Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

7 простих кроків, як почати свій бізнес з нуля і відкрити інтернет-магазин - Lemarbet | ubr.ua

  1. 7 простих кроків, як почати свій бізнес з нуля і відкрити інтернет-магазин Якщо ви надумали організувати...
  2. Отже, дізнаємося про те, як Костя вирішив почати свій бізнес
  3. Крок 2. Аналіз ринку і вибір ніші для свого проекту
  4. Сильні сторони інтернет-магазинів конкурентів Кістки:
  5. Крок 3. Позиціонування свого бізнесу і складання Унікального Торгового Пропозиції (УТП)
  6. Крок 4. Складання бізнес-плану для інтернет-магазину
  7. Етап 1. Створення інтернет-магазину:
  8. Крок 5. Реклама свого інтернет-магазину і пошук нових клієнтів
  9. Крок 6. Запуск бізнесу, заробіток перших грошей і формування бренду
  10. Народна мудрість
  11. Крок 7. Аналіз результатів і розширення інтернет-магазину
  12. 7 простих кроків, як почати свій бізнес з нуля і відкрити інтернет-магазин
  13. Крок 1. Визначення своєї цінності
  14. Отже, дізнаємося про те, як Костя вирішив почати свій бізнес
  15. Крок 2. Аналіз ринку і вибір ніші для свого проекту
  16. Сильні сторони інтернет-магазинів конкурентів Кістки:
  17. Крок 3. Позиціонування свого бізнесу і складання Унікального Торгового Пропозиції (УТП)
  18. Крок 4. Складання бізнес-плану для інтернет-магазину
  19. Етап 1. Створення інтернет-магазину:
  20. Крок 5. Реклама свого інтернет-магазину і пошук нових клієнтів
  21. Крок 6. Запуск бізнесу, заробіток перших грошей і формування бренду
  22. Народна мудрість
  23. Крок 7. Аналіз результатів і розширення інтернет-магазину
  24. 7 простих кроків, як почати свій бізнес з нуля і відкрити інтернет-магазин
  25. Крок 1. Визначення своєї цінності
  26. Отже, дізнаємося про те, як Костя вирішив почати свій бізнес
  27. Крок 2. Аналіз ринку і вибір ніші для свого проекту
  28. Сильні сторони інтернет-магазинів конкурентів Кістки:
  29. Крок 3. Позиціонування свого бізнесу і складання Унікального Торгового Пропозиції (УТП)
  30. Крок 4. Складання бізнес-плану для інтернет-магазину
  31. Етап 1. Створення інтернет-магазину:
  32. Крок 5. Реклама свого інтернет-магазину і пошук нових клієнтів
  33. Крок 6. Запуск бізнесу, заробіток перших грошей і формування бренду
  34. Народна мудрість
  35. Крок 7. Аналіз результатів і розширення інтернет-магазину

7 простих кроків, як почати свій бізнес з нуля і відкрити інтернет-магазин

Якщо ви надумали організувати свій бізнес, але не маєте поняття, з чого почати, пропонуємо вам пройти 7 кроків на шляху до реалізації цієї ідеї. Для наочності розглянемо дану технологію на прикладі вигаданого підприємця, якого звуть Костя. Це головний герой історії, який поставив собі за мету відкрити свій бізнес з нуля. За прикладом Кістки ви зможете крок за кроком подолати цей тернистий шлях самостійно. Приступимо!

Крок 1. Визначення своєї цінності

Кожен погодиться, що бізнес - це фактично обмін грошей на ту чи іншу цінність, яку ви готові запропонувати клієнтам. Це спосіб вирішити їх проблему за фінансову винагороду. Скажімо, ви впевнений автомобіліст або креативний дизайнер, а можливо, навіть володієте талантом до створення речей своїми руками - кожен з випадків являє собою певну цінність, за яку люди можуть платити. Пропонуємо відразу перейти до справи і зайнятися виконанням практичного завдання, яке дасть поштовх до створення бізнесу з нуля.

Вправа: на листку паперу складіть список з 10 своїх навичок, якими, як їм здається, ви володієте краще за інших. Потім подумайте, що з усього викладеного викликає найбільше задоволення під час виконання. Може бути, в даний момент це є вашим хобі. Сенс в тому, що людині не властиво тривалий час займатися тим, що йому не подобається, а бізнес - це свого роду творчий процес, що вимагає різнобічної розвиненості, волі, сили і самовіддачі.

Наприклад, після завдання ви прийшли до висновку, що маєте схильність і інтерес до викладання, спілкування з людьми, роботою з інформацією, а головне - що це добре виходить. Прояв цих здібностей в комплексі дозволить стати репетитором, консультантом або менеджером в мережевому маркетингу.

Отже, дізнаємося про те, як Костя вирішив почати свій бізнес

Костя склав список своїх улюблених занять і порівняв його з тим, що вдається йому найкраще. Він вирішив, що буде продавати товари в Інтернеті і в першу чергу хоче замовити інтернет-магазин для свого бізнесу. Тим більше у нього є хороший приклад - один з Києва вже давно має свій інтернет-магазин і активно продає одяг і взуття різних брендів з Європи і США, а його оборот становить понад 1 млн грн в місяць.

Оцінивши свої сили, Костя вирішив, що теж створить свій інтернет-магазин і буде розвивати його в Україні. Тим більше він знає, де можна брати оптом хороший і якісний товар. Костя загорівся цією ідеєю і вдома щодня сидів до пізньої ночі, продумуючи всі деталі майбутнього бізнесу, щоб правильно стартувати.

Уже тоді він зрозумів, що буде займатися підприємницькою діяльністю, купуючи товар дешево, а його продавати буде дорожче. Тим більше сам він відмінно розбирається в асортименті.

Також Костя зметикував, що якщо він буде самостійно приймати дзвінки, наповнювати інтернет-магазин товаром, займатися відправкою замовлень, контролювати підрядника і, звичайно ж, не орендувати офіс, а працювати на дому, на цьому можна добре заощадити гроші. Його первинні вкладення в бізнес будуть мінімальними.

Ось і прийшла в голову ідея нашого героя зайнятися бізнесом. Добре, що жив він у великому місті, де у нього було багато потенційних замовників. Такими були перші кроки Кістки на шляху до мети.

Крок 2. Аналіз ринку і вибір ніші для свого проекту

Аналіз ринку і вибір ніші для свого проекту

Щоб зрозуміти, наскільки вдалим буде бізнес, необхідно підібрати ключові слова для сайту через доступний онлайн-сервіс Google AdWords. Костя вирішив не поспішати і зайнявся ретельною підготовкою до того етапу, який називають "вільне плавання в світі бізнесу".

Ознайомившись з ситуацією на ринку, він дізнався, що в Україні є близько 10 схожих інтернет-магазинів, які продають товари, реалізацією яких і збирається зайнятися Костя. Він попросив свого друга Павла допомогти виявити плюси і мінуси цих ресурсів під виглядом клієнта, щоб в подальшому уникнути промахів і прикрих помилок.

За підсумками комерційної розвідки був складений список сильних і слабких якостей інтернет-магазинів конкурентів, що дозволяють адекватно оцінити ситуацію, що склалася і виробити для себе механізм дії.

Сильні сторони інтернет-магазинів конкурентів Кістки:

  • 3 з 10 ресурсів пропонують безкоштовну доставку за умови покупки на суму від 1000 грн;
  • 2 з 10 надають знижку на придбання додаткового товару;
  • 4 з 10 інтернет-магазинів дарують замовнику подарунковий сертифікат на 5% -ву знижку при повторній покупці у них;
  • менеджери 5 з 10 інтернет-магазинів уважно вислуховують клієнта і допомагають вибрати товар, який буде відповідати його очікуванням;
  • 2 ресурсу з 10 мають трафік більше 5300 в день.

Слабкі сторони інтернет-магазинів конкурентів Кістки:

  • 8 з 10 інтернет-магазинів дуже нав'язливо намагаються продати додаткові товари при першому дзвінку, не вникаючи в потреби замовника. Це викликає у нього негативну реакцію;
  • менеджери 3 інтернет-магазинів не передзвонили, коли був пропущений дзвінок від потенційного клієнта;
  • у 2 інтернет-магазинів немає реальної інформації, що стосується залишків товарів на складі;
  • 4 інтернет-магазину відрізняються непривабливим і нудним дизайном;
  • 7 інтернет-магазинів не мають адаптивної верстки для мобільних телефонів і інших девайсів;
  • у 4 інтернет-магазинів є погана структура каталогу і немає фільтрів для пошуку товару.

Взявши до уваги всі позитивні і негативні якості конкурентів, наш герой Костя вирішив продавати товари в своєму місті дешевше. Інтернет-магазини з аналогічним асортиментом товарів реалізують продукцію дорожче, оскільки на оренду офісу та сплату податків за співробітників у них йдуть солідні суми грошей. Ціни на товари в інтернет-магазині нашого героя були в півтора рази нижче за їх високу якість.

На цьому закінчився другий етап побудови бізнесу з нуля у Кості.

Крок 3. Позиціонування свого бізнесу і складання Унікального Торгового Пропозиції (УТП)

Позиціонування свого бізнесу і складання Унікального Торгового Пропозиції (УТП)

Для того щоб замовники зрозуміли, в чому унікальність і суть вашої пропозиції, потрібно себе якимось чином позиціонувати. Тобто прикинути, під яким кутом зору ви збираєтеся презентувати себе клієнту.

Отже, повернемося до Кості, який хоче почати свій бізнес і розробляє пропозицію, яке побачить потенційний клієнт інтернет-магазину. У нього вже є хороші відгуки від задоволених відвідувачів, але як продемонструвати їх своїм потенційним замовникам? Адже раніше наш герой продавав товари на сайті оголошень OLX, а також через соціальну мережу Facebook. Тоді Костя після створення інтернет-магазину вирішив зробити окрему сторінку, де будуть розміщені ці відгуки.

Наш герой сформулював своє УТП так: "Носіть одяг вашої мрії за невеликі гроші. Яскрава. Креативна. Практична ". Вийшло просто, зрозуміло і доступно.

Унікальне Торговельне Пропозиція (УТП) - це один з типів позиціонування, суть якого полягає в демонстрації ваших достоїнств для клієнта. Це метод, за допомогою якого можна відзначитися від конкурентів і підвищити рівень продажів і впізнанності ТМ. Часто УТП застосовується у вигляді рекламного слогана (короткої речівки або такою, що запам'ятовується фрази). Наприклад, УТП компанії Braun звучить так: "Якість. Надійність. Дизайн ".

Таким чином Костя став позиціонувати себе як професіонала, який за розумні гроші продає товари відмінної якості людям із середнім рівнем доходу.

Крок 4. Складання бізнес-плану для інтернет-магазину

Складання бізнес-плану для інтернет-магазину

Для того щоб організувати свій бізнес і уникнути багатьох проблем, потрібно максимально докладно викласти ідею і скласти план дій на папері. Можна у вигляді тез записати основні етапи і кроки, які належить зробити для запуску проекту. Малюйте креслення, схеми, робіть до них роз'яснення. Цей етап називають бізнес-плануванням. По суті, це інструкція, дотримуючись якої ви зможете збільшити шанси на успіх.

Повернемося до нашого героя Кості, який хоче стати підприємцем. Він вирішив відкрити бізнес без істотних вкладень, оскільки не хотів ризикувати великими грошима. Костя розумів, що такий експеримент без належного досвіду може сумно закінчитися і привести до неминучої втрати фінансів. Тому він вирішив, що його дії будуть включати 3 простих етапу з подзадачами. Виглядає схема таким чином:

Етап 1. Створення інтернет-магазину:

  1. Створити свій сайт, наповнити його товарами, відгуками, контентом.
  2. За допомогою підрядника запустити рекламу в Інтернеті і почати пошукову оптимізацію (SEO), щоб уже надходили заявки.
  3. Розповісти друзям, знайомим, родичам про свій новий інтернет-магазині.

Етап 2. Отримання перших замовлень:

  1. Прийом дзвінків та консультування, отримання оплати за товар. Також можна запропонувати клієнтові відправку післяплатою "Новою поштою" з оплатою після доставки замовлення.
  2. Отримати відгуки від клієнтів і попросити їх додати свої коментарі до товару, який був придбаний.

Етап 3. Аналіз роботи:

  1. Отримати від підрядника інформацію про запущеної рекламі в Інтернеті і спланувати розміщення на наступні місяці.
  2. Підрахувати прибуток від проданого товару, змоделювати збільшення продажів за підсумками результатів.
  3. Розпочати активну роботу над контентом як з підрядником, так і власними зусиллями, щоб збільшити трафік з пошукових систем.

Тепер Костя був на вірному шляху по перетворенню себе з найманого робітника в самостійного підприємця.

Крок 5. Реклама свого інтернет-магазину і пошук нових клієнтів

Реклама свого інтернет-магазину і пошук нових клієнтів

Знайти перших замовників, коли у вас вже є готове торгова пропозиція, найлегше серед друзів, родичів, знайомих. Розкажіть їм, що тепер ви займаєтеся продажем товарів через Інтернет. Якщо в даний момент для них товар неактуальний, попросіть їх "лайкать" і поширювати вашу сторінку в соціальних мережах.

Чи не є секретом, що велике охоплення аудиторії і самопрезентацію забезпечує створення інтернет-магазину. Для цього можна скористатися послугами компаній, які розробляють інтернет-магазини, або при наявності відповідних знань і навичок створити інтернет-магазин самостійно .

Наш герой Костя, адекватно оцінивши важливість проекту, вважав за краще замовити розробку інтернет-магазину в агентстві Lemarbet, створив сторінки в соціальних мережах, сповістив своє оточення про реалізоване товар і відправив комерційні пропозиції потенційним клієнтам, а також почали працювати над SEO і запустили контекстну рекламу. Після цього почалися перші замовлення.

Крок 6. Запуск бізнесу, заробіток перших грошей і формування бренду

Запуск бізнесу, заробіток перших грошей і формування бренду

Якщо ви успішно виконали попередні кроки, значить, вже впритул наблизилися до найцікавішого етапу, а саме перших замовлень і отримання прибутку. Адже до цього ви прагнули, стаючи підприємцем? Думали, як заробити гроші, починаючи свій бізнес з нуля?

Проявивши завзятість і дотримуючись наших рекомендацій, ви неодмінно будете винагороджені успіхом. Потрібно тільки вірити в себе, не здаватися завчасно і бути готовим до будь-яких труднощів.

Отже, Костя отримав і успішно виконав перші замовлення. Підійшов він до процесу з притаманними йому відповідальністю і професіоналізмом. Керуючись стратегічним мисленням, Костя вирішив, що для розвитку бізнесу і зростання цін на його товари потрібно напрацювати своєму інтернет-магазину ім'я, а саме репутацію. Заробіть своєму інтернет-магазину ім'я, а воно потім допоможе отримати прибуток вам!

Народна мудрість

Щоб досягти цієї мети, Костя не сидів на одному місці, а робив наголос на самоосвіту, відвідував семінари та конференції, студіював бізнес-літературу в пошуках нових можливостей і ідей для свого інтернет-магазину.

Через кілька місяців його інтернет-магазин став відомий як надійний і перевірений ресурс, що забезпечує бездоганне обслуговування і оперативну доставку товару. Середня вартість замовлень у нього збільшувалася, а клієнти зверталися до нього за порадою своїх знайомих, які робили у нього покупки.

Крок 7. Аналіз результатів і розширення інтернет-магазину

Аналіз результатів і розширення інтернет-магазину

Коли ваш бізнес став приносити вагомий дохід, з'явилися постійні клієнти, а інтернет-магазин зайняв своє місце в професійній сфері, потрібно підвести проміжні підсумки проведеної роботи, а також намітити нові горизонти. Тобто пора розширювати свій інтернет-магазин з метою збільшити дохід і власний "вага" в займаному сегменті ринку. Саме цим і зайнявся Костя. Він проаналізував результати своєї діяльності, підрахував доходи і намітив можливі шляхи для розвитку бізнесу.

У підсумку наш власник інтернет-магазину склав бізнес-план. Тепер він уже міг наймати співробітників, які стали виконувати замість нього все рутинні справи. Костя орендував свій офіс і створив команду, займаючи посаду керівника.

Таким чином, був пройдений шлях від початківця власника інтернет-магазину до директора. На своєму прикладі наш тепер уже Big Boss Костя довів усім, що цілком реально відкрити бізнес з нуля і для цього не потрібні великі суми вкладень або кредити.

Можливо, хтось із вас, читачів, скаже, що це лише вигадана історія і тут не розкриті в деталях технічні аспекти реєстрації та створення інтернет-магазину, грамотне ведення переговорів з постачальниками, юридичні тонкощі та інші моменти. Так, це так, але ви переконаєтеся, що ці 7 простих кроків дозволять перетворити відкриття бізнесу в цікаве подорож, яке запам'ятається надовго. А досягнувши успіху, ви зможете ділитися своїми практичними навичками і знаннями з новачками.

Бажаємо успіху і завзяття! Ми впевнені, що відповідальний підхід до початку свого проекту дозволить вам займатися улюбленою справою і солідно на цьому заробляти!

7 простих кроків, як почати свій бізнес з нуля і відкрити інтернет-магазин

Якщо ви надумали організувати свій бізнес, але не маєте поняття, з чого почати, пропонуємо вам пройти 7 кроків на шляху до реалізації цієї ідеї. Для наочності розглянемо дану технологію на прикладі вигаданого підприємця, якого звуть Костя. Це головний герой історії, який поставив собі за мету відкрити свій бізнес з нуля. За прикладом Кістки ви зможете крок за кроком подолати цей тернистий шлях самостійно. Приступимо!

Крок 1. Визначення своєї цінності

Кожен погодиться, що бізнес - це фактично обмін грошей на ту чи іншу цінність, яку ви готові запропонувати клієнтам. Це спосіб вирішити їх проблему за фінансову винагороду. Скажімо, ви впевнений автомобіліст або креативний дизайнер, а можливо, навіть володієте талантом до створення речей своїми руками - кожен з випадків являє собою певну цінність, за яку люди можуть платити. Пропонуємо відразу перейти до справи і зайнятися виконанням практичного завдання, яке дасть поштовх до створення бізнесу з нуля.

Вправа: на листку паперу складіть список з 10 своїх навичок, якими, як їм здається, ви володієте краще за інших. Потім подумайте, що з усього викладеного викликає найбільше задоволення під час виконання. Може бути, в даний момент це є вашим хобі. Сенс в тому, що людині не властиво тривалий час займатися тим, що йому не подобається, а бізнес - це свого роду творчий процес, що вимагає різнобічної розвиненості, волі, сили і самовіддачі.

Наприклад, після завдання ви прийшли до висновку, що маєте схильність і інтерес до викладання, спілкування з людьми, роботою з інформацією, а головне - що це добре виходить. Прояв цих здібностей в комплексі дозволить стати репетитором, консультантом або менеджером в мережевому маркетингу.

Отже, дізнаємося про те, як Костя вирішив почати свій бізнес

Костя склав список своїх улюблених занять і порівняв його з тим, що вдається йому найкраще. Він вирішив, що буде продавати товари в Інтернеті і в першу чергу хоче замовити інтернет-магазин для свого бізнесу. Тим більше у нього є хороший приклад - один з Києва вже давно має свій інтернет-магазин і активно продає одяг і взуття різних брендів з Європи і США, а його оборот становить понад 1 млн грн в місяць.

Оцінивши свої сили, Костя вирішив, що теж створить свій інтернет-магазин і буде розвивати його в Україні. Тим більше він знає, де можна брати оптом хороший і якісний товар. Костя загорівся цією ідеєю і вдома щодня сидів до пізньої ночі, продумуючи всі деталі майбутнього бізнесу, щоб правильно стартувати.

Уже тоді він зрозумів, що буде займатися підприємницькою діяльністю, купуючи товар дешево, а його продавати буде дорожче. Тим більше сам він відмінно розбирається в асортименті.

Також Костя зметикував, що якщо він буде самостійно приймати дзвінки, наповнювати інтернет-магазин товаром, займатися відправкою замовлень, контролювати підрядника і, звичайно ж, не орендувати офіс, а працювати на дому, на цьому можна добре заощадити гроші. Його первинні вкладення в бізнес будуть мінімальними.

Ось і прийшла в голову ідея нашого героя зайнятися бізнесом. Добре, що жив він у великому місті, де у нього було багато потенційних замовників. Такими були перші кроки Кістки на шляху до мети.

Крок 2. Аналіз ринку і вибір ніші для свого проекту

Аналіз ринку і вибір ніші для свого проекту

Щоб зрозуміти, наскільки вдалим буде бізнес, необхідно підібрати ключові слова для сайту через доступний онлайн-сервіс Google AdWords. Костя вирішив не поспішати і зайнявся ретельною підготовкою до того етапу, який називають "вільне плавання в світі бізнесу".

Ознайомившись з ситуацією на ринку, він дізнався, що в Україні є близько 10 схожих інтернет-магазинів, які продають товари, реалізацією яких і збирається зайнятися Костя. Він попросив свого друга Павла допомогти виявити плюси і мінуси цих ресурсів під виглядом клієнта, щоб в подальшому уникнути промахів і прикрих помилок.

За підсумками комерційної розвідки був складений список сильних і слабких якостей інтернет-магазинів конкурентів, що дозволяють адекватно оцінити ситуацію, що склалася і виробити для себе механізм дії.

Сильні сторони інтернет-магазинів конкурентів Кістки:

  • 3 з 10 ресурсів пропонують безкоштовну доставку за умови покупки на суму від 1000 грн;
  • 2 з 10 надають знижку на придбання додаткового товару;
  • 4 з 10 інтернет-магазинів дарують замовнику подарунковий сертифікат на 5% -ву знижку при повторній покупці у них;
  • менеджери 5 з 10 інтернет-магазинів уважно вислуховують клієнта і допомагають вибрати товар, який буде відповідати його очікуванням;
  • 2 ресурсу з 10 мають трафік більше 5300 в день.

Слабкі сторони інтернет-магазинів конкурентів Кістки:

  • 8 з 10 інтернет-магазинів дуже нав'язливо намагаються продати додаткові товари при першому дзвінку, не вникаючи в потреби замовника. Це викликає у нього негативну реакцію;
  • менеджери 3 інтернет-магазинів не передзвонили, коли був пропущений дзвінок від потенційного клієнта;
  • у 2 інтернет-магазинів немає реальної інформації, що стосується залишків товарів на складі;
  • 4 інтернет-магазину відрізняються непривабливим і нудним дизайном;
  • 7 інтернет-магазинів не мають адаптивної верстки для мобільних телефонів і інших девайсів;
  • у 4 інтернет-магазинів є погана структура каталогу і немає фільтрів для пошуку товару.

Взявши до уваги всі позитивні і негативні якості конкурентів, наш герой Костя вирішив продавати товари в своєму місті дешевше. Інтернет-магазини з аналогічним асортиментом товарів реалізують продукцію дорожче, оскільки на оренду офісу та сплату податків за співробітників у них йдуть солідні суми грошей. Ціни на товари в інтернет-магазині нашого героя були в півтора рази нижче за їх високу якість.

На цьому закінчився другий етап побудови бізнесу з нуля у Кості.

Крок 3. Позиціонування свого бізнесу і складання Унікального Торгового Пропозиції (УТП)

Позиціонування свого бізнесу і складання Унікального Торгового Пропозиції (УТП)

Для того щоб замовники зрозуміли, в чому унікальність і суть вашої пропозиції, потрібно себе якимось чином позиціонувати. Тобто прикинути, під яким кутом зору ви збираєтеся презентувати себе клієнту.

Отже, повернемося до Кості, який хоче почати свій бізнес і розробляє пропозицію, яке побачить потенційний клієнт інтернет-магазину. У нього вже є хороші відгуки від задоволених відвідувачів, але як продемонструвати їх своїм потенційним замовникам? Адже раніше наш герой продавав товари на сайті оголошень OLX, а також через соціальну мережу Facebook. Тоді Костя після створення інтернет-магазину вирішив зробити окрему сторінку, де будуть розміщені ці відгуки.

Наш герой сформулював своє УТП так: "Носіть одяг вашої мрії за невеликі гроші. Яскрава. Креативна. Практична ". Вийшло просто, зрозуміло і доступно.

Унікальне Торговельне Пропозиція (УТП) - це один з типів позиціонування, суть якого полягає в демонстрації ваших достоїнств для клієнта. Це метод, за допомогою якого можна відзначитися від конкурентів і підвищити рівень продажів і впізнанності ТМ. Часто УТП застосовується у вигляді рекламного слогана (короткої речівки або такою, що запам'ятовується фрази). Наприклад, УТП компанії Braun звучить так: "Якість. Надійність. Дизайн ".

Таким чином Костя став позиціонувати себе як професіонала, який за розумні гроші продає товари відмінної якості людям із середнім рівнем доходу.

Крок 4. Складання бізнес-плану для інтернет-магазину

Складання бізнес-плану для інтернет-магазину

Для того щоб організувати свій бізнес і уникнути багатьох проблем, потрібно максимально докладно викласти ідею і скласти план дій на папері. Можна у вигляді тез записати основні етапи і кроки, які належить зробити для запуску проекту. Малюйте креслення, схеми, робіть до них роз'яснення. Цей етап називають бізнес-плануванням. По суті, це інструкція, дотримуючись якої ви зможете збільшити шанси на успіх.

Повернемося до нашого героя Кості, який хоче стати підприємцем. Він вирішив відкрити бізнес без істотних вкладень, оскільки не хотів ризикувати великими грошима. Костя розумів, що такий експеримент без належного досвіду може сумно закінчитися і привести до неминучої втрати фінансів. Тому він вирішив, що його дії будуть включати 3 простих етапу з подзадачами. Виглядає схема таким чином:

Етап 1. Створення інтернет-магазину:

  1. Створити свій сайт, наповнити його товарами, відгуками, контентом.
  2. За допомогою підрядника запустити рекламу в Інтернеті і почати пошукову оптимізацію (SEO), щоб уже надходили заявки.
  3. Розповісти друзям, знайомим, родичам про свій новий інтернет-магазині.

Етап 2. Отримання перших замовлень:

  1. Прийом дзвінків та консультування, отримання оплати за товар. Також можна запропонувати клієнтові відправку післяплатою "Новою поштою" з оплатою після доставки замовлення.
  2. Отримати відгуки від клієнтів і попросити їх додати свої коментарі до товару, який був придбаний.

Етап 3. Аналіз роботи:

  1. Отримати від підрядника інформацію про запущеної рекламі в Інтернеті і спланувати розміщення на наступні місяці.
  2. Підрахувати прибуток від проданого товару, змоделювати збільшення продажів за підсумками результатів.
  3. Розпочати активну роботу над контентом як з підрядником, так і власними зусиллями, щоб збільшити трафік з пошукових систем.

Тепер Костя був на вірному шляху по перетворенню себе з найманого робітника в самостійного підприємця.

Крок 5. Реклама свого інтернет-магазину і пошук нових клієнтів

Реклама свого інтернет-магазину і пошук нових клієнтів

Знайти перших замовників, коли у вас вже є готове торгова пропозиція, найлегше серед друзів, родичів, знайомих. Розкажіть їм, що тепер ви займаєтеся продажем товарів через Інтернет. Якщо в даний момент для них товар неактуальний, попросіть їх "лайкать" і поширювати вашу сторінку в соціальних мережах.

Чи не є секретом, що велике охоплення аудиторії і самопрезентацію забезпечує створення інтернет-магазину. Для цього можна скористатися послугами компаній, які розробляють інтернет-магазини, або при наявності відповідних знань і навичок створити інтернет-магазин самостійно .

Наш герой Костя, адекватно оцінивши важливість проекту, вважав за краще замовити розробку інтернет-магазину в агентстві Lemarbet, створив сторінки в соціальних мережах, сповістив своє оточення про реалізоване товар і відправив комерційні пропозиції потенційним клієнтам, а також почали працювати над SEO і запустили контекстну рекламу. Після цього почалися перші замовлення.

Крок 6. Запуск бізнесу, заробіток перших грошей і формування бренду

Запуск бізнесу, заробіток перших грошей і формування бренду

Якщо ви успішно виконали попередні кроки, значить, вже впритул наблизилися до найцікавішого етапу, а саме перших замовлень і отримання прибутку. Адже до цього ви прагнули, стаючи підприємцем? Думали, як заробити гроші, починаючи свій бізнес з нуля?

Проявивши завзятість і дотримуючись наших рекомендацій, ви неодмінно будете винагороджені успіхом. Потрібно тільки вірити в себе, не здаватися завчасно і бути готовим до будь-яких труднощів.

Отже, Костя отримав і успішно виконав перші замовлення. Підійшов він до процесу з притаманними йому відповідальністю і професіоналізмом. Керуючись стратегічним мисленням, Костя вирішив, що для розвитку бізнесу і зростання цін на його товари потрібно напрацювати своєму інтернет-магазину ім'я, а саме репутацію. Заробіть своєму інтернет-магазину ім'я, а воно потім допоможе отримати прибуток вам!

Народна мудрість

Щоб досягти цієї мети, Костя не сидів на одному місці, а робив наголос на самоосвіту, відвідував семінари та конференції, студіював бізнес-літературу в пошуках нових можливостей і ідей для свого інтернет-магазину.

Через кілька місяців його інтернет-магазин став відомий як надійний і перевірений ресурс, що забезпечує бездоганне обслуговування і оперативну доставку товару. Середня вартість замовлень у нього збільшувалася, а клієнти зверталися до нього за порадою своїх знайомих, які робили у нього покупки.

Крок 7. Аналіз результатів і розширення інтернет-магазину

Аналіз результатів і розширення інтернет-магазину

Коли ваш бізнес став приносити вагомий дохід, з'явилися постійні клієнти, а інтернет-магазин зайняв своє місце в професійній сфері, потрібно підвести проміжні підсумки проведеної роботи, а також намітити нові горизонти. Тобто пора розширювати свій інтернет-магазин з метою збільшити дохід і власний "вага" в займаному сегменті ринку. Саме цим і зайнявся Костя. Він проаналізував результати своєї діяльності, підрахував доходи і намітив можливі шляхи для розвитку бізнесу.

У підсумку наш власник інтернет-магазину склав бізнес-план. Тепер він уже міг наймати співробітників, які стали виконувати замість нього все рутинні справи. Костя орендував свій офіс і створив команду, займаючи посаду керівника.

Таким чином, був пройдений шлях від початківця власника інтернет-магазину до директора. На своєму прикладі наш тепер уже Big Boss Костя довів усім, що цілком реально відкрити бізнес з нуля і для цього не потрібні великі суми вкладень або кредити.

Можливо, хтось із вас, читачів, скаже, що це лише вигадана історія і тут не розкриті в деталях технічні аспекти реєстрації та створення інтернет-магазину, грамотне ведення переговорів з постачальниками, юридичні тонкощі та інші моменти. Так, це так, але ви переконаєтеся, що ці 7 простих кроків дозволять перетворити відкриття бізнесу в цікаве подорож, яке запам'ятається надовго. А досягнувши успіху, ви зможете ділитися своїми практичними навичками і знаннями з новачками.

Бажаємо успіху і завзяття! Ми впевнені, що відповідальний підхід до початку свого проекту дозволить вам займатися улюбленою справою і солідно на цьому заробляти!

7 простих кроків, як почати свій бізнес з нуля і відкрити інтернет-магазин

Якщо ви надумали організувати свій бізнес, але не маєте поняття, з чого почати, пропонуємо вам пройти 7 кроків на шляху до реалізації цієї ідеї. Для наочності розглянемо дану технологію на прикладі вигаданого підприємця, якого звуть Костя. Це головний герой історії, який поставив собі за мету відкрити свій бізнес з нуля. За прикладом Кістки ви зможете крок за кроком подолати цей тернистий шлях самостійно. Приступимо!

Крок 1. Визначення своєї цінності

Кожен погодиться, що бізнес - це фактично обмін грошей на ту чи іншу цінність, яку ви готові запропонувати клієнтам. Це спосіб вирішити їх проблему за фінансову винагороду. Скажімо, ви впевнений автомобіліст або креативний дизайнер, а можливо, навіть володієте талантом до створення речей своїми руками - кожен з випадків являє собою певну цінність, за яку люди можуть платити. Пропонуємо відразу перейти до справи і зайнятися виконанням практичного завдання, яке дасть поштовх до створення бізнесу з нуля.

Вправа: на листку паперу складіть список з 10 своїх навичок, якими, як їм здається, ви володієте краще за інших. Потім подумайте, що з усього викладеного викликає найбільше задоволення під час виконання. Може бути, в даний момент це є вашим хобі. Сенс в тому, що людині не властиво тривалий час займатися тим, що йому не подобається, а бізнес - це свого роду творчий процес, що вимагає різнобічної розвиненості, волі, сили і самовіддачі.

Наприклад, після завдання ви прийшли до висновку, що маєте схильність і інтерес до викладання, спілкування з людьми, роботою з інформацією, а головне - що це добре виходить. Прояв цих здібностей в комплексі дозволить стати репетитором, консультантом або менеджером в мережевому маркетингу.

Отже, дізнаємося про те, як Костя вирішив почати свій бізнес

Костя склав список своїх улюблених занять і порівняв його з тим, що вдається йому найкраще. Він вирішив, що буде продавати товари в Інтернеті і в першу чергу хоче замовити інтернет-магазин для свого бізнесу. Тим більше у нього є хороший приклад - один з Києва вже давно має свій інтернет-магазин і активно продає одяг і взуття різних брендів з Європи і США, а його оборот становить понад 1 млн грн в місяць.

Оцінивши свої сили, Костя вирішив, що теж створить свій інтернет-магазин і буде розвивати його в Україні. Тим більше він знає, де можна брати оптом хороший і якісний товар. Костя загорівся цією ідеєю і вдома щодня сидів до пізньої ночі, продумуючи всі деталі майбутнього бізнесу, щоб правильно стартувати.

Уже тоді він зрозумів, що буде займатися підприємницькою діяльністю, купуючи товар дешево, а його продавати буде дорожче. Тим більше сам він відмінно розбирається в асортименті.

Також Костя зметикував, що якщо він буде самостійно приймати дзвінки, наповнювати інтернет-магазин товаром, займатися відправкою замовлень, контролювати підрядника і, звичайно ж, не орендувати офіс, а працювати на дому, на цьому можна добре заощадити гроші. Його первинні вкладення в бізнес будуть мінімальними.

Ось і прийшла в голову ідея нашого героя зайнятися бізнесом. Добре, що жив він у великому місті, де у нього було багато потенційних замовників. Такими були перші кроки Кістки на шляху до мети.

Крок 2. Аналіз ринку і вибір ніші для свого проекту

Аналіз ринку і вибір ніші для свого проекту

Щоб зрозуміти, наскільки вдалим буде бізнес, необхідно підібрати ключові слова для сайту через доступний онлайн-сервіс Google AdWords. Костя вирішив не поспішати і зайнявся ретельною підготовкою до того етапу, який називають "вільне плавання в світі бізнесу".

Ознайомившись з ситуацією на ринку, він дізнався, що в Україні є близько 10 схожих інтернет-магазинів, які продають товари, реалізацією яких і збирається зайнятися Костя. Він попросив свого друга Павла допомогти виявити плюси і мінуси цих ресурсів під виглядом клієнта, щоб в подальшому уникнути промахів і прикрих помилок.

За підсумками комерційної розвідки був складений список сильних і слабких якостей інтернет-магазинів конкурентів, що дозволяють адекватно оцінити ситуацію, що склалася і виробити для себе механізм дії.

Сильні сторони інтернет-магазинів конкурентів Кістки:

  • 3 з 10 ресурсів пропонують безкоштовну доставку за умови покупки на суму від 1000 грн;
  • 2 з 10 надають знижку на придбання додаткового товару;
  • 4 з 10 інтернет-магазинів дарують замовнику подарунковий сертифікат на 5% -ву знижку при повторній покупці у них;
  • менеджери 5 з 10 інтернет-магазинів уважно вислуховують клієнта і допомагають вибрати товар, який буде відповідати його очікуванням;
  • 2 ресурсу з 10 мають трафік більше 5300 в день.

Слабкі сторони інтернет-магазинів конкурентів Кістки:

  • 8 з 10 інтернет-магазинів дуже нав'язливо намагаються продати додаткові товари при першому дзвінку, не вникаючи в потреби замовника. Це викликає у нього негативну реакцію;
  • менеджери 3 інтернет-магазинів не передзвонили, коли був пропущений дзвінок від потенційного клієнта;
  • у 2 інтернет-магазинів немає реальної інформації, що стосується залишків товарів на складі;
  • 4 інтернет-магазину відрізняються непривабливим і нудним дизайном;
  • 7 інтернет-магазинів не мають адаптивної верстки для мобільних телефонів і інших девайсів;
  • у 4 інтернет-магазинів є погана структура каталогу і немає фільтрів для пошуку товару.

Взявши до уваги всі позитивні і негативні якості конкурентів, наш герой Костя вирішив продавати товари в своєму місті дешевше. Інтернет-магазини з аналогічним асортиментом товарів реалізують продукцію дорожче, оскільки на оренду офісу та сплату податків за співробітників у них йдуть солідні суми грошей. Ціни на товари в інтернет-магазині нашого героя були в півтора рази нижче за їх високу якість.

На цьому закінчився другий етап побудови бізнесу з нуля у Кості.

Крок 3. Позиціонування свого бізнесу і складання Унікального Торгового Пропозиції (УТП)

Позиціонування свого бізнесу і складання Унікального Торгового Пропозиції (УТП)

Для того щоб замовники зрозуміли, в чому унікальність і суть вашої пропозиції, потрібно себе якимось чином позиціонувати. Тобто прикинути, під яким кутом зору ви збираєтеся презентувати себе клієнту.

Отже, повернемося до Кості, який хоче почати свій бізнес і розробляє пропозицію, яке побачить потенційний клієнт інтернет-магазину. У нього вже є хороші відгуки від задоволених відвідувачів, але як продемонструвати їх своїм потенційним замовникам? Адже раніше наш герой продавав товари на сайті оголошень OLX, а також через соціальну мережу Facebook. Тоді Костя після створення інтернет-магазину вирішив зробити окрему сторінку, де будуть розміщені ці відгуки.

Наш герой сформулював своє УТП так: "Носіть одяг вашої мрії за невеликі гроші. Яскрава. Креативна. Практична ". Вийшло просто, зрозуміло і доступно.

Унікальне Торговельне Пропозиція (УТП) - це один з типів позиціонування, суть якого полягає в демонстрації ваших достоїнств для клієнта. Це метод, за допомогою якого можна відзначитися від конкурентів і підвищити рівень продажів і впізнанності ТМ. Часто УТП застосовується у вигляді рекламного слогана (короткої речівки або такою, що запам'ятовується фрази). Наприклад, УТП компанії Braun звучить так: "Якість. Надійність. Дизайн ".

Таким чином Костя став позиціонувати себе як професіонала, який за розумні гроші продає товари відмінної якості людям із середнім рівнем доходу.

Крок 4. Складання бізнес-плану для інтернет-магазину

Складання бізнес-плану для інтернет-магазину

Для того щоб організувати свій бізнес і уникнути багатьох проблем, потрібно максимально докладно викласти ідею і скласти план дій на папері. Можна у вигляді тез записати основні етапи і кроки, які належить зробити для запуску проекту. Малюйте креслення, схеми, робіть до них роз'яснення. Цей етап називають бізнес-плануванням. По суті, це інструкція, дотримуючись якої ви зможете збільшити шанси на успіх.

Повернемося до нашого героя Кості, який хоче стати підприємцем. Він вирішив відкрити бізнес без істотних вкладень, оскільки не хотів ризикувати великими грошима. Костя розумів, що такий експеримент без належного досвіду може сумно закінчитися і привести до неминучої втрати фінансів. Тому він вирішив, що його дії будуть включати 3 простих етапу з подзадачами. Виглядає схема таким чином:

Етап 1. Створення інтернет-магазину:

  1. Створити свій сайт, наповнити його товарами, відгуками, контентом.
  2. За допомогою підрядника запустити рекламу в Інтернеті і почати пошукову оптимізацію (SEO), щоб уже надходили заявки.
  3. Розповісти друзям, знайомим, родичам про свій новий інтернет-магазині.

Етап 2. Отримання перших замовлень:

  1. Прийом дзвінків та консультування, отримання оплати за товар. Також можна запропонувати клієнтові відправку післяплатою "Новою поштою" з оплатою після доставки замовлення.
  2. Отримати відгуки від клієнтів і попросити їх додати свої коментарі до товару, який був придбаний.

Етап 3. Аналіз роботи:

  1. Отримати від підрядника інформацію про запущеної рекламі в Інтернеті і спланувати розміщення на наступні місяці.
  2. Підрахувати прибуток від проданого товару, змоделювати збільшення продажів за підсумками результатів.
  3. Розпочати активну роботу над контентом як з підрядником, так і власними зусиллями, щоб збільшити трафік з пошукових систем.

Тепер Костя був на вірному шляху по перетворенню себе з найманого робітника в самостійного підприємця.

Крок 5. Реклама свого інтернет-магазину і пошук нових клієнтів

Реклама свого інтернет-магазину і пошук нових клієнтів

Знайти перших замовників, коли у вас вже є готове торгова пропозиція, найлегше серед друзів, родичів, знайомих. Розкажіть їм, що тепер ви займаєтеся продажем товарів через Інтернет. Якщо в даний момент для них товар неактуальний, попросіть їх "лайкать" і поширювати вашу сторінку в соціальних мережах.

Чи не є секретом, що велике охоплення аудиторії і самопрезентацію забезпечує створення інтернет-магазину. Для цього можна скористатися послугами компаній, які розробляють інтернет-магазини, або при наявності відповідних знань і навичок створити інтернет-магазин самостійно .

Наш герой Костя, адекватно оцінивши важливість проекту, вважав за краще замовити розробку інтернет-магазину в агентстві Lemarbet, створив сторінки в соціальних мережах, сповістив своє оточення про реалізоване товар і відправив комерційні пропозиції потенційним клієнтам, а також почали працювати над SEO і запустили контекстну рекламу. Після цього почалися перші замовлення.

Крок 6. Запуск бізнесу, заробіток перших грошей і формування бренду

Запуск бізнесу, заробіток перших грошей і формування бренду

Якщо ви успішно виконали попередні кроки, значить, вже впритул наблизилися до найцікавішого етапу, а саме перших замовлень і отримання прибутку. Адже до цього ви прагнули, стаючи підприємцем? Думали, як заробити гроші, починаючи свій бізнес з нуля?

Проявивши завзятість і дотримуючись наших рекомендацій, ви неодмінно будете винагороджені успіхом. Потрібно тільки вірити в себе, не здаватися завчасно і бути готовим до будь-яких труднощів.

Отже, Костя отримав і успішно виконав перші замовлення. Підійшов він до процесу з притаманними йому відповідальністю і професіоналізмом. Керуючись стратегічним мисленням, Костя вирішив, що для розвитку бізнесу і зростання цін на його товари потрібно напрацювати своєму інтернет-магазину ім'я, а саме репутацію. Заробіть своєму інтернет-магазину ім'я, а воно потім допоможе отримати прибуток вам!

Народна мудрість

Щоб досягти цієї мети, Костя не сидів на одному місці, а робив наголос на самоосвіту, відвідував семінари та конференції, студіював бізнес-літературу в пошуках нових можливостей і ідей для свого інтернет-магазину.

Через кілька місяців його інтернет-магазин став відомий як надійний і перевірений ресурс, що забезпечує бездоганне обслуговування і оперативну доставку товару. Середня вартість замовлень у нього збільшувалася, а клієнти зверталися до нього за порадою своїх знайомих, які робили у нього покупки.

Крок 7. Аналіз результатів і розширення інтернет-магазину

Аналіз результатів і розширення інтернет-магазину

Коли ваш бізнес став приносити вагомий дохід, з'явилися постійні клієнти, а інтернет-магазин зайняв своє місце в професійній сфері, потрібно підвести проміжні підсумки проведеної роботи, а також намітити нові горизонти. Тобто пора розширювати свій інтернет-магазин з метою збільшити дохід і власний "вага" в займаному сегменті ринку. Саме цим і зайнявся Костя. Він проаналізував результати своєї діяльності, підрахував доходи і намітив можливі шляхи для розвитку бізнесу.

У підсумку наш власник інтернет-магазину склав бізнес-план. Тепер він уже міг наймати співробітників, які стали виконувати замість нього все рутинні справи. Костя орендував свій офіс і створив команду, займаючи посаду керівника.

Таким чином, був пройдений шлях від початківця власника інтернет-магазину до директора. На своєму прикладі наш тепер уже Big Boss Костя довів усім, що цілком реально відкрити бізнес з нуля і для цього не потрібні великі суми вкладень або кредити.

Можливо, хтось із вас, читачів, скаже, що це лише вигадана історія і тут не розкриті в деталях технічні аспекти реєстрації та створення інтернет-магазину, грамотне ведення переговорів з постачальниками, юридичні тонкощі та інші моменти. Так, це так, але ви переконаєтеся, що ці 7 простих кроків дозволять перетворити відкриття бізнесу в цікаве подорож, яке запам'ятається надовго. А досягнувши успіху, ви зможете ділитися своїми практичними навичками і знаннями з новачками.

Бажаємо успіху і завзяття! Ми впевнені, що відповідальний підхід до початку свого проекту дозволить вам займатися улюбленою справою і солідно на цьому заробляти!

У нього вже є хороші відгуки від задоволених відвідувачів, але як продемонструвати їх своїм потенційним замовникам?
Адже до цього ви прагнули, стаючи підприємцем?
Думали, як заробити гроші, починаючи свій бізнес з нуля?
У нього вже є хороші відгуки від задоволених відвідувачів, але як продемонструвати їх своїм потенційним замовникам?
Адже до цього ви прагнули, стаючи підприємцем?
Думали, як заробити гроші, починаючи свій бізнес з нуля?
У нього вже є хороші відгуки від задоволених відвідувачів, але як продемонструвати їх своїм потенційним замовникам?
Адже до цього ви прагнули, стаючи підприємцем?
Думали, як заробити гроші, починаючи свій бізнес з нуля?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама