Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

В Африці знайшли один з найбільших в історії алмазів (ФОТО)

Один з найбільших в історії алмазів, вага якого 910 карат, був виявлений в гірському королівстві Лесото на півдні Африки

Камінь розміром з два м'ячі для гольфу був знайдений на шахті Letseng компанії Gem Diamonds Ltd, повідомляє Depo.ua з посиланням на Bloomberg .

Коштовність стала п'ятим за величиною каменем з коли-небудь знайдених. Йому присвоєно тип кольору D тип діаманта IIa, що означає, що в ньому дуже мало атомів азоту або вони взагалі відсутні, і є одним з найдорожчих каменів.

Йому присвоєно тип кольору D тип діаманта IIa, що означає, що в ньому дуже мало атомів азоту або вони взагалі відсутні, і є одним з найдорожчих каменів

Фото: Gem Diamonds Ltd.

Шахта Letseng відома завдяки розміру і якості алмазів, які вона виробляє, і має найвищу середню продажну ціну в світі.

Gem продав 357-каратний камінь за 19,3 млн доларів в 2015 році, а в 2006 році знайшов 603-каратний "Обіцянка Лесото".

"Цей винятковий високоякісний алмаз є найбільшим, який був здобутий на сьогоднішній день, і підкреслює неперевершену якість шахти Letseng", - сказав у своїй заяві головний виконавчий директор Кліффорд Елфік.

Компанія поки не визначилася, чи буде вона продавати алмаз і яка буде його вартість. Його значення буде визначатися розміром і якістю відполірованих каменів, які можна вирізати з нього.

У минулому році Lucara Diamond Corp продала алмаз в 1,109 карата за 53 млн доларів, але отримала рекордні 63 мільйони доларів за менший камінь діаметром 813 карат, який був виявлений в 2015 році.

"Ціноутворення алмазів надзвичайно мінливе і зумовлена ​​великою кількістю чинників", - сказав Бен Девіс, аналітик Liberum Capital Markets.

Але якщо припустити, що в алмазі немає великих включень, ми спочатку оцінюємо продаж в 40 млн.

Минулого тижня Gem повідомила, що виявила 117-каратні і 110-каратні камені.

Це стане ще одним стимулом для компанії, яка впала до рекордно низького рівня в минулому році після того, як ціни на камені впали, і вона була змушена закрити нову шахту в Ботсвані.

Дохід Gem виріс на 18%, найбільший внутрішньоденної дохід з 2010 року, і торгувався по 93 пенси на 9:06 ранку в Лондоні.

Три великі відкриття підвищать довіру інвесторів до того, що компанія подолає недолік великих каменів і зможе відновити найбільші алмази, не порушуючи їх.

У 2017 році компанія отримала щонайменше сім каменів понад 100 каратів.

Найбільший виявлений алмаз - це 3 106-каратний "Куллінан", знайдений недалеко від Преторії, в Південній Африці в 1905 році. Він був розрізаний на "Велику Зірку Африки" і "Малу Зірку Африки", які встановлені в коштовностях Її Величності Королеви Британії.

1 109-каратний алмаз "Лукар Ледеді Ла-Рона" - другий за величиною, з 995-каратним "Excelsior" і 969-каратний "Зіркою Сьєрра-Леоне", третім і четвертим за величиною.

Більше новин про події в світі читайте на Depo.Весь світ

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама