Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Варіанти укладання настінної плитки у ванній кімнаті: фото, дизайн, схеми викладки »SanDizain.ru

  1. Ідеї ​​дизайну для ванної кімнати
  2. Способи викладки і облицювання кахельною плиткою у ванній
  3. Як підібрати кахель для ванних кімнат в різних стилях
  4. Мозаїка в ванній кімнаті
  5. Як укладати плитку: відео

Кахельна плитка - це ідеальний матеріал для обробки ванної кімнати Кахельна плитка - це ідеальний матеріал для обробки ванної кімнати. Він міцна, вологостійка, її легко мити. За допомогою неї можна створювати оригінальні ідеї в інтер'єрі та приховати недоліки приміщення. Якщо ви не знаєте, як перетворити ванну в затишну кімнату, яка буде відповідати модним тенденціям, скористайтеся прикладами та порадами, наведеними в цій статті.

Ідеї ​​дизайну для ванної кімнати

Заміна кахельної плитки у ванній кімнаті - не сама бюджетна стаття ремонтних робіт. Тому це роблять не так часто, а вибирають плитку особливо ретельно. За формою кахель найчастіше буває квадратний або прямокутний, а варіантів відрізняються розмірами і фактурою, безліч. Стандартним способом укладання вважається поєднання світлого низу і темного верху, розділеного бордюром.

Порада! Намагайтеся вибирати «серійну продукцію», тоді вам не доведеться підбирати окремо різні елементи.

При виборі колірних поєднань не забувайте, що яскраві тони (помаранчевий, червоний, жовтий) заряджають енергією і бадьорістю, а холодні (зелений, блакитний, бузковий) навпаки заспокоюють.

При виборі колірних поєднань не забувайте, що яскраві тони (помаранчевий, червоний, жовтий) заряджають енергією і бадьорістю, а холодні (зелений, блакитний, бузковий) навпаки заспокоюють

Комбінування плитки і дерев'яної обробки

Хочете зробити яскраву ванну кімнату, пограйте на контрасті, спробуйте скомбінувати жовтий і небесно-блакитний, червоний і чорний, зелений і сірий.

Для маленьких ванн краще придбати плитку в холодних блакитних і сірих тонах, розміром 30 х 20, а укладати горизонтально. Щоб не створювалося ефекту «колодязя», не можна викладати однотонної плиткою всю стіну цілком. Спробуйте, відстань, що залишилася (20-30 см) до стелі, пофарбувати водоемульсійною фарбою або викласти до рівня ванній - темний кахель, а вище світлий.

Увага! У приміщеннях з маленькою площею не можна використовувати рельєфну плитку.

Якщо хочете візуально збільшити висоту стель, необхідно:

  • укладати плитку вертикально;
  • використовувати яскраві фризи;
  • декоративні панно, бордюри, укладати не нижче рівня очей.

Цікавий варіант обробки для маленької ванної

Класичне поєднання білого і чорного ніколи не втратить своєї популярності. Дуже ефектно буде виглядати, якщо чорна плитка буде матовою, а біла глянсовою.

Схеми укладання плитки

Способи викладки і облицювання кахельною плиткою у ванній

Починаючи ремонт у ванній кімнаті, потрібно визначитися, як ви будете викладати плитку, яку площу нею покриєте. Є три варіанти облицювання стіни кахлем:

  1. Облицювання плиткою всього приміщення.
  2. Облицювання кахлем до певного рівня. Тобто низ буде викладений плиткою, а верх іншим покриттям (шпалерами, водоемульсійною фарбою, пластиковими панелями).
  3. Виділення кахлем певних функціональних зон: умивальника, ванною, пральної машинки.

Укладання плитки тільки на підлогу

Схем укладання існує набагато більше:

  • шов в шов - тобто кахель укладається в ряд, один за одним як по горизонталі, так і по вертикалі. Таким способом викладають квадратні і прямокутні плитки, а для додання естетичності прикрашають гарними бордюрами. Можна комбінувати плитки двох різних кольорів. Цей прийом укладання «шов в шов» називається «шахівниця».
  • «Цегляна викладка» або «в перев'язку». Для цього способу підійде прямокутна плитка різних відтінків, укладена по горизонталі. На вигляд така схема нагадує укладку цегли, тобто нижній ряд кахлю укладається із зсувом на полпліткі, по відношенню до верхнього. Не вибирайте кахельну плитку двох контрастних кольорів, це створить ефект нерівності підлоги.

кирпична викладка

  • діагональна схема. Кахель укладається під кутом, щоб утворився ромб, але шов в шов по відношенню один до одного.

Діагональна схема укладання плитки

  • модульний спосіб. Для даної схеми знадобиться кахель 3-х різних розмірів. Перед тим як викласти таким способом плитку, розкладіть все елементи на підлозі, щоб побачити готовий малюнок, а потім переносите на стіну.

Модульний спосіб укладання

  • орнаментних спосіб. В даному випадку з плиток викладається певний малюнок, наприклад, кольорова композиція в центрі однотонного фону.

Орнаментних спосіб укладання

  • схема «печворк». Для цього способу знадобиться різнокольорові плитки, які не повторюються один з одним по малюнку і не мають загальної тематики.

печворк

  • підлога з бордюром. Як правило, для цього методу, вибирають яскраву плитку для підлоги або мозаїку, при цьому частина її заходить на стіну, на 1-2 ряду. Частина, що залишилася стіни покривається однотонним кахлем пастельних тонів.

Пол з бордюром

Увага! Така схема дозволяє візуально збільшити простір, але при цьому візуально зменшує висоту стель.

Як підібрати кахель для ванних кімнат в різних стилях

Від вибору стилістики ванної кімнати, буде залежати вибір кахельної плитки. Можна виділити наступні основні напрямки дизайну:

  • Класичний стиль . Вибирайте керамічну плитку пастельних спокійних тонів, що імітує мармур, доповніть її фризами з витіюватими візерунками і фрескою.

Ванна в класичному стилі

  • Мінімалізм. Такий стиль, передбачає відмову від всього зайвого. Використовуйте в інтер'єрі поєднання не більше 2-3 кольорів. Наприклад: коричневий підлогу, бежеві стіни і біла сантехніка. В такому дизайні недоречно виглядають бордюри або ліпнина.
  • Стиль кантрі. Головне правило цього напрямку - застосування плитки, що імітує натуральні матеріали. Для стін можна придбати кахель під камінь, а на підлогу плитку з імітацією дерева . В інтер'єрі повинні переважати коричневі, зелені, бежеві кольори.
  • Стиль модерн. Обрана вами плитка повинна створювати ефект простору і додавати світла в кімнату. Для цього використовують світлі відтінки, прості лінії в узорах, мінімум декоративних елементів. Можна пограти з контрастом, використовуючи світлі стіни і темні підлоги.

Ванна в стилі модерн

  • для стилю прованс використовуйте пастельні тони: блакитний, бузковий, кораловий, кремовий. Можна зробити часткове поділ стіни: спочатку невелика плитка світлих тонів, а вище - дерев'яні панелі. Однотонні кахельні плити, прикрасьте бордюрами з рослинним орнаментом.
  • Хай тек. Характерною відмінністю для цього стилю, є монохромне настінне покриття і відсутність обробки. Основні кольори: білий, чорний, бежевий, коричневий, сріблястий.

Мозаїка в ванній кімнаті

відмінною рисою мозаїки від кахельних плит, є можливість створення барвистих панно на всю стіну. Найчастіше для ванної кімнати застосовують рослинний або квітковий орнамент. За допомогою мозаїки створюються «акцентні стіни» - наприклад, викладіть оригінальний геометричний малюнок або кольорове панно з того боку, де встановлена ​​ванна.

За допомогою мозаїки створюються «акцентні стіни» - наприклад, викладіть оригінальний геометричний малюнок або кольорове панно з того боку, де встановлена ​​ванна

Мозаїка в ванній кімнаті

Необов'язково використовувати мозаїку для викладки малюнків, викладіть стіну мозаїкою різних відтінків: блакитного, бірюзового або зеленого кольору в хаотичному порядку. Навіть вузька смужка з різнокольорових шматочків створить незвичайний і яскравий вигляд, а також збільшить висоту приміщення.

Скориставшись нашими порадами, ви зможете створити свій унікальний дизайн або полегшити собі завдання при виборі вже готового варіанту. В результаті ви отримаєте затишне приміщення, яке буде красивим і модним, а правильно підібравши плитку і спосіб укладання, ви зможете приховати недоліки кімнати і підкреслити власний стиль.

Як укладати плитку: відео

Укладання плитки у ванній: фото

Укладання плитки у ванній: фото

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама