Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Полювання на ведмедя

  1. Способи полювання на ведмедя
  2. Полювання на барлозі
  3. Полювання на овсах
  4. Полювання з підходу
  5. Полювання на ведмедя з лайками
  6. Полювання на приваде

відео-новинки   Бурий ведмідь - лісова тварина відео-новинки

Бурий ведмідь - лісова тварина. Звичайні місця його проживання в Росії - суцільні лісові масиви з буреломом і гару з густою порослю листяних порід, чагарників і трав; може заходити і в тундру, і в високогірні ліси. У Європі він вважає за краще гірські ліси; в Північній Америці частіше зустрічається на відкритих місцях - в тундрі, на альпійських луках і на узбережжі. Ведмеже полювання має давні традиції і широко поширена в багатьох країнах. Далі мова піде про найбільш популярних способах видобутку цього хижака.

Способи полювання на ведмедя

Навколишнє середовище, харчування, життєдіяльність ...

Тримається ведмідь зазвичай поодиноко, самка - з ведмежатами різного віку. Самці і самки територіальні, індивідуальний ділянку в середньому займає від 73 до 414 км, причому у самців він приблизно в 7 разів більше, ніж у самок. Межі ділянки позначаються запаховими мітками і «задираками» - подряпинами на помітних деревах. Іноді робить сезонні кочівлі; так в горах бурий ведмідь, починаючи з весни, годується в долинах, де раніше сходить сніг, потім йде на Лису гору (альпійські луки), потім поступово спускається в лісовий пояс, де встигають ягоди та горіхи.

Бурий ведмідь всеїдний, але раціон у нього на 3/4 рослинний: ягоди, жолуді, горіхи, коріння, бульби і стебла трав. У неврожайні на ягоди роки в північних областях ведмеді відвідують посіви вівса, а в південних - посіви кукурудзи; на Далекому Сході восени годуються в кедровниках. У його раціон також входять комахи (мурахи, метелики), черви, ящірки, жаби, гризуни (миші, бабаки, ховрахи, бурундуки), риби і хижаки. Влітку комахи і їх личинки часом складають до 1/3 раціону ведмедя. Хоча хижацтво не є зразковою стратегією бурих ведмедів, вони добувають і копитних - косуль, ланей, оленів, карибу, лань.

Сезонним об'єктом харчування служить риба під час нересту (прохідні лососеві), ранньою весною - кореневища, у грізлі, що мешкають в околицях Скелястих гір, влітку - метелики, які ховаються в горах серед каменів від літньої спеки. Коли риба тільки починає прибувати на нерест, ведмеді з'їдають спійману рибу цілком, потім починають поїдати тільки самі жирні частини - шкіру, голову, ікру та молочко. В бідні кормами роки ведмеді часом нападають на домашню худобу, розоряють пасіки. Самці можуть полювати на дитинчат свого виду, вважаючи за краще самців як потенційних конкурентів в майбутньому.

Активний бурий ведмідь протягом всього дня, але частіше вранці і ввечері.

Сезонна циклічність життя яскраво виражена. До зими ведмідь нагулює підшкірний жир (до 180 кг) і з осені залягає в барліг. Барлогу розташовуються на сухому місці, в більшості випадків в ямах під захистом бурелому або під вивернутими корінням дерев. Рідше ведмеді викопують притулок в землі або займають печери і ущелини скель. У ведмедів бувають улюблені місця зимівлі, куди вони збираються рік від року з цілої округи. У різних районах зимовий сон триває від 75 до 195 днів. Залежно від кліматичних та інших умов ведмеді знаходяться в берлогах з жовтня - листопада до березня - квітня, тобто 5-6 місяців. Довше за всіх живуть в барлогах ведмедиці з ведмежатами, найменше - старі самці. На півдні ареалу, де зима малосніжна, ведмеді не залягають у сплячку взагалі. За період зимівлі ведмідь втрачає до 80 кг жиру.

Всупереч поширеній думці, зимовий сон у бурого ведмедя неглибокий, в разі небезпеки тварина прокидається і покидає барліг, вирушаючи на пошуки нової. Іноді ведмідь не встигає за осінь як слід відгодуватися, тому серед зими прокидається і починає бродити в пошуках їжі; таких ведмедів називають шатунами. Шатуни дуже небезпечні, голод робить їх нещадними хижаками - вони нападають на будь-якого, хто зустрінеться їм на шляху, навіть на людину. У таких ведмедів дуже мало шансів дожити до весни.

Незважаючи на незграбний вигляд, бурий ведмідь виключно швидко бігає - зі швидкістю до 50 км / год, чудово плаває і в молодості добре лазить по деревах (до старості він робить це неохочіше). Одним ударом лапи досвідчений ведмідь здатний зламати спину бику, зубра або бізонові.

Полювання на барлозі

Полювання на барлозі можна вибрати, якщо в полюванні беруть участь троє - коли двоє озброєні, а третій відповідає за собак Полювання на барлозі можна вибрати, якщо в полюванні беруть участь троє - коли двоє озброєні, а третій відповідає за собак. Якщо необхідно то третя людина може зрубати дерева у барлогу, які заважають стрільбі, він так само повинен допомогти підняти звіра з барлогу, і крім цього третя людина допоможе витягнути трофей до дороги.

Виходити на полювання на барлозі треба з таким розрахунком, щоб бути на місці до світанку. Потрібно не забувати, що полювання на барлозі може йти врозріз з припущеннями мисливців. У ній багато несподіванок - ведмідь може лягти в такому місці, що можливість стрілянини буде тільки коли він з'являється в частіше; або подранок може піти; або вижити з барлогу ведмедя взагалі важко - бувають епізоди на полюванні коли ведмідь залишається в барлозі по годині - півтора.

У разі, коли ведмідь пішов від мисливців пораненим, а то і взагалі не стріляв, знайти цього звіра або обрізати в коло для полювання на наступний день дуже і дуже складно. Метрів за п'ятдесят від барлогу потрібно приготуватися - зарядити рушниці, а потім встати таким чином, щоб один з мисливців стояв біля самої барлогу, маючи можливість вистрілити по вискочив ведмедю.

Що стоїть у барлогу мисливець дає сигнал, і інші підходять ближче. Мисливці встають з південного боку від чола барлогу в 4х-5ти метрах від неї і спускають одну собаку. Не потрібно забувати що чим ближче до мисливця вибіжить піднятий ведмідь, тим легше вистрілити йому в забійне місце. Якщо у мисливця міцні нерви і він добре володіє своєю зброєю, то з такою малою дистанції він може вбити ведмедя одним пострілом.

Коли собака спущена то спостерігаючи за нею мисливці визначають чоло барлогу і по поведінці дослідної лайки стежать за поведінкою ведмедя - лежить він або вже виходить з барлогу. Друга собака в цей час швидше повинна бути на прив'язі, через напружену обстановку ця собака може потрапити під постріл.

Коли ведмедя з барлогу піднімають досвідчені мисливці вони зазвичай намагаються подраніть вискочив ведмедя пострілом в тазову область, вони таким чином дозволяють своїм собакам попрацювати по ньому, а потім вже добивають звіра вистріливши йому в голову. При полюванні на барлозі необхідно бути дуже і дуже обережним, до вбитого звіра відразу краще не підходити. Ведмідь цілком може прикидатися мертвим і при наближенні мисливців застати їх зненацька.

Полювання на овсах

Полювання на ведмедя на овсах найбільш доступна для мисливців-любителів Полювання на ведмедя на овсах найбільш доступна для мисливців-любителів. У пору, коли цей злак досягає молочно-воскової стиглості, ведмеді починають вечорами виходити з лісу на поля вівса, щоб поласувати цією поживною їжею. Мисливці, знаючи цю звичку звіра, підстерігають його з комори або з засидження. Разом з тим, полювання на овсах не завжди приносить довгоочікуваний трофей. Ведмідь дуже обережний звір. Перед тим як вийти на поле, він довго принюхується і прислухається і, якщо вловить підозрілий запах або найменший шум, то тихо йде або висловить своє незадоволення пирханням і зубним клацканьем.

Найбільш успішно проходить полювання на ведмедя в місцях, де поля вклинюються в лісові масиви, або знаходяться на їх галявинах.

Будувати комору треба з урахуванням панівних вітрів, щоб вони не відносили запах людини в ту сторону, звідки може з'явитися ведмідь. Краще його спорудити на самому краю поля або в дрібнолісся, вдающимся клином в посадки вівса. При цьому слід ретельно прибрати всі сліди будівництва у вигляді зрубаних гілок і трісок.

Іноді можна підстерегти ведмедя з куреня, замаскованого під кущ або з засидження, влаштованої прямо посеред вівсяного поля. Недоліком подібних місць є поганий огляд місцевості, та й звіру легше буде відчути людський запах. Займати місце в коморі або засідоку слід в надвечір'я час, оскільки ведмідь виходить на овес з лісу в сутінках.

Максимальної обережності слід дотримуватися при переслідуванні пораненого ведмедя, який сам може влаштувати засідку йде по його сліду мисливцеві, зачаївшись біля своєї стежки.

Крім полювання на ведмедя на овсах з засидження існує й інший спосіб - полювання на овсах з підходу. Суть її полягає в обході рано вранці вівсяних полів, де можуть годуватися звірі. Ведмідь, пробувши всю ніч на поле і захопившись поїданням вівса, менш обережний, ніж увечері, і може підпустити правильно скрадають мисливця на прицільний постріл.

Коли на пораненого звіра нацьковують собак потрібно бути уважними - собаки в пухкому і глибокому снігу менш моторні ніж ведмідь, і тому в разі небезпеки його потрібно швидко добити щоб врятувати собаку.

Не потрібно мучити пораненого звіра довго, собакам треба дати 3-4 хвилини щоб повозиться з ним і після цього добити ведмедя пострілом в голову.

Коли на берложной полюванні прітравліваются собаки це може бути корисним в тому сенсі що в барлозі разом зі старою ведмедицею можуть бути ще й молоді ведмеді - минулорічні Лончаков або Пестун, і борючись з такими молодими ведмедями собаки набувають впевненість і безцінний досвід роботи по ведмедю.

Полювання з підходу

При полюванні з підходу спритність, вправність, вміння маскуватися і обережно підходити, крадучи звіра, - є прерогативою мисливця При полюванні з підходу спритність, вправність, вміння маскуватися і обережно підходити, крадучи звіра, - є прерогативою мисливця. Важливе значення має вибір напрямку руху до ведмедя. Для цього визначається напрямок вітру і, відповідно, підхід починається на вітер, що дме від ведмедя або з його будь-якої сторони.Для крадіжки краще користуватися одягом з бавовняних паперової камуфляжній або вовняної тканини з червоно-оранжевим полужілетом на спині і в шапці, задня поверхня якої покрита такою ж демаскуючі тканью.Хлопок і шерсть при зіткненні зі стеблами вівса або трави не створюють шуму і хрускоту на відміну від одягу з синтетичних тканин. На ноги бажано надіти кеди. Всі рухи здійснювати тільки під час годування або пересування медведя.Необходімо постійно спостерігати за звіром. Коли він прислухається або піднімається над полем, - пригнутися або залягти. Полювання починається з обходу полів з біноклем. Побачивши ведмедя на поле, мисливець визначає вітер і заходить з навітряного боку. Безсумнівно, полювання з підходу більш ризикована, але не настільки, як думають багато хто.

Полюють з підходу і вранці, зі світанку, і ввечері до настання сутінків і темряви. Полювання на світанку більш безпечна і результативна, тому що починається світанок дозволяє добре вивідати ведмедя і точно прицілитися. Стрілянина по ведмедю в темряві менш результативна в усіх відношеннях: і гірше прицілювання, і практично неможлива, та й небезпечний пошук пораненого звіра.

Полювання на ведмедя з лайками

Пізньої осені і на початку зими, коли ведмеді досить угодовані, більш неповороткі, їх шкура стає густою, з густим довгим волоссям, починається полювання на клишоногих з лайками. Лайки відшукують ведмедя і тримають його на місці до приходу мисливця. Для такого полювання лайок довго і ретельно натаскувати. Добре навчений лайка переслідують звіра, але близько до нього не підходить, а тільки облаивает. На голос лайки і виходить мисливець. З лайками так само добре розшукувати барлогу, особливо полювання щаслива, коли сніг ще неглибокий. Досвідчені, злісні до звіра лайки-медвежатніци володіють сміливістю, спритністю і верткий: вони здатні хватками зупиняти вискочив з барлогу ведмедя. Намагаючись врятуватися від укусів собак, ведмідь сідає спиною до пня, дереву або куща і обороняється від них до тих пір, поки точний постріл мисливця не припинить цю боротьбу. Подранку лайки теж не дадуть далеко піти. Якщо ж все-таки сталося так, що поранений ведмідь пішов від мисливця, не слід переслідувати його на ніч (зимовий день короткий), краще вранці по сліду пустити лайку і по гавкоту собаки наблизитися до мети.

Полювання на приваде

Один з найпоширеніших і добутливим видів полювання на ведмедя є весняне полювання на ведмедя на приваде Один з найпоширеніших і добутливим видів полювання на ведмедя є весняне полювання на ведмедя на приваде. Після зимової сплячки ведмідь в пошуках їжі не гребує падаллю чим і користуються мисливці, організовуючи полювання на ведмедя.

Часто роль приманки грає залізна бочка, набита камінням і шматками м'яса або риби. Бочку треба міцно заякорити за валуни або коріння великих дерев, щоб ведмедик не міг її поцупити.

Іншим популярним способом організації принади є виготовлення невеликого зрубу з колод, всередину якого міститься туша мертвої тварини, службовця приманкою. Колоди для такої принади краще брати березові - на білому тлі темна ведмежа шкура буде видно здалеку. Голову мертвої приманки потрібно розташовувати на схід або північ, інакше ведмідь може проігнорувати вашу приманку.

Приваду зручно організовувати таким чином, щоб ведмедик підходив до неї по відкритому простору. Навколо приманки і по ходу руху хижака викладаються окремі шматки м'яса або рибини, за якими ведмідь напевно добереться до обраного мисливцем місця. Засідокові влаштовують трохи вище принади: на пагорбі, пагорбі, річковому березі, щоб підхід ведмедики проглядався краще.

Стріляючи в ведмедя, ціляться завжди трохи нижче місця, в яке хочуть потрапити. Це пов'язано з оптичним обманом, завдяки якому ведмідь завжди здається вище, ніж він є насправді.

Дивитися відео про полювання на ведмедя:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама