Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як відкрити магазин продуктів з нуля

  1. Як відкрити магазин продуктів з нуля Думка відкрити невеличкий продуктовий магазин часто виникає...
  2. Скільки коштує відкрити магазин продуктів
  3. Що потрібно, щоб відкрити магазин продуктів з нуля
  4. Як відкрити продуктовий магазин з нуля: покрокова інструкція
  5. Як відкрити магазин продуктів з нуля
  6. Свій магазин: як відкрити магазин продуктів з нуля
  7. Скільки коштує відкрити магазин продуктів
  8. Що потрібно, щоб відкрити магазин продуктів з нуля
  9. Як відкрити продуктовий магазин з нуля: покрокова інструкція
  10. Як відкрити магазин продуктів з нуля
  11. Свій магазин: як відкрити магазин продуктів з нуля
  12. Скільки коштує відкрити магазин продуктів
  13. Що потрібно, щоб відкрити магазин продуктів з нуля
  14. Як відкрити продуктовий магазин з нуля: покрокова інструкція

Як відкрити магазин продуктів з нуля

Як відкрити магазин продуктів з нуля

Думка відкрити невеличкий продуктовий магазин часто виникає в якості ідеї вигідного бізнесу в маленькому місті. Дійсно, навіть маленький магазин продуктів може стати джерелом стабільного доходу. Не так давно, щоб заробити гроші на торгівлі, було досить невеликих вкладень, непристосованого приміщення і ненав'язливого сервісу. Зараз же сфера роздрібної торгівлі дуже конкурентна, тому і підхід до організації роботи магазину повинен бути серйозним.

Відкрити продуктовий магазин в житловому будинку не завжди просто. Якщо в багатоповерхівці немає спеціальних торгових площ, то для цього доведеться викупити пару квартир і перевести їх в розряд нежитлових приміщень. Це може виявитися складним завданням, тому що доведеться зробити окремий вхід, узгодити з зборами мешканців питання використання загального майна (фасад, дах, підвал), отримати дозвіл на перепланування і т.д. У деяких випадках оренда приміщення під магазин буде кращим варіантом.

Вибір приміщення для магазину - один з ключових питань, з рішення якого треба починати реалізацію вашої ідеї. Але це далеко не все. В нашій інструкції ви дізнаєтеся про інші важливі для роздробу факторах, прямо впливають на ваш підприємницький успіх. Отже, відкриваємо магазин продуктів.

Свій магазин: як відкрити магазин продуктів з нуля

Який магазин краще відкрити в маленькому місті Який магазин краще відкрити в маленькому місті? Коли ви думаєте над тим, який магазин вигідно відкрити в кризу, то бізнес-ідея продажу продуктів приходить на розум однієї з першої. Чому продуктовий магазин як бізнес такий привабливий? Причина в тому, що продукти залишаються головною статтею витрат в більшості російських сімей, значить, нестачі в покупцях бути не повинно.

Як відкрити свій бізнес з нуля? Для представників малого бізнесу, які складають нашу основну аудиторію, ми написали книгу про відкриття і роботу роздрібного магазину. З неї ви дізнаєтеся, де відкрити магазин, скільки буде потрібно для цього грошей, як знизити податкове навантаження, як оформити працівників і багато іншого.



Скільки коштує відкрити магазин продуктів

Скільки потрібно грошей, щоб відкрити магазин продуктів? Звичайно, ця сума буде залежати від площі магазину та асортименту товарів. У нашій книзі ви можете ознайомитися з кейсом розрахунку витрат для відкриття торгової точки площею 60 кв. м в форматі «магазин біля дому».

Такі невеликі магазини можуть скласти конкуренцію навіть торговельним мережам за рахунок близькості до покупців, іншого асортименту, кращого сервісу, тривалого режиму роботи. Часто магазини біля будинку привертають покупців гарячою випічкою, власної кулінарією, продажем розливного пива. З цього ми і виходили при розрахунку витрат на відкриття невеликого продуктового магазину.

З цього ми і виходили при розрахунку витрат на відкриття невеликого продуктового магазину

Ось конкретні цифри з цього кейса:

  • торгове обладнання - 663 тисячі рублів;
  • закупівля товару - 450 тисяч рублів;
  • постійні витрати на роботу магазину в місяць - 168 тисяч рублів;
  • інші витрати - 169 тисяч рублів;
  • наявності вільних обігових коштів - 300 тисяч рублів.

Разом 1,75 млн рублів. Крім того, в кейсі ми заклали передбачувані цифри доходів і період окупності. Звичайно, відповідь на питання: «Скільки грошей треба, щоб відкрити продуктовий магазин?» У вас може бути інший, виходячи з вашої ситуації і можливостей.

Що потрібно, щоб відкрити магазин продуктів з нуля

Важливе питання - які дозвільні документи потрібні для відкриття магазину? Для відкриття будь-якого магазина треба отримати дозвіл від місцевої адміністрації, яка внесе ваш магазин в торговий реєстр і видасть відповідне свідоцтво.

Але при відповіді на питання: «Які потрібні документи для відкриття магазину продуктів?» Особливу увагу треба приділити санітарним вимогам. Спеціальні правила для організації продуктових магазинів () затверджені Постановою МОЗ від 7 вересня 2001 року № 23. Правила встановлюють:

  • організацію водопостачання, каналізації, вентиляції, опалення, освітлення;
  • вимоги до планування приміщення, обладнання, інвентарю;
  • порядок прийому, зберігання та реалізації харчових продуктів;
  • вимоги до особистої гігієни персоналу.

організацію водопостачання, каналізації, вентиляції, опалення, освітлення;   вимоги до планування приміщення, обладнання, інвентарю;   порядок прийому, зберігання та реалізації харчових продуктів;   вимоги до особистої гігієни персоналу

Якщо ж в продуктовому магазині буде реалізовуватися продукція власного виготовлення (випічка та кулінарія), то додатково треба дотримуватися вимог. При видачі висновку про відповідність санітарним нормам Росспоживнагляд зажадає договори на дезінфекцію та дезінсекцію, технологічний проект магазину, медичні книжки персоналу. Отримати висновок від СЕС найскладніше, тому з нього і треба починати оформлення дозвільних документів.

У перелік документації для відкриття продуктового магазину з нуля входять:

  • заяву в місцеву адміністрацію на видачу свідоцтва про внесення магазину в торговий реєстр;
  • свідоцтво про державну реєстрацію ТОВ або ІП;
  • статут ТОВ;
  • свідоцтво про постановку на податковий облік;
  • висновок МНС про відповідність приміщення магазину вимогам пожежної безпеки;
  • висновок СЕС (Роспотребнадзор) про відповідність санітарним нормам;
  • картка реєстрації касового апарату (крім платників ЕНВД і ПСН);
  • договір з організацією, що вивозить сміття;
  • копії документів на право користування приміщенням (договір оренди або свідоцтво на право власності);
  • дозвіл на зовнішню рекламу (Якщо ви будете розміщувати не просто вивіску-табличку).

Дізнатися, які інстанції треба обійти перед тим, як відкрити продуктовий магазин, ви можете і в спеціалізованих юридичних фірмах, які допомагають в отриманні ліцензій і дозволів.

Які документи повинні бути в магазині роздрібної торгівлі в процесі роботи? Крім дозволів при відкритті, є ще й перелік документів, які повинні знаходитися в працюючому магазині. Серед них копії свідоцтва про державну реєстрацію, кодів КВЕД, книга скарг і пропозицій, правила продажу і ін. Детальніше про це, а також про штрафи за порушення правил торгівлі, ви можете дізнатися в статті « Торговельна діяльність: особливості та регулювання ».

Чи збираєтеся відкрити свій бізнес? Не забудьте про розрахунковий рахунок - він спростить ведення бізнесу, сплату податків і страхових внесків. Тим більше зараз багато банків пропонують вигідні умови з відкриття та ведення розрахункового рахунку. Ознайомитися з пропозиціями ви можете у нас на сайті .

Як відкрити продуктовий магазин з нуля: покрокова інструкція

Якщо ви хочете дізнатися, як відкрити продуктовий магазин, то наша покрокова інструкція допоможе вам у цьому Якщо ви хочете дізнатися, як відкрити продуктовий магазин, то наша покрокова інструкція допоможе вам у цьому. З чого почати? Маркетологи впевнені, що для успіху роздрібної торгівлі найголовнішим буде вибір місця розташування і асортименту магазина, тому першим пунктом нашої покрокової інструкції буде якраз вибір місця.

  1. Виберіть місце розташування магазину. Відкрити магазин можна в окремій будівлі, в житловому багатоповерховому будинку або на території торгового центру. У кожному варіанті будуть свої плюси і мінуси, але орієнтуватися треба на передбачуваний купівельний потік. Краще вибрати більш дороге приміщення з більшою відвідуваністю, ніж дешеве, але там, де потенційних покупців небагато.
  2. Зареєструйте ІП або ТОВ, повну характеристику цих організаційно-правових форми ви можете дізнатися в статті « ІП або ТОВ - що реєструвати »? Зверніть увагу, що якщо ви хочете продавати алкоголь, то треба реєструвати ТОВ.
  3. Виберіть режим оподаткування і розрахуйте податкове навантаження . У вас буде небагато часу після держреєстрації, щоб визначитися з вибором режиму, інакше ви залишитеся на загальній системі оподаткування. А це важко і невигідно. Крім того, від обраного податкового режиму залежить необхідність покупки касового апарату.
  4. Зробіть технічний проект і отримаєте дозвільні документи для відкриття продуктового магазину. Вище ми вже розповіли, які дозволи потрібні для цього.
  5. Закупити і встановіть торгове обладнання.
  6. Визначте свою цільову аудиторію. Хто буде вашим покупцем: домогосподарки кількох сусідніх багатоповерхівок; працівники бізнес-центру; розбірливі споживачі делікатесів? Платоспроможність вашої категорії потенційних покупців треба враховувати при виборі асортименту для магазину.
  7. Підберіть кілька постачальників товарів для вашого магазину, дізнайтеся, на яких умовах вони працюють: терміни доставки, мінімальна партія закупівлі, наявність сертифікатів якості. Закупити першу партію товару для початку роботи магазину.
  8. Повідомте про відкриття магазину в Росспоживнагляд, подавши повідомлення.
  9. Укладіть з вашими працівниками трудові договори .
  10. Запустіть рекламу і влаштуйте відкриття магазину.

Відео: "Як з нуля відкрити продуктовий магазин?"

Читайте також:

Як відкрити магазин продуктів з нуля

Як відкрити магазин продуктів з нуля

Думка відкрити невеличкий продуктовий магазин часто виникає в якості ідеї вигідного бізнесу в маленькому місті. Дійсно, навіть маленький магазин продуктів може стати джерелом стабільного доходу. Не так давно, щоб заробити гроші на торгівлі, було досить невеликих вкладень, непристосованого приміщення і ненав'язливого сервісу. Зараз же сфера роздрібної торгівлі дуже конкурентна, тому і підхід до організації роботи магазину повинен бути серйозним.

Відкрити продуктовий магазин в житловому будинку не завжди просто. Якщо в багатоповерхівці немає спеціальних торгових площ, то для цього доведеться викупити пару квартир і перевести їх в розряд нежитлових приміщень. Це може виявитися складним завданням, тому що доведеться зробити окремий вхід, узгодити з зборами мешканців питання використання загального майна (фасад, дах, підвал), отримати дозвіл на перепланування і т.д. У деяких випадках оренда приміщення під магазин буде кращим варіантом.

Вибір приміщення для магазину - один з ключових питань, з рішення якого треба починати реалізацію вашої ідеї. Але це далеко не все. В нашій інструкції ви дізнаєтеся про інші важливі для роздробу факторах, прямо впливають на ваш підприємницький успіх. Отже, відкриваємо магазин продуктів.

Свій магазин: як відкрити магазин продуктів з нуля

Який магазин краще відкрити в маленькому місті Який магазин краще відкрити в маленькому місті? Коли ви думаєте над тим, який магазин вигідно відкрити в кризу, то бізнес-ідея продажу продуктів приходить на розум однієї з першої. Чому продуктовий магазин як бізнес такий привабливий? Причина в тому, що продукти залишаються головною статтею витрат в більшості російських сімей, значить, нестачі в покупцях бути не повинно.

Як відкрити свій бізнес з нуля? Для представників малого бізнесу, які складають нашу основну аудиторію, ми написали книгу про відкриття і роботу роздрібного магазину. З неї ви дізнаєтеся, де відкрити магазин, скільки буде потрібно для цього грошей, як знизити податкове навантаження, як оформити працівників і багато іншого.



Скільки коштує відкрити магазин продуктів

Скільки потрібно грошей, щоб відкрити магазин продуктів? Звичайно, ця сума буде залежати від площі магазину та асортименту товарів. У нашій книзі ви можете ознайомитися з кейсом розрахунку витрат для відкриття торгової точки площею 60 кв. м в форматі «магазин біля дому».

Такі невеликі магазини можуть скласти конкуренцію навіть торговельним мережам за рахунок близькості до покупців, іншого асортименту, кращого сервісу, тривалого режиму роботи. Часто магазини біля будинку привертають покупців гарячою випічкою, власної кулінарією, продажем розливного пива. З цього ми і виходили при розрахунку витрат на відкриття невеликого продуктового магазину.

З цього ми і виходили при розрахунку витрат на відкриття невеликого продуктового магазину

Ось конкретні цифри з цього кейса:

  • торгове обладнання - 663 тисячі рублів;
  • закупівля товару - 450 тисяч рублів;
  • постійні витрати на роботу магазину в місяць - 168 тисяч рублів;
  • інші витрати - 169 тисяч рублів;
  • наявності вільних обігових коштів - 300 тисяч рублів.

Разом 1,75 млн рублів. Крім того, в кейсі ми заклали передбачувані цифри доходів і період окупності. Звичайно, відповідь на питання: «Скільки грошей треба, щоб відкрити продуктовий магазин?» У вас може бути інший, виходячи з вашої ситуації і можливостей.

Що потрібно, щоб відкрити магазин продуктів з нуля

Важливе питання - які дозвільні документи потрібні для відкриття магазину? Для відкриття будь-якого магазина треба отримати дозвіл від місцевої адміністрації, яка внесе ваш магазин в торговий реєстр і видасть відповідне свідоцтво.

Але при відповіді на питання: «Які потрібні документи для відкриття магазину продуктів?» Особливу увагу треба приділити санітарним вимогам. Спеціальні правила для організації продуктових магазинів () затверджені Постановою МОЗ від 7 вересня 2001 року № 23. Правила встановлюють:

  • організацію водопостачання, каналізації, вентиляції, опалення, освітлення;
  • вимоги до планування приміщення, обладнання, інвентарю;
  • порядок прийому, зберігання та реалізації харчових продуктів;
  • вимоги до особистої гігієни персоналу.

організацію водопостачання, каналізації, вентиляції, опалення, освітлення;   вимоги до планування приміщення, обладнання, інвентарю;   порядок прийому, зберігання та реалізації харчових продуктів;   вимоги до особистої гігієни персоналу

Якщо ж в продуктовому магазині буде реалізовуватися продукція власного виготовлення (випічка та кулінарія), то додатково треба дотримуватися вимог. При видачі висновку про відповідність санітарним нормам Росспоживнагляд зажадає договори на дезінфекцію та дезінсекцію, технологічний проект магазину, медичні книжки персоналу. Отримати висновок від СЕС найскладніше, тому з нього і треба починати оформлення дозвільних документів.

У перелік документації для відкриття продуктового магазину з нуля входять:

  • заяву в місцеву адміністрацію на видачу свідоцтва про внесення магазину в торговий реєстр;
  • свідоцтво про державну реєстрацію ТОВ або ІП;
  • статут ТОВ;
  • свідоцтво про постановку на податковий облік;
  • висновок МНС про відповідність приміщення магазину вимогам пожежної безпеки;
  • висновок СЕС (Роспотребнадзор) про відповідність санітарним нормам;
  • картка реєстрації касового апарату (крім платників ЕНВД і ПСН);
  • договір з організацією, що вивозить сміття;
  • копії документів на право користування приміщенням (договір оренди або свідоцтво на право власності);
  • дозвіл на зовнішню рекламу (Якщо ви будете розміщувати не просто вивіску-табличку).

Дізнатися, які інстанції треба обійти перед тим, як відкрити продуктовий магазин, ви можете і в спеціалізованих юридичних фірмах, які допомагають в отриманні ліцензій і дозволів.

Які документи повинні бути в магазині роздрібної торгівлі в процесі роботи? Крім дозволів при відкритті, є ще й перелік документів, які повинні знаходитися в працюючому магазині. Серед них копії свідоцтва про державну реєстрацію, кодів КВЕД, книга скарг і пропозицій, правила продажу і ін. Детальніше про це, а також про штрафи за порушення правил торгівлі, ви можете дізнатися в статті « Торговельна діяльність: особливості та регулювання ».

Чи збираєтеся відкрити свій бізнес? Не забудьте про розрахунковий рахунок - він спростить ведення бізнесу, сплату податків і страхових внесків. Тим більше зараз багато банків пропонують вигідні умови з відкриття та ведення розрахункового рахунку. Ознайомитися з пропозиціями ви можете у нас на сайті .

Як відкрити продуктовий магазин з нуля: покрокова інструкція

Якщо ви хочете дізнатися, як відкрити продуктовий магазин, то наша покрокова інструкція допоможе вам у цьому Якщо ви хочете дізнатися, як відкрити продуктовий магазин, то наша покрокова інструкція допоможе вам у цьому. З чого почати? Маркетологи впевнені, що для успіху роздрібної торгівлі найголовнішим буде вибір місця розташування і асортименту магазина, тому першим пунктом нашої покрокової інструкції буде якраз вибір місця.

  1. Виберіть місце розташування магазину. Відкрити магазин можна в окремій будівлі, в житловому багатоповерховому будинку або на території торгового центру. У кожному варіанті будуть свої плюси і мінуси, але орієнтуватися треба на передбачуваний купівельний потік. Краще вибрати більш дороге приміщення з більшою відвідуваністю, ніж дешеве, але там, де потенційних покупців небагато.
  2. Зареєструйте ІП або ТОВ, повну характеристику цих організаційно-правових форми ви можете дізнатися в статті « ІП або ТОВ - що реєструвати »? Зверніть увагу, що якщо ви хочете продавати алкоголь, то треба реєструвати ТОВ.
  3. Виберіть режим оподаткування і розрахуйте податкове навантаження . У вас буде небагато часу після держреєстрації, щоб визначитися з вибором режиму, інакше ви залишитеся на загальній системі оподаткування. А це важко і невигідно. Крім того, від обраного податкового режиму залежить необхідність покупки касового апарату.
  4. Зробіть технічний проект і отримаєте дозвільні документи для відкриття продуктового магазину. Вище ми вже розповіли, які дозволи потрібні для цього.
  5. Закупити і встановіть торгове обладнання.
  6. Визначте свою цільову аудиторію. Хто буде вашим покупцем: домогосподарки кількох сусідніх багатоповерхівок; працівники бізнес-центру; розбірливі споживачі делікатесів? Платоспроможність вашої категорії потенційних покупців треба враховувати при виборі асортименту для магазину.
  7. Підберіть кілька постачальників товарів для вашого магазину, дізнайтеся, на яких умовах вони працюють: терміни доставки, мінімальна партія закупівлі, наявність сертифікатів якості. Закупити першу партію товару для початку роботи магазину.
  8. Повідомте про відкриття магазину в Росспоживнагляд, подавши повідомлення.
  9. Укладіть з вашими працівниками трудові договори .
  10. Запустіть рекламу і влаштуйте відкриття магазину.

Відео: "Як з нуля відкрити продуктовий магазин?"

Читайте також:

Як відкрити магазин продуктів з нуля

Як відкрити магазин продуктів з нуля

Думка відкрити невеличкий продуктовий магазин часто виникає в якості ідеї вигідного бізнесу в маленькому місті. Дійсно, навіть маленький магазин продуктів може стати джерелом стабільного доходу. Не так давно, щоб заробити гроші на торгівлі, було досить невеликих вкладень, непристосованого приміщення і ненав'язливого сервісу. Зараз же сфера роздрібної торгівлі дуже конкурентна, тому і підхід до організації роботи магазину повинен бути серйозним.

Відкрити продуктовий магазин в житловому будинку не завжди просто. Якщо в багатоповерхівці немає спеціальних торгових площ, то для цього доведеться викупити пару квартир і перевести їх в розряд нежитлових приміщень. Це може виявитися складним завданням, тому що доведеться зробити окремий вхід, узгодити з зборами мешканців питання використання загального майна (фасад, дах, підвал), отримати дозвіл на перепланування і т.д. У деяких випадках оренда приміщення під магазин буде кращим варіантом.

Вибір приміщення для магазину - один з ключових питань, з рішення якого треба починати реалізацію вашої ідеї. Але це далеко не все. В нашій інструкції ви дізнаєтеся про інші важливі для роздробу факторах, прямо впливають на ваш підприємницький успіх. Отже, відкриваємо магазин продуктів.

Свій магазин: як відкрити магазин продуктів з нуля

Який магазин краще відкрити в маленькому місті Який магазин краще відкрити в маленькому місті? Коли ви думаєте над тим, який магазин вигідно відкрити в кризу, то бізнес-ідея продажу продуктів приходить на розум однієї з першої. Чому продуктовий магазин як бізнес такий привабливий? Причина в тому, що продукти залишаються головною статтею витрат в більшості російських сімей, значить, нестачі в покупцях бути не повинно.

Як відкрити свій бізнес з нуля? Для представників малого бізнесу, які складають нашу основну аудиторію, ми написали книгу про відкриття і роботу роздрібного магазину. З неї ви дізнаєтеся, де відкрити магазин, скільки буде потрібно для цього грошей, як знизити податкове навантаження, як оформити працівників і багато іншого.



Скільки коштує відкрити магазин продуктів

Скільки потрібно грошей, щоб відкрити магазин продуктів? Звичайно, ця сума буде залежати від площі магазину та асортименту товарів. У нашій книзі ви можете ознайомитися з кейсом розрахунку витрат для відкриття торгової точки площею 60 кв. м в форматі «магазин біля дому».

Такі невеликі магазини можуть скласти конкуренцію навіть торговельним мережам за рахунок близькості до покупців, іншого асортименту, кращого сервісу, тривалого режиму роботи. Часто магазини біля будинку привертають покупців гарячою випічкою, власної кулінарією, продажем розливного пива. З цього ми і виходили при розрахунку витрат на відкриття невеликого продуктового магазину.

З цього ми і виходили при розрахунку витрат на відкриття невеликого продуктового магазину

Ось конкретні цифри з цього кейса:

  • торгове обладнання - 663 тисячі рублів;
  • закупівля товару - 450 тисяч рублів;
  • постійні витрати на роботу магазину в місяць - 168 тисяч рублів;
  • інші витрати - 169 тисяч рублів;
  • наявності вільних обігових коштів - 300 тисяч рублів.

Разом 1,75 млн рублів. Крім того, в кейсі ми заклали передбачувані цифри доходів і період окупності. Звичайно, відповідь на питання: «Скільки грошей треба, щоб відкрити продуктовий магазин?» У вас може бути інший, виходячи з вашої ситуації і можливостей.

Що потрібно, щоб відкрити магазин продуктів з нуля

Важливе питання - які дозвільні документи потрібні для відкриття магазину? Для відкриття будь-якого магазина треба отримати дозвіл від місцевої адміністрації, яка внесе ваш магазин в торговий реєстр і видасть відповідне свідоцтво.

Але при відповіді на питання: «Які потрібні документи для відкриття магазину продуктів?» Особливу увагу треба приділити санітарним вимогам. Спеціальні правила для організації продуктових магазинів () затверджені Постановою МОЗ від 7 вересня 2001 року № 23. Правила встановлюють:

  • організацію водопостачання, каналізації, вентиляції, опалення, освітлення;
  • вимоги до планування приміщення, обладнання, інвентарю;
  • порядок прийому, зберігання та реалізації харчових продуктів;
  • вимоги до особистої гігієни персоналу.

організацію водопостачання, каналізації, вентиляції, опалення, освітлення;   вимоги до планування приміщення, обладнання, інвентарю;   порядок прийому, зберігання та реалізації харчових продуктів;   вимоги до особистої гігієни персоналу

Якщо ж в продуктовому магазині буде реалізовуватися продукція власного виготовлення (випічка та кулінарія), то додатково треба дотримуватися вимог. При видачі висновку про відповідність санітарним нормам Росспоживнагляд зажадає договори на дезінфекцію та дезінсекцію, технологічний проект магазину, медичні книжки персоналу. Отримати висновок від СЕС найскладніше, тому з нього і треба починати оформлення дозвільних документів.

У перелік документації для відкриття продуктового магазину з нуля входять:

  • заяву в місцеву адміністрацію на видачу свідоцтва про внесення магазину в торговий реєстр;
  • свідоцтво про державну реєстрацію ТОВ або ІП;
  • статут ТОВ;
  • свідоцтво про постановку на податковий облік;
  • висновок МНС про відповідність приміщення магазину вимогам пожежної безпеки;
  • висновок СЕС (Роспотребнадзор) про відповідність санітарним нормам;
  • картка реєстрації касового апарату (крім платників ЕНВД і ПСН);
  • договір з організацією, що вивозить сміття;
  • копії документів на право користування приміщенням (договір оренди або свідоцтво на право власності);
  • дозвіл на зовнішню рекламу (Якщо ви будете розміщувати не просто вивіску-табличку).

Дізнатися, які інстанції треба обійти перед тим, як відкрити продуктовий магазин, ви можете і в спеціалізованих юридичних фірмах, які допомагають в отриманні ліцензій і дозволів.

Які документи повинні бути в магазині роздрібної торгівлі в процесі роботи? Крім дозволів при відкритті, є ще й перелік документів, які повинні знаходитися в працюючому магазині. Серед них копії свідоцтва про державну реєстрацію, кодів КВЕД, книга скарг і пропозицій, правила продажу і ін. Детальніше про це, а також про штрафи за порушення правил торгівлі, ви можете дізнатися в статті « Торговельна діяльність: особливості та регулювання ».

Чи збираєтеся відкрити свій бізнес? Не забудьте про розрахунковий рахунок - він спростить ведення бізнесу, сплату податків і страхових внесків. Тим більше зараз багато банків пропонують вигідні умови з відкриття та ведення розрахункового рахунку. Ознайомитися з пропозиціями ви можете у нас на сайті .

Як відкрити продуктовий магазин з нуля: покрокова інструкція

Якщо ви хочете дізнатися, як відкрити продуктовий магазин, то наша покрокова інструкція допоможе вам у цьому Якщо ви хочете дізнатися, як відкрити продуктовий магазин, то наша покрокова інструкція допоможе вам у цьому. З чого почати? Маркетологи впевнені, що для успіху роздрібної торгівлі найголовнішим буде вибір місця розташування і асортименту магазина, тому першим пунктом нашої покрокової інструкції буде якраз вибір місця.

  1. Виберіть місце розташування магазину. Відкрити магазин можна в окремій будівлі, в житловому багатоповерховому будинку або на території торгового центру. У кожному варіанті будуть свої плюси і мінуси, але орієнтуватися треба на передбачуваний купівельний потік. Краще вибрати більш дороге приміщення з більшою відвідуваністю, ніж дешеве, але там, де потенційних покупців небагато.
  2. Зареєструйте ІП або ТОВ, повну характеристику цих організаційно-правових форми ви можете дізнатися в статті « ІП або ТОВ - що реєструвати »? Зверніть увагу, що якщо ви хочете продавати алкоголь, то треба реєструвати ТОВ.
  3. Виберіть режим оподаткування і розрахуйте податкове навантаження . У вас буде небагато часу після держреєстрації, щоб визначитися з вибором режиму, інакше ви залишитеся на загальній системі оподаткування. А це важко і невигідно. Крім того, від обраного податкового режиму залежить необхідність покупки касового апарату.
  4. Зробіть технічний проект і отримаєте дозвільні документи для відкриття продуктового магазину. Вище ми вже розповіли, які дозволи потрібні для цього.
  5. Закупити і встановіть торгове обладнання.
  6. Визначте свою цільову аудиторію. Хто буде вашим покупцем: домогосподарки кількох сусідніх багатоповерхівок; працівники бізнес-центру; розбірливі споживачі делікатесів? Платоспроможність вашої категорії потенційних покупців треба враховувати при виборі асортименту для магазину.
  7. Підберіть кілька постачальників товарів для вашого магазину, дізнайтеся, на яких умовах вони працюють: терміни доставки, мінімальна партія закупівлі, наявність сертифікатів якості. Закупити першу партію товару для початку роботи магазину.
  8. Повідомте про відкриття магазину в Росспоживнагляд, подавши повідомлення.
  9. Укладіть з вашими працівниками трудові договори .
  10. Запустіть рекламу і влаштуйте відкриття магазину.

Відео: "Як з нуля відкрити продуктовий магазин?"

Читайте також:

Чому продуктовий магазин як бізнес такий привабливий?
Як відкрити свій бізнес з нуля?
Звичайно, відповідь на питання: «Скільки грошей треба, щоб відкрити продуктовий магазин?
Але при відповіді на питання: «Які потрібні документи для відкриття магазину продуктів?
Які документи повинні бути в магазині роздрібної торгівлі в процесі роботи?
Чи збираєтеся відкрити свій бізнес?
З чого почати?
Хто буде вашим покупцем: домогосподарки кількох сусідніх багатоповерхівок; працівники бізнес-центру; розбірливі споживачі делікатесів?
Відео: "Як з нуля відкрити продуктовий магазин?
Чому продуктовий магазин як бізнес такий привабливий?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама