Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чашка для чаю: правильний вибір

  1. конфігурація чашки
  2. З якого матеріалу роблять чашки
  3. забарвлення чашок
  4. розміри чашок

Навіть нічого не розуміється на чайному церемоніалі людина має свою улюблену чашку Навіть нічого не розуміється на чайному церемоніалі людина має свою улюблену чашку. Він на підсвідомому рівні підбирає собі таку чашку, з якої йому зручно пити, і просто вона зігріває йому погляд. Так як же ми вибираємо собі чашку для чаю?

конфігурація чашки

Все що ми маємо сьогодні, прийшло з Стародавнього Китаю. Там, як відомо, культивується культ протилежностей - це інь і янь. Природно, що форму застосовуваних чашок для чаю теж не могла оминути ця доля. Як і належить здавна в гун-фу-ча, використовується дві конфігурації чашок - низька і висока. Низька чашка є знак інь, і виглядає як піала, то є велика, з дутими боками. Висока, відповідно, означає знак янь і виглядає як келих без ніжки або стакан, краю у такий чашки прямі.

Що ж стосується Європи, то тут прижилися піали з ручками, знову ж таки за аналогією з Китаєм - варіант інь. Але в Європі вони більше стали відомі, як віденські чашки, де вони, мабуть, виготовлялися.

У країнах, де замість чаю воліли пити каву, більше прижилися чашки з конфігурацією келиха.

У Росії, як країні належить як Європі, так і Азії, прижилися обидва типи чайних чашок - широкі і вузькі. Тут можна висловити багато версій. Одна з них - прихильність азіатського населення країни до широких чашках, а європейського - до більш високим.

Виходячи з практичних міркувань, виходить, що широкі чашки зручніше використовувати в літню спеку, або коли кудись поспішаєш, бо окріп в таких випадках швидше остигає. Для зимового чаювання буде більш доречна форма склянки, в них чай повільніше остигає і дає організму зігрітися. По східним сервіровки чайного столу, завжди більш привабливими виглядають чашки з усередненими формами між інь і янь.

З якого матеріалу роблять чашки

Споконвіку кращим матеріалом для виготовлення чашок вважається фарфор і інші природні матеріали на основі глини і піску. Найгіршим матеріалом в такому випадку буде пластик і метал. Хоча у кожного матеріалу є свої достоїнства і недоліки, наприклад, метал не б'ється, а пластик до того ж дуже легкий.

забарвлення чашок

Хоча в даний час можна зустріти чашки будь-якого кольору, тільки колір білого фарфору можна вважати класичним досконалістю.

В азіатських країнах забарвлення чашок не повинна бути кричущої, відволікає увагу від філософських роздумів. Тому тут цінують темні тони кольору завареного чаю, або контрастні - зелено-сині.

розміри чашок

У Китаї за тисячі років розробили досконало прийоми чаювання. Тут під кожен сорт чаю можуть поставити свою чашку. Але, під найкращі сорти чаю подадуть чашечки дуже невеликого розміру, приблизно на один хороший ковток (близько 50 мл), щоб людина відчула весь смак і аромат завареного чаю.

Хоча в сучасному світі людям важко відволіктися на повноцінну чайну процедуру, тому чай п'ють з чашок будь-якого розміру і конфігурації.

Так як же ми вибираємо собі чашку для чаю?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама