Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Потрошувачка за фуги за плочки

Без оглед на тоа како поставување на керамички плочки, шевовите меѓу него се полнат со специјално решение - спојка за зглобовите Без оглед на тоа како поставување на керамички плочки, шевовите меѓу него се полнат со специјално решение - спојка за зглобовите. Појасниот метод за поставување на плочки е поповолен од методот на задник-задник поради неколку причини: плочките поставени на овој начин не паѓаат, не трескаат, изгледаат повеќе естетски и шповите ги кријат сите димензионални дефекти на керамичките елементи. Идеалната ширина на ширата за керамички плочки со големина од 15x15 cm е 1,5-2 мм, за делови од подна обвивка од 33х33 см големини е 2-3 мм. Масата мора да биде избрана според тонскиот карактер на плочката.

Малтер за керамички плочки се достапни на цемент и епоксидна база. За традиционалните плочки, цементната фуги се употребува за плочки со ширина од 6 мм. За базени и специјални типови на подови со широчина од 4-16 мм, специјалната фугирање се користи за поместување и деформирање на плочки без уништување на структурата на цвест.

Потрошувачката за фуги може да се пресмета во зависност од површината на обложената површина и големината на керамичките плочки. На пример, за стандард подни плочки 30x30 cm, поставен со ширина на ширина од 2 mm, ќе бара 300 грама маст за 1 m2 површина. Фугирање решение се подготвува во строга согласност со упатствата на производителот, така што добиената пластична маса квалитативно ги пополнува меѓусебните споеви. За мозаична плочка со вообичаена големина од 5x5 cm и ширина на ширина од 2 mm, ќе зафаќа околу 1 kg сува маса, бидејќи таквиот значаен трошок е поврзан со малата големина на мозаичните елементи и значителен број на рабови.

Формулата за пресметување на потрошувачката на инјекциска смеса за зглобовите

(A + B) / (A * B) * C * D * F = Kg / m2 (+ маргина од 10-15%)

A - должина на плочка (mm)

Б - ширина на плочка (мм)

C - ширина на заварување (mm)

Д - длабочината на споеви (мм)

F е волуметриска тежина на инјективата, приближно 1,6

За да се замрзне посакуваната конзистенција, мора да користите специјален латекс или чиста ладна вода, чија температура треба да биде од +5 до + 35C. Смесата нежно се меша со миксер за изградба при мала брзина за да се добие хомогена маса без грутки. По процесот на мешање, се одржува пауза од 5-10 минути, потоа растворот се меша повторно, и само после тоа графт е подготвен за употреба. Непочитувањето на пропорциите може да доведе до влошување на физичките и хемиските својства на каша и да ја зголеми потрошувачката. За работа со инјекциска смеса треба да се користат специјални алатки - гумени шпатули, кои се достапни во различни големини и конфигурации.

Табела на потрошувачка на материјали за спојувачи

Поврзани статии

Реклама
Реклама
Новости
Реклама
Реклама