Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що можна посадити уздовж забору на дачній ділянці

  1. Що потрібно враховувати при виборі рослин
  2. чагарники
  3. дерева
  4. Як садити дерева
  5. Як підібрати рослини до паркану
  6. Сітка рабиця
  7. Дерев'яний забор
  8. Огорожа з сталевого гофролиста або профнастилу
  9. Що посадити уздовж паркану з боку вулиці
  10. Коли садити дерева і чагарники

Дача справляє сприятливе враження лише в тому випадку, якщо господарі дбають не тільки про затишок в домі, а й про красу всього подвір'я Дача справляє сприятливе враження лише в тому випадку, якщо господарі дбають не тільки про затишок в домі, а й про красу всього подвір'я. Ну і як тут обійтися без зеленого кордону вздовж всієї ділянки?

Правда, посадки уздовж забору теж не повинні бути випадковими, вони також підкоряються правилам ландшафтного дизайну.

Зміст статті

Що потрібно враховувати при виборі рослин

  • Яку площу вздовж паркану ви маєте намір озеленити.
  • Тіньова це сторона або сонячна.
  • Для чого саме потрібні тут рослини - для захисту ділянки або для його прикраси.
  • Якої висоти дерева та кущі ви хотіли б тут бачити.
  • Чи повинні вони вимагати особливого догляду або краще обійтися рослинами «без примх».
  • Ви повинні знати особливості ґрунту, в яку збираєтеся переселяти новоселів і враховувати місцевий клімат.
  • І обов'язково майте на увазі: невеликий дачну ділянку не слід перевантажувати масивними рослинами.

Модні миксбордери

Модні миксбордери

Це коли поєднуються квіти і чагарники. При цьому можна посадити тую, ялівець та інші види хвойних. Будуть доречні також карликові сорти дерев і кущів. І обов'язково - буйство кольорів, які підбираються так, щоб їх цвітіння випадало на різний час. Це будуть чудові яскраві плями, які залучають до себе увагу.

Але при такому озелененні потрібно враховувати стан паркану, який також не залишиться непоміченим. Так що перш ніж приступати до посадкам, слід привести в порядок огородження.

Квіти вздовж паркану будуть хороші і в вигляді складних композицій, і в формі простеньких клумб з невибагливими посадками.

А можна зробити ставку на високорослі квіти. Наприклад, посадити перед забором жоржини. Ці яскраві великі квіти завжди будуть відволікати перехожих від бажання заглянути в двір.

чагарники

І все ж більшість садівників прагнуть прикрасити паркани більш «солідними» рослинами І все ж більшість садівників прагнуть прикрасити паркани більш «солідними» рослинами. Наприклад, кущами можна замаскувати непоказну огорожу, надійно відгородитися від сусідів. За ними нескладно доглядати. Як правило, вони не обплітають паркан і мимоволі не розростаються по ділянці.

Які кущі найкраще посаджено вздовж паркану? Серед найпопулярніших - дерен. У нього надзвичайно цікавий забарвлення з сріблястим налетом.А якщо неподалік розташувати невисокі хвойники, композиція вийде дуже цікава.

Дерен легко стригти і формувати. Він прекрасно формується, швидко утворює надійний захист від пилу.

Якщо посадити саджанець навесні, то до початку осені він буде метрової висоти. Багатьох приваблює такий новосел, але треба мати на увазі, що дерен необхідно пристойне життєвий простір. Тому, якщо хочеться бачити вздовж паркану побільше різного чагарнику, потрібно придивитися і до інших видів.

Гарна ідея - посадити уздовж забору барбарис Тунберга. Ці кущі красивою кулястої форми досягають висоти 90 см. Матові листя з настанням осені набувають червоно-жовтий відтінок. Забір в цей час виглядає дуже ефектно.

При посадці слід врахувати, що барбарис не любить затінених місць, погано реагує на холодний північний вітер, тому краще його розташовувати з західної чи південної сторони паркану. А ось з поливом у садівників проблем не буде: барбарису цілком достатньо дощової води.

Дерен і барбарис погано переносять сусідство один з одним, так як у них різні вимоги до складу грунту і кількості вологи. Один з цих кущів не продемонструє свої найкращі декоративні якості.

Один з цих кущів не продемонструє свої найкращі декоративні якості

А чим погана спірея, яку ще інакше називають калінолістний пузиреплодник? Вона теж швидко зростає, буквально через кілька місяців після посадки кущі, посипані соковитим листям, утворюють повноцінну живопліт.

Але для повноти картини спирею неодмінно потрібно стригти, щоб вона не була безформною.

Придивіться і до таких відомих чагарниках, як бузок, глід, бузина, чорноплідна горобина. Все це рослини швидкорослі, здатні за короткий час приховати паркан. Можна посадити їх групами, а перед ними - більш низькі пострижені чагарники. Дуже оригінальні варіанти можуть вийти.

Дуже оригінальні варіанти можуть вийти

Ну, а якщо господарі хочуть поєднати приємне з корисним, то вздовж паркану вони можуть висадити ягідні чагарники. Тут тобі і паркан, і щорічний урожай малини, смородини, агрусу, шипшини.

Дуже важливо! Чагарники не можна розміщувати впритул до паркану. При посадці рийте ями на відстані 1-2 метра.

дерева

Звичайна картина: на більшості дачних ділянок вздовж парканів ростуть плодові дерева, виконуючи подвійну функцію: і огорожею служать, і справно плодоносять. Однак останнім часом дачники думають не тільки про користь, але і про красу, прагнуть оточити свої володіння декоративними деревами. Садять розкішні клени, каштани, скромні верби, берези, липи.

Але улюбленцями садівників, напевно, можна назвати хвойні дерева, особливо їли. Втім, тим самим дачники відновлюють стару традицію - прикрашати подвір'я саме хвойниками.

Робити це треба не стихійно. Щоб композиція з молодих ялинок була по-справжньому красива, потрібно садити їх на відстані приблизно 30 см і стежити за їх розвитком, постійно постриг в ширину і висоту.

ставите питанням   які рослини вибрати для живоплоту ставите питанням які рослини вибрати для живоплоту ?

Які бувають декоративні огорожі - оригінальні і різні можна дізнатися з нашої статті .

Як садити дерева

Першою лінією потрібно висадити невисокі хвойники. Це можуть бути, наприклад, блакитні ялини. А високі дерева залишаться на задньому плані.

Листяні дерева, що мають стелеться крону (береза, верба), потрібно садити на другому плані, причому точково.

Дерева і багато чагарники, як правило, володіють розвиненою кореневою системою, тому між саджанцями та парканом має бути відстань не менше 3-5 метрів, інакше з часом коріння зруйнують основний паркан Дерева і багато чагарники, як правило, володіють розвиненою кореневою системою, тому між саджанцями та парканом має бути відстань не менше 3-5 метрів, інакше з часом коріння зруйнують основний паркан.

Це важливо ще й тому, що огорожа буде затінювати молоді рослини, що позначиться на їх зростанні.

Потрібно пам'ятати і про те, що в процесі розвитку коріння дерев розростаються, чіпляються один за одного. Ось тому найкраще висаджувати дерева слід в заздалегідь викопану траншею в один ряд. Такий спосіб дасть хороший результат: дерева вздовж паркану складуть рівну густу лінію.

Як підібрати рослини до паркану

Основні паркани, біля яких належить висадити рослини, бувають різних типів. І до кожного потрібно правильно підібрати дерева, чагарники або інші посадки.

Сітка рабиця

Один з найпопулярніших видів дачної огорожі Один з найпопулярніших видів дачної огорожі. Не найгірший варіант, але ось її прозорість часом не влаштовує власників ділянок. Хочеться їм, наприклад, відгородитися від цікавих сусідів.

Рабица має конструкцію, яка зручна для витких рослин. Є, правда, недолік: доведеться особливо уважно стежити, щоб сітка не деформувалася під солідною вагою ліан, що не заіржавіла.

Дуже швидко утворює зелений заслін хміль. Але аж надто він живучий: дуже скоро заполонить ділянку і хазяйський, і сусідній. Боротися з пагонами досить складно.

Практичний посадити уздовж забору дівочий виноград або ехіноцістіс. Вони теж ростуть швидко, але прибрати їх легко.

Хороший варіант надійно закрити сітку - якомога густіше посіяти квасоля. Або, наприклад, під самим парканом посадити топінамбур - не тільки високу огорожу виросте, але ще і принесе урожай корисних коренеплодів.

Дерев'яний забор

біля   дерев'яного паркану   добре себе будуть почувати будь чагарники біля дерев'яного паркану добре себе будуть почувати будь чагарники. Це можуть бути, наприклад, глід або бузина. Розростеться будь-яка ліана (виноград, хміль).

Доречні і плодові дерева (вишня, слива). Можна посадити гортензію, барбарис, бузок, тую. Всі вони невибагливі і привабливі.

Огорожа з сталевого гофролиста або профнастилу

Уздовж такого паркану слід садити міцні рослини, так як матеріал огорожі буде нагріватися від сонячних променів, і рослини можуть не витримати такого теплової атаки Уздовж такого паркану слід садити міцні рослини, так як матеріал огорожі буде нагріватися від сонячних променів, і рослини можуть не витримати такого теплової атаки. А найкраще перед посадкою рослин такий паркан пофарбувати.

До речі, багато садівники оскаржують цю думку і вважають, що уздовж такого огородження прекрасно себе почувають і жасмин, і бузок, і малина, і багато ліани.

Що посадити уздовж паркану з боку вулиці

У цих рослин буде одне призначення: приховати ділянку від перехожих У цих рослин буде одне призначення: приховати ділянку від перехожих. Але ж і ця мета повинна бути досягнута красивим способом? А він буде таким, якщо уздовж зовнішнього боку огорожі посадити невисокі деревця: сосну, ялину, каштан, березу, і в міру їх зростання стригти.

Бузок також годиться в цьому місці, але доведеться стежити, щоб під час цвітіння «любителі прекрасного" не обламали гілки.

Коли садити дерева і чагарники

Неважливо, садите або пересаджує ви рослини - робити це краще осінньою порою. Фахівці практикують і зимову посадку, але це завдання не під силу для дачників.

Є така закономірність: декоративні кущі, цвітіння яких припадає на весну, - саджай восени; якщо зацвітають в кінці літа - можна садити навесні. Як бачите, для більшості чагарників терміни посадки все ж осінні.

Цей сезон хороший ще й тим, що не потрібно поспішати, побоюючись, що ось-ось розпустяться бруньки. Головне в осінній посадці - щоб саджанці змогли вкоренитися до сильних морозів. Ну, а в середній смузі пору холодів вгадати важко, тому краще все посадкові роботи завершити до середини жовтня.

Якщо з якоїсь причини дерева або чагарники не вдалося до цього часу посадити, можна ризикнути і зробити це трохи пізніше. Але при цьому коріння потрібно захистити від холодів. Роблять це так: рясно мульчують пристовбурні кола торфом, тирсою, листям і т. Д.

Якщо ж на дворі мороз - посадка дерев і чагарників неможлива. Потрібно їм надати похиле положення, прикопати землею і присипати мульчею. А на постійне місце садити з настанням весни.

Простіше йде справа з рослинами, які вирощені в контейнерах. Їх практично можна садити в будь-який час. Виняток становлять вічнозелені кущі і дерева або рослини, квітучі в цей момент.

Відео: Гарний паркан з квітів. Квіти на паркані

Ну і як тут обійтися без зеленого кордону вздовж всієї ділянки?
Які кущі найкраще посаджено вздовж паркану?
А чим погана спірея, яку ще інакше називають калінолістний пузиреплодник?
Але ж і ця мета повинна бути досягнута красивим способом?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама