гледање на нив преку инфрацрвен филтер.
Постојат две точки. Прво, инфрацрвените осветлувања обично имаат или кинески занаети, наречени шпионски камери, или обични камери 24-часовен видео надзор за безбедносни системи. Илустрацијата на инфрацрвеното зрачење е демаскирачки фактор, што природно е во спротивност со самата суштина на шпионските камери.
Второ, невозможно е да се види инфрацрвеното осветлување со окото, бидејќи окото гледа зрачење во опсег од 400 до 700 нанометри, а инфрацрвеното осветлување на камери обично лежи во опсег од 800 - 950 нанометри, што окото не го гледа. Филтри не ја менуваат бранова должина на зрачење, но не пропуштајте дел од спектарот. IR филтри, соодветно, го одложуваат целото видливо зрачење. Низ нив, окото нема да види ништо - тие нема да дозволат видлива светлина, но инфрацрвено зрачење нема да го почувствувам окото.
За да најдете камера со инфрацрвен осветлување, не е потребна посебна опрема. Видео камера која е чувствителна на IR е доволна - домашна камера со режим целосно ќе исчезне ноќно снимање , камера или дури и камера на вашиот телефон.

2. За да се осветли леќата на фотоапаратот, треба да го запалите со ласер со одредена бранова должина.
Не постои специјално зрачење за да се сјае леќата. Секој извор на просветлување ќе направи. Видливи - за око или инфрацрвен набљудување - во опто-електронски детектори за камера. Не мора да биде ласер, може да биде LED или дури и сијалица.

3. Бидете сигурни дека треба посебен филтер, без тоа ништо нема да биде видливо.
Филтри за светло се инсталираат во детектори за камера само за да ја зголемат видливата осветленост на отсјајот од фотоапаратот од позадинско отсјај од други извори на светлина. Основно важно за откривање на отсјај филтер не е. Употребата на светлосни филтри има смисла само кога се користи монохроматски задно осветлување - црвен филтер кога се користи црвено задно осветлување, зелено - со зелено, инфрацрвено - со инфрацрвен осветлување. Ако позадинското светло е бело или спектарот на пренос на филтерот не се совпаѓа со спектарот на позадинското осветлување, тогаш филтерот ќе го пригуши корисниот сигнал заедно со надворешните светла и само ќе биде штетен.

4. Кога работите, камерите се загреваат и, гледајќи низ посебен филтер, можете да ја најдете камерата на местото на загревање.
Ако камерата е загреана до 800 степени во процесот, тогаш нејзиниот сјај може да се види со окото. И така камерите се загреваат до не повеќе од 50 степени и зрачат само во инфрацрвениот опсег со долг бран со бранова должина од повеќе од 3000 нанометри. Значи, можете да го видите топлинското зрачење на работна камера само со термовизиска камера, но не со око или видео камера. И, се разбира, филтрите нема да помогнат овде.

Во голема мера, да се откријат скриена видео камера само една светилка е доволна. Потребно е само да се приближи до окото, така што насоката на нејзиниот зрак речиси се совпаѓа со насоката на погледот. Остатокот е прашање на набљудување.

Специјализираните детектори на камерата се разликуваат од светилката во таа сигурна технички решенија со цел да се донесе емитер колку е можно поблиску до окото, да се намали влијанието на надворешните пречки и да се зголеми видливоста на отсјајот од камерата. Затоа, детекторите на камерата прават минијатура и им даваат таква форма, што е погодно да ги држат во близина на окото. Монохроматското осветлување, обично црвено, заедно со соодветниот светлосен филтер го намалува влијанието на надворешниот сјај. Пулсниот режим на задното осветлување ја подобрува видливоста - со поголема светла точка е поголема веројатноста да се фати окото од само блескав.

Конечно, еден пример покажува дека не е потребна многу сложена тајна технологија за откривање на оптички системи. Секој кој фотографирал луѓе со блиц во самрак, наиде на овој пример - т.н. ефект на црвени очи. Окото е ист оптички уред, сличен во својата акција на објективот на видео камера. И тоа е совршено откриен од страна на едноставна камера со блиц, станува светло црвена на фотографиите. Причината за црвенило на очите на фотографиите е манифестација на истиот ефект на рефлектирање, во еден случај ги расипува фотографиите, а во другиот помага да се ослободиме од несакани набљудувачи.

6250 руб

Се чинеше дека секој човек барем еднаш во својот живот се следи. Во овој случај постојат неколку опции: може да биде или интуиција или едноставно лажно чувство на прогон. Првата опција е да се провери и да се утврди дали интуицијата е залажувам или ако некој користи специјални уреди и одлучи да изгради своја видео архива.

Современиот свет е богат со quirks и, со големо жалење, минијатурни шпионски камери се само малку грдотија што се случува околу себе. Затоа, секоја личност воопшто не е излишно да знае како да пронајде скриена камера дома, во канцеларија, па дури и во свој сопствен автомобил.


Скриени методи за откривање на камерата

Луѓето се прашуваат како да пронајдат скриена видео камера нема да бидат излишни за да знаат дека неколку основни видови оптички уреди за снимање се користат за надгледување. Особено, еден тип видео камера едноставно снима видео со вграден носач, додека вториот може да пренесува сигнал до надворешни медиуми (вклучувајќи и мобилни уреди) преку воздушната или внатрешната мрежа.

Најдете скриена камера инсталирана во просторијата или транспортот, на неколку начини:

 1. Користење на полето индикатор. Посебен анти-шпионски уред го скенира просторот и ви овозможува да откриете скриена камера. Технологијата работи само ако камерата пренесува податоци преку воздухот;
 2. Оптички метод за детекција. Гаџетот за пребарување на видео камери е опремен со специјален ласерски емитер кој испраќа зрак. Се рефлектира од оптичката леќа на фотоапаратот и се враќа на детекторот. Локацијата на камерата и растојанието до него се прикажува на специјален приказ на gadget;
 3. Електромагнетна метода. Тоа подразбира употреба на специјални комуникациски jammers.

Можни карактеристики на скриени детектори за камера:

Максимален опсег на откривање на видео камери, m

Бројот на режими на работа

Дополнителни LED диоди за пребарување на камери во блиската зона

4 LED диоди

2 LED диоди

Моќ

 • од вградената батерија;
 • од мрежен адаптер 220V / 5V

Треба да се напомене дека најмногу може да пронајдете видео камера едноставен метод - визуелен. Баналниот преглед на просторијата ќе помогне да се открие камерата, дури и ако тие се добро скриени. Најчесто скриени камери Патеки се инсталирани во приклучоци за приклучници, лустери, детектори за чад, климатизери, па дури и затворен погон. Покрај тоа, пред да пронајдете скриена камера со специјални уреди Исто така, ќе биде добро да се види меки играчки, мебел и апарати за домаќинство во собата.


Детали за личниот живот на личноста не треба да станат познати на друго лице. Секоја таква упад ги крши уставните права на граѓанинот. Сепак, денес лесно можете да купите скриена видео камера или друг шпионски уред за спроведување на нелегален надзор.

За сите стана познат прикриен видео надзор во хотели, па дури и во тоалетите за забава. Материјалите што се снимаат на овој начин често се изложени на Интернет или дури се користат за уцена. Се разбира, не би сакал да се видам на такво место на заеднички ресурс. Но, таквата судбина може да ги погоди сите. Надзорот обично се изведува со стационарни камери, но има случаи кога се монтираат во облеката на присутните или повремено незабележлив посетител. Дури и специјално гледајќи ги такви работи, тие не можат да бидат откриени. Сепак, можно е да се заштитат од такви шокантни изненадувања. Само треба да научиш навреме да разбереш дека те следат.

Скриените уреди најчесто се скриени на следниве места:

 • извори на енергија;
 • осветлување тела;
 • затворен растенија;
 • вентилациони дупки;
 • пукнатини во навесите;
 • стационарен часовник.

Употреба на детектори за откривање на видео камери

Оваа техника ви овозможува да најдете видео камера во канцеларијата или стан. Детекторот дури и внимателно се крие, на пример, надвор од прозорецот или во едно копче на еден од вработените. Уредот личи на обичните двогледи во форма. Ги препознава зраците што ги рефлектира леќата на камерата. Ниту еден бубачки не прави без таков важен детал. Светлината што влегува во оптика на објективот се рефлектира без прекин. Детекторот го фаќа, и се справува со својата задача дури и во неосветлен простор.

Поле индикатори

Друг лесен начин за откривање скриени уреди е да се користат индикатори на полето. Ги фаќаат и препознаваат електромагнетните бранови што ги емитираат вклучените видео опрема. Ако скенирате просторија со таков уред, тоа сигурно ќе покаже присуство на видео камери кои работат во него. Индикаторот можете да го купите во бесплатна продажба. Треба да се сети само еден непријатен имот на уредот. Таа реагира на секое електромагнетско зрачење кое е обвиткан во просторот на модерни канцеларии и станови, поради масовната употреба на разни безжични мрежи.

Во преполното место нема ограничувања за снимањето. Ова е неопходно за да се обезбеди нивната безбедност. Меѓутоа, објавувањето на видеа е дозволено само со согласност на учесниците што биле застрелани во нив. Ако најдете скриени камери во места за лична употреба - хотелска соба, бања или тоалет, мора да се јавите во соодветниот орган.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама