Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити короб і заховати труби у ванній

  1. З чого краще зробити короб?
  2. Підготовчий етап
  3. Виготовлення короба покроково
  4. Вимірювання та визначення розмірів конструкції
  5. Монтаж каркаса для подальшої обшивки
  6. Обшивка каркаса короба листовим матеріалом
  7. Остаточна декоративне оздоблення

Без систем комунікації у ванній кімнаті не обійтися. Однак водопровідні та каналізаційні труби навряд чи додадуть вашому приміщенню естетичний вигляд. Тому більшість мешканців, в процесі ремонту, намагаються заховати всю комунікацію. Для здійснення задуманого існує кілька способів: приховати труби за допомогою меблів, коробів, ролетів або замурувати в стіні. Вибираючи варіант маскування, варто продумати можливість технічного обслуговування комунікацій. Щоб у разі поломки не довелося ламати декор приміщення. Встановивши короб для труб у ванній, можна зробити розбірну конструкцію або спорудити невеликі дверцята для доступу до комунікацій.

Залежно від розташування магістралей, короб можна встановити двома способами: закриваючи тільки труби або всю стіну, на якій вони знаходяться. У першому варіанті закриваючи тільки ті ділянки, де є труби, ви економите на матеріалі. Зашивання всій площині, на якій розташовуються магістралі, виглядає більш естетично, але скорочує корисну площу ванної. Щоб хоч якось використовувати простір в коробі не зайняте трубами, там споруджують невеликі сховища для різних речей.

З чого краще зробити короб?

До того як закрити непривабливі комунікації, необхідно правильно підібрати матеріал для короба, за яким будуть ховатися труби у ванній. Він повинен відповідати кільком вимогам:

  • мати достатню стійкість до вологи;
  • мати невелику вагу і товщину;
  • виготовлятися з екологічно безпечних інгредієнтів, що не виділяють шкідливих речовин.

Відповідно до цих критеріїв з наявних у продажу матеріалів для виготовлення короба у ванній можна використовувати: МДФ, стійку до вологи фанеру, вологостійкий гіпсокартон або ж пластик.

Підготовчий етап

Найчастіше неполадки з трубопроводом трапляються в місцях з'єднань. Тому чим їх менше, тим краще. Якщо установка короба виробляється після прокладки нових труб, необхідно подбати про те, щоб магістраль мала якомога менше з'єднань. Якщо заміна трубопроводу в ваші плани не входить, перед тим як сховати труби у ванній, необхідно провести їх ретельний огляд. Обстежити всі магістралі на наявність дефектів і якщо вони є усунути.

Вважається, що без остраху протікання можна закривати зупинено і зварні з'єднання. А ось до фітингів, що мають різьбові з'єднання, повинен бути вільний доступ. Необхідно періодично проводити їх огляд. Тому нарізні сполучення не можна замуровувати. Також необхідно забезпечити вільний доступ до вентилів, каналізаційним ревізій, лічильників, фільтрів.

Виготовлення короба покроково

Монтаж короба в ванній складається з декількох етапів. Розглянемо кожен з них детальніше.

Вимірювання та визначення розмірів конструкції

Перед закладенням труб потрібно зробити необхідні вимірювання і уточнити місце розташування короба. У місцях ненадійних з'єднань, до лічильників та вентилів, потрібно передбачити знімну частину або дверцята. Не завадить план приміщення в масштабі, на якому будуть розмічені всі конструктивні деталі. В процесі вимірювань не забувайте про товщину оздоблювального матеріалу.

Необхідно розрахувати кількість матеріалу для виготовлення. Розмітка для каркаса короба, який закриває вертикальні труби, починається від підлоги. Відстань від труб до короба не повинно бути менше 3 см.

Визначивши контур майбутньої конструкції на підлозі, за допомогою схилу переносять його на стелю, а потім роблять розмітки на стінах.

Монтаж каркаса для подальшої обшивки

Перед тим як зашити комунікації в короб, необхідно встановити каркас навколо труб. Найкраще зробити його з оцинкованого профілю. Так як у ванній повітря постійно вологий, використання дерев'яних брусків небажано. Якщо ви все-таки вирішили їх використовувати, вибирайте бруски, виконані зі стійких до гниття порід. А перед застосуванням обробіть всі дерев'яні деталі антисептиком.

Зчеплення елементів каркаса між собою виробляють саморізами або за допомогою просекателя. Для закріплення профілю до стіни використовують дюбеля і єврошурупи.

Без систем комунікації у ванній кімнаті не обійтися

Монтувати профілі до стіни необхідно з урахуванням того, щоб оздоблювальний матеріал згодом не прилягав впритул до труб

Насамперед монтують профіль на стінах. Потім встановлюють стійки утворюють передню грань.

Залежно від конструкції майбутнього короба, передніх стійок може бути кілька або тільки одна. Кріпляться вони за допомогою власного загнутого краю або підвісів

Після чого монтують направляючі на стелі та підлозі.

Скріплювати вертикальні і горизонтальні профілі між собою зручно за допомогою просекателя

Якщо довжина стійок становить понад 1,5 м необхідно робити між ними перемички. Вони знадобляться і для каркаса, ширина якого більше 0,25 м. Відстань між перемичками роблять не більше метра.

Для міцності конструкції на стійки висотою понад 1,5 м кріплять перемички

При використанні дерев'яного каркаса обробляйте місця розпилу будівельної мастикою. Це захистить короб від псування і запобіжить його деформацію в процесі температурно-вологих коливань

Обшивка каркаса короба листовим матеріалом

Розкроюючи деталі для короба, намагайтеся робити цільні елементи, а не зі шматочків. Спочатку нарізають бічні деталі. Розкроюють їх таким чином, щоб краї не виступали за профілі каркаса, а були врівень з ними. Після цього вирізують передню частину короба. Вона повинна закривати бічні елементи.

Після розкрою матеріалу виробляють його монтаж до стійок. Роблять це саморізами (3,5-4,5 см). Відстань між ними повинна становити не більше 2,5 см. Такий короб матиме достатню міцність, тому кріпити матеріал до перемичках не обов'язково. Для контролю слабких місць трубопроводу залишають оглядові отвори з дверцятами.

У коробі необхідно залишити отвір для вільного доступу до вентилів, лічильників і фільтрів. Його можна зарити дверцятами, придбаної в будівельному магазині

Їх можна спорудити самостійно або придбати готові. Для власноручного виготовлення місць доступу до труб роблять дверцята з матеріалу, який використовують для самого короба. Щоб вона не відкривалася, на них закріплюють меблеві магніти.

Дверцята для контрольного отвору може бути оброблена тим же матеріалом що і весь короб. Так вона буде менш помітна

Можна виготовити повністю розібраний короб. Для цього аркуші оздоблювального матеріалу кріплять на саморізи в самий край. Виробляючи остаточну обробку, їх не закривають плиткою.

У висновку закріплюють пластикові куточки або плінтус. Коли потрібно буде демонтувати короб, прибирають плінтус, розкручують саморізи і знімають оздоблювальний матеріал.

Коли потрібно буде демонтувати короб, прибирають плінтус, розкручують саморізи і знімають оздоблювальний матеріал

Саморізи, закриті пластиковим куточком, легко викручуються для демонтажу короба в екстрених випадках. Після цього короб залишається цілим і його можна монтувати на місце

Остаточна декоративне оздоблення

Заключний етап монтажу короба - це його обробка. Залежить він від матеріалу, з якого виготовлена ​​конструкція. Фанеру, гіпсокартон та МДФ можна облицювати керамічною плиткою або пофарбувати. Пластикові панелі не потребують подальшої обробки. Вони самі по собі виглядають досить привабливо. На відміну від гіпсокартону, пластик не зменшує площу приміщення.

На відміну від гіпсокартону, пластик не зменшує площу приміщення

Щоб задекорувати ванну споруджують каркас з профілю

Таким же чином виконується закриття труб під самою ванною. Спочатку монтують каркас, а потім його обшивають, залишаючи контрольні дверці.

Поверх каркаса з профілю монтують вологостійкий гіпсокартон а на нього плитку. Обов'язково залишають дверцята для технічного обслуговування труб

Тепер знаючи, як змонтувати короб, ви зможете задекорувати будь-які труби у ванній і зробити приміщення більш привабливим з естетичної точки зору. Приховування комунікацій у ванній кімнаті покращує дизайн приміщення. Крім цього після закриття труб коробом знижується рівень шуму, що виходить від них.

Відео-приклад проведення даних оздоблювальних робіт

З чого краще зробити короб?
З чого краще зробити короб?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама