Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Насіння часнику: коли садити бульбочки під зиму і як виростити?

  1. Особливості вирощування часнику
  2. Як отримати, зберігати і впорядкувати бульбочки
  3. Способи посадки бульбочек
  4. осіння посадка
  5. весняна посадка

Часник, що володіє різким ароматом і своєрідним смаком, відомий всім. Цей овоч використовується і для приготування страв і як лікувальний засіб. Вирощувати культуру можна з насіння і зубчиків.

Особливості вирощування часнику

Виділяють дві форми часнику: яру і озиму. Освіта стрілок на першій культурі не відбувається. Даний процес можливий лише в разі другого виду. Розмножують озимий часник насінням і зубчиками, ярої - тільки зубчиками. Останні формуються в перший місяць літа в стрілочної частини.

Даний овоч відноситься до тих культурам, висадка яких можлива під зиму і навесні Даний овоч відноситься до тих культурам, висадка яких можлива під зиму і навесні. Назва часнику, висаджують першим способом - озимий, другого - ярий. Для посіву озимого часнику потрібно використовувати трохи пророщений посівний матеріал.

Заходи по посадці в весняні дні слід проводити, коли грунт ще не підсохла після танення снігу. Дотримання цієї вимоги дозволить отримати великі головки.

Розмноження часнику можна проводити, використовуючи зубчики. Даний спосіб всім відомий і широко використовується.

Дуже важливим моментом при такому методі посадки є вибір ділянки. Найкраще ця культура росте на землях, де раніше росли бобові, огірки і капуста, гірше - після картоплі, помідорів, де можуть заразитися фузаріозом, і цибулі. Придатної для овоча ця грунт стає після 3 - 4 роки.

Ділянка землі, де планується посадити культуру, попередньо повинен бути підживлено гноєм або компостом Ділянка землі, де планується посадити культуру, попередньо повинен бути підживлено гноєм або компостом. Дані роботи бажано виконувати восени. Перед самою висадкою зубчики потрібно впорядкувати, хворі та пошкоджені слід відкласти в сторону.

Багатьох цікавить, коли садити цю рослину. Оптимальний час посадки - за місяць до настання сильних холодів. За цей термін овоч встигне пустити коріння, а зелені паростки не встигнуть з'явитися.

Приблизно за тиждень потрібно виконати підготовчі роботи: необхідно підготувати грядки. Це потрібно для того, щоб зубки НЕ залягли дуже глибоко.

Відстань між сусідніми насінням має бути близько 0,08 - 0,1 м, а між смугами - 0,4 - 0,5 м Відстань між сусідніми насінням має бути близько 0,08 - 0,1 м, а між смугами - 0,4 - 0,5 м. Якщо зими в регіоні холодні, поверх грядки варто насипати тирсу або торф.

Дана культура не потребує рясних поливах, достатньо виконувати цю процедуру 1 раз на тиждень.

Кінець квітня або початок травня - це час, коли необхідно внести добрива, можна використовувати нітрофоску в кількості 15 г на 1 кв. м.

Наступну підгодівлю необхідно провести в червні (аммофоскі в тих же кількостях). Останні 2 3 тижні удобрювати грунт не варто.

Викопувати овоч потрібно, як пожовтіє основна ділянка нижнього листя. Кореневі відростки у часнику, який передбачається використовувати для їжі, потрібно зрізати.

Бажано з приходом термінів збору врожаю, рослина не потрібно залишати в землі довше покладеного часу Бажано з приходом термінів збору врожаю, рослина не потрібно залишати в землі довше покладеного часу. Ті цибулини, які витягнуті раніше і не встигли дозріти, зможуть зробити це і після корчування. Перетримати часник зберігається гірше.

до змісту ↑

Як отримати, зберігати і впорядкувати бульбочки

Щоб отримати великий часник з такими ж зубчиками, варто вибирати озимий овоч. Але в такому випадку значна частина торішнього врожаю буде використана в якості насіння.

Щоб не переводити їстівну частину в категорію посадкового матеріалу, бажано проводити вирощування часнику з насіння Щоб не переводити їстівну частину в категорію посадкового матеріалу, бажано проводити вирощування часнику з насіння. Їх утворення відбувається в стрілочної частини часнику в процесі його росту.

Стрілка покрита тонкою оболонкою, а в її внутрішній частині знаходяться зовні схожі на часник це насіння. В середньому їх налічується близько 70-80 штук, але цифри можуть бути і більше.

Крім того, використовуючи даний метод посіву, отриманий урожай буде збережений і вирощене в майбутньому рослина буде здоровим.

Повітряні цибулинки землі не стосуються, тому насіння нічим не заражаються на відміну від зубчиків, що знаходяться в землі.

Для тих, хто вважає за краще використовувати одиночний великий зубчик часнику, сіяти бульбочки - це той метод, при якому з одного насіння виростає не головка з деякою кількістю часток, а єдиний великий зубок Для тих, хто вважає за краще використовувати одиночний великий зубчик часнику, сіяти бульбочки - це той метод, при якому з одного насіння виростає не головка з деякою кількістю часток, а єдиний великий зубок.

З огляду на переваги вирощування часнику бульбочками, ніхто б не використовував інший метод посадки. Але деякі не знають, як виростити часник з насіння правильно, і садять його зубчиками.

Цьому також сприяють наявні при посіві бульбочками недоліки:

  • даний процес дозволяє отримати повноцінний урожай тільки через 2 роки;
  • допустивши помилки при посіві повітряних цибулинок, а також, якщо вони замерзли або висохли, урожай буде поганим.

В середині першого місяця літа на озимій культурі починають формуватися стрілки В середині першого місяця літа на озимій культурі починають формуватися стрілки. Оцінивши їх за зовнішнім виглядом, потрібно вибрати найсильніші, а інші необхідно видалити, інакше головки часнику не досягнуть нормальних розмірів.

Для розрахунку необхідної кількості стеблинок зі стрілками потрібно враховувати, що з однієї верхівки виходять близько 70-80 штук насіння.

У момент, коли на захисній оболонці з'являються тріщини, верхівку потрібно зрізати. Далі їх слід покласти в тінь до повного висихання, чохол чіпати не можна.

Добре висушені насіння можна зберігати протягом двох років без втрати їх якостей.

Зберігання вирощених цибулинок можна здійснювати при кімнатній температурі, насіння потрібно загорнути в папір і прибрати в коробочку Зберігання вирощених цибулинок можна здійснювати при кімнатній температурі, насіння потрібно загорнути в папір і прибрати в коробочку.

З бульбочек часнику, що зберігалися в теплому місці, за 30- 40 днів перед посівом необхідно прибрати плівку і покласти в холодильник.

Пропустивши цей крок, овоч буде зеленіти до пізньої осені, можливо стеклование насіння.

Виростити великий часник, насіння якого не були охолоджені, не вийде, навпаки, головки НЕ дозріють і зубчики будуть маленьких розмірів.

Їх неможливо буде вживати в їжу і використовувати для посадки. З тих, які побували в холоді, на початку серпня утворюються круглі головки, що представляють собою одиночний зубок.

Перед тим, як посадити часник насінням, необхідно виконати сортування цибулинок на око. Після відбору здорових на вигляд цибулинок, потрібно провести наступний захід: бульбочки необхідно помістити в настій деревної золи.

Відбраковуються ті з них, які залишилися на поверхні Відбраковуються ті з них, які залишилися на поверхні. Використовуючи здорове насіння, часник вродить на славу. З огляду на особливості підготовки посадкового матеріалу, необхідно дотримувати всіх етапів підготовки бульбочек.

до змісту ↑

Способи посадки бульбочек

Багатьох цікавить, як виростити часник з бульбочек. Посадка часнику, використовуючи бульбочки, в залежності від пори року, відрізняється.

Висаджувати овоч можна восени, навесні і безпересадним методом Висаджувати овоч можна восени, навесні і безпересадним методом. Незалежно від того, який варіант вирішено використовувати, підготовці посівного матеріалу варто приділити особливу увагу. Від якості насіння буде залежати, який народиться урожай.

до змісту ↑

осіння посадка

Садити часник восени потрібно в першій половині жовтня. Посадка часнику насінням проводиться по многострочной стрічкової схемі, відстань між поглибленнями - 10 см, між сусідніми - 10-20 см, оптимальна глибина заглиблення становить приблизно 4 см.

Іноді частина посаджених насіння вимерзає, а інша виявляється на поверхні грунту внаслідок її замерзання Іноді частина посаджених насіння вимерзає, а інша виявляється на поверхні грунту внаслідок її замерзання. З приходом весни їх слід повернути в початкове положення. З цієї причини там, де холодний клімат, бажано часник насінням садити навесні.

Прибирання часнику доводиться на той момент, коли зів'яне велика частина внутрішніх листя. Після вилучення з ґрунту він повинен підсохнути.

Восени, коли наступають терміни висаджування озимого часнику, необхідно виконати його посадку. Даний метод сприяє отриманню хороших урожаїв, а зубчики виходять великими.

до змісту ↑

весняна посадка

При виборі весняної висадки, ділянку під посів повинен бути підготовлений до настання зими. З настанням весни обробку грунту з-за її стану виконати буде дуже важко.

В якості добрива можна використовувати наступний склад, норми вказані для 1 м2: В якості добрива можна використовувати наступний склад, норми вказані для 1 м2:

  • деревна зола - 0,3 кг;
  • перегній - 0,7 кг;
  • суперфосфат і сульфат калію - по 0,05 кг кожного.

Збір врожаю доводиться на момент, коли стеблинки починають падати. Витягнутий овоч повинен полежати в тіні і підсохнути. Після потрібно відокремити сухе бадилля.

При виборі безпересадкового методу повноцінний урожай з цибулинок виходить без пересадки одержані одиночних зубчиків.

Підсушені бульбочки, зрізані на початку літа, слід відразу висадити в грунт. Восени виріс часник, однозубкових, не потрібно витягувати із землі. Він повинен пролежати протягом усього зимового періоду в грунті, але потрібно подбати про хороше снігозатримання, щоб рослина не замерзло і не згнило.

З настанням весни почнеться зростання овоча, в результаті чого буде розвиватися традиційна культура З настанням весни почнеться зростання овоча, в результаті чого буде розвиватися традиційна культура. Збір врожаю виконується в традиційні терміни. Головка часнику, для вирощування якого був застосований такий метод, виходить великої. Внутрішні часточки теж досягають великих розмірів.

Грядку для овоча можна зробити прямо на підвіконні. Але для того, щоб рослина росло і розвивалося, необхідно створити такі умови:

  • температура в приміщенні повинна триматися на рівні 18-20 градусів;
  • вікно, на підвіконні якого знаходиться рослина, має бути з сонячної сторони;
  • необхідний своєчасний полив.

До осені будуть готові однозубки, з яких в наступному році виросте многозубчіковий часник До осені будуть готові однозубки, з яких в наступному році виросте многозубчіковий часник.

Багатьох цікавить, як садити овоч, щоб полегшити догляд за посадками. Для того, щоб на грядці росли НЕ бур'яни, а посаджені насіння, часник можна посадити в такий спосіб.

Після того, як ділянка для висадки овоча підготовлений, по всій його площі потрібно розкласти намочені паперові листи, краще зробити кілька шарів.

У них потрібно зробити отвори, в які необхідно посадити бульбочки. Потім дане полотно слід засипати невеликою кількістю піску, в якості мульчі використовувати тирсу.

Щоб отриманий урожай тільки радував, варто виконувати необхідні заходи Щоб отриманий урожай тільки радував, варто виконувати необхідні заходи. Посадивши рослину всіма способами, кожен садівник обов'язково вибере той, який йому найбільше сподобається.

Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама