Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Полуниця «Альбіон»

  1. Читають на Дача6.ру:
  2. характеристики сорту
  3. недоліки
  4. посадка
  5. догляд

Багато з вас вирощують полуницю і у кожного є свої улюблені сорти, перевірені часом. Поповнити цей список цілком може ремонтантний сорт «Альбіон». Ягоди великі, красиві, з соковитою і солодкою м'якоттю. Ці якості дозволяють вирощувати плоди не тільки для себе, але і на продаж. Багато з вас вирощують полуницю і у кожного є свої улюблені сорти, перевірені часом

Читають на Дача6.ру:

Додаткова перевага сорту дає ремонтантність - урожай не короткочасний, як у звичайній полуниці, а тривалий, в кілька етапів. За сезон в середній смузі Росії можна зібрати по 3-4 врожаю.

Плодоношення починається з другого року вирощування. Кольорові нирки формуються з весни і до осінніх заморозків. Тривалість світлового дня на цей процес практично не впливає.

характеристики сорту

«Альбіон» - новий сорт. Він був виведений в США. Офіційно запатентований в 2006 році. Кожна ягода важить в середньому від 40 до 60 м Протягом літнього сезону з кожного куща можна отримати урожай від 500 г до 2 кг. Форма ягід округла, трохи витягнута. Забарвлення - темно-червоний. Поверхня блискуча. М'якоть досить щільна. Смак і аромат чудові.

При правильному підході і гарній погоді урожай можна зібрати на початку червня, липні, серпні і вересні. Причому якість ягід залишиться незмінним (розмір, смак).

Полуниця «Альбіон», на відміну від звичайних сортів, практично не хворіє, добре переносить капризи нашої погоди - як морози, так і посуху. Таке поширене захворювання, як гниль, на цій рослині з'являється вкрай рідко. Зібрані ягоди можуть якийсь час полежати, чи не псуючись при цьому. Вони непогано переносять транспортування.

Кущі потужні, з багатою зеленню. Білі квітки великі, на потужних квітконосах.

↑ до змісту ↑

недоліки

Оптимальний температурний діапазон для плодоношення - від +2 до +27 C. Критична температура грунту +21 C. При більшому нагріванні врожайність і якість ягід починають різко скорочуватися. При сильній спеці полуниця «Альбіон» може повністю припинити плодоношення. Щоб уникнути втрат врожаю, прикореневі шари грунту слід мульчувати , А самі кущики в сильну спеку штучно притенять.

Від рясних поливів плоди даного сорту втрачають свої смакові якості. Тому дотримуйтесь баланс або організуйте крапельний полив.

Висока врожайність негативним чином впливає на термін життя кущів. Якщо не робити їх пересадку 1 раз в 3 роки, ягоди будуть дрібніти, загальна врожайність - зменшуватися.

↑ до змісту ↑

посадка

Кращий час для посадки розсади - кінець серпня - початок вересня. Перший урожай в цьому випадку Ви отримаєте вже в наступному сезоні. Можна садити і навесні, перші ягідки Ви зірвете вже через пару місяців, однак загальний урожай буде швидше символічним.

Як посадковий матеріал найкраще використовувати вуса з розвиненими корінням або розділену частина трирічного куща. Діаметр шийки саджанця повинен становити мінімум 6 мм. Оптимальна довжина корінців - до 10 см. З огляду на, що вусів у сорту «Альбіон» не так багато, як посадковий матеріал можна додатково використовувати насіння.

З огляду на, що вусів у сорту «Альбіон» не так багато, як посадковий матеріал можна додатково використовувати насіння

Перед посадкою розсаду слід протягом тижня потримати в прохолодному місці. На саджанці залишають тільки 3 листочка. Інші листя і квітконоси слід акуратно відрізати.

Кращий час для посадки - вечір. Днем можна садити, тільки якщо день похмурий. Земля повинна бути добре зволоженою, але не заболочений. Попередній полив бажано провести за день до посадки.

Місце має бути добре освітленим. Сусідні лунки розташовуйте на відстані в 30 см один від одного, а між суміжними рядами слід витримувати по 50 см. На дно посадкової ямки покладіть трохи деревної золи і перегною. Потім помістіть туди розсаду, полийте і засипте садовою землею. Обов'язково стежте, щоб точка росту була трохи вище рівня землі. Після посадки по можливості замульчируйте поверхню під кущами і міжряддя соломою.

↑ до змісту ↑

догляд

Догляд нескладний. Поливи повинні бути регулярними протягом всього вегетативного сезону. Особливо під час плодоношення. Навколишнє грунт (самий поверхневий шар без оголення коренів) при відсутності мульчування слід регулярно рихлити. Не забувайте також про прополюванні, коли вона необхідна.

Щоб підтримувати постійне плодоношення на високому рівні, без підгодівлі не обійтися. 1 раз в 2 тижні вносите азотні і калійні рідкі підгодівлі. Періодично доповнюйте їх поливами гноївкою і настоєм курячого посліду в співвідношенні 1 до 10.

Періодично доповнюйте їх поливами гноївкою і настоєм курячого посліду в співвідношенні 1 до 10

При вирощуванні залишайте на кущах сильні здорові вуса, а слабкі і хворі - видаляйте. Перші в подальшому можна буде використовувати в якості посадкового матеріалу.

Для отримання повноцінного четвертого врожаю і раннього першого полуницю «Альбіон» слід вирощувати в закритому грунті. В цьому випадку сезон плодоношення буде більш тривалим.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама