Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Полуниця Альбіон: вирощування, догляд, розмноження

  1. Грунт
  2. розсада
  3. вирощування
  4. догляд
  5. розмноження

Яскраво виражений солодкий аромат, чудовий соковитий смак, незабутнє задоволення - все це, безсумнівно, можна сказати про полуниці, а саме про сорт Альбіон. Цей сорт суниці садової відноситься до ремонтантних сортів нейтрального дня і славиться своєю високоврожайних, за що його люблять садівники. На відміну від сорту Хоней, вирощування полуниці Альбіон можливо як в промислових цілях, так і для присадибного господарства. Залежно від агротехніки і кліматичної зони з одного куща полуниці можна зібрати від 400 г до 2 кг врожаю за сезон. Яскраво виражений солодкий аромат, чудовий соковитий смак, незабутнє задоволення - все це, безсумнівно, можна сказати про полуниці, а саме про сорт Альбіон

Полуниця Альбіон стійка до замерзання, а так само до поширених захворювань коренів.

Сорт Альбіон, отриманий каліфорнійськими селекціонерами в результаті схрещування трьох сортів, як і сорт Клери, володіє великими ягодами конічної форми, що мають яскраво-червоне забарвлення і глянсовий блиск. А у сорту Хоней ягоди дуже великі. Багато хто любить Альбіон, тому що ягоди червоні не тільки зовні, але і зсередини. Ягоди дозрівають хвилями весь дачний сезон, починаючи з кінця весни і до перших заморозків.

Пік урожайності припадає на кінець серпня - початок вересня.

Кущ цього сорту полуниці Середньоглибокі, високий до 40 см, має великі трипалі листя. Квітконоси підняті, і ягоди не лежать на землі. Молодим листю Альбіону характерний маслянистий блиск. Альбіон, як Хоней і Клер, стійкий до таких хвороб полуниці, як фітофтора, антракоз, сіра гниль, гниль сердечника, плямистість. Альбіон стійкий до перепадів температур, стійкий до спеки, посухи, морозів.

Грунт

Схема посадки полуниці.

При виборі місця під полуницю віддавайте перевагу легким, близьким до нейтральних грунтів без грудочок. Якщо все ж грунт кислий, посипте її вапном. У низинних ділянках садова суниця починає хворіти, тому краще садити її на рівних поверхнях або схилах. Грунтові води повинні знаходитися далеко від кореневої системи. Враховуйте, що на глиняних ґрунтах ягоди дрібніше, але солодші, а на піщаних - крупніше, але з меншим вмістом сахарози. Крім того грунт повинен бути багатою гумусом. В іншому випадку її необхідно удобрити перегноєм, 70 г суперфосфату, 30 г калійної солі та аміачної селітри з розрахунку на 1 м2.

розсада

Чи може полуниця вирости і дати багатий урожай, багато в чому залежить від якості розсади. Діаметр кореневої шийки повинен перевищувати 6 мм, коренева система - мичкувата. Відростки, викопані восени і пережили зиму, більш стійкі. Сорт Альбіон відноситься до середньостиглих, а Клер - ранньостиглий сорт, тому перший можна садити як навесні, так і ранньої осені. Розсада, посаджена в серпні-вересні, перший рік набирає міць. Урожай ви зможете зібрати лише на другий рік. Весняні ж саджанці не встигають вкоренитися і наростити масу.

Весняні ж саджанці не встигають вкоренитися і наростити масу

Схема глибини посадки полуниці.

Перед посадкою саджанці необхідно близько одного тижня витримати в прохолодному місці. Коли будете садити теж тримайте розсаду в тіні. Коріння потрібно трохи підрізати, щоб швидше з'явилися молоді пагони. Якщо довгі, укоротите їх до 10 см. Коренева шийка повинна бути розташована на рівні землі, коренева система - вертикально. При посадці залиште на кущику 1-3 листки, обріжте квітконоси і бутони, щоб рослина росло в корінь. Земля повинна бути вологою, вибирайте дні поле дощу або попередньо рясно полийте грядку. У посадкову лунку киньте грудочку гною і столову ложку деревної золи. Полуниця любить простір, тому між рядами залишайте 60-70 см і між кущами - 25-30 см.

вирощування

Вирощування полуниці можливо за допомогою різних технологій. По-перше, розглянемо, як садити садову суницю в комерційних цілях. Для цього підходить прогресивний метод вирощування на гребені з використанням агроволокна. За допомогою спеціальних агрегатів на удобреному ділянці землі формуються гребені. Вони повинні бути обов'язково випуклої форми, для того щоб при поливі зайва вода стікала. Таким чином грядка набуває форму трапеції висотою 15-35 см.

Таким чином грядка набуває форму трапеції висотою 15-35 см

Для поливу полуниці можна використовувати систему крапельного поливу.

Встановлюється система крапельного зрошення та вологомір, грунт зволожується. Потім проводиться мульчування соломою і натягується чорна плівка (агроволокно). Чорна плівка натягується дуже щільно, краю присипають землею. Така плівка забезпечує швидкий прогрів грунту, знижує частоту прополок і обробок, з її поверхні легко збирати ягоди. Висаджувати саджанці слід вручну в попередньо зроблені в плівці отвори розміром 8-10 см. Далі розсаду знову потрібно полити. Агроволокно на зиму не прибирають, його термін служби від двох до чотирьох років.

Полуниця може вирости і в домашніх умовах. Підготуйте великі контейнери з отворами на дні. На одну рослину доводиться три літри обсягу. Для посадки вибирайте торф'яну суміш з додавання мінеральних добрив. Посадка полуниці здійснюється в березні-квітні. один-два рази на місяць давайте підгодівлю, наприклад, з гною в розрахунку 1:20. При правильному догляді Альбіон буде радувати вас ягодами до грудня.

догляд

Схема посадки насіння полуниці.

Сорт Альбіон, також Клери не вимагають особливого догляду. Як правило, грядки з полуницею потрібно своєчасно очищати від бур'янів, рихлити, видаляти червоніючі листя і давати підживлення. В якості добрив можна використовувати один раз в два тижні розбавлений 1:10 курячий послід, гнойову рідину, компост, «Ростконцентрат», а також калійні і азотисті добрива. На відкритому грунті для боротьби з жуками і мурахами посипте кущі «Антихрущ» на початку травня. Якщо хочете підвищити врожайність до 25%, прищипують відростки полуниці. На зиму листя з куща обрізають, а грядку можна прикрити соломою.

розмноження

Полуниця Альбіон - багаторічна трав'яниста дводомна рослина роду суниці сімейства розоцвітих. Коли кущі починають давати квітконоси, зайві чоловічі рослини потрібно видаляти. Вони не дають плодів, досить великі, випускають багато відростків, мають пильовик і тичинки. На жіночих кольорах можна розрізнити товкач і рильце. При розмноженні вусами, відростки відрізають і садять в грунт далі на 30 см від маточного куща. Квітконоси на вусах в перший рік потрібно відщипувати, так як ягід вони давати не будуть.

Крім того, Альбіон можна садити насінням. Їх замочують у дощовою або талою сніговою воді на два дні. Воду змінюють не рідше двох разів на день. Для посадки підходить земляна суміш.

Ще один спосіб розмноження - поділ куща. Тільки для цього вибирайте трьох-чотирьох річні кущі полуниці.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама