Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від клопів в квартирі

  1. Де живуть клопи
  2. Клопи в квартирі: як вони туди проникають?
  3. особливості життєдіяльності
  4. Як позбутися від клопів? Способи боротьби з клопами

зміст:

Якщо при слові "клоп" ви згадуєте в першу чергу розфарбованих в яскраві кольори садових комах, а не кривавих паразитів, які живуть під ліжком, то ви щаслива людина. Але якщо ви здригаєтеся, почувши від когось: "завелися клопи" або "клопи покусали", то наша розповідь буде вам корисний.

Багато людей заводять домашніх тварин. У наших будинках часто живуть, собаки, папуги і навіть різні гризуни. Домашній вихованець - це друг, який не дасть вам нудьгувати і подарує багато позитивних емоцій.

Але буває, що в нашому будинку можуть завестися і зовсім інші тварини. Вони теж живуть разом з людиною, вони бігають, стрибають, скачуть і повзають. Вони теж звертають на себе увагу, часом їх просто не можна не помітити. Вони взаємодіють з іншими жителями квартири або будинку. Але різниця в тому, що цих вихованців ви до свого дому не запрошували і від них потрібно скоріше позбуватися. До таких гостям можуть належати: щури і миші, мурахи і таргани, комарі і одні з найстрашніших домашніх "хижаків" - постільні клопи.

До змісту

Де живуть клопи

Домашні клопи не питають вашого дозволу, вони завжди приходять непроханими і можуть оселитися де завгодно. Їх можна зустріти в сільському будинку, в гуртожитку, в готелі, в хорошій міській квартирі. Для цих комах немає перешкод і кордонів, квартирні клопи зустрічаються по всій земній кулі - в Москві, Парижі, Астані, Нью-Йорку, клопи заводяться навіть в жарких африканських містах і в селищах, що знаходяться за полярним колом. Скрізь, де живе людина, ми можемо і зустріти постільних клопів.

Як можна здогадатися, дані паразити не дарма звуться "постільні" - клопи живуть в першу чергу там, де людина спить, тобто в ліжку. Неважливо, де ви спите - в ліжку, на розкладному дивані, або на матраці на підлозі, клопи знайдуть місце, де можна оселитися. Будучи скритними комахами, вони завжди вибирають затишні місця для своїх гнізд, а завдяки їх плоскому статурі, затишним місцем для клопа може служити практично все що завгодно. Меблеві клопи можуть влаштувати поселення в диванних складках оббивки або постільної білизни, в зчленуваннях меблів - всюди, де є невеликі щілини, дірки або матрацні складки. Про те, як виглядають гнізда клопів, можна подивитися фото або відео в інтернеті.

Якщо квартира заражена клопами, то, швидше за все, велика їх частина живе в безпосередній близькості від вашого нічного ложа, але зустріти їх можна в будь-якому куточку. Ліжковий клоп з радістю влаштовує колонії в м'яких іграшках, за що відійшли від стіни шпалерами, в квартирних плінтусах, навіть в розетках. Окремі мандрівники можуть забратися в будь-який куточок квартири, в тому числі в побутові прилади і на одяг, навіть якщо вона висить у шафі на вішалці. Недарма цих комах іноді називають платтяними клопами, так що не варто дивуватися, побачивши їх на своєму тілі.

До змісту

Клопи в квартирі: як вони туди проникають?

З'ясувати походження клопів у вашому будинку непросто, а часом і неможливо. Ці комахи ведуть осілий спосіб життя, але не варто обманюватися - при необхідності вони можуть досить швидко долати великі відстані. Постільний клоп не може змагатися в швидкості з тарганом, проте, пересувається швидко і моторно. Найчастіше клопи з'являються двома способами: вони або приходять до вас самостійно від сусідів, або ви можете випадково захопити з собою "попутників", побувавши в зараженій клопами квартирі. Таким способом можуть бути інфіковані цілі будинки, особливо це стосується старих дерев'яних будинків, радянських "хрущовок" і панельних будівель. Спочатку хтось із мешканців приносить паразитів в свою квартиру, потім вони можуть самостійно розселитися по всім сусідам.

До змісту

особливості життєдіяльності

Клопи - колективні комахи, вони вважають за краще жити великими і малими колоніями, влаштовуючи гнізда в будь-яких затишних місцях. Головною умовою для проживання паразитів є наявність корму і стійкий температурний режим. Головною їжею для клопів є людська кров, а комфортна для життєдіяльності температура така ж, як у людини - приблизно 25-30 градусів. Ліжкові клопи є виключно людським паразитом і живуть в тих же самих умовах, що і їх "годувальник". Скрізь, де добре вам - добре і постільній клопу.

При необхідності клопи можуть харчуватися і інший кров'ю, але якщо є вибір, то завжди краще людини, ніж домашня тварина. Температурний режим також має досить широкі рамки, при низькій температурі клопи не вмирають, а просто стають більш повільними. Клопами не страшна навіть мінусова температура, в екстремальних умовах вони просто впадають в анабіоз, в якому можуть провести довгі місяці. Після того, як навколишня температура прийде в норму, клопи "Отта" і продовжать свою діяльність - питимуть кров і активно розмножуватися.

При підвищеній температурі процеси життєдіяльності клопів прискорюються, вони стають більш активними, але живуть в цілому трохи менше - близько 8 місяців. При знижених температурах, навпаки, термін життя клопа може доходити до півтора років, але при цьому активності він проявляти буде менше. Знищення клопів за допомогою температури практично неможливо, яйця цих паразитів витримують вуличні температури від-30 до +50 градусів.

До змісту

Як позбутися від клопів? Способи боротьби з клопами

Клопи жили на землі задовго до появи людей. Живучість клопів просто разюча, позбутися від них складніше, ніж від запаху котячої сечі. Існують народні засоби боротьби з комахами, але ні один засіб від клопів не дає стовідсоткової гарантії позбавлення від цієї напасті. Температура на клопів не діє, також вони легко переносять голодування - якщо хтось вирішив, що позбудеться від паразитів, виїхавши у відпустку взимку і при цьому залишивши всі вікна відкритими, то це не допоможе. Після вашого повернення клопи нікуди не подінуться, навпаки, накинуться на вас з подвоєною енергією, так що не намагайтеся прибрати клопів подібним способом. Без їжі ці комахи можуть прожити більше року. Про здатність клопів до виживання говорить той факт, що доведені до відчаю люди пускають часом в хід такий народний засіб, як змови. Природно, результат такого "лікування" - нульовий.

Єдине, що дійсно працює в боротьбі з клопами, це сучасні хімічні засоби, але і це не панацея. Різна отрута, яку можна самому придбати в магазинах, може на час видалити комах, але позбутися від клопів ефективно і назавжди не допоможе. Обробка від клопів повинна відбуватися комплексно. Найкращий результат в боротьбі з клопами дає звернення до спеціалізованих служби, які мають на озброєнні серйозні і безпечні для людини хімічні препарати для боротьби з паразитами, хоча, звичайно, і тут є підводні камені - подумайте, чи варто кидатися на перше оголошення, яке свідчить: " ми позбавимо вас від клопів назавжди ".

Тільки повна обробка квартири від клопів, причому не тільки вашої, але бажано і сусідніх, приносить свої плоди - тільки так можна провести знищення кривавих паразитів. Але і тут не варто плекати ілюзій! Клопи неймовірно живучі і їх видалення з квартири - справа непроста, і ціна помилки висока. Варто врятуватися однієї заплідненої самки, і популяція клопів може відновитися лише за місяць. Саме тому жодна фірма по боротьбі з шкідниками не дає гарантії видалення комах назавжди. Якщо до вас додому прийшов дезінфектор - допоможіть йому: відсуньте меблі, покажіть все "злачні" куточки в квартирі, які потрібно обробити для знищення клопів, позбудьтеся від старих матраців і, можливо, вам вдасться перемогти.

Коментувати можут "Як позбутися від клопів в квартирі"

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама