Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як не отруїти сім'ю? Вибираємо правильні каструлі

Відкрийте-ка ваш шафа для посуду. Що бачимо? Алюмінієвий ківш з м'ятим боком, емальований каструлька з сколеними краями і «чорними плямами» на дні, тефлонова сковорода з кришаться подряпинами ... Все в смітник! Тому що їжа в такому посуді перетворюється на отруту. Відкрийте-ка ваш шафа для посуду

Деякі каструлі і сковорідки небезпечні для здоров'я

Давайте згадаємо, в чому готували наші прапрапрабабушкі? Глиняні горщики та чавунні казанки - ось і все, що потрібно було для того, щоб зробити повноцінний обід для великої родини. Екологічно чисті матеріали, смачна і корисна їжа ... А тепер, з розвитком технічного прогресу, з чого тільки посуд не роблять! І часто ми віддаємо данину моді і «Введіть» на рекламу, не замислюючись, чим загрожує їжа, яку ми готуємо в посуді, «сфабрикованої» з сумнівного «сировини»

нержавійка

нержавійка

Посуд з нержавіючої сталі дуже зручна і безпечна

Посуд з нержавіючої сталі міцна, красива, зручна. Каструлі, сковороди, ковші і гуртки вважаються найкращою начинням для кухні: їх зручно мити, вони не б'ються, а ціновий діапазон надзвичайно широкий: від досить демократичних цін до «захмарних». Однак є одне «але»: часто до складу «нержавіючого» сплаву входить нікель, який є алергеном і може викликати різні захворювання. Особливо це стосується дешевої металевого посуду, яка продається на ринках, без сертифікатів, в основному, виробництва Азії. Про сумнівну якість говорить навіть зовнішній вигляд: стінки у таких каструльок тонкі, їх легко пом'яти навіть просто руками. Такий посуд обходьте десятою дорогою! Якщо вже й купувати посуд з нержавіючої сталі, вибирайте вироби зарекомендували себе фірм, в магазині, з гарантією якості, з написами «без нікелю» ( «nikelfrei»).

В тему: макарони гарганеллі з ковбасками і горошком

У будь-якому випадку, в металевих каструлях і сковорідках не рекомендується готувати гострі і кислі страви - вони викликають окислення і виділення шкідливих солей з металу. І вже тим більше зберігати їжу: обов'язково перекладайте в спеціальні контейнери для зберігання. До речі, деякі види дешевої посуду містять домішки міді, тому їжа набуває характерний металевий присмак. Особливо якщо це чайник, де кип'ятять воду для чаю або кави, або так улюблені народом мідні турки для кави.

Альтернатива: Кераміка

Альтернатива: Кераміка

Керамічні та глиняні вироби використовуються з давніх часів

У глиняних горщиках їжу готували споконвіку, а сьогодні на зміну їй прийшла кераміка - з'єднання глини з органічними мінералами. Такий посуд має безліч плюсів: вона хімічно інертна, тобто не вступає в реакцію з їжею, не виділяє шкідливих речовин при перегріванні, і накипу в ній не буває. Одне погано - вона швидко вбирає жир, тому смажити в ній не рекомендується.

В тему: ТОП-3 смачних зимових зігріваючих супів

Буває повністю керамічний посуд, і з керамічним покриттям. Перша в основному, використовується для запікання в духовці, в другій можна варити борщі. Тут потрібно дивитися на якість - чим товще шар покриття, тим краще, тому що в основі, як правило, звичайна нержавіюча сталь.

Відмінною особливістю кераміки є її пориста структура. З одного боку, це добре - в процесі приготування посуд «віддає» продуктам вологу (перед використанням глиняний посуд рекомендується потримати хвилин на 10 в холодній воді). З іншого - глина і вбирає, причому не тільки воду, але і жир, і запахи. Тому краще готувати в ній без масла, і для кожного виду страви мати «свою» каструлю (наприклад, риби не запікати після м'яса, і т.д.) А якщо варите каву в глиняній турці, використовуйте один сорт - посудина «запам'ятовує» запах і може до невпізнанності змінити наступний.

Поверхня керамічного посуду іноді покривають лаком, глазур'ю, розписом ... Краще уникати всіх цих «надмірностей», оскільки до складу фарб можуть входити небезпечні для здоров'я речовини.

алюміній

алюміній

Алюмінієві каструлі, ковші і гуртки визнані «неблагонадійними»

Алюмінієвий посуд одноголосно визнана шкідливою для здоров'я. У ній не рекомендується варити гострі і кислі страви, тушкувати і смажити овочі, кип'ятити молоко. І варити варення - теж, оскільки фрукти містять кислоти, які взаємодіють з металом. Уже при невеликому нагріванні навіть слабкі кислоти і луги руйнують алюміній, і він потрапляє в їжу. Якщо вже не можете відмовитися від використання такого посуду, в ній можна варити макарони, овочі в шкірці і каші на воді (причому відразу витягувати після приготування), або нагрівати воду. Усе! І вже, звичайно, не зберігати готові страви. На стінках таких каструль утворюється плівка з оксиду металу, і вона негативно впливає на продукти.

В тему: тепле пряне молоко по-індійськи

Багато господинь люблять чистити боки і «нутрощі» своїх алюмінієвих каструльок порошком і милуватися, «як виблискує». Якраз цього робити і не треба: частинки алюмінію так швидше потраплять в їжу, а у цього металу є властивість накопичуватися в організмі, що може викликати важкі захворювання.

Альтернатива: Емаль

Альтернатива: Емаль

Емальований посуд безпечний, але до пори до часу

Сама по собі емаль не шкідлива для здоров'я, і ​​в покритої нею посуді можна сміливо кип'ятити воду і варити перші страви, другі «і компот». Навіть готувати соління й маринади - емаль все витримає! Але тільки до появи першої подряпини, не кажучи вже про тріщини і ськолах. Адже під емаллю знаходиться метал, причому, як правило, далеко не найвищої якості. При пошкодженні емалі до металу проникає волога, і починається процес корозії - шкідливі речовини прямо потрапляють до нас в їжу. Та й проковтування частинок емалі здоров'я нам не додає. Але це не означає, що потрібно зовсім відмовлятися від улюблених емальованих каструль. Вибирайте посуд з подвійним шаром емалі - вона гладка, як скло, і служить довго. Уважно читайте етикетку і шукайте слова «подвійний шар».

В тему: равіолі з лісовими грибами

Важливе доповнення: мало хто знає, але, згідно з вимогами ГОСТу, всередині посуд повинні бути покрита покриватися емаллю тільки певних кольорів - чорного, білого, кремового, білого, сіро-блакитного і синього. Інші відтінки неприпустимі! Це пояснюється технологічними тонкощами: для виготовлення, скажімо, червоною або жовтою емалі використовуються шкідливі для здоров'я елементи. І варто знати, що довше служить посуд, яку при виготовленні умочують в емаль, а не та, на яку емаль напилюють.

Догляду емальований посуд вимагає ніжного і дбайливого. Чи не упускати! Чи не дряпати! Чи не шкребти ножем або металевими губками! Не терти абразивними засобами (порошок для чищення посуду) - тільки гель або пінка! А коли емаль почне стиратися з часом - помічали, напевно, що всередині, ближче до дна, каструлі стають «блідими», шорсткими - відразу викидати. «Шорсткі» частинки дуже легко відокремлюються і варяться разом з супом, а потім скриплять на зубах. Воно вам треба? ..

тефлон

Тефлонові сковорідки вимагають обережного поводження

Останнім часом посуд з таким покриттям користується шаленою популярністю, адже в ній можна готувати без масла. Проте в гонитві за зменшенням кількості калорій ми шкодимо своєму здоров'ю. Адже тефлон починає випаровуватися з поверхні посуду вже при 200 ° С, а це загрожує розвитком онкозахворювань. У складі тефлонового покриття є перфлюорооктановая кислота, її вплив на організм - вкрай негативний! Було відмічено, що в будинках, де папужки або канарки жили на кухнях, а господині готували на сковорідках з тефлоновим покриттям, пташки швидко гинули. Причиною цього називають виділення при нагріванні в повітря особливих речовин, які можуть негативно відбиватися на здоров'ї, і ці шкідливі речовини можуть не вивітрюватися до декількох днів!

В тему: омлет-рулет з куркою і перцем

А найбільшу небезпеку становить собою зношений шар тефлону. Аніпрігарное покриття дуже чутливо до пошкодження і його не можна дряпати. Якщо покриття пошкоджене, такий посуд використовувати вже вкрай небажано.

Альтернатива: Чавун

Альтернатива: Чавун

Чавунні сковорідки - «класика жанру» на будь-якій кухні

Ах, ці бабусині чавунці (казанки) з розсипчастою кашею або ароматним м'ясом! А які млинці виходять на чавунній сковороді! Справжній чавун, без «домішок» - прекрасний варіант: їжа в такому посуді майже не пригорає, повільно нагрівається (тому особливо добре в ній гасити) і повільно остигає. Чавун хімічно інертний - не вступає в реакції з продуктами і особливо стійкий до кислот, майже не іржавіє. Єдиний мінус - вона дуже важка, і тут вже вирішувати вам. Зате догляд за нею мінімальний: помили (бажано без застосування абразивних засобів), насухо витерли, і все!

В тему: ароматна баранина з кардамоном

Кращий вибір: скло

Скляний посуд визнана експертами найбезпечнішою для здоров'я

Загартоване і жаропрочное скло - один з найбільш екологічно чистих матеріалів для виготовлення посуду. У таких каструлях, сковородах і формах без побоювання можна кип'ятити воду, готувати їжу і запікати м'ясо або рибу. Скло також підходить для готування в мікрохвильовій печі. Воно хімічно інертно, тому не виділяє ніяких шкідливих речовин, Крім того, скло зручно мити і в ньому їжа виглядає красиво і апетитно. Єдине, потрібно пам'ятати, не можна розпечені тільки що зняті з вогню скляні форми поміщати на холодні поверхні - від перепаду температур вони можуть лопнути. І уникайте підробок - на ринку багато посуду, «замаскованій» під скло, наприклад, прозорого пластика. Вимагайте сертифікат якості! І зважте посудину: сьогодення скло - важкий.

В тему: пікантні Брауні з вишнями та горіхами

схоже

Що бачимо?
Воно вам треба?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама