Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити так, щоб троянди в букеті стояли довше

  1. Збереження свіжості троянд починається з обрізки
  2. Готуємо воду для букета троянд
  3. Збереження троянд свіжими - способи пожвавлення
  4. Чи була куплена троянда свіжої?
  5. Статті по темі:

Троянди в зрізку швидко в'януть, а так хочеться зберегти їх свіжими якомога довше. Є різні способи, що дозволяють продовжити життя букета.

Є різні способи, що дозволяють продовжити життя букета

Збереження свіжості троянд починається з обрізки

Букет троянд збережеться довше, якщо квіти не зазнають шокового стану, яке викликає різка зміна температури повітря, вологості і т.п. чинників. Тому подаровані або куплені троянди краще протягом деякого часу потримати в вазі (з водою) в прозорій упаковці. Лише через кілька годин розгорнути плівку і придивитися до стану троянд. Добре, якщо продавці вже обрізали шипи і нижнє листя. Якщо така передпродажна підготовка не була зроблена, або троянди для букета були нарізані в саду, то варто відразу ж видалити всі шипи. Це легко зробити канцелярським ножем, секатором або ножицями. Потім доведеться прибрати все листя. Хоча б з нижньої половини стебла. Кращий варіант - повністю звільнити стебло від листя, залишивши для краси тільки самі верхні листочки. Мінімальною вважається очищення від листя нижньої третини стебла.

Після цього потрібно оновити нижні зрізи. Це робити краще під струменем води або використовуючи іншу підходящу ємність з водою (наприклад, миску або таз). Коли переносять троянду у вазу з водою, зріз затискають пальцем. Зрізають навскоси (під кутом близько 45 °) на відстані в 1 - 2 см від початкового зрізу. Без цього канальці, по яких піднімається вода, заб'ються повітрям. Є ще один спосіб. Кінці стебел розплющують молотком або розщеплюють ножем.

Кінці стебел розплющують молотком або розщеплюють ножем

Готуємо воду для букета троянд

Вазу наповнюють на половину висоти. Як речовина, яке пригальмує загнивання, використовують засіб для миття посуду (одну краплю на один літр води) або аспірин (одну таблетку на один літр води). При зміні води потрібно обов'язково промити стебла і зробити новий зріз на висоті 1 - 2 см від колишнього. Є й інший склад, що перешкоджає гниттю - це спирт (горілка), бура і гліцерин. Іноді підливають столовий оцет (2 десертні ложки на літр води) або розчиняють у воді половину чайної ложки лимонної кислоти. Я чула від продавця квітів, що в сильно підкисленою воді троянди можуть залишатися свіжими до 10 днів. Є й такий варіант: потрібно додати в 1 літр води столову ложку горілки і кілька крапель нашатирю. Для харчування троянд в вазу з водою насипають цукор (від 2 ст. Ложок на 1 літр води). Для більш тривалого збереження квітів свіжими користуються готовими препаратами. Це «Букет», «Жива троянда», «Chrysal», «Живі квіти» і ін. Найдовше у мене стоять троянди, коли я кладу в воду таблетки активованого вугілля або деревне вугілля (кілька шт. На вазу).

Збереження троянд свіжими - способи пожвавлення

Є і більш заморочливі способи, які добре себе зарекомендували. Перш за все, це часте обприскування. Краплі повинні бути дуже дрібними. Інший варіант теж багатьом відомий: троянди опускають на ніч у ванну або в таз з водою. Квіти світлих троянд не повинні намокати. Їх пелюстки ніжніше, від довгого перебування у воді може змінитися забарвлення або початися загнивання квітки.

Для тих, у кого «міцні нерви», підійде ще один вірний варіант: троянди ставлять в ... окріп. Точніше, опускають нижню частину стебла (кілька сантиметрів) в дуже гарячу воду (90 ° С) на одну - дві хвилини, потім потемнілу частину зрізають секатором і відразу ж поміщають букет в холодну воду. Пар не зіпсує квітки, якщо їх прикрити щільним поліетиленовим пакетом або загорнути в папір. Після такої процедури навіть початківці в'янути троянди підбадьорює і виглядають свіжими цілий тиждень.

Якщо потрібно зберегти свіжою куплену напередодні троянду (наприклад, для подарунка або для урочистого заходу), то їй підрізають стебло, після чого на пару годин опускають його (до квітки) в воду. Потім загортають стебла троянд в мокру тканину, потім упаковують троянди цілком в кілька шарів газет і кладуть в холодильник. Допомагає зберегти і освіжити троянди навіть такий простий спосіб: їх щільно загортають у папір і ставлять на кілька годин в відро з водою. Зверху накривають папером або тканиною. Цей прийом популярний у продавців квітів.

Зрізані троянди простоять довше, якщо вазу з ними не тримати на сонці або біля батарей і інших опалювальних приладів. У прохолодному приміщенні троянди зберігаються довше і краще. Вважається, що небажано сусідство з деякими фруктами, наприклад, з яблуками. Не любить троянда, щоб разом з нею у вазі перебували інші квіти.

Не любить троянда, щоб разом з нею у вазі перебували інші квіти

Чи була куплена троянда свіжої?

Зберегти можна тільки ту троянду, яка була куплена (подарована) свіжої. Є кілька простих тестів, що дозволяють дізнатися, «чи не прострочена» чи конкретна троянда. Про те, що її вже реанімували, говорить відсутність «сорочки». Це та частина, яка знаходиться відразу під квіткою. Все листя повинні бути свіжими, без засохлих країв. Будь-квітникар знає, що свіжа троянда гордо тримає голову, а не схиляє її. Професійні флористи кажуть про те, що бордові і дуже темні троянди менш стійкі, ніж рожеві, жовті і білі.

Троянди, що втратили свіжість, можна використовувати для приготування зимового букета. Спеціальної техніки, що дозволяють створити неймовірно красиві сухі квіти, багато. Є дуже простий спосіб: квіти виймаються з води і підвішуються в сухому і напівтемному місці «вниз головою». Підсохлі троянди ставлять в підходящу вазу і милуються ними.

© Сайт «Підмосков'ї» , 2012-2019. Копіювання текстів і фотографій з сайту pоdmoskоvje.cоm заборонено. Всі права захищені.

Статті по темі:

Поділитися в соціальних мережах

Чи була куплена троянда свіжої?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама