Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Насосні станції для будинку схема підключення. Відео та фото

  1. Що таке насосна станція
  2. Де встановлюється насосна станція
  3. Схема підключення станції насосної
  4. Дивіться відео: Автономна система водопостачання. Насосна станція і накопичувальний бак

Систему водопостачання в заміському будинку вважають однією з найважливіших, тому її встановлюють в першу чергу. Завдяки сучасним технологіям можна створити ефективний водопровід, які забезпечить всі потреби сім'ї. Обов'язковим елементом водопровідної системи вважається насосна станція, яку зробити можна своїми руками . Пропонуємо дізнатися, які бувають насосні станції для дому та схеми підключення.

Що таке насосна станція

Насосні станції розрізняються за видами. Вони бувають промисловими і побутовими.
Промислові станції встановлюються тільки фахівцями, а для використання вдома підійде побутова станція. Така станція забезпечує стабільне водопостачання для пиття, використання води для господарських та побутових потреб, а також постачання водою опалювальної системи.

Підключення даної установки залежить від типу водоподачи. Джерела бувають трьох типів, це центральна водопостачальна магістраль, колодязь і свердловина. Насосна станція працює в автоматичному режимі або управляється вручну. Це безпосередньо залежить від обсягу споживання води щодня.

Перед покупкою потрібно підрахувати кількість споживаної води за добу і розрахувати середнє споживання за годину. В середньому, для однієї людини потрібно 250 літрів води за день.

Де встановлюється насосна станція

Станцію для водопостачання будинку можна монтувати в підвальному приміщенні, цокольному поверсі, кесоні, або окремо відведеному приміщенні. Якщо станція встановлюється в підвальному приміщенні, вона захищається від попадання вологи при будь-яких можливі підтоплення або підйомі ґрунтових вод. Для цього монтується полку або ж підставка. Станція не повинна торкатися стін. Також приміщення повинно мати опалення.

Якщо ж це - кесон, то він попередньо утеплюється. Станція розміщується нижче глибини рівня промерзання грунту, як мінімум на 20 сантиметрів. Глибина кесона повинна скласти близько 2 - 2,5 метрів. Якщо свердловина 10-метрова, підходить однотрубна станція. Якщо ж 20-метрова, то ставиться двухтрубная ежекторна станція.

Схема підключення станції насосної

Коли станція збережена, робиться схема розміщення. Підключення системи до колодязя, і до свердловини, є аналогічним.

Для збору ежектора, тобто литого вузла з 3 під'єднується виходами, в нього вставляється фільтр із сітки. Зганяння з діаметром в 32 міліметра, одягається зверху ежектора і закріплюється на розтрубі з пластмаси. У згону йдуть дві частини зі спеціальними адаптерами. На виході у нього кріпиться муфта з бронзи. Муфта з'єднує зганяння з трубою з поліетилену. Для надійності, на різьбу намотується (наноситься) ущільнювач з льону, стрічки, пасти.

Корисна стаття: Як зробити ставок на дачі


Adsense


Траншея викопується глибше промерзання ґрунту. У готову траншею прокладається труба. Її довжина повинна йти з запасом. Якщо труба буде без запасу, згодом трубопровід може протекти. Всі можливі повороти і вигини, товщина стін, все повинно враховуватися. Для обсадної ж труби потрібен оголовок, що одягається на неї. Якщо оголовка немає, можна взяти коліно з невеликим ухилом. Для приєднання труби з ежектором використовуються спеціальні муфти. Другий кінець ведеться в коліно з ухилом 90 градусів. Утворилося простір запінюється піною для монтажу. Після цього труба з'єднується перехідниками з кутом нахилу 90 градусів і зовні поєднується з трубою.

Після цього труба з'єднується перехідниками з кутом нахилу 90 градусів і зовні поєднується з трубою

Схема підключення насосної станції

Ежектор поміщається в колодязь (свердловину) на зазначену заздалегідь глибину. Оголовок закріплюється армованим скотчем на обсадної трубі, інший матеріал не підходить. Якщо тиск в гидроаккумуляторе опускається менше 1,2 атмосфери, необхідно підвищити тиск за допомогою насоса для автомобіля або компресора.

Якщо тиск в гидроаккумуляторе опускається менше 1,2 атмосфери, необхідно підвищити тиск за допомогою насоса для автомобіля або компресора

При необхідності або бажанні приєднання насоса до центральної магістралі, наприклад, для постачання водою системи опалення або коли води в свердловині мало для постійного напору потрібно встановити накопичувач у вигляді бака. Може також не вистачати води через старого обладнання або приросту в сім'ї (підвищення споживання води).

Може також не вистачати води через старого обладнання або приросту в сім'ї (підвищення споживання води)

Готується місце для роз'єму труби водопроводу. Кінець виведеної труби від магістралі приєднується до накопичувача. З накопичувача вода виводиться на вхід насосної станції. На виході ж приєднується трубопровід, що йде до домоволодіння.

Дивіться відео: Автономна система водопостачання. Насосна станція і накопичувальний бак


Коли ці маніпуляції зроблені, проводиться монтаж проводки електрики. Потім налаштовується обладнання. Вирівнюється тиск. У равлика через спеціальний отвір вливається невелику кількість води. При включенні і виключенні насоса потрібно перевірити тиск. Для початку роботи має йти 1,5 бареля, для закінчення, близько, 2,7 бареля. При розбіжності показників тиск зменшується. Для цього знімається кришка з реле насоса і підкручує в ту або іншу сторону гвинт.

Для довговічної роботи насоса, потрібно обов'язково поставити фільтр. Для вибору відповідного фільтра, проводиться аналіз води на все що містяться в ній компоненти. Всі шкідливі домішки повинні бути очищені перед подачею води в насос. Для цього, на всмоктуючий пристрій станції встановлюється фільтр. Пісок і глина при попаданні в насос незабаром приведуть його до поломки. Вібраційна насосна станція ламається в такому випадку швидше за все.

Вібраційна насосна станція ламається в такому випадку швидше за все

Як зробити водопостачання будинку

Будь-фільтр знижує тиск, натиск стає меньшім.Чтоби це мінімізувати, потрібно фільтр регулярно очищати. Інакше, забруднене фільтр заб'ється, і насос зламається. При покупці якісного обладнання для водопостачання та правильному його монтажі, незабаром вся система окупить себе і буде працювати без перебоїв.

При покупці якісного обладнання для водопостачання та правильному його монтажі, незабаром вся система окупить себе і буде працювати без перебоїв

Також почитайте: Водопровід з свердловини

Тепер ви знаєте особливості монтажу насосної станції, тому якщо хочете заощадити, зможете її встановити самостійно. Використовуйте покрокову схему і поради з цієї статті, тоді у вашому будинку або на дачі буде повноцінний водопровід. Упорядковувати власний заміський будинок, тоді зможете в ньому перебувати не тільки під час уїк-енду, але і провести повноцінну відпустку в колі сім'ї.

Adsense


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама