Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Харчування для голосу

  1. Харчування і голос
  2. Вітаміни для голосових зв'язок
  3. Топ-13 продуктів для голосу
  4. Що ще потрібно робити для збереження свого голосу

Чи знаєте Ви про те, що гарний голос, подарований Вам природою, вимагає догляду і турботи? Причому полягають вони не тільки в попередженні та лікуванні захворювань горла і голосових зв'язок, але і в забезпеченні правильного харчування, особливо якщо ви займаєтеся співом або часто проголошуєте промові перед величезною аудиторією. Про те, яким воно має бути, і пишуть відомі фізіологи і дієтологи.

Харчування і голос

Від раціону харчування тієї чи іншої людини залежить і його здоров'я, і ​​здоров'я всіх його органів і систем. Детально досліджуючи вплив окремих продуктів на голосові зв'язки, вчені виділили, а багато професійні артисти підтвердили, що існують ті з них, присутність яких в раціоні позитивно позначається на їх загальний стан. Ці продукти діляться на групи: м'ясні, молочні (вживаючи їх, потрібно бути вкрай обережними), овочі, фрукти і крупи.

Тим часом, є і такі продукти, вживати які бажано або небажано безпосередньо перед виступами. Надаючи миттєве вплив на тендітні голосові зв'язки, або простіше кажучи, діючи місцево, вони можуть запобігати їх пересихання і роздратування, а, значить, і дарувати Вам фантастичний, красивий голос. Або, навпаки, створювати дискомфортні відчуття і погіршувати ситуацію.

Вітаміни для голосових зв'язок

Безумовно, різноманітне харчування - це запорука здоров'я не тільки всього організму, але і самих голосових зв'язок. Однак раніше були виділені вітаміни і корисні речовини, які обов'язково повинні входити в раціон людини, спраглого зберегти свій чистий голос. До них відносяться:

  • Вітамін А . Вони бере активну участь в регенерації, або відновленні, пошкоджених голосових зв'язок після хвороби або великих навантажень.
  • Вітамін С . Він має безпосередній вплив на імунну систему і, відповідно, допомагає організму боротися з різними інфекціями, які можуть вражати горло і впливати на якість голосу.
  • Вітамін Е . Це антиоксидант, який захищає стінки клітин від згубного впливу вільних радикалів, а також допомагає підвищити імунну систему.
  • білок . Це джерело енергії тіла, і, відповідно, здоров'я голосових зв'язок. Проте, корисні лише непріправленний білкові продукти. Так як спеції і приправи можуть завдати шкоди голосовим зв'язкам.
  • клітковина . Це харчові волокна, які допомагають організму самоочищатися і нормально функціонувати. Міститься вона переважно в овочах, фруктах і злаках.

Топ-13 продуктів для голосу

вода . Вкрай важливо дотримуватися свій питний режим і випивати достатню кількість рідини. Це запобіжить пересихання голосових зв'язок, а значить і дозволить попередити будь-який дискомфорт, особливо під час виступів. Безпосередньо перед ними пити потрібно воду кімнатної температури. Занадто холодна або гаряча вода може привести до негативних наслідків. До речі, саме порушенням питного режиму медики пояснюють періодичне покашлювання у людини без явних на те причин.

мед . Він прекрасно заспокоює горло після хвороби або після великих навантажень. До того ж, він володіє антибактеріальними властивостями і піклується про стан здоров'я голосових зв'язок і тканин, розташованих в безпосередній близькості до них. Нерідко перед виступами артисти замінюють воду теплим чаєм з медом, зробивши основний акцент на тому ефекті, який цей напій надає на стані голосу. Але не рекомендують додавати в нього лимон. Кислота, яка в ньому знаходиться, призводить до пересихання зв'язок і появи дискомфортних відчуттів в самий невідповідний момент.

Нежирні види риби - щука, сом , Минтай, хек і т.д. Вони містять білок. Надмірно жирна риба часто призводить до розладів шлунку і виведенню рідини з організму.

Нежирне м'ясо - курка, кролик , Телятина, нежирна свинина. Це теж джерела білка.

мигдаль . Його можна використовувати в якості корисного перекусу, так як він багатий білком.

Всі види круп . Вони збагачують організм корисними речовинами, поліпшують травлення і легко перетравлюються, не викликаючи тяжкості в шлунку і інших неприємних відчуттів.

Цитрусові. Це джерело вітаміну С, а також каротиноїдів і біофлавоноїдів. Їх нестача призводить до зниження імунітету. Головне, не вживати цитрусові безпосередньо перед виступами, щоб не спровокувати пересихання горла.

шпинат . Ще одне джерело вітаміну С.

чорниця . У ній міститься величезна кількість антиоксидантів, що роблять позитивний вплив на стан голосових зв'язок. Замінити її можна ожиною, червонокачанної капустою, маслинами, синім виноградом.

Брокколі. Це джерело вітаміну С і антиоксидантів . У разі її відсутності підійдуть і інші види капусти.

Зелені яблука. У них є не тільки вітамін С, але і залізо, брак якого призводить до анемії і зниження імунітету.

Часник і цибуля. У них міститься алліцин, який високо цінується за свої антибактеріальні властивості. Крім захисту організму від інфекцій, він впливає і на рівень холестерину в крові, знижуючи його, і покращуючи самопочуття людини.

кавун . Це джерело рідини і клітковини. Замінити його можна динею або огірками.

Крім того, можна скористатися порадами автора популярної книги «Правила їжі» Майкла Півлана, який розробив дієту «за кольорами». Він стверджує, що «для здоров'я всього організму, в тому числі і голосових зв'язок, досить з'їдати хоча б один фрукт або овоч певного кольору в день». Зелені, білі (часник), темно-сині, жовті і червоні - вони заповнять дефіцит всіх вітамінів і мінералів і подарують вам прекрасне самопочуття.

Що ще потрібно робити для збереження свого голосу

  • Стежити за здоров'ям горла і своєчасно лікувати всі захворювання. У разі появи нездужання і болі краще утриматися від розмов і, вже тим більше, криків, і дати голосовим зв'язкам відпочити. Недотримання цих рекомендацій може призвести до незворотних наслідків.
  • Висипатися. Від міцного і здорового сну залежить загальний стан здоров'я всього організму, в тому числі і голосових зв'язок.
  • Завжди розігрівати свій голос, або розспівуватися, перед майбутніми концертами і виступами на публіці. Це дозволити мінімізувати навантаження на голосові зв'язки і зберегти їхнє здоров'я.
  • «Давати голосу відпочити! Чергувати час розмов і мовчання. Іншими словами, робити 2-х годинні паузи після 2-х годинних розмов »- ця рекомендація розміщена на одному з сайтів для вокалістів.
  • З обережністю приймати лікарські препарати, так як деякі з них здатні пересушувати горло, наприклад, антигістамінні. А беручи їх, збільшувати споживання рідини.
  • Їсти за пару годин до виступів. Голод і переїдання призводять до виникнення дискомфортних відчуттів у горлі.
  • Стежити за температурою в приміщеннях, в яких заплановано виступи. Висока температура, як і низька вологість, призводять до пересихання голосових зв'язок.
  • Не вживати молочні продукти безпосередньо перед виступами. Вони сприяють підвищеного вироблення слизу, що призводить до виникнення дискомфортних відчуттів.
  • Відмовитися від куріння і алкоголю. Вони отруюють організм і виводять з нього рідину.
  • Обмежити споживання кави, спецій і шоколаду. Вони також сприяють зневодненню організму.
  • Чи не зловживати жирною і смаженою їжею. Вона провокує розлад шлунка і виводить рідину з організму.
  • З обережністю ставиться до запахів. Про їхній вплив на організм людини відомо було ще за часів Гіппократа. У той час з їх допомогою успішно лікували людей. Деякі медики використовують цей досвід до сих пір. Яскравий тому приклад - мазі на основі евкаліпта при застудах.

Тим часом, існує і красива легенда про те, як закоханий флорист поставив вазу з фіалками на піаніно перед виступом свого суперника - соліста. У підсумку, останній, не зміг взяти жодної високої ноти.

Вірити їй чи ні - особиста справа кожного, але прислухатися, все ж, варто. Тим більше що ольфактронику - наука про запахи, до кінця ще не вивчена.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама